IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Aralık 2011, 05:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öğrencinin Zihnini Açan Ekmek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Öğrencinin Zihnini Açan Ekmek

12/02/2010

İçerisinde fındık, üzüm, keçiboynuzu ve zerdeçal bulunan ve öğrencilerin günlük mineral, protein ve enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacak “altın ekmek” üretilmeye başladı.

60 gramlık ekmeğin satış fiyatı 25 kuruş olarak belirlenirken içeriğindeki proteinlerin öğrencilerin zihnini açacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Halk Ekmek'in (İHE) Edirnekapı'daki fabrikasının eskidiğini ve artık yeterli olmadığını belirterek, “Lojistik merkezimiz diye ilan ettiğimiz Halkalı'daki alanımızın hemen yanında TOKİ'den bir alan istedik. Fabrikamızı 1-2 yıl içerisinde buraya taşımak istiyoruz” dedi.

İHE'nin Sultangazi'deki Cebeci Fabrikası'nda “Altın Ekmek”in tanıtım toplantısında konuşan Topbaş, yerel yönetimlerin halkın kent içindeki yaşamlarını kolaylaştırmak ve sağlıkla ilgili çalışmalar yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Topbaş, kendilerinin de bu anlayışla İHE'yi geliştirerek halkın sağlıklı besin kaynağına ulaşmasını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, İHE'nin, hijyenik üretimi ile İstanbul'un ekmek ihtiyacının yüzde 13'ünü karşıladığını kaydetti.

İnsanın temel besin kaynağının sağlıklı ve besleyici ekmek olduğunu vurgulayan Topbaş, ekmeğin bu özellikleri sağlayamaması durumunda halkın sağlık giderlerinin artacağını ve sağlıklı nesillerin yetiştirilemeyeceğini savundu.

Topbaş, “Halk Ekmek, öncü, rekabet eden değil, yol gösteren bir anlayışla hizmet ekmekte. Biz asla rekabet etmeyi düşünmüyoruz” dedi.

Bazı illerde 5 yıl önce organik tarımı desteklemek amacıyla önemli adımlar atıldığını anlatan Topbaş, bunun yansıması olarak çok ciddi gelişmeler yaşandığını dile getirdi.

Topbaş, bu sayede İstanbullu'nun sağlıklı ekmeğe ulaştığını dile getirerek, “Şimdi de temel besin kaynağı olan ekmeğin farklı bir boyutunu, poğaçanın 60 kuruşa satıldığı bir yerde 25 kuruşa satarak ama içindeki değerler açısından çok önemli besin kaynağı olan ekmeği tanıtıyoruz. Buna İstanbul'un birçok yerinde yaygın olarak ulaşma imkanı olacak. Öğrencilerin sadece bu ekmeği çantalarına koymaları yeterli olacak. Sağlıklı nesiller için 'Altın Ekmeği' çocuklara verin” şeklinde konuştu.

Ekmeğin buzdolabında saklanabileceğini de ifade eden Topbaş, ekmeğin içerisinde bol miktarda fındık, üzüm, keçiboynuzu ve zerdeçal bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
acan, ekmek, zihnini, Öğrencinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öğrencinin El Sözlüğü (: Slipknot Komedi ve Mizah 3 28 Temmuz 2010 22:35
14 yaşındaki öğrencinin SBS intiharı Lucifer Haber Arşivi 3 09 Temmuz 2010 08:17
Fanatik Öğrencinin Günlüğü esrarlitolga Komedi ve Mizah 0 27 Mayıs 2007 19:56