05 Haziran 2014, 20:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çay Lokması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir Aldığı kadar un 1 çay kaşığı karbonat tuz Kızartmak için: Sıvıyağ Çay Lokması Yapılışı Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur oluncaya dek un katın. Karbonat ve tuzunu da ilave edip iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp, iki parmak eninde istediğiniz boyda şeritler kesin. Kızdırılmış sıvıyağlı tavada, şeritler halindeki hamurları, kabarıp pembeleşinceye kadar kızartın, sıcak servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
cay, lokması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bitlis lokması | Zen | Tatlılar | 0 | 10 Kasım 2012 22:55 |
Bayram Lokması | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:00 |
İzmir lokması | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:04 |
İzmir lokması tarifi (Ege) | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 16 Haziran 2012 16:22 |
Yoğurtlu Bitlis Lokması | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:16 |