Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Eylül 2009, 02:09   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yumurtalı Kabak Kalye





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
• Yeşil kabak 6 orta boy
• Domates 1 küçük boy
• Soğan 1 orta boy
• Sıvı yağ 5 yemek kaşığı
• Yumurta 4 adet
• Tuz 2 tatlı kaşığı
• Kara biber 1/4 tatlı kaşığı

Tarif

Kabak ve domatesi yıkâ, soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Yağ, soğan ve tuzu tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, 4-5 dakika öldür. Kabakların saplarını kes, boyuna dört parçaya bölüp, 2 santimetre kalınlıkta doğra. Domatesi yarım santimetreküp irilikte, kuşbaşı doğrayıp soğana ekle, birkaç kez çevir, kabakları koy, karıştır, yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar yaklaşık 50 dakika pişir. Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, teker teker kırarak tazeliğini kontrol ettikten sonra çırpıp, kabakların üzerine yay, kara biberi serp, kapağı kapat, kısık ateşte 5 dakika daha pişir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları