IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2008, 18:42   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evlilik nasıl evlilik olur?(Evliliğin Garanti Belgesi Var mı?)




Evlenirken, hayatı boyunca eşinden, kendisine maddi sıkıntı çektirmeyeceği, hastalanmayacağına dair garanti belgesi alanınız var mı?

Üstelik kocanız çalışamıyor, hastanelerde yatıyor diye borç batağına saplanıp, 2 evladına hiç haber vermeden, onlar okuldayken, evi terk edip gitmek var mı? Düşünsenize, çocuklar eve gelmişler, kapı duvar! Babaları da hastanede, gözlerinden akan korku dolu yaşlar milletin ciğerini dağlamış. Tüm bu anlattıklarım Çorum'da Mercan isminde bir kadın yüzünden olmuş.

Telefonla konuştum o kadınla; "maddi sorunlar çözülürse döner misin yuvana?" diye sordum. "Bir daha bana para sıkıntısı çektirmezse dönerim" dedi. Bu kadın dünyadan bihaber demek ki. Hangi birimizin garantisi var ki yaşamak için, zenginlik için, sağlık için. Ve bu kadın çocuklarına ne öğretebilir? Çocuklar 10 gündür sokakta kalmaktan, otogarlarda sabahlamaktan perişan durumdalar. Çünkü ev sahibi, kiralarını ödeyemedikleri için evin kilidini değiştirmiş, çocukların ders kitaplarını bile vermemiş.

Onlar da çareyi bana gelmekte bulmuşlar. Çocuklar öyle güzeller ki, onlara ağlamak hiç yakışmıyor. Kıyamadım, eve aldım ikisini de. Oğlan 3'e, kız 4'e gidiyor ama ne yazık ki ne tuvalet eğitimi almışlar, ne de banyo yapmayı biliyorlar. Saçlarındaki is kokusu defalarca şampuanla yıkamama rağmen çıkmadı. Ve elbiseleriyle neredeyse şişman görünen çocukların, kıyafetleri çıkınca bir deri bir kemik oldukları ortaya çıktı. Bir de bunun için üzüldüm.

O Mercan denilen kadının hasta kocasına, bu muhteşem çocuklara bunları çektirmeye ne hakkı var Allah aşkına? Bu ne anneliğe, ne de eşliğe sığar! Şimdi bu çocuklardan ileride, sağlıklı insan davranışlarını nasıl beklersiniz? Kayseri'de bir bayan tanıyorum, eşi berber. Eşinin gözü hastalanınca, bayan diyor ki: "Bunca sene bana sen baktın, şimdi de ben sana bakacağım!" Ve evde börek, mantı yapıp satmaya başlıyor. Şimdi onlarca çalışanı var iş yerinde. Bu kadın da çalışamaz mıydı?

Neden hep erkekten bekledi parayı? Şimdi duyarlı seyircilerimiz sayesinde bu aileyi bir araya getirdik getirmesine de, çocukların hafızasından bu olaylar nasıl silinecek ve kendilerini nasıl güvende hissedecekler? En ufacık bir sıkıntı, analarının çekip gitme ihtimali onların beynini kemirmeyecek mi? Hayır, bunun adı evlilik değil, analık değil! Evlilik, iyi günde, kötü günde evliliktir!

İkbal Gürpınar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Temmuz 2008, 23:43   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Evlilik nasıl evlilik olur?(Evliliğin Garanti Belgesi Var mı?)




Çok güzel anlatmış İkbal Gürpınar. Bu Mercan denen kadının yaptığı ne anneliğe, ne eşliğe, ne de insanlığa sığmaz. Ama yok mu böyle benciller ? Olmaz mı. Zoru görünce kaçmak ve suçlamak onlara göredir. Üzücü bir durum bu örnekteki. Allah böylesi bencil insanlardan korusun.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
belgesi, evlilik, garanti, nasıl, olurevliliğin, var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evlilik nedir? Evlilik hakkindaki dusunceleriniz nelerdir? X Haftanin Polemigi 26 02 Mayıs 2012 03:54
İnternette Tanışarak Evlilik Nasıl Olur Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 17 Şubat 2012 01:22
Mutlu Evlilik Sırları - Aşılması Kolay Evlilik Sorunları Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 24 Ocak 2012 15:26
Mutlu Bir Evlilik Nasıl Olur – Mutlu Evlilik İçin Tavsiyeler pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Kasım 2011 19:26
Türk Kültüründe Evlilik ve Evlilik Gelenekleri YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Nisan 2009 12:14