IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2022, 14:45   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni evlenen bazı çiftler neden hızla kilo almaya başlar?




Yeni evlenen bazı çiftler neden hızla kilo almaya başlar?




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İnsanlar bir ilişkiye başladıklarında veya evlendiklerinde kilo alma eğilimi gösterebiliyor. Kilo almak, sanki ilişkinin yan etkisi gibi bir anda ortaya çıkabiliyor. Bu konuda yapılan bilimsel araştırmaların sonuçları açıklandı.


Diyetisyenler, insanların düzenli bir ilişki yürütmeye başladıklarında daha önceden sahip oldukları sağlık alışkanlıklarından vazgeçtiğini ifade ediyor. Yani bu durumda göreceğiniz üzere kilo aldıran ilişki değil, ilişkiyle birlikte gelen yeni tüketim alışkanlıkları.

Webtekno'dan Dilara Aydın'ın haberine göre, beslenme ve diyetetik üzerine yapılan araştırmalar, çiftlerin bir ilişki içindeyken dışarıdaki diğer insanlara iyi görünmek zorunda hissetmediğini ortaya koyuyor. Bu durumda romantik ilişki yaşayan kişiler, dışarıda veya evde birlikte geçirdikleri vakit içerisinde yemek yemekten keyif almaya odaklanabiliyor.

İnsanlar, sevgili bulmadan veya evlenmeden önce kendilerine has bir beslenme ve spor düzenine sahip olabilir. Misal bir kişi daha önceden hiç dışarıda yemeyip evde yiyor, iş yerine yemeğini evden götürüyor olabilir.
İlişki başlayınca rutin bozuluyor ve partnerle birlikte dışarıda geçirilen vakit artıyor. Bunun üzerine dışarıda yağlı, şekerli ve kalorili yiyecekler tercih eden çiftler, dışarıda yemeyi alışkanlık haline getirebiliyor.


EŞLER BİRBİRİNDEN ETKİLENİYOR
Romantik bir ilişkiye başlayınca şişmanlamanın tek nedeni birlikte edinilen yeni alışkanlıklar olmayabiliyor. Örneğin partneriniz pizza seviyorsa siz de onunla vakit geçirdiğiniz için onun bu beslenme tercihinden etkilenebiliyorsunuz.

Partnerinizle romantik akşamlar geçirmek istemeniz oldukça normal bir durum. Fakat birlikte sürekli alkol almak için dışarı çıkıyor ve eve geç dönüyorsanız vücudunuzda birtakım değişimler olması muhtemel.
Yapılan bir araştırmada sarhoş olduktan sonra insanların yağ oranı yüksek yiyecekleri daha çok tüketmek istedikleri görülüyor. Ayrıca partnerle birlikte geçirilen vakitlerin sıklaşması daha az uyumaya neden olabiliyor. Bilinen üzere az uyumanın, alkolün ve yağlı yiyeceklerin kilo aldırıcı etkisi mevcut.

İLİŞKİDEN ALINAN VERİM ARTTIKÇA KİLOLAR DA ARTIYOR
Sadece heteroseksüel çiftleri inceleyen bir araştırmada, çiftlerin birlikte yaşamasının obezite riskini artırdığı ifade ediliyor. Konuyla ilgili yapılan diğer araştırmalarda, yeni evli çiftler arasından evliliğinden memnun olanların daha fazla kilo almaya meyilli olduğu söyleniyor.
Kısaca birlikte olmaktan mutlu olan çiftler, hayatlarına başka bir partner çekme ihtiyacı duymadığı için kilo alsalar bile aldıkları kilolar kendilerini rahatsız etmiyor. En nihayetinde de partnerinizle birlikte kilo almaya başladıysanız muhtemelen ikiniz de birbirinizden başka birisiyle birlikte olma ihtimalini düşünmüyor olabilirsiniz.

ntv

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Forumda tanışıp evlenen çiftler Hesna IF Sözlük 0 26 Mayıs 2022 15:59
Kilo Almaya Neden Olan Yanlış Yemek Yeme Alışkanlıkları Nelerdir? Amelia Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 03 Şubat 2014 02:13
Evlenen erkek neden kilo alır Violent Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Haziran 2013 23:58
Evlenen kişiler neden kilo alıyor? AnqeL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 08 Şubat 2012 17:26
Bitmek için başlar bazı sevdalar... Süslü Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 09 Mart 2009 14:17