MALZEMELER:
1 çay bardağı mısırözü yağı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İçi için;
İri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI:
2 su bardağı su ile 2 su bardağı şekeri tencereye alın. Kaynamaya başlayınca 1-2 damla limon sıkın. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
Derin bir kaba bütün malzemeleri koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde biraz açtıktan sonra rendenin üzerine koyun ve elinizle bastırarak açın. Hamurun ortasına tarçınla karıştırdığınız cevizden koyun. Her iki ucunu birbirinin üzerine getirerek kapatın. Katlanan kısım altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 1-2 dakika bekletin. Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.