Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mayıs 2009, 23:15   #2
Çevrimdışı
»Dєηiz«
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Misafir ağırlama ve sofra kurma adabı..




Parti hazırlığı


Partiden üç hafta önce:

Parti için mekan SEÇİN

Partinin konusunu belirleyin

Misafir listesini hazırlayın

Davetiyeleri gönderin

Partinin tarihi:

Saati:

Yeri:

Dekorasyonu planlayın ve seçin

Malzeme toplamaya başlayın

Yardımcı olacak kişileri bulun

Mönü ve kasap listelerini hazırlayın

Catering servisini seçin ve kiralayın



Partiden birkaç gün önce:

Cevap vermemiş misafirleri arayın

Gıda malzemelerini alın

Önceden hazırlanabilecek yemekleri yapın ve mümkünse dondurun

Partide giyeceğiniz kıyafeti seçin

Partiden bir gün önce:

Parti mekanını temizleyin ve hazırlayın

Dondurulmuş gıdaları çözdürün

Servis için gerekli olan malzemeleri hazırlayın

Servisle ilgili son dakika düzenlemelerini koordine edin (catering, servis elemanları)

Parti günü:

Parti mekanını süsleyin

Yemekleri hazırlayın ve düzenleyin

Servis ve temizliği yardımcılarla düzenleyin

Partiyi gözünüzün önüne getirin

Kıyafetinizi giyin

İlk misafirlerin gelmesini bekleyin

KİRAZ DOMATESLER

Salata ile servis edilmediği zaman kiraz domatesleri elinizle yiyebilirsiniz. Ağzınıza sığabilecek küçük olanları seçmeye çalışın. Kesinlikle ısırmayın çünkü fışkırabilir. Bu nedenle dudaklarınızı sıkı tutun. Eğer tabağınızda sadece büyük domatesler varsa ön dişinizle yumuşak bir şekilde kabuğunu sıyırın, yarısını ısırın ve dikkatlice tamamını bitirin.

MISIR

Mısır genellikle sade olarak servis edilir. Bütün olarak servis edilen mısırın yarısını kırarak kolayca yiyebilirsiniz. Önemli olan fazla yağ ile ya da başka bir çeşniye bulamadan yemektir. Nasıl yenileceğine kendiniz karar verebilirsiniz; her iki yöntem de işe yarayacaktır. Yağ sürerken, tuzlarken, yerken az sayıda mısır sırasına konsantre olun. Böylece ellerinizin kirlenmesini önlemiş olursunuz.

PATATESLER

Patates cipsleri ya da ince uzun patatesler genellikle elle yenilir. Ancak ince uzun patatesler sıvı sos ile servis edilirse çatalınızı kullanmalısınız. Küçük kızarmış patatesler ise elle yenilebilir ancak çatalın kullanılması daha iyi olur. Eğer kızarmış patatesler uzun ise çatalınızla kesin ve küçük lokmalar halinde yiyin. Küçük patates parçalarını tabağınızın bir kenarına koyulan ketçaba çatalınızla ya da elinizle batırarak yiyebilirsiniz.

Fırında pişen patatesler ise yarılmış olarak servis edilir. Eğer bu şekilde servis edilmemiş ise bıçakla patatesi boydan boya keserek geniş bir yarık açın. Bu yarığın içine azar azar yağ ya da ekşi sos ile sarımsak, tuz ve kırmızı biber ekleyin. Patatesin kabuğunu da yiyebilirsiniz.

SALATALAR

Salata genellikle çatal ile yenir. Ancak büyük parçaların çataldan düşmesini önlemek için kesmelisiniz. Geleneksel olarak siyah çelik bıçak, salatalar ve meyveler için kullanılır. Ancak paslanmaz çelik bu kuralı bozdu. Bir adet marul gövdesi daima bıçak ve çatal ile yenilmelidir. Eğer salata tabağınız yoksa salatayı yemek tabağınızın yanında bulunan yağ tabağınıza alın. Salatayı çatalınıza batırırken bir parça ekmek kullanabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan