IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ağustos 2013, 00:13   #1
Estela
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklarınızı güneş yanıklarından koruyun !




Çocukluk çağındaki güneş yanıklarının ilerleyen dönemlerde cilt sorunlarına neden olabileceği belirtildi.


Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Burhan Engin, güneşin zararlarının uzun yıllar içinde görüldüğünü belirterek, çocukluk çağındaki güneş yanıklarının ilerleyen dönemlerde ciltte leke, yaşlanma ve kanser riskine neden olabileceğini belirtti.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan Engin, saatlerce güneşe maruz kalanlar ve bilinçsiz solaryuma girenlerin ciltlerinde leke, yaşlanma ve kanser oluşum riskinin arttığını ifade etti. Doç. Dr. Engin, “Ciltte ultraviyole ışınları nedeniyle oluşan leke ve çiller cilt kanseri için de büyük bir risk faktörüdür. Bu noktada solaryuma girenler de tehlike içinde. Çünkü solaryumla beraber gereksiz ve kontrolsüz bir şekilde ultraviyole ışına maruz kalınıyor. Bu durumda ilerleyen zamanlarda deride leke, yaşlanma ve kanser gibi oluşumlar olabilir. Sadece yazın değil, her zaman güneşin ışınlarından korunmak önemli” diye konuştu.
Çocukluk çağına dikkat
Güneş ışınlarının en çok dik geldiği 10.00 ve 16.00 saatleri arasında güneşten korunmanın önemli olduğunu ve sadece tatilde değil günlük hayatta da güneşten korunmak gerektiğini açıklayan Doç. Dr. Engin, “Güneşin etkileri uzun yıllar içinde görülür. Özellikle çocukluk dönemlerinde güneş yanıkları cilt kanserleri açısından ileride risk faktörü olarak kabul edilir. İnsanların genetik yapısını değiştiremeyiz ama derinin yaşlanmaması ve kanserden korunmak için güneşten cildi korumalıyız. Güneş kremlerinin de mutlaka koruyucu özellikleri var. 30 faktör ve üzeri kremleri öneriyoruz. Güneş koruyucuları güneşe çıkmadan yarım saat önce sürülmeli. 3-4 saatte bir tekrar sürülmeli. Yapılan hata koruyucu sabah bir kez sürülüyor ve akşama kadar bir daha sürülmüyor” şeklinde konuştu.
Açık deri tipinde hassasiyet
Doç. Dr. Engin, vücuda gerekli olan D vitamini sentezi için insanların saatlerce güneşte durmasına gerek olmadığını, bu ihtiyacın dakikalar içinde karşılanabileceğini söyledi. Engin, “Deride kişinin yapısının, genetiğinin çok önemli olmasının yanında çeşitli deri tipleri de bulunuyor. Tip 1 olarak adlandırılan açık deri tipinden tip 6 denilen koyu deri tipine kadar devam eden deri tipleri var. Açık deri tipli kişilerde güneşe hassasiyet daha fazla görülüyor. Bu kişilerin ciltlerinde leke, çil ve kanser görülme riski daha fazla. Fakat ne kadar süreyle güneşe temas edildiği de çok önemli” dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çocuklarınızı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebek ve çocuklarınızı 'atopik egzama'dan koruyun Sevda Çocuk Sağlığı 0 12 Ocak 2012 22:36
Çocuklarınızı Cehennemden İyi Koruyunuz efLatun İslamiyet 0 30 Kasım 2011 19:32
Çocuklarınızı Evdeki Uyuşturuculardan Koruyun Ecrin Çocuk Sağlığı 0 17 Ağustos 2011 13:23
Çocuklarınızı Yüzdürün Ecrin Çocuk Sağlığı 0 16 Ağustos 2011 16:18
Çocuklarınızı Esaretten Kurtarın Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 12 Aralık 2008 16:03