26 Aralık 2009, 05:11
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Patetesli Ev Ekmeği
Gereçler:
8-9 bardak kepekli un
2-3 adet haslanmış patates
2 tepeleme yemek kaşığı yaş maya 2 1/2 – 3 bardak ılık su veya süt
1 yemek kaşığı silme tuz
Yapılışı:
1-Çukur bir kaba unla tuzu ekleyin. Unun ortasında ılık suyun yarısıyla mayayı ezin.
2- Patatesleri rendeleyip unun etrafına serpiştirin. Kalan ılık su veya sütü azar azar katarak unla patatesleri karıştırıp yoğurarak bir hamur yapın.
3-Üzerini kalın bir bezle kapatın. Ilık bir yerde 35-40 dakika bekletin. Kabaran hamuru 2-3 dakika daha yoğurun; uzatıp tekrar katlayın. 30 dakika ikinci kez mayalandırın.
4-iki uzun ekmek kalıbı veya yüksek kenarlı bir tepsi yağlayın. Ekmek hamurundan yarısına kadar doldurun. Çatalla veya bıçağın sırtıyla çizgiler yapın. Üstünü örtün, kalıbın ¾ üne çıkacak kadar kabarmasını bekleyin(20 dk)
5- Isıtılmış sıcak fırında, önce ateşi hafifleterek 20 dakika, sonra normal dereceye getirerek 20 dakika daha pişirin.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
| |