Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2009, 18:39   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak




Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak

Malzemeler:
500 gram ıspanak
100 gram mantar
1 adet soğan
sıvı yağ

Beşamel sos için:
1,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
500 gram kaşar peynir


Hazırlanışı:
Ispanaklar iyice yıkanıp temizlenir.
Temizlenen ıspanaklar parça parça kaynar suya batırılıp 1 dakika tutulup, çıkarılır.
Haşlanan ıspanaklar hemen soğuk suya konulur.
Bir tavada soğanlar ve mantarlar birlikte kavrulur.
Un yağ ile kavrulduktan sonra soğuk süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Tepsinin tabanına ıspanak yaprakları serilir.
Kavrulmuş mantar ve soğanlar üzerine dökülür.
En üste beşamel sos konulup rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirilir.


Notlar
Ispanaklar rengini kaybetmesin diye haşlandıktan sonra soğuk suya batırılıyor.
Ispanakları haşladığımız suyun rengi yeşeriyor. Büyük ihtimalle vitaminin bir kısmı suya geçiyor. Bu nedenle bu suyu atmayıp o gün çorba yapımında kullanabilirsiniz. Çok lezzetli oluyor.
Zaten bütün malzemler pişmiş olduğu için peynirlerin erimesini beklemek yeterli.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat