IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2015, 14:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
iPhone 6S'te olması istenen özellikler!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yeni bir yıl yeni bir iPhone modeli demek ve Apple her yıl olduğu gibi bu yıl da sıradaki iPhone modelini tanıtacak. Muhtemelen Apple’ın bu yılki akıllı telefonunun adı iPhone 6S olacak. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi şirketin iPhone 6S Plus adında büyük bir versiyonu da tanıtması bekleniyor.

Apple muhtemelen Eylül’ün başlarında yeni iPhone modelini tanıtacak ancak, şimdiden özelliklerine ait bilgiler gelmeye başladı. Daha önce sizlere yeni nesil iPhone ile gelmesi beklenen özelliklerin listesini sunmuştuk. Bu haberimizde iPhone 6S ile gelmesini umut ettiğimiz özelliklerin yer aldığı bir liste sunacağız.

Aşağıda ve sonraki sayfalarımızda bu listeyi inceleyebilirsiniz.

Sizde bizlere yeni iPhone modelinde hangi özellikleri görmek istediğinizi yorum kısmından belirtebilirsiniz.

Dahili IR

Samsung Galaxy S4, S5 ve S6 ile IR (kızıl ötesi) özelliği yerleşik olarak geldi. Bu özellik ile telefonunuzu uzaktan kumanda olarak kullanabilirsiniz. Apple şimdiye kadar bu özelliğe yer vermedi ve iPhone 6S ile bu özelliği de görmek istiyoruz.


Kablosuz şarj

Kablosuz Şarj özelliği Android cihazların bir çoğunda var ve Samsung’un tanıtılan amiral gemisi modeli Samsung Galaxy S6’da mevcut.

Bu nedenle, Kablosuz şarj özelliği herhangi bir benzer akıllı telefonlarda bulunuyorsa bu, Apple iPhone 6S'e bir katma değer olacaktır.

Widget'lar / özelleştirilebilir ana ekran
Android için sık sık dile getirilen avantajlarından biri widget eklemek ve daha hızlı en çok kullanılan uygulamalar, ayarlar ve diğer yararlı bilgileri almak için telefonunuzu özelleştirme yeteneğidir. iOS 7 ve iOS 8’de her zamankinden daha fazla özelleştirme mevcut ancak, Android kadar özgür değil.

Su geçirmezlik

Bir çok kişinin telefonunu suya düşürerek bozduğunu söyleyemeyiz ama böyle bir durumda cihazınız garanti dışında kalıyor. Samsung, son amiral gemisi modeli Galaxy S6’da yer vermese de Galaxy S5 modelinde su geçirmez özelliğini sundu ve hatta bununla kalmayıp daha da sağlamlaştırılmış S5 Active versiyonunu piyasaya sürdü. Su geçirmezlik iPhone 6S’de görmek istenilen bir özellik diyebiliriz.

Daha hızlı işlemci, geliştirilmiş 3D grafikler

Apple her yıl, hız ve performans açısından güçlendirerek işlemcisini yeniliyor. Ancak bu yeniliğin ve güçlendirmenin çok fazla olduğu söylenemez. iPad Air 2 A8X işlemci ile güçlendirilmişken, iPhone 6 ve 6 Plus 64-bit çift çekirdekli A8, işlemci tarafından güçlendiriliyor. Bu işlemci ile RAM 1GB’dan 2GB’a yükseltilebilir.

Kırılmaz ekran

Apple iPhone 6 tanıtılmadan önce kırılmaz safir ekran ile geleceği yönünde birçok söylenti oldu ama bu gerçek olmadı. Yeni modelinde kırılmaz safir ekrana yer vermesini umut ediyoruz.

Apple Pay haricinde NFC
Apple iPhone 6 ve 6 Plus donanımlı olmasına rağmen, yeni iPhone modellerine NFC özelliğini sınırlı olarak dahil etmişti. Bu özellik geliştiricileri oldukça mutlu etmiş olsa da maalesef NFC'yi Apple Pay dışında kullanamıyorsunuz. Diğer NFC özellikli akıllı telefonlarda bulunan yetenekleri iPhone 6S’te de olmasını bekliyoruz.

Daha küçük gövdede büyük ekran

LG gibi bazı firmalar telefonlarının ekran gövde oranlarını iyi ayarlayarak büyük ekranlı kompakt telefonlara imza atabiliyorlar. Yeni iPhone’da daha büyük ekranı daha küçük gövde de görmeyi umut ediyoruz.

32GB giriş seviyesi depolama

Apple 2014 yılında piyasaya sürülen iPhone modellerinde 16 GB’dan sonra 32GB’ı atlayarak 64GB ve 128GB depolama alanlarını sundu. En düşük fiyat doğal olarak 16GB olan iPhone’da oluyor. Ancak Android cihazlarda olduğu gibi genişletilebilir olmadığı için 16GB yetersiz gelecektir. Apple’ın iPhone modellerinde en az depolama alanı 32 GB olmalı.

Daha iyi bir kamera

Apple her yıl iPhone modellerinde daha gelişmiş bir kamera sunuyor ancak, diğer modellere göre daha pahalı olan iPhone’ların kameraları diğer rakiplerine göre yetersiz kalıyor. iPhone 6S modelinde optik görüntü sabitleme özelliği ile daha iyi bir kamera bekliyoruz.

Geliştirilmiş Pil Ömrü

Android akıllı telefonların pil ömrü her yeni modelde biraz daha artıyor. Buna rağmen iPhone'ların pil ömrü hala beklentilerin altında kalıyor. Ve dahası, android telefonlar en yeni donanım birimleri ile daha az güç kullanan, olağanüstü performans yeteneğine sahip. Ve bu nedenle, Apple’ın daha az güç tüketen işlemci ile pil ömrünü uzatması bekleniyor.

Çıkarılabilir arka kapak
Apple’ın yeni iPhone modellerinde genişletilebilir hafıza ve değiştirilebilir pil için çıkarılabilir kapak özelliği sunması istenilen özellikler arasında yer alıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
6ste, iphone, istenen, olması, Özellikler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlk Yardım Yapan Kişide Olması Gereken Özellikler Lcia İlk Yardım 0 18 Ocak 2015 15:12
İyi Bir Konuşmacıda Olması Gereken Özellikler Amelia Kişisel Gelişim 0 14 Şubat 2014 00:21
Yeni iPhone’dan Beklenen Özellikler Zen Apple 0 18 Haziran 2013 12:24
Yöneticide Olması Gereken Özellikler Sue Kişisel Gelişim 0 27 Temmuz 2012 12:06
iPhone 5'de mutlaka olması gereken 7 özellik! She Apple 0 30 Eylül 2011 16:03