IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2023, 13:02   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doğal Yolla İkiz Bebek Nasıl Yapılır?




Doğal Yolla İkiz Bebek Nasıl Yapılır?




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



İkiz bebek sahibi olmak, kimilerinin kâbusu olsa da kimi çiftler için de belki gerçekleşmesi en mutluluk verici hayallerden biridir. İhtimali oldukça düşük olan bu gebelik durumunun olasılığını nasıl arttırabileceğiniz bu yazımızda sizlere anlatacağız.

Normal gebeliklere oranla üç can birden taşımak anne adayını belki biraz zorlayacaktır. Ancak kucağınıza aldığınızda dünyanın en mutlu insanı siz olabilirsiniz. Çünkü öteki hamileliklere oranla aynı anda iki kere anne olmuş oluyorsunuz. Bebekler büyürken ve büyüdüklerinde belki sizlere zorluklar çıkarabilir. Ancak bu zevki yaşayan annelerin birçoğu ikiz çocuklara sahip oldukları için daha mutlu olduklarını söylüyor.

İkiz Bebeklere Nasıl Hamile Kalınır?
Gelelim, ikiz bebeklere nasıl hamile kalınır sorusuna.

Hamileliğinizde ikiz bebeklere sahip olabilmeniz için genlerinizin rolü büyük. Şayet ailede içinde daha önceden çoğul gebelik yaşayan birileri varsa ikiz bebeklere sahip olma olasılığınız daha fazla olacaktır.
Çoğul gebeliklerde yaş etkeni de büyük rol oynar. Çünkü 40 yaş üstü kadınların hamileliğinin ne kadar risk taşıdığı söylense de bahsi geçen bu kadınlar birden fazla yumurta hücresi ürettikleri için genelde ikiz, üçüz gibi çoğul gebeliklere hamile kalma olasılıkları daha fazladır.
En önemli etkenlerden biri de belki de kilo faktörü. Sağlıklı beslenmeyi kendine huy edinmiş kişilerin, fastfood ve benzeri yiyecekler tüketen kişilere kıyasla çoğul gebe kalma olasılıkları daha yüksektir.
Düzen ve denge taşıyan beslenme biçimleri hem fiziksel hem bedensel olarak oldukça önemlidir. Siz bedeninizi ne kadar korumak arzusundaysanız bedeniniz de sizin isteklerinizi yerine getirecektir.
İkiz bebek sahibi olmanızda folik asit tüketiminin de katkısı oldukça fazladır.
Hamile kalmayı kararlaştırdıktan sonraki üç ay boyunca yeterli ve dengeli ölçülerde folik asit tüketiminizde üretilen yumurta sayınız artış gösterecektir. Bu sayede çoğul bir gebeliğe sahip olma şansınız artacaktır. Doktorlar genel olarak 400 mikrogram folik asit tüketmeyi önerirler.
Çift ikiz bebek sahibi olabilmek için, kısırlık tedavisi gören kadınlardan alınan yumurtalar, spermlerle döllendirildikten sonra aynı anda anne karnına yerleştirilirse de olasılık artacaktır.
İlişkiye girdikten sonra dikkat etmeniz hususlardan önemli bir yere sahip ne zaman duş alacağınızı yada banyo yapacağınızı iyi bilmeniz gerekmektedir.


Çoğul Gebelik Nasıl Oluşur?
İkiz bebeklerin bir kısmı birbirinin tıpkısı iken bir kısmı ise birbirinden daha farklı hatta farklı cinsiyetlere de sahip olabilirler.

Birebir aynı görünüşe sahip, birbiriyle kopya gibi olan bebeklere tek yumurta ikizi, farklı olan ikizlere ise çift yumurta ikizi denmektedir.

Çift Yumurta İkizleri

Kadınlar yumurtlama döneminde genellikle 1 tane yumurta üretse de nadiren bu sayı 2'ye de çıkabilir. 2 yumurtanın 2 ayrı spermle döllenmesi halinde, çift yumurta ikizleri meydana gelecektir. Birbirlerinden bağımsız oldukları için cinsiyetleri de farklılık gösterebilir.

Tek Yumurta İkizleri

Döllenen yumurtanın iki embriyoya dönüşmesiyle haliyle oluşur. Burada 1 yumurta ve 1 sperm bulunur, bu sebeple de bebekler birbiriyle aynı olur. Bebekler birbirlerinden birçok farklılık taşıyabilir elbette ancak dikkatli bakılmadığı takdirde ayırt etmek zor olacaktır. Cinsiyetleri, kan grupları ve göz renkleri birbirinin kopyası niteliği taşır. Yalnızca parmak izleri farklı olacaktır.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğal Jöle Nasıl Yapılır Sarya Merak Ettikleriniz 2 17 Ocak 2022 21:41
Doğal saç şekillendirici nasıl yapılır? yeSa Saç Modelleri ve Bakımı 0 25 Temmuz 2020 21:18
Doğal saç bakımı nasıl yapılır? yeSa Saç Modelleri ve Bakımı 0 25 Temmuz 2020 21:15
Siyah noktalar doğal yolla nasıl temizlenir? Sanem Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 8 15 Kasım 2018 10:02
Doğal Makyaj Nasıl Yapılır? Dilara Makyajın Püf Noktaları 0 17 Mart 2011 16:17