IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mayıs 2008, 17:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'nin YouTube ayıbı




Çok sık yaşamaya başladığımız internet sansürü, ülkemizi İran ve Çin gibi ülkelerle aynı kefeye koyuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Popüler video paylaşım sitesi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'a Türkiye'den erişim halen serbest bırakılmış değil. Neredeyse bir aydır devam eden erişim engeli, Türkiye için de büyük prestij kaybı anlamına geliyor. Dünyada sadece [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi, katı yönetim anlayışının hüküm sürdüğü ülkelerde uygulanan sitelerin yasaklanması uygulaması, ne yazık ki ülkemiz de, giderek artan bir hızla aynen uygulanıyor.

Ülkemizde yaşanan yasaklamalar zaten başlı başına kötü reklam anlamına geliyor olsa da, yasakların uygulanma şekli de bir o kadar düşündürücü. Yasaklar bazen mahkemelerin, interneti düzenleyen 5651 sayılı kanunla belirlenen suçlardan birini işlediği düşünülen siteler hakkında engelleme kararı alması ile hayata geçiyor. Bu kararın hemen ardından, Telekomünikasyon Kurumu da siteye erişimi yasaklıyor. Buraya kadar her şey düzgün gibi görünebilir. Ancak yapılan ikli uygulama tepki vermek için yeterli. Bunlardan ilki, kapatılan sitelerin neden kapatıldığı, hatta kapatıldığı hakkında hiçbir bilgi verilmemesi. Öyle ki, bazı sitelerin sahipleri bile, kapatılma kararını, yasak uygulamaya konduktan sonra öğrenebiliyor.

Tepki alan ikinci bir uygulama ise, Telekomünikasyon Kurumu'nun, bazen e-posta yoluyla gelen şikayetler doğrultusunda bile sitelere erişimi engelliyor olması.

Kısacası ülkemizde uygulanan internet yasakları, Türkiye'yi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi ülkelerle aynı kefeye koyuyor. Bugün küçük bir araştırma yapıldığında, internet üzerinde yayın yapan yabancı ajans ve basın organlarının hemen hepsinde, Türkiye ile ilgili bu tip haberler bulmak mümkün. Biz de, Dünyanın gözünde, hiç de hak etmediğimiz bir biçimde katı yönetilen ülkelerle aynı kefeye koyulmuş oluyoruz.


Oyunlar da yasaklanıyor
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi ülkelerde sadece siteler değil, sık sık oyunlar da yasaklanıyor. Bunun son örneği de Singapur. Burada yaşanan son olay, sansürün aslında sadece yapılmak için yapıldığı gibi görünüm veriyor. Mass Effect, Microsoft'un Singapur'da yasaklanan ilk oyunu oldu. Yasağın nedeni ise, oyun içerisindeki bir sahne. Bu sahnede, kadın bir asker, kadın bir alien ile "yakınlaşıyor."
Sahne, iki kadının konuşmaları ile başlıyor. Kısa süre sonra kadın asker elini kadın alien'ın yanağına götürüyor ve birbirlerine yaklaşıyorlar. Sahneyi, aşağıdaki video bağlantısına tıklayarak izleyebilir ve kararın ne kadar doğru olduğuna kendiniz karar verebilirsiniz.


Singapur'da, sadece bu sahne nedeniyle yasaklanan Mass Effect, Avustralya'da "15 yaş ve üzeri" etiketiyle satılıyor. İngiltere ise, oyunu "12 yaş ve üzeri" kategorisinde değerlendiriyor. İngilizler, oyunla ilgili şu nota yer veriyor: "Tek bir seks sahnesi, kısa ve detaysız". Notta ayrıca bu sahneye ulaşmak için belli seçimler yapmak gerektiği de belirtiliyor. Örneğin, eğer karakteriniz erkekse, bu durumda iki kadının böyle bir sahnesiyle karşılaşmıyorsunuz.
İşin ilginç kısmı, Singapur'da, yine erotik sahneler içeren God of War'ın yasaklanmamış olması. Daha da garibi, iki erkek ya da iki kadının birlikte olabildiği, hatta evlenip öpüşebildiği Sims 2'nin bile Singapur'da serbestçe satılıp oynanabiliyor olması. Mass Effect'i yasaklayan The Media Development Authority'nin, God of War ya da Sims 2'yi yasaklamak gibi bir planı olduğu da düşünülmüyor.


Kısacası Mass Effect, sansüre uğramak için rastgele seçilmiş bir kurban gibi görünüyor. Yeni yasakların gelip gelmeyeceğini ise zaman gösterecek.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

hurriyet.com.tr

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Mayıs 2008, 18:22   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'nin YouTube ayıbı




Biz kafamıza gore kapatmıyoruz. Atamız aleyhıne olan heryerı gerekırse ebedıyen kaparız. Tabi kapatılması bızım acımızdan ıyı olmuyor ama onların acısındanda hıc ıyı deıl acayıp bı hıt kaybedıyorlar. Bu arada sevısmeye gıren sahne var oyunda ama yasaklanmaması gerekırdı gta vıce cıty de yasaklansın ozaman strıptız kulubu var

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 27 Mayıs 2008, 18:41   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'nin YouTube ayıbı




Youtube'da sahip olduğumuz değerler aleyhine yapılan videolara cevap verebileceğimiz tek platform yine youtube.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Siteyi kapatmak sadece deve kuşu gibi kafayı kuma sokmaktır. Arkamızdan ne gibi videolar yayınlayacaklar, neler yapacaklar hiç haberimiz olmayacak. Bu daha kötü bence.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ayibi, ayıbı, turkiyenin, türkiyenin, youtube


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Amerika'dan Türkiye'ye İsrail ayıbı Lucifer Haber Arşivi 1 15 Haziran 2010 04:27
YouTube Türkiye'ye Yalvarıyor Heidi Haber Arşivi 10 07 Ağustos 2009 22:23
Türkiye'nin Youtube sancısı eCeM1 Haber Arşivi 0 27 Mayıs 2008 14:49