IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2009, 11:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalburabastı




MALZEMELER:
1 çay bardağı mısırözü yağı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi için;
İri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI:
2 su bardağı su ile 2 su bardağı şekeri tencereye alın. Kaynamaya başlayınca 1-2 damla limon sıkın. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.

Derin bir kaba bütün malzemeleri koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde biraz açtıktan sonra rendenin üzerine koyun ve elinizle bastırarak açın. Hamurun ortasına tarçınla karıştırdığınız cevizden koyun. Her iki ucunu birbirinin üzerine getirerek kapatın. Katlanan kısım altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 1-2 dakika bekletin. Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kalburabasti, kalburabastı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı KoJiRo Tatlılar 0 23 Mart 2024 15:55
Kalburabastı Sarya Yemek Tarifleri 1 07 Ocak 2022 10:32