IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2012, 21:02   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklar Oyuncak Değil, Alaka İstiyor




Çocukları oyuncağa boğmak, ebeveyn ile çocuk arasında gerekli olan duygusal yakınlığın yerini tutmuyor. Yoğun iş temposu sebebiyle babalar, yeterince ilgilenemedikleri endişesiyle çocuklarını sevindirmek amacıyla onlara çok sayıda hediye alabiliyor. Bu durumun yanlışlığına dikkat çeken uzmanlar, çocukların oyuncak yerine en çok sevgi ve ilgiye muhtaç olduğuna dikkat çekiyor.

Sosyal Hizmet Uzmanı Ahmet Köse, her gün oyuncak getirmek yerine, çocuğu kucağa almak, sohbet etmek ve oyun oynamanın çocuk için de baba için de çok daha doyurucu olduğunu söyledi. Babanın kısa da olsa çocuğuyla özel zaman geçirmek ve bu zaman diliminde çocuğun duygusal ihtiyaçlarıyla ilgilenmesinin önemine işaret eden Köse, çocuğa gösterilen sevgi ve ilgi sonucu çocuğun, kendisine değer verildiğini, sevildiğini hissetmesini sağladığını kaydetti. Köse, şöyle dedi:

"Ebeveynler, çocuğa sevgisinin içten, sıcak, yalın ve şartsız olduğunu göstermelidir. Bebeklik döneminde, bebeğin bakımına katılmalıdır. Bebeğin sağlığı, beslenmesi, temizliği, ağladığında sakinleştirilmesi ve tüm ihtiyaçlarını karşılaması önemlidir. Bu ilişki, daha sonra sürecek olan sağlıklı ilişkinin önemli bir parçasıdır. Çocuğu olduğu gibi kabul etmeli, başkalarıyla kıyaslamamalıdır. Çocuğun çabalarını, olumlu davranışlarını desteklemeli, başarısızlıkları karşısında sabırlı, sakin, yapıcı olmalıdır."

AİLEDEN SICAKLIK GÖREN ÇOCUK ARKADAŞLARIYLA İLİŞKİLERDE DAHA UYUMLU

Etkin bir baba rolünün, çocuğun her türlü gelişimine olumlu yönde etki yaptığına dikkat çeken Sosyal Hizmet Uzmanı Ahmet Köse, babanın çocuğu ile ilişki kurma biçiminin kişiliği etkilediğini söyledi. Babasından ilgi ve sevgi gören çocukların, arkadaşları ile ilişkilerinde daha uyumlu, liderlik özellikleri gelişmiş, yetenekleri artmış çocuklar olduğunu hatırlatan Köse, "Anne ve babanın birbirine uyumlu ve dengeli olması, çocuğun yetiştirilmesinde bütün ihtiyaçların karşılanmasında sorumluluk alması, çocuğun kendisiyle ve dünya ile barışık, mutlu bir birey olmasına katkıda bulunur. Babanın çocuğa oyun arkadaşı olması, konuşması, kitap okuması, dokunması çocuğun zekasını olumlu yönde etkilemektedir." dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuklar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklar İçin El işi, Oyuncak Örgü Kaplumbağalar.. Sevda Aile Evlilik ve Çocuklar 0 10 Temmuz 2012 19:19
Üstün Zekâlı Çocuklar, Özürlü Çocuklar Kadar İlgi İstiyor Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 10 Şubat 2012 16:48
"Vanlı Çocuklar Oyuncak İster" aLya Haber Arşivi 0 28 Ekim 2011 10:22
Skyrim çocuklar için değil Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 19 Eylül 2011 20:15