IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ağustos 2010, 17:49   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ramazanda tüp bebek tedavisi




Ramazanda tüp bebek tedavisi

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Tolga Ecemiş: "Ramazanda uzun süren açlık, tedavideki hastayı olumsuz etkileyebilir."

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Tolga Ecemiş, Ramazan ayında uzun süren açlığın tüp bebek tedavisi gören hastayı olumsuz etkileyebileceğini belirterek, "Hastalar, Ramazan ayı süresince oruç tutmayacaklarsa tüp bebek tedavisi yapılabilir" dedi.
Ecemiş, bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin Ramazan ayının gelmesiyle tüp bebek tedavisini ertelediklerini belirtti.
Yaklaşık 15-20 gün süren tüp bebek tedavisinin, anne adayının reglinin 2. gününde başlaması gerektiğini ifade eden Ecemiş, bu tedavi sırasında hastaya her gün yumurtaları uyaran hormon iğneleri enjekte edildiğini, gün aşırı da ultrasonda yumurtaların ne kadar büyüdüğünün kontrol edildiğini anlattı.
Uygun boyuta ulaşan hastanın yumurtalarının anestezi yapılarak toplandığını, bu işlemin ardından baba adayının spermlerinin mikroenjeksiyon yöntemiyle enjekte edildiği embriyoların transfer edilmesi için 2-5 gün beklendiğini kaydeden Ecemiş, şunları söyledi: "Bu süreçte iğne ve ilaç kullanıldığı, ultrasona girildiği için oruç tutamayacağını düşünen hastalar, Ramazan ayında tüp bebek tedavisini erteler. Ramazanda uzun süren açlık, tedavideki hastayı olumsuz etkileyebilir. Hasta, kan şekerindeki düşmeye bağlı olarak halsizlik, asabiyet, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi problemlerle karşılaşabilir. Hastalar, Ramazan ayı süresince oruç tutmayacaklarsa tüp bebek tedavisi yapılabilir. Hasta, hem tüp bebek tedavisi görüp hem de oruç tutuyorsa iğneleri ve ilaçları iftardan sonra yapması önerilir."
Ancak, yumurtaların toplanacağı gün, anestezi alacağı için hastaya oruç tutamayacağının bildirilmesi gerektiğini ifade eden Ecemiş, oruç tutan çiftlerde yumurta ve sperm kalitesindeki değişikliklere ilişkin de şu bilgileri aktardı: "Ramazan ayı, bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin sigara, alkol gibi olumsuz alışkanlıklardan kurtulması için bir fırsat olabilir. Ramazanda bir gün içinde en az iki öğün yemek yenildiğinden, dengeli beslenilirse vücudun ihtiyacı olan kalori, protein ve vitamin miktarı yeterince karşılanabilir. Bu nedenle sperm ve yumurta kalitesinde azalma olacağı endişesi yersizdir. Ramazanda oruç tutmak, yumurta ve sperm kalitesini düşürmez."


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bebek, ramazanda, tedavisi, tıp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ülkemizde Tüp Bebek Tedavisi ve Maliyetleri Lcia Sağlık Köşesi 0 16 Ocak 2015 20:43
Tüp Bebek Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Letisya Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Kasım 2013 14:00
Kimler tüp bebek tedavisi yaptırabilir? Lady Kadın Sağlığı 0 23 Eylül 2012 19:57
Tüp Bebek Tedavisi IVF KarakıZ Kadın Sağlığı 0 29 Ağustos 2011 21:07