IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tanem
  • 1 Post By Sarya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Aralık 2022, 18:55   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebek kaç saatte bir emzirilmelidir?




Bebek kaç saatte bir emzirilmelidir?

Aylara Göre Bebek Emzirme Saatleri



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bebeğin düzenli bir şekilde beslenmesi oldukça önemlidir. Bebeğinizin ilk aylardan itibaren düzenli bir şekilde emmesi ilerleyen süreçlerde onun ve sizin günlük hayattaki konforunuzu olumlu yönde etkiler. Aynı zamanda düzenli bir emzirme planı uygulayan bebeklerin gelişimi de desteklenir. İlk aylarda bebeğinizi belirli bir programa göre emzirirken sonraki aylarda emzirme düzenini bebeğiniz ve kendinize göre yeniden düzenleyebilirsiniz.





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



1 haftalık bebek kaç saatte bir emzirilmeli?



Yenidoğan emzirme sıklığı en çok merak edilen sorulardandır. Sağlıklı bir yenidoğan emzirme düzeni için ilk haftalarda bebeğinizi 1 -2 saatte bir emzirmeniz önemlidir. Bu dönemde sütünüz gelecek aylara göre doğal olarak az olacaktır. Sık sık ve düzenli bir şekilde bebeğinizi emzirmeniz ilerleyen süreçlerde sütünüzün artmasını da sağlar. Sonraki aylarda bebeğinizi 2-3 saatte bir emzirmeye devam edebilirsiniz. Bebeğinizi emzirdiğiniz ilk aylardan itibaren emziren anne nelere dikkat etmeli hakkında detaylı bilgilere sahip olmanızda fayda var.



3 aylık bebek kaç saatte bir beslenmeli?



Bebeğiniz doğduktan sonra ilk aylarda emzirme sıklığını mutlaka planlamalısınız. Bebeklerin fiziksel, bilişsel ve duygusal gelişimlerini desteklemek için ilk aylarda anne sütü ile beslenmesi oldukça önemlidir. 3 aylık bir bebeğin yaklaşık 3 saatte bir emzirilmesi önerilir.



Anne sütünün her damlası bebeğiniz için önemlidir. Bu nedenle bebeğinizi emzirirken diğer memenizden gelen sütü toplamanız için üretilen anne sütü toplayıcı kullanmak önemlidir.



4 aylık bebek gece kaç saatte bir emer?

4 aylık bebekler ortalama 3-4 saatte bir emmek ister. Gece uykusu sırasında bebeğiniz acıkarak uyanmıyorsa da 5 saatte bir bebeğinizi uyandırıp emzirmeniz önerilir.



5 aylık bebek bir öğünde kaç ml süt içer?



Bebeğinizi o istediği sürece emzirmeniz önemlidir. Anne sütünün önemi ve emzirmenin önemi bebeğin sağlıklı gelişimi açısından oldukça hassas bir konudur. 5 aylık bir bebek ortalama 25-30 ml arasında süt içer. Ancak her bebeğin emerken tüketimi farklıdır. Bebeğiniz doyduğu zaman emzirmek için onu zorlamamalısınız.



Bebeğinizi emzirirken tüm süreci hem siz hem de bebeğiniz için keyifli bir şekilde geçirmek önemlidir. Bu nedenle emziren annenin konforunu arttırmak önemlidir. Annenin emzirirken yorulmasının önüne geçecek ve bebeğin de rahat etmesini sağlayacak emzirme pozisyonları hakkında bilgi sahibi olmakta fayda var.





Metin, resim, ses veya diğer formatlar da dahil olmak üzere lansinoh.com.tr web sitesinde bulunan tüm içerikler yalnızca bilgi amaçlı oluşturulmuştur. İçeriğin profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerini alması amaçlanmamıştır. Tıbbi bir durumla ilgili aklınıza gelebilecek her türlü sorunuz için daima doktorunuzun veya diğer nitelikli sağlık uzmanlarının tavsiyelerine başvurun. Web sitesinde okunulan bir makale ile profesyonel tıbbi tavsiyeleri asla göz ardı etmeyin veya aramayı geciktirmeyin.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Aralık 2022, 18:57   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bebek kaç saatte bir emzirilmelidir?




Güzel bilgiler paylaşım için teşekkürler

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Son dakika: İzmir depreminde 91. saatte mucize! Ayla Gezgin bebek enkazdan sağ olarak çıkarıldı Feronia Haber Arşivi 14 03 Kasım 2020 22:42
Yemen'de her iki saatte 1 anne ve 6 bebek ölüyor' Chen Dünyadan Haberler 0 11 Haziran 2019 02:47
Bebekler Kaç Yaşına Kadar Emzirilmelidir? PySSyCaT Çocuk Sağlığı 0 26 Şubat 2016 20:24
Modern Bebek Sepetleri - Bebek Beşikleri + Bebek, Yatak Modelleri - 2o11 Sevda Ev Dekorasyonu 0 23 Mart 2011 12:14