IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2020, 23:12   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkek zihnini anlamak






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erkek arkadaşınızın bu kadar garip davranmasının sebebi onun kafasında olup bitenle sizin aklınızdan geçenlerin tamamen farklı oması. Bize güvenin, birazdan okuyacağınız açıklamalar ilişkinizi anlama konusunda size farklı bir bakış açısı kazandıracak.

FOTOĞRAFLAR: CHRIS CLINTON, TAMARA SCHLESINGER
Zamanla kadın ve erkek birçok yönden birbirlerine benzemeye başladılar. Kadınlar ağırlık çalışıp orduya katılırken, erkekler yemek takımı seçip manikür yaptırır oldular. Bilim adamlarına göre zihinlerimiz bile yüzde 99 aynı şekilde çalışıyor. Ancak o anlaşılamayan yüzde bir oran kadın ve erkek arasındaki en büyük farklılıkları belirliyor. Bu farklılıkların bir kısmı ufak hayal kırıklıkları olurken, bir diğer kısmı büyük kıvılcımlardır. Uzmanlar, erkeklerin ve kadınların iletişim kurmakta ve sevgilerini ifade etmekte çok farklı yollar izlediğini söylüyor. Farklılıklarımızı kabullenip birbirimizin dilinden konuşmak için çaba harcarsak, hem daha iyi geçiniriz hem de ilişkimizi sıcak tutarız. Bir başka deyişle erkek arkadaşınızın düşünme şeklini çözmek yanlış anlaşılmalara ve kavgalara bir son verebilir. Biz de bu noktadan yola çıkarak uzmanlara kadınların ve erkeklerin düşünce ve duygularındaki farklılıklar hakkında görüşlerini sorduk.

GÜÇLÜ KOKU ALMA YETENEĞİ
Erkekler kadar güçlü olamayabiliriz ama duyularımız konusunda onlardan önde olduğumuz yadsınamaz bir gerçek. Özellikle de duyguları, hafızayı ve seksi etkileyen koku duyusu konusunda uzman sayılırız. Kadınların burunları ve beyindeki sinirleri özellikle yumurtlama döneminden önce hem normal kokulara hem de erkek feromonlarına yani sosyal ilişkileri düzenleyen bedendeki kimyasal maddeye karşı daha duyarlı olur. Uzmanlar, kadınların böyle zamanlarda hamile kalmaya en elverişli dönem de olduğundan ve seks dürtüsünün arttığından bahsediyor. İşte insanbilimi de bu noktada devreye giriyor. Uzmanlar, kokuların kadınları tehlike anında uyararak onları ayaklarının üzerinde tuttuğunu ve hasat vakti geldiğinde de olgunlaşmış meyveleri sezebilme yetisine sahip olabilmelerini sağladığını söylüyor. Belki de erkeklerin az gelişmiş koku duyuları, gaz çıkarma yarışmalarından neden bu kadar çok hoşlandıklarının bir açıklamasıdır. Umuyoruz yakında bize yetişecekler.

DAHA İYİ HAFIZA
Erkek arkadaşınızla olan ilk randevunuzla ilgili neler hatırlıyorsunuz? Büyük ihtimalle o geceyi en küçük ayrıntısına kadar anlatabilirsiniz; içtiğiniz şarabın adından onun giydiği gömleğin rengine kadar. Peki ya erkek arkadaşınız? İlk hangi ay buluştuğunuzu hatırlarsa şanslısınız. Bu, o gecenin onun için önemli olmadığı anlamına gelmiyor. Sadece kadınların duygusal detaylara dair daha iyi hafızaları var. Amigdalamız yani beynin duygusal tetiği olan bölge bir olay yaşandığında harekete geçer. Duygusal bir deneyim sırasında, amigdala, beynin hafıza ve öğrenme ile ilgili olan bölümünde dosyalanmak üzere detayları etiketlendirir. Erkeklerde de bu etiketleme olur ama dosyalama işlemi bu kadar yoğun değildir. Bu bir çelişki oluşturur. Erkekler yıldönümlerini ve arkadaşlarınızın adlarını hatırlamakta zorlanırken, Dünya Kupası'nda şampiyonluk golünü kimin attığını ya da tuttuğu takımdaki bir futbolcunun bir sezonda kaç maç yaptığını bir anda söyleyebilir. Anlayacağınız gerçek olaylar, rakamlar ve rekabet söz konusu olduğunda erkeklerin zihinleri aslan kesilir. Uzmanlara göre erkekler beyinlerinin sol; yani analitik tarafını kullanmaktan çok memnunlar. Böylelikle her şeyi kronolojik şekilde hatırlayabiliyorlar. Bunun bir avantajı da var; duygusal bağlamdaki olayları hatırlamadıkları için daha az kin tutuyorlar.

