IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2009, 19:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adsl Rehberi ( Sıkca sorulan sorular )




ADSL Rehberi: ( Başvuru, Kurulum, Çözümler )

Daha hızlı ve sürekli bağlantıya geç ve sınırlı miktarda da olsa ADSL ile kavuştuk. Fakat ADSL hattını kullanmak sanıldığı kadar kolay değil. Başvurudan modem ayarlarına çözüm önerilerine değiniyoruz.Yıllardır telefon hatları üzerinden ’dial-up’ bağlantı kuran Türk İnternet kullanıcıları uzun bekleyişin ardından son dönemde yeni alternatiflere kavuştu. Bunlardan en çok ilgi çekeni kuşkusuz ADSL. "Asymmetric Digital Subscriber Line" yani "Asimetrik Sayısal Abone Hattı"nın kısaltması olan ADSL bağlantısı mevcut telefon hatları üzerinden kuruluyor.
ADSL’nin avantajı İnternet bağlantısının telefonu meşgul etmiyor oluşu. Böylece İnternet aramalarınız telefon faturanıza yük olmaktan çıkıyor. Ve de gerekli ayarın yapılmasıyla bilgisayar açık olduğu sürece çevrimiçinde kalıyorsunuz.
Her kullanıcının ilgisini çeken bu olanaklara Türk Telekom’un uyguladığı nispeten düşük fiyatlar eklenince, hem bireysel kullanıcılar hem de kurumlar için "geniş bant İnternet" hayal olmaktan çıktı. Hemen belirtelim, geniş bant olarak sınıflandırılan bağlantı çeşitleri ADSL ile sınırlı kalmıyor ve maalesef sunulmakta olan ADSL bağlantısı da dünyada şu anda sunulan ADSL bağlantı teknolojilerinin gerisinde.
Güzel haber ise yıl sonuna kadar bir milyon port daha tahsil edileceği. Geride bıraktığımız dönemde 60 bin port için işlemlere başlanmıştı. Yaza doğru bu sayıya 200 bin port ilave edilmesi bekleniyor. Bakalım yıl sonuna kadar gerçekten de bir milyon kullanıcı dünyanın en büyük bilgi ağına ADSL ile mi bağlanacak?

İlk Adım: Telekom’a Başvurmak
Okumakta olduğunuz yazı hazırlanırken sektör içinde rekabete zarar verdiği gerekçesiyle Türk Telekom’un (TT) yeni ADSL müşterisi alması yasaklanmıştı. Fakat Mayıs 2004 sonu itibariyle 100 bin portluk bir miktarın dağıtımına başlanacağı biliniyor. Bu dosyayı hazırlama esnasında, deneme amaçlı başvurduğumuz İstanbul Avrupa yakasındaki bir Telekom müdürlüğü söz konusu durum nedeniyle yeni abone kaydı almadığını belirtti. Eğer kendi bölgenizdeki müdürlük abone başvurusu kabul ediyorsa, ya da TT resmen dağıtıma başlarsa ilk yapılması gereken telefon hattına ait telefonun ödenmiş son faturası ve telefon sahibinin kimliği ve bir kopyası ile bağlı olduğunuz Telekom müdürlüğüne başvurmak. Daha önce kurumun web sitesinde yer alan başvuru formu yeni sayfalarda yer almıyor. Başvurunuz sırasında size yeni bir form verilecektir. Dikkat edilmesi gereken nokta, işlemleri telefon sahibinin yapması gerektiği. Hattınız kimin üzerine kayıtlıysa bizzat başvurması isteniyor.

Aslında İnternet üzerinden de ADSL başvuru formu doldurulabilmekte. Örneğin İstanbul Anadolu yakası için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - Avrupa Yakası için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Talebinizi ve size ulaşılması için irtibat telefonu bıraktıktan sonra size bir numara verilecek. Bu numara ile İnternet’ten başvurunuzu takip edebileceğiniz belirtilmekte fakat sitede numaranızı girip söz konusu takibi yapabileceğiniz bir sayfa mevcut değil. Yine de bugüne kadar 10 binden fazla kişi ’online’ başvuru yaptı, ilk dönemde bu başvurularla da abone alındı.
Başvuru sırasında gerekenlerden biri de sabır. Zira hem dağıtımın yasaklanması hem de Türk Telekom’un elindeki donanımların hatalı çıkması sonucu abone alımını yavaşlatması nedeniyle size sıra gelmesi sandığınızdan da uzun sürebilir. Hatta bölgenizin ADSL kapasitesi dolmuşsa, ön talep formu doldurup bir dahaki genel port artırımını beklemek zorunda kalabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Eylül 2009, 19:06   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Adsl Rehberi ( Sıkca sorulan sorular )




