IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ağustos 2010, 15:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
YouTube: Bilinmeyen gerçekler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ülkemizde yasak olmasına rağmen YouTube'un Türkiye'de son derece popüler olduğunu biliyoruz. Bu ilgi sitenin başarısından mı yoksa yasakların doğurduğu meraktan mı kaynaklanıyor kestirmek güç ama YouTube'un sadece Türkiye'de değil dünya çapında bir fenomene dönüştüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz. İşte internetin en renkli sitelerinden biri olan YouTube hakkında bilmediğiniz bazı ilginç bilgiler...

YouTube, o sıralarda PayPal'da çalışan üç arkadaş olan Steven Chen, Chad Hurley ve Jawed Karim tarafından 2005 yılında kuruldu. Sitenin kuruluşu 14 Şubat yani sevgililer gününe denk geliyor. Üç kafadar siteyi kurarken bugünkü haline dönüşeceğini hesaplamamışlardı ve tek istekleri e-posta ile gönderilmesi zor olan videoları kendi arkadaşları ile kolayca paylaşabilmekti.

YouTube'da yayınlanan ilk video Jawed Karim tarafından 23 Nisan 2005'te siteye yüklendi. Bugüne kadar 3,4 milyon kez izlenen "Me at the Zoo" ("Hayvanat bahçesinde ben") bu tarihi video sadece 18 saniye uzunluğundaydı ve Karim'in fillerin kafesi önündeki görüntülerini içeriyordu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Siteye en çok videonun yüklendiği ülke Amerika, ikinci sırada ise İngiltere geliyor. Sitenin ziyaretçilerinin %70'i ABD'li, ikinci sırada ise Japon kullanıcılar geliyor. Ziyaretçilerin yarısı 20 yaşında veya daha genç. Sitedeki videoların 5'te birinin müzik ile ilgili olması bu genç kullanıcıların özellikle ilgisini çektiği ve bu yüzden daha çok genç kullanıcıları siteye çektiği bir başka gerçek.

Siteye yüklenen videoların ortalama uzunluğunun 15 saniye olmasına rağmen 2008 Ocak ayında siteye her dakika toplam 10 saatlik video yükleniyordu. Mayıs 2009'da dakikada 20 saatlik video ve Mart 2010'da her dakika 24 saatlik video yüklenir oldu.

Sitenin en popüler videosu 250 milyon kez izlenen Lady Gaga'nın "Bad Romance" adlı müzik klibi oldu. Ticari olmayan en popüler video ise 212 milyon kez izlenen "Charlie bit my finger" ("Charlie parmağımı ısırdı") oldu.

YouTube 2006 yılında Google tarafından 1,65 milyar dolara satın alındı ama bugüne kadar arama devinin en çok para kaybettiren projesi oldu. 2008 yılında net geliri 244 milyon dolar, 2009'da ise 472 milyon dolar oldu. Buna rağmen 2009'da sitenin masrafları gelirlerinin üzerindeydi ve site 174,2 milyon dolar zarar etti. 2010 yılında sitenin gelirinin 614 milyon dolara ulaşması ve ilk kez kara geçmesi bekleniyor.
Kaynak : Chip.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gercekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
!youtube link - !youtube şarkı ismi KivanC mIRC Scripting Sorunları 4 13 Haziran 2015 19:24
İlk Görüşte Aşk Hakkında Bilinmeyen Gerçekler Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 16 Ağustos 2012 13:56
Youtube Jacker ile youtube'den Rahatlıkla video İzleyin Hasanx Bilgisayar Donanımı 0 17 Nisan 2009 19:16