SÖZ KONUSU SEKS OLUNCA
Bir erkek sizinle sohbet ederken, gözlerinizin içi yerine göğüslerinize bakıyorsa, bu onun gerçekten kaba biri olduğunu göstermez. Sebebi doğal içgüdülerinin işe el koymasından kaynaklanır. Yapılan bir araştırmaya göre 20-30 yaş arasındaki erkeklerin yüzde 85'i birkaç saatte bir seks düşünürken, bu tarz bir düşünce kadınların aklına ancak günde bir kez geliyor. Erkeklerin düşünce yapıları daha edepsizce çünkü bunları içlerinde tutabilecek daha fazla yer barındırabiliyorlar. Uzmanlar cinsel duygulara karşı erkeklerin beyinlerinde kadınlarınkinden iki kat daha fazla boşluk bulunduğunu söylüyor. Aynı zamanda testosteron seviyelerinin yani beynin seks motoruna benzin depolayan hormonunun da kadınlara oranla 10 ile 100 kat fazla salgılandığını belirtelim. İşte bu durumda, erkekler zaten otomatik olarak seks konusuna odaklanıyorlar. Erkekler kadınlara "Neyin var sevgilim" sorusunu "Saçlarını yeni mi kestirdin hayatım" diye sordukları sıklıkta sorarlar. Yani çok az. Umursamadıklarından değil. Sadece diğer insanların duygusal sıkıntılarını hemen anlayamazlar. Kadınlar sosyal işaretleri, yüz ifadelerini ve vücut dilini okumakta daha başarılılar. Bunun iki sebebi var. Birincisi, insula adı verilen ve beynin içgüdülerden sorumlu bölgesinin kadınlarda daha büyük ve aktif olmasından kaynaklanıyor. Zihnin ayna nöronları da aynı şekilde çalışıyor ve bu daha çabuk empati kurmamızı sağlıyor. Dramatik gibi görünse de, eğer erkek arkadaşınızın üzgün olduğunuzu fark etmesini istiyorsanız birkaç damla yaş dökmelisiniz. Bilim adamları kadınların erkeklerden dört kat daha sık ağladıklarını çünkü bir erkeğin dikkatini çeken tek işaretin bu olduğunu söylüyorlar. Bu çok üzücü! Birinin üzgün olduğunu anlamamızı sağlayan beyin aktivitesi aynı zamanda kendi ilişkilerimizdeki problemleri fark etmemize de yardımcı oluyor. Ne zaman ki erkek arkadaşınız gözünüzün içine bakmaktan kaçınır ya da sizinle konuşurken sizi hafife alan bir ses tonu kullanırsa, işte o zaman beyninizde çalan sirenler sizi olumsuz hormonal tepki vermeye zorlar. Uzmanlar bu sebeplerden dolayı çoğu kadının artık dayanamayacakları noktaya geldiklerini ve bu yüzden boşanmaların yüzde 75'inin kadınlar tarafından istendiğini söylüyor. Erkekler ancak bir şeylerin yolunda gitmediğini anladıklarında problemi düzeltmek için ilişkiye daha asılmaya başlarlar. Kısacası, kadınların beyinlerinin duygusal ve analitik tarafları arasında çok daha güçlü bir bağlantı var. Kadınlar duygusal yönden düşünüp daha çok kaygı yaşarken, erkekler beyinlerinin analitik tarafını kullandıkları için daha iyimser oluyorlar.