Başvuru Formu
Daha önce İnternet kullanıcısı olmayanların da ADSL başvurusu yaptığı gerçeğinden yola çıkarak form ile ilgili detaylı bilgi sunuyoruz:
Bağlantı Hızı: 128/32 Kbps ile 2048/512 Kbps arasında değişiyor. "Asimetrik" adından da anlaşıldığı gibi ADSL’de dosya alma/gönderme hızı farklıdır. Amatör kullanıcılar için, teoride dial-up bağlantının iki katından hızlı olan 128 Kbps hızı yeterli olacaktır.
Servisler: Web seçeneği, TT’nin size web sayfanızı TT sunucuları üzerinde yayınlamanız için yer açmasıdır. Böylece dünyanın her tarafından kullanıcı hazırladığınız web sayfalarını, vb. içeriği gezebilir. Mail adresiniz,
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
şeklinde bir adresten size e-posta ile ulaşılmasını mümkün kılar. Fakat şu aşamada bu hizmetler verilemiyor.
Sabit IP: "Statik IP" seçeneği işaretlenirse her bağlantınızda sabit bir İnternet adresiniz olur. Son dönemde web saldırıları karşısında güvenlik önlemi almazsanız Statik IP ile işiniz daha da zorlaşır. Öte yandan iş uygulamalarınız ihtiyaç duyduğundan ya da ADSL ile bir site yayınlıyorsanız Statik IP’ye ihtiyacınız olabilir.
Hattınız Açıldı !

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Eylül 2009, 19:07   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Adsl Rehberi ( Sıkca sorulan sorular )




Türk Telekom sözleşme imzasından kısa bir süre sonra ADSL tesisini yapar. Kullanıcı olarak siz de bu aşamada bir ADSL modem almalısınız. Piyasada farklı özelliklere sahip birçok modem bulunmakta, bunların bilgisayara bağlantısı da iki şekilde yapılmakta. USB modemler biraz daha pahalı olmasına rağmen daha yaygın kullanılıyor, kurulumu da tabii ki basit. Bilgisayarınızın USB girişlerinden birine taktığınız modemle gelen yükleme programını da çalıştırdıktan sonra modeminiz işletim sistemi tarafından sorunsuzca kullanılabilir.
Eğer ethernet bağlantılı bir modem aldıysanız, temelde modemi hub’a ağ kablosu ile bağlamanız gerekmekte. Aynı şekilde bilgisayarı da hub’a bağlıyorsunuz, bu bağlantıları da kros değil düz kablo ile yapınız. Bazı modemler yüklenirken "Bu ürün Microsoft güvenlik sınamasından geçemedi" benzeri uyarılarla karşılaşabilirsiniz. Devam Et seçeneğiyle kurulumu sürdürünüz.
Hattınıza ADSL erişimi sunulduğundan emin olmak için telefon hattınıza ADSL modeminizi, dağıtıcı (splitter) olmadan doğrudan bağlayın. Modem üzerinde bulunan genelde ’power’ isimli ışığın sürekli olarak yeşil yanmaya başlaması gerekir. Ardından hattı modemden çıkararak az önce olduğu gibi telefona bağlayın. Eğer ahizeyi kaldırdığınızda çevir sesi alıyorsanız ADSL hattınızın tüm fiziksel bağlantıları TT tarafında başarıyla yapılmış demektir.
’Splitter’ olarak adlandırılan cihaz size ulaşan hattaki frekansı telefon görüşmeleri ve ADSL İnternet bağlantısı için ayırma görevi görür. Bazı modemlerle beraber splitter gerekmez, kendileri bu özelliği sunar.
Eğer modemin dahili splitter özelliği yoksa dağıtıcıyı kurmak için kapağı açılır. Cihazla gelen 2 telli kablolar kullanılır ve kabloların ucu açık olan tarafları, dağıtıcıya bağlanır. Bağlantıda kabloların yeşil ve kırmızı renkteki uçları kullanılmalıdır. "Line"a takılan kablonun diğer ucu 2 telli telefon hattına bağlanır. "ADSL" bölümüne bağlanan kablonun konnektörlü (RJ11) olan diğer ucu, kullanılacak ADSL modemin yine "Line" girişine bağlanır. "Tel" olarak gösterilen yere bağlanan kablonun konnektörlü diğer ucu, telefona bağlanır

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
adsl, rehberi, sikca, sorulan, sorular, sıkca


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sıkça Sorulan Sorular Ecrin Online Oyunlar 0 04 Aralık 2013 23:48
Gebelikte Sıkca Sorulan Sorular Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:50
Adsl Rehberi (Sıkça Sorulan Sorular) Julw Ağ, Network ve Networking 3 08 Ocak 2010 18:37
Adsl Hakkında Sıkca Sorulan Sorular PaYanDA Ağ, Network ve Networking 2 26 Şubat 2006 13:07