IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Aralık 2022, 22:27   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gebelikte Düşük Riskini Azaltmak İçin Neler Yapılmalı?




Gebelikte Düşük Riskini Azaltmak İçin Neler Yapılmalı?





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Gebelikte Düşük Riskini Azaltmak

Gebelikte birçok sebepten dolayı düşük olabilir.



Gebelikte Düşük Nedir?

Gebeliğin, 20. haftaya (yani tahmini 5 ayına) kadar herhangi bir sebepten sonlanması durumuna düşük -tıbbi adıyla abort denir.

Ne Sıklıkla Olabilir?

Sıklıkla hamileliğin ilk 3 ayında rastlanır ve her 4 gebeden birinde yaşanabilir.

Düşük Sebepleri Nelerdir?

Düşük nedenleri çoğu zaman maalesef tespit edilemeyebiliyor. Ama ilk 3 ay düşüklerin çoğu embriyonun genetik bozukluğu sebebiyle oluşur ve tekrarlamayabilir. Anne adayına bağlı sebepler ise yaş (20 yaş altı veya 35 yaş üstü daha fazla düşük rastlanır), bağışıklık sistemi sorunları (otoimmun hastalıklar, tiroid, diabet ves), enfeksiyonlar (cinsel, viral veya bakteriyel), rahimde doğuştan anomaliler veya myom/polip gibi yer kaplayan lezyonlar, ayrıca zararlı alışkanlıklar (sigara, alkol) ve birtakım ilaçlar, sağlıksız beslenme ve kilo problemleri olabiliyor.

Düşük Riski Kimlerde Daha Çoktur?

35 yaş üstü kadınlar, tüp bebek yoluyla gebe kalanlar, daha önce özellikle ardışık olarak 3 ve daha fazla düşükle sonuçlanan gebeliği olanlar, bağışıklık sistemini etkileyen hastalıkları olanlar (diabet, tiroid sorunları ves), aşırı kilolu veya aşırı zayıf kadınlarda düşük riski göreceli olarak daha fazladır.

Düşük Riski Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Rahimden kanama ve kramp tarzı kasık ağrıları anne adayı için uyarıcı belirtilerdir ve mutlaka doktor kontrolü yapılmalıdır. Ancak bazen hissedilen bir belirti olmadan özellikle daha büyük haftalarda rahim ağzında erken açılma olabilir ve bu da düzenli kontrollerde ultrasonla saptanabilir.

Düşük Riskini Azaltmak İçin Neler Yapılabilir?

Gebelik öncesi hazırlık önemlidir. Folik asit takviyesi gebelik planlayan kadınlara 3 ay önceden öneriliyor. Bu takviye direkt düşük riskini azaltmasa da sağlıksız embriyo gelişimini önleyebilir. Pıhtılaşma sorunları olan veya ek hastalıkları olanlar gebelik öncesi ilaç düzenlenmesi yapılmalıdır. Rahimde şekil bozukluğu veya başka sorunları olanlar önceden tedavi edilmelidir. Gebe kaldıktan sonra yapılacaklar ise daha fazladır. Geçmişinde düşük öyküsü olan hastalar özellikle daha bilinçli davranmalı, doktor kontrollerini aksatmamalılar. Bu kontrollerde muayene bulgularına göre öneriler ve gerekirse hormon içerikli ilaçlar verilebiliyor. Yatak istirahati veya belirli yatış pozisyonları tam kanıtlanmayan önerilerdir. Hatta bazen gebelerin fizyolojik olarak artan pıhtılaşma eğilimine hareketsizliğin eklenmesi düşük riskini daha da arttırabilir veya farklı istenmeyen bulgulara yol açabilir. Düşük sonrası korunma süresinin de tekrar gebe kalınması durumunda düşük riskine etkisi kanıtlanmamıştır. Yani özellikle bir düşük sonrası birkaç ay korunmanın düşük önlemede bir faydası olmamakla beraber aksine yeni bir gebelik kadın psikolojisini daha da rahatlatabilir. Son olarak tabi ki sigara, alkol, aşırı kafein tüketimi gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak ve sağlıklı beslenerek stabil kiloda kalmak önemlidir. Ayrıca ağır iş koşulları, stres ve radyasyon maruziyeti de düşük riskini arttırabileceği için uzak durulması gereken ortamlardır. Unutmayalım ki sağlıklı gebeliğin sağlıklı ve huzurlu bir anne adayında gerçekleşmesi daha olası bir süreçtir.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeklerin Dil Gelişimi İçin Neler Yapılmalı? Tanem Aile Evlilik ve Çocuklar 2 30 Kasım 2022 20:49
Yıpranmış Saçlar İçin Neler Yapılmalı? YaRen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 28 Haziran 2019 14:31
Daha Çekici Görünmek İçin Neler Yapılmalı? Sanem Ah Kadınlar 1 11 Eylül 2018 22:21
Kırım-Kongo Kanamalı Ateşinden Korunmak İçin Neler Yapılmalı? Sır Sağlık Köşesi 0 24 Şubat 2011 23:51
Kalp Krizi Riskini Azaltmak AnsweR Sağlık Köşesi 0 20 Kasım 2005 00:56