DUYGUSAL TARAF
Kadınlar ilişkideki problemlere karşı duyarlı olmalarına rağmen hiç olmayan yerden problem de çıkarabilirler. Bunun basit bir açıklaması var. Beynin evham merkezi olan ön korteks tabakası, kadınlarda hem daha büyük hem de daha kolay faaliyete geçebiliyor. Beynimizin duygusal merkezinde daha çok faaliyet olduğu için olaylara olumsuz yaklaşım göstermemiz de bir o kadar artıyor. Esasen kadınların beyinleri tehlikeyi hissetmek ve ortaya çıkarmak üzere programlanmış ve bu yüzden kadınlar yoğun şekilde bebeklerini koruma içgüdüsüne sahipler. Bu, küçükleri savunmak için harika bir yol ama günlük hayatta yaşadığımız romantik durumlar için pek uygun değil. Ön korteks tabakası bazen bizi kandırır ve erkek arkadaşımızın saatlerce aramaması ya da en yakın kız arkadaşıyla yemeğe çıkması durumlarında aşırı tepki vermemize sebep olabilir. Beyin dalgalarının analiz sonuçlarının gösterdiği kadarıyla kadınların beyinleri korku ve acıyı hissetme konusunda erkeklerin beyninden daha aktif çalışıyor ve bu yüzden kadınlar bu tarz duygulara verdikleri tepkileri bastırmakta hayli zorlanıyorlar. İşte bu da, erkeklerin neden kadınlardan daha cesur olduklarını açıklıyor.

AYRILIK SONRASI
Ayrılıktan sonra çoğu kadın bitik durumdadır. Sürekli ağlamalar, burun çekmeler eşliğinde kaselerce dondurma tüketilir böyle dönemlerde. Erkekler ise kalpleri kaç parçaya bölünmüş olursa olsun, hayatlarına devam eder. Haksızlık ya da değil ama biz daha fazla oksitosin salgıladığımız için üzücü durumlarda hemen kendimizi salıveririz. Çok bağlı olduğunuz ve sevdiğiniz birini kaybettiğinizde, bunu erkeklerden daha yoğun biçimde yaşarsınız. Ayrılık, beynimizde bulunan ve bize kendimizi iyi hissettiren dopamin, serotonin ve oksitosin gibi nörokimyasalların yerle bir seviyeye düşmesine neden olur. Eğer tatmin edecekse söyleyelim; ayrılığın arkasından erkekler de üzülür ama bizim kadar değil. Aynı zamanda beyinlerinin duygusal kısmını pek kullanmadıkları için mantıksal tarafları olayı ele alır ve yönetir.

ERKEKLER KADINLARA KARŞI...
  • Kadınların keskin bir koku duyusu vardır.
  • Erkekler kokuların çok farkında olmazlar.
  • Kadınlar her türlü romantik detayı hatırlar.
  • Erkekler pek hatırlamazlar.
  • Kadınlar seksi günlük olarak düşünür.
  • Erkekler ise sürekli bunu düşünür.
  • Kadınlar ilgi duydukları için aldatırlar.
  • Erkekler işin heyecanı için aldatır.
  • Kadınlar birinin mutsuzluğunu hemen fark ederler.
  • Erkekler başkalarının mutsuzluğunu kolay algılayamazlar.
  • Kadınlar ilişkideki problemlere karşı duyarlıdır.
  • Erkekler problemleri hemen fark etmez.
  • Kadınlar olmadık yerden problem yaratabilirler.
  • Erkekler ise daha akılcıdır.
  • Kadınlar kaybolduklarını hemen anlarlar.
  • Erkekler ise uzun bir süre kaybolduklarını anlamazlar.
  • Kadınlar ayrılıktan sonra kederlerini belli ederler.
  • Erkekler her şey yolundaymış gibi davranır.


-Alıntı.

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Temmuz 2020, 11:49   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erkek zihnini anlamak




Aman erkeği kim anlamış da biz anlayacağız sjsjsjs

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
erkekleri anlamak, kadın erkek ılişkisi, kadınları anlamak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan: 'Zihnini ABD'deki şarlatana adayan mankurtlardan bilim adamı olmaz' AttackMan Haber Arşivi 0 07 Ocak 2018 17:04
Alkol Erkeğin Zihnini Bulandırıyor Elysian Sağlık Köşesi 0 26 Şubat 2014 18:10
İnsan zihnini zorlayan fotoğraflar Zen Fotoğraf Kulübü 0 25 Şubat 2013 14:07
Öğrencinin Zihnini Açan Ekmek Sevda Kişisel Gelişim 0 06 Aralık 2011 05:45