Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2009, 18:37   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dondurmalı Tost




Dondurmalı Tost


Vitamin deposu bir tost! Ayva ve portakal ile hazırlanan, dondurma ile servis edilen bu tost, 5 çaylarınıza renk katacak nefis bir tatlı. Bu besleyici tarifi krep ve pancake ile deneyerek farklı lezzetler yakalayabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler ,
1 adet portakal
2 adet ayva
330 g toz şeker (2 bardak)
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı krema (30 g)
1/2 paket vanilya
4 dilim tost ekmeği
30 g tereyağı (1 yemek+1 tatlı kaşığı)
4 top Carte d’Or Antepfıstıklı Dondurma
Hazırlanışı,
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve ortalarını çıkartıp çekirdeklerini saklayın.
Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Toz şeker, portakal kabuğu ve suyu ile ayvaları, çekirdekleri tencereye koyun.
250 ml su ilave edip şeker eriyene kadar kaynatın.
Suyu ile fırın kabına alın.
Önceden 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda suyu macunlaşıp ayvaların rengi pembeleşene kadar 45 dakika
kadar pişirin.
Ilınmaya bırakın.
Kremayı, yumurtaları ve vanilyayı çırpın.
Ekmeklerin iki yüzünü de karışıma batırın.
Tereyağını tavaya koyun, eriyince ekmeklerin her iki yüzünü de kızartın.
Sıcak ekmeklerin üstüne ayvaları yerleştirin.
Carte d’Or Antepfıstıklı Dondurma ile servis yapın.
İsterseniz karamelli sosla süsleyebilirsiniz.
Tost yerine krep veya pancake de olabilir.
Afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet