IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Mart 2009, 05:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hünkâr Beğendi




Hünkâr Beğendi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Tas kebabı için

* 250 gram kuşbaşı et
* 1 adet soğan
* 1 adet domates
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* karabiber
* su

Beğendi için

* 2 adet patlıcan
* 3 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 3 yemek kaşığı Hindistancevizi
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su
* 50 gram kaşar peynir
* tuz

Hazırlanışı

1. Et, soğan ve salça harlı ateşte 2 dakika kadar kavrulur.
2. Püre haline getirilmiş domates, tarçın, karabiber ve üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
3. Hindistancevizi rendesi bir süzgeç içinde ılık suyun içinde bekletilmeye başlanır.
4. Bu esnada patlıcanlar közlenip soyulur.
5. Patlıcanlar püre haline getirilir.
6. Un ve tereyağ rengi dönene kadar kavrulur.
7. Patlıcanlar ve tuz ilave edilir.
8. Hindistancevizi sütü ve normal süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
9. Ocağın altı kapatılıp kaşar peynir rendesi eklenir.
10. Suyunu çeken tas kebabın altı kapatılır.
11. Beğendinin üzerine tas kebap konularak servis yapılır.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
begendi, hunkar, hünkar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hünkar Pilavı Burce Makarnalar Pilavlar 0 14 Mayıs 2012 17:31
Hünkar N999 Haber Arşivi 0 19 Nisan 2012 21:01
Hünkar Beğendi Burce Et Yemekleri 0 27 Mart 2012 20:30
Hünkar Beğendi Dilara Et Yemekleri 0 30 Nisan 2009 13:17