IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2012, 23:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebekler Ayakkabı Giymeli Mi




Soru:
Bir yaşındaki kızım destek ile yürüyor. Ona ne zaman ayakkabı giydirelim ve ilk olarak ne çeşit ayakkabı kullanalım?
Cevap:
İlk adımlarını atarken bebeğinizi izlemek nasıl da heyecan vericidir! Bu çok önemli bir dönüm noktasıdır. Yürüyüş aşamalarını izlemek harikadır: destek vererek kaldırın, yerin ortasında ayakta durma pozisyonuna getirin, mobilyalara doğru tutarak yürütün ve bir elinizden tutarak yürümeye başlatın. Bu oldukça heyecanlıdır, onu itmenize gerek yok. Her bebek kendine özel bir zamanda ve bir yöntemle başaracaktır. Şimdi önemli bir soru geliyor. Ayakkabıları nasıl olmalı? Bebeğinizin ayaklarıyla ilgili özel sorunlarınız varsa, pediatriste ( çocuk doktoruna) danışabilirsiniz. Ayakkabı hakkında verebileceğimiz bilginin kendi tecrübe ve kültür inanışlarına göre olduğunu unutmayın. Bazı aileler en pahalı ayakkabıları almaktan hoşlanırlar, bebeğinizin ayağına küçük gelebilirler; bazı ailelerde mümkün olduğu kadar çocuklarının ayaklarını küçük ayakkabılarla sıkarlar. Yapılması gereken bir çok usul vardır. Doğru kadar verdiğinizde düşünmek için birkaç kural vardır:

Bebeğinizin ayağı yürümesi için hazır olsun. Ayağın güçlü ve vücudun kompleks bir parçası olduğunu, vücudunuzu taşıyan, vücudunuzun diğer kısımlarını dengede tutan ve yeri sıkı tuttuğunu unutmayın. Emekleme, tekme atma, itme, hareket ettirme gibi normal bebek hareketlerini yapmak için şansı olan ayaklar yeni yürüyen bebekleri desteklemek için yeterli güçleri vardır. Destek için ayakkabıya ihtiyaç duyan normal- bebek gelişim fikri, bebeğin fiziksel ihtiyaçlarını temel almaz.

Ayakkabılar çeşitli korumlar sağlar. fakat, bebeğin ayakları hassastır. İnsanların zamanla sertleşmiş ayakları gibi değildir. Sıcağa, potansiyel olarak diğer keskin veya ağrılı yüzeylere duyarlıdır. Bebeğiniz güneşte ve sert zeminde yürürse ayakkabı gerekli korumayı sağlar.

Ayaklarını sıkıca tutulmak için kullanır. Emeklerken veya yürürken onu izlerseniz, ayaklarını ne kadar çok kullandığını görebilirisiniz. Hareket ettiğinde ayak parmaklarını kıvırır ve yere sıkıca tutulur; adımını biraz daha uzağa gitmek için kısa asımlar atarak ayaklarını sallar. Ayak hareketlerini sırayla kullanmak için ayakkabı ona fırsat sağlar. her gün biraz çıplak ayakla yürümesi onun için yararlıdır.

Hissetmek için ayaklarını kullanır. Çıplak ayak zamanı bebeğinize duyumsal deneyimler sağlar. Ayaklarıyla çimenlikte ve toprak, zemin ve halı arasındaki farkı anlayabilir. Duyumsal bilginin bu çeşidi, ( vücudunun diğer kısımlarıyla anlar) bebeğin gelişimi için önemlidir.

Ayakkabılar esnek olmalı. Esnek bir ayakkabı, bebeğinizin dengesini korumasını ve yürüyüşüne yardım etmesi için ayak hareketlerini kullanmasını sağlar. esnek ayakkabılar, sert veya bükülmez ayakkabılardan daha rahattır. Ayrıca, ayakkabılar kaygan olmamalı. Ayakkabılarıyla kayıp düşmemesi, bebeğinizin güvenliği için önemli. Fakat bazen süper yapışkan özelliği olanlar çocuğunuzu ilk olarak düşürür çünkü zemin için tek yapışkanlı kullanılmamışlardır.

Bebeğinize uygun olduğundan emin olun. En önemlisi, bebeğinizin ona uygun ayakkabıları olmalı. Çok sıkı ve çok gevşek ayakkabılar kabarcık ve ağrıya neden olabilir, ayakkabılarla yürümeyi yada koşmayı denediklerinde tehlikeli olabilir.

Çocuklar ayakkabı konusunda inançtı olurlar. Bazı çocuklar ayaklarına giydiklerinden nefret ederler ve giydikleri ayakkabı ve çorapları her zaman çıkartırlar. Bu çocukları ayakkabıları giymesi için zorlayın, güvenlik almanızın dışında ( sıcak kaldırım, kırık cam, çimenlerde bulunan yapışkan şeyler) mücadele etmesi anlamsız olabilir. Bazı çocuklar ise ayakkabısız hiçbir yere gitmezler. Bebeğinizin ayakkabıları giyme fikrini düşünmeyi unutmayın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayakkabı, bebekler, giymeli, mi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlk Randevuda ne Giymeli? Ne Giymemeli? efLatun Ah Kadınlar 0 18 Ocak 2012 21:17
İnci Erkek Ayakkabı Modelleri Yeni Sezon İnci Ayakkabı Modelleri 2012 New Season PauL Ah Erkekler 0 05 Aralık 2011 19:03
Erkekler Neden Külotlu Çorap Giymeli SayınGambiyetsiz IF Ekstra 6 28 Mayıs 2010 14:22
Bu kış ne giymeli YapraK Ah Kadınlar 0 24 Eylül 2009 04:34
Cabani Ayakkabı’dan casual erkek ayakkabı YapraK Ah Erkekler 0 18 Nisan 2009 14:39