IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2012, 20:46   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mutlu bir evlilik için




Tabii ki hiçbir evlilik boşanma niyetiyle yapılmıyor... Her evlilikte ufak tefek problemler yaşanabiliyor... Yapılacak şey; tatsız bir olay yaşadıktan sonra karşılıklı hoşgörü ve anlayış çerçevesinde problemleri çözmek...
Evlilik, farklı kültürlerden ve farklı kişiliklerden gelen iki insanın aynı çatı altında ortak bir hayatı yaşamasıdır. Evlilikten ne beklediğini bilmek önemli. Eğer beklentilerinizi tam anlamı ile ifade edebiliyor ve partnerinizden taleplerinize cevap bulabiliyorsanız uyumlu bir evlilik sürdürmemeniz için bir neden yok.

Eşlerin flört ve nişanlılık dönemlerinde birbirlerini tanımak için gerekli süreleri varıdr. Bu süreçte kendinizi olduğu gibi ifade etmeye özen gösterin. Artılarınızla ve eksilerinizle yansıtın kişiliğinizi. Aksi takdirde olumsuz kimi özellikleriniz evlendikten sonra ortaya çıkabilir ve bu karşı taraftan kabul görmeyebilir...

Eşinizi olduğu gibi kabul edin
Herkesin kendine özgü bir karakteri vardır. Sizinle aynı zevki paylaşmadığı için eşinize kızmayın ve onu değiştirmek için çaba sarfetmeyin. Bu çiftlerin yaptığı en büyük yanlıştır. Karşınızdakini olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmelisiniz. Onun zevkine, onun düşüncelerine saygı gösterin. Eleştiri yaparken de olabildiğince yapıcı olmak gerekir.

Acımasızca eleştirmenin ne size ne de partnerinize bir yararı olur. Bu nedenle eleştiri yaparken ses tonunuzun yumuşak olmasına özen göstermeli, kelimelerinizi dikkatli seçmelisiniz. Araya sevgi sözcükleri de sıkıştırmayı ihmal etmeyin. Göreceksiniz bu tavrınız çok olumlu karşılanacak.

Aynı anda öfkelenmeyin
Çifterden birinin öfkeli olduğu durumda karşı tarafın sakin olması gerekir. Aynı anda sert çıkışlar yapmak yangına körükle gitmekten başka bir şey değildir. Bu tavır durumu daha içinden çıkılmaz bir hale getirir. Eğer bir problem üzerinde tartışıyorsanız, çözüm bulmadan konuyu kapatmayın. Çünkü küçük olarak değerlendirdiğiniz ve üzerinde durmadığınız bir sorun ilerde aşılmaz bir problem olarak karşınıza çıkabilir.

Günün stresini eve yansıtmayın. İşyerindeki gerilimi orada bırakın. Çünkü gün boyu yaşadığınız sorunlar ve sıkıntıdan eşiniz sorumlu değil. Yaşadıklarınızın acısını ondan çıkarmaya kalkmayın.

Geçmişi unutun
Herkes bir hata yapabilir. Tartışma sırasında eşinizin geçmişte yaptığı hataları gündeme getirmeyin. Bu evliliği sarsan en temel noktalardan biridir. Hatalı olduğunuz durumlarda hatanızı kabul edin ve özür dilemeyi bilin. Bu size artı bir puan kazandıracaktır. Ayrıca ayda bir kere de olsa birlikte olduğunuz kişiye ufak bir hediye almanız ilişkinizi güçlendirecektir.

Dr. Davut İbrahimoğlu
Psikolog

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bir, evlilik, için, mutlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mutlu Evlilik Sırları - Aşılması Kolay Evlilik Sorunları Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 24 Ocak 2012 15:26
Mutlu Bir Evlilik Nasıl Olur – Mutlu Evlilik İçin Tavsiyeler pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Kasım 2011 19:26
Mutlu evlilik için eşinizle randevulaşın! YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 09 Şubat 2010 17:47
Mutlu Evlilik İçin YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 11 Ocak 2010 16:19
Mutlu bir evlilik için genç kadınla evlenin Feronia Ah Erkekler 0 28 Ekim 2009 10:32