Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mart 2009, 05:11   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hünkâr Beğendi




Hünkâr Beğendi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Tas kebabı için

* 250 gram kuşbaşı et
* 1 adet soğan
* 1 adet domates
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* karabiber
* su

Beğendi için

* 2 adet patlıcan
* 3 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 3 yemek kaşığı Hindistancevizi
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su
* 50 gram kaşar peynir
* tuz

Hazırlanışı

1. Et, soğan ve salça harlı ateşte 2 dakika kadar kavrulur.
2. Püre haline getirilmiş domates, tarçın, karabiber ve üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
3. Hindistancevizi rendesi bir süzgeç içinde ılık suyun içinde bekletilmeye başlanır.
4. Bu esnada patlıcanlar közlenip soyulur.
5. Patlıcanlar püre haline getirilir.
6. Un ve tereyağ rengi dönene kadar kavrulur.
7. Patlıcanlar ve tuz ilave edilir.
8. Hindistancevizi sütü ve normal süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
9. Ocağın altı kapatılıp kaşar peynir rendesi eklenir.
10. Suyunu çeken tas kebabın altı kapatılır.
11. Beğendinin üzerine tas kebap konularak servis yapılır.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan