IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2012, 15:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıskançlığın Kıskacından Kurtulun




Daha önceki yazılarda kıskançlık ne olduğundan ve kıskançlık sebeplerinden bahsetmiştik. Kıskançlık neredeyse her insanda mevcut olan bir duygudur. Özellikle romantik ilişkilerde kıskançlık çoğu insanın en azından bir kere hissettiği bir duygudur.

Kıskançlığı ikiye ayırabiliriz; sağlıklı olan kıskançlık ve sağlıksız olan kıskançlık olarak.Sağlıklı kıskançlıkta, ortada eşinizi/partnerinizi kıskanmak için açık ve net kanıtlar mevcuttur.Örneğin, eşinizin cep telefonunda, başka bir insanla yapılan uygunsuz içerikli mesajlar bulabilirsiniz ya da eşinizi dışarıda bir ortamda başka bir insanla çok samimi bir şekilde görebilirsiniz.Bu durumda hissettiğiniz kıskançlık gerçek bir sebebe bağlı olan normal bir duygudur.

4252429467 04637b6db9 Kıskançlığın Kıskacından Kurtulun

İkinci olarak bahsettiğimiz sağlıksız kıskançlıkta ise, kıskanmak için eşinizin bir şey yapmasına gerek yoktur. Siz, eşinizin herhangi bir davranışından, ya da gerçekte problem oluşturmayacak bir tutumdan eşinizi kıskanabilirsiniz. Bu duruma örnek vermek gerekirse, eşinizin yaşanan bir aksaklıktan dolayı eve geç gelmesi gerektiğinde, sizin bu durumdan bambaşka anlamlar çıkararak kıskançlık yaşamanız gösterilebilir.

Sağlıksız kıskançlık, ikili ilişkileri, hem kıskanan hem de kıskanılan için çekilmez hale getirir. Kıskanan insan, yaşadığı endişe, korku, öfke duygularının ateşinde kavrulurken, kıskanılan eş ise hayatının devamlı kontrol edilmesinden, kendisine karşı duyulan güvensizlikten ve kısıtlanmaktan dolayı psikolojik problemler yaşayabilir.

Kıskançlıktan Kurtulmanın Yolları

* İlk olarak kıskançlığınızın türünü belirlemelisiniz. Yaşadığınız kıskançlık sağlıklı bir kıskançlık mı yoksa sağlıksız kıskançlık mı? Bunu belirlemek için, eşinizi nelerden kıskandığını düşünmeli ve gerçekten ortada ilişkinizi tehdit eden bir durum var mı değerlendirmelisiniz.
* Eğer ortada eşinizi kıskanmak için net kanıtlar olduğunu düşünüyorsanız, bu durumu eşinizle konuşmalı ve birlikte bir çözüm yolu bulmalısınız.
* Eğer ortada ciddi anlamda bir kanıt yok ve siz hala yoğun bir şekilde kıskançlık hissediyorsanız, yaşadığınız kıskançlık büyük ihtimalle sağlıksız bir kıskançlıktır.
* Sağlıksız kıskançlık yaşayan kişiler, yaşadıklarının sağlıksız olduğunu belirleyerek ilk adımı atmış olurlar.Durumu tespit ettikten sonra, hangi durumların, sizi kıskançlığa sürüklediğini belirleyin.Bunlar, eşinizin başka bir erkekle/kadınla konuşması, eşinizin o gün eve geç gelmesi ya da sizin eşinizi telefonla aradığınız zaman telefonun meşgul çalıyor olması gibi durumlar olabilir.
* Sağlıksız kıskançlığınızın sebeplerini belirledikten sonra, belirlediğiniz sebeplerin üzerine düşünüp, ana sebepleri bulabilirsiniz: Örneğin, eşinizin herhangi bir karşı cinsiyle konuşması gerektiği için konuştuğunu ve sizin bu sebeple eşinizi kıskandığınızı varsayalım.Bu durumda kıskanmanızın ana sebebi, sizin temelde eşinizin sizi yeterince çekici bulmadığı için herhangi bir insanla sıradan meseleler için konuşurken bile o insanı sizin yerinize tercih edeceği korkusu olabilir.

laptop on bed saidaonline Kıskançlığın Kıskacından Kurtulun

* Bir an için aklınızdan geçen kıskançlık sebeplerine dair en kötü senaryonun gerçek olduğunu varsayın. En kötü ihtimalle neler yaşarsınız? En kötü ihtimalde yaşayacağınız şeyler gerçekten çok mu korkunç?
* Aklınızdan geçen olumsuz senaryoları düşünüp, “bu durumu başka birisi yaşasaydı neler düşünürdü ve nasıl değerlendirirdi?” sorularını kendinize sorun.,
* Olumsuz ihtimallerin yanında olumlu ihtimalleri de aklınıza getirin.Sonuçta karşınızdaki insan bir düşman değil, değer verip sevdiğiniz eşiniz.En azından bunu hak ediyor olmalı.
* Evlilikler güven üzerine kuruludur.Siz eşinizi gerçekten kıskanacak bir sebebi apaçık görmediğiniz müddetçe eşinize inanmak zorundasınız.
* Sonuç olarak, kıskançlığın temel içgüdüsü ilişkiyi kurtarmak olsa da, aşırı kıskançlık durumunda evlilik ve ilişki içten içe kendini tüketir ve sonunda ayrılık kaçınılmaz olur.Aşırı kıskançlığın temelinde, çoğu zaman, özgüven eksikliği, yetersizlik ve kişilik problemleri yatabilir.Eğer kıskançlığınızın ilişkinize zarar verdiğini düşünüyor ve bunun kendi başınıza baş edemediğinizi düşünüyorsanız acil bir şekilde psikolojik destek almalısınız.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kurtulun, kıskacından, kıskançlığın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıskançlığın Sebebi Bulunmuş! Ein Aile Evlilik ve Çocuklar 0 10 Haziran 2011 11:59
Kıskançlığın Evliliğe Etkileri... Ein Aile Evlilik ve Çocuklar 0 10 Haziran 2011 11:58
Kıskançlığın Sebepleri! yoSun Aile Evlilik ve Çocuklar 0 09 Haziran 2011 13:12
Kıskançlığın esas sebebi ne Sır Merak Ettikleriniz 0 16 Şubat 2011 12:14
İşte Kıskançlığın Nedenleri Süslü Ah Kadınlar 0 23 Şubat 2009 23:18