IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Eylül 2012, 19:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kimler tüp bebek tedavisi yaptırabilir?




Tüp bebek nedir?
Tüp bebek, kadından alınan üreme hücreleri (oositler) ile erkekten alınan üreme hücrelerinin (spermler), laboratuvar ortamında çeşitli yöntemlerle bir araya getirilerek döllenmenin gerçekleştirilmesi, gelişen embriyolardan uygun sayıda olanlarının rahim içerisine transfer edilmesidir. Doğal koşullarda bu süreç kadının rahim tüplerinde gerçekleşir.


Tüp bebeğe ne zaman ihtiyaç duyulur?
Tüp bebek tedavisi, infertilite (kısırlık) nedeniyle yapılan temel ve ileri tetkikler sonucunda ya diğer tedaviler uygulanmadan doğrudan başlanan ya da diğer belirli tedaviler uygulandıktan sonra planlanan bir tedavi yöntemidir. Tüp bebek kararı verilmiş ya da tüp bebek tedavisi aşamasına gelinmiş ise ilk başvuru kadının adet gününden bağımsız olarak herhangi bir zamanda yapılabilir.
Bu başvuruyu çiftlerin birlikte yapması tercih edilir.

İlk görüşmede çiftin geçmişi, kısırlıkla ilgili tetkikleri ve önceki tedavileri detaylı olarak değerlendirildikten sonra bir planlama yapılır. Bu planlamada karmaşık ve hassas bir yöntem olan tüp bebek tedavisi öncesi eksikliklerin (tıbbi testler, resmi, belgeler vs.) giderilmesi veya tedaviye ait detayların dokümantasyonu hedeflenir.


Kimler tüp bebek yaptırabilir? Tüp bebek kimlere uygulanamaz?
Çiftlerin bir yıllık süre içerisinde çocuk istemeleri ve korunma yöntemi kullanmamalarına rağmen gebeliğin olmamasına infertilite (kısırlık) denir. Türkiye ve dünyadaki çiftlerde yaklaşık yüzde 15 oranında infertilite sorunu vardır. İnfertilite problemi yaşayan, aşılama ve diğer yöntemlerle gebe kalamayan tüm çiftler tüp bebek tedavisinden yararlanabilir. Daha geniş açıklamak gerekirse; yumurta rezervi tükenmemiş, 45 yaşına geçmemiş, sperm üretimi olan, rahimde embriyonun yerleşmesine engel patolojik bir durumu bulunmayan tüm çiftler tüp bebek tedavisine başvurabilir.

Ülkemizde tüp bebek de dahil olmak üzere tüm yardımcı üreme teknikleri ile ilgili yönetmelikler gereği, sadece yasal evli çiftlere uygulanır. Tıbbi olarak tüp bebek tedavisine karar verilen yasal evli çiftlerden tedavide kullanılacak ilaçlar ile işlemler için medikal engeli olmayanlara tüp bebek uygulanabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
tıp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tüp Bebek Tedavisi IVF KarakıZ Kadın Sağlığı 0 29 Ağustos 2011 21:07
Ramazanda tüp bebek tedavisi Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 17 Ağustos 2010 17:49
Tüp Bebek Tedavisi Sırasında Karşılaşılan Sorunlar YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Aralık 2009 06:16