IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2023, 13:14   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İkiz Gebelikte Beslenme




İkiz Gebelikte Beslenme





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İkiz gebelik, anne adaylarının olması gerekenin üstünde emek harcamalarının gerektiği hamileliktir. Tekli gebeliklerde bebeğin gelişimi açısından ihtiyaç duyulan vitamin ve minerallerin karşılanması ne derece önemliyse, ikiz gebeliklerde bunlar iki kat daha önem taşır. Sağlıklı beslenebilmesi amaçlanan anne adayı için ikiz gebelikte beslenme programları hazırlanırken özellikle dört ana maddenin alımının önemliliği göz önünde bulundurulur. Bu 4 temel maddenin eksikliği özellikle ikiz gebelik yaşayan anne ve bebekler için ciddi riskler taşır. Bunlar; kalsiyum, demir, protein ve Omega 3'dür. Saydığımız bu dört maddenin hamilelik sürecinde bebeğin gelişim aşaması için son derece önemli taşıdığından yeterli miktarda alımı şarttır.

İkiz Gebelikte Kalsiyum İhtiyacı
Hamilelik döneminde kalsiyumun yeterli miktarda alınmaması, uzun vadede hem anne hem de bebekler için ciddi kemik rahatsızlıklarına sebep olabilir. 28. Hafta itibari ile anne adayının kalsiyum tüketimine özellikle dikkat etmesi şarttır. Beslenme programı oluşturulurken ikiz gebelik sahibi anne adayının günlük 2 bardak süt ve en az 50 gram peynir tüketmesi önceliği dikkate alınmalıdır. Anne adayı süt içmekte zorlanıyorsa yoğurt veya kefir tüketerek kalsiyum alımını sağlamaya çalışmalıdır.

İkiz Gebeliklerde Demir İhtiyacı
Tüm hamileler için ciddi riskler barındıran demir eksikliği, ikiz gebeliklerde en çok karşılaşılan sorunlardan biridir. Doktorların verdiği demir ilaçlarıyla beraber anne adayının da beslenme programında dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır.

Demir açısından zengin sayılan yumurtalar, kırmızı etler, baklagiller ve yeşil yapraklı sebzeler günlük beslenme programı içerisinde mutlaka tüketilmelidir.
Anne adaylarının türettiği besinlerdeki demir emilimi, C vitamini barındıran besinlerle eş zamanlı yapıldığında artış göstermektedir. Bu sebeple de yemeklerin yanında bolca C vitaminli salatalar veya doğal meyve suları tercih edilmelidir.
İkiz gebelik bekleyen anne adaylarının çay ve kahve tüketimi beslenme programından tamamen çıkarılmalıdır. Çay ve kahve içerdikleri kafein miktarından dolayı demir emilimini en aza indirecektir. Demir eksikliği yaşayan anne adaylarının hamilelik sürecinde çay ve kahve tüketiminden uzak durmaları gerekmektedir.
İkiz Gebelikte Protein İhtiyacı
Hamilelikte bebeklerin zihinsel ve fizyolojik gelişimi açısından kesinlikle önem taşıyan protein ihtiyacı hayvansal ya da bitkisel protein kaynaklarından elde edilebilir. Fakat hayvansal besinlerin protein miktarı daha fazla olduğundan özellikle kırmızı et, yumurta, balık ve süt tüketimi tercih edilmelidir. Bunlarla beraber baklagiller de bitkisel protein kaynakları açısından önem taşır.

İkiz Gebelikte Omega-3 İhtiyacı
Anne karnındaki bebeklerin zihinsel gelişimleriyle beraber kalp ve göz gibi organların gelişimi için de göz ardı edilmemesi gereken takviyelerden biri de Omega-3'tür. Anne adayının haftada en az 2 kez balık tüketmesi oldukça önemlidir. Ancak balık tüketimiyle ilgili olarak, balığın içerdiği cıva miktarına dikkat edilmelidir. Anne adaylarının hamilelik döneminde cıva oranı fazla balıklar tüketmeleri onların ve bebeklerinin sağlığı için risk taşımaktadır. Balık tüketemeyen anne adaylarının bunun yerine badem, fındık, ceviz gibi kuruyemişleri belirli miktarda tüketmeleri Omega-3 almalarına yardımcı olacaktır.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gebelikte yanlış beslenme bebekte bu hastalığa yol açıyor NerqiS Kadın Sağlığı 1 14 Nisan 2019 14:16
İkiz Bedenler Sır Kitap Tanıtımları 0 09 Temmuz 2018 00:34
Alkali Beslenme: Sağlıksız Beslenme Vücut Sıvılarının Asit Dengesini Bozuyor Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Ekim 2012 14:32
Gebelikte Yürüyüş - Gebelikte Yürüyüşün Faydaları Liaaa Kadın Sağlığı 0 16 Ağustos 2012 14:07
Gebelikte dengesiz beslenme uyarısı ad3m Kadın Sağlığı 0 01 Ekim 2006 20:20