IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2018, 01:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocukların başarısında teknolojinin etkisi nedir?




Çocukların başarısında teknolojinin etkisi nedir?

Çocuğunuzu teknoloji konusunda fazla kısıtlamanız onun başarısız olmasına sebep olabilir...
Çocuklarının teknolojik aletleri kullanmasına sınırlama getiren ebeveynler uzun vadede aslında çocuklarına zarar veriyor olabilir. Zürih Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre bu çocuklar akademik başarı konusunda yaşıtlarının gerisinde kalıyor. Bilgisayar, akıllı telefon, televizyon ve oyun konsolları gibi modern teknoloji aletlerinin olumlu ve olumsuz birçok etkisi olduğu yıllardır söyleniyor. Bu tarz teknolojik aletlere her an ulaşılabilme imkanının özellikle gençlerde iletişim yeteneklerini kötü yönde etkilediği ve kavrama yeteneğini zedelediği düşünülüyor. Bu tip kötü örnekler göz önünde bulundurulduğunda da ebeveynlere çocuklarının teknolojik aletleri kullanım süresine dair sınırılamalar getirilmesi gerektiği öneriliyor.

Öğrencilerin akademik başarıları incelendi
Zürih Üniversitesi iletişim uzmanları, ebeveynlerin koyduğu bu kuralların çocukların akademik başarılarını nasıl etkilediğine dair bir araştırma yaptı. ABD’de çeşitli kültürlerden öğrencilere sahip olduğu bilinen üniversitelerden seçilen yaklaşık 1100 birinci sınıf öğrencisi ile görüşüldü. Araştırmada öğrencilere çocukluk yıllarında nasıl kurallarla karşılaştıkları soruldu ve bunların akademik başarılarına etkileri incelendi.

Başarıyı hedeflerken başarısızlığa sebep olmak
Araştırmacılar, aileleri tarafından teknolojik aletleri kullanma konusunda katı kurallara maruz kalan öğrencilerin yaşıtlarına kıyasla daha başarısız oldukları sonucuna vardı. Aslında ebeveynlerin, çocukları okulda daha başarılı olsun diye kural koydukları düşünüldüğünde, çıkan bu sonuç oldukça şaşırtıcıydı. Çünkü görüldüğü üzere koyulan sınırlamalar başarıya değil başarısızlığa yol açmıştı. Bu noktada bazı insanlar bu konunun teknolojiyle değil de öğrencilerin ebeveynleriyle alakalı olduğunu savunabilir. Fakat benzer bir araştırma lise öğrencileri üzerinde de yapılmış ve benzer sonuçlar alınmış.

SOSYAL MEDYA VE ÇOCUKLAR


Sağlık sorunundan kaynaklı kısıtlamalar mantıklı
Teknolojik alet kullanımının kısıtlanması hareket eksikliği, göz yorulması, duruş bozukluğu vb. sağlık sorunlarından kaynaklandığında ise konu biraz boyut değiştiriyor. Bu gibi sebeplerden dolayı teknolojik alet kullanımında kısıtlamaya maruz kalan çocuklar okulda daha başarılı olmuş. Araştırmacılar, bu noktada ebeveynlerin sadece çocukları kısıtlamakla kalmadığını ve onları yararlı aktivitelere teşvik ettiğini, bunun da uzun vadede onlar için yararlı bir şey olduğunu belirtiyor.

Kısıtlamaların diğer sebepleri
Araştırmacılar, ebeveynlerin cinsiyetinin, eğitim seviyesinin ve etnik kökeninin de teknolojik alet kullanımında sınırlamalar getirirken gösterdikleri sebeplerde etkili olduğunu belirtiyor. Ebeveynlerin kız çocuklar için kısıtlama yapmasının en büyük sebeplerinden biri internetteki güvenlik ve gizlilik ihlali ihtimali, erkekler içinse zamanı boşa harcamayı engelleme isteği. Araştırmacılar ailelere çocuklarıyla birlikte teknoloji konusunda fikir alışverişi yapmalarını öneriyor ve hatta teknolojik aletleri çocuklarıyla beraber kullanarak kendilerini geliştirebileceklerini de belirtiyor.

Haberturk

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuklar, teknoloji


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maddi imkanlar çocukların başarısında etkili mi? PySSyCaT Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Eylül 2016 15:58
Geller Etkisi -Geller Etkisi Nedir - Geller Etkisi Hakkında Bilgi PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ekim 2014 20:53
Backster Etkisi -Backster Etkisi Nedir - Backster Etkisi Hakkında Bilgi PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ekim 2014 20:33
Ekonomik Krizin Çocukların Ruh ve Beden Sağlığı Üzerindeki Etkisi Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 07 Haziran 2013 16:31
Hiperaktif Çocukların Boşanmaya Etkisi Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Ekim 2008 10:27