IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2014, 21:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir başka sevgiliyi seversin seversin




Erol Büyükburç’un ‘Bir başka sevgiliyi sevemem, sevemem, sevemem’ şarkısı ne güzeldir... Tamam ama o sadece bir şarkıdır. Biten bir ilişkinin ardından hele de terk edilmişsek, bir daha aşık olamayacağımızı, başkasını sevemeyeceğimizi düşünürüz. Oysa bu büyük bir yanılgıdır. İnsan seri aşıktır. Bir aşk bittiğinde bir başkasına aşık olma potansiyeli vardır. Önemli olan bu potansiyeli harekete geçirmekir. Peki bu nasıl mümkün olacak? İşte cevabı...


1) GEÇMİŞİNLE YÜZLEŞ Sadece bir önceki ilişkini değil, geçmişteki tüm ilişkilerini gözden geçir. Nerelerde hata yapıyorsun? Hangi davranışlarından emin değilsin? Bunları tespit etmeye ve düzeltmeye çalış. Başkalarını suçlayarak, kendini hatasız görerek bir noktayla varamazsın. Hepimiz ilişkilerde hata yapıyoruz ama bir terk eden olduğu için onu suçlamayı yeğliyoruz. Çünkü böylesi bize daha kolay geliyor. Ama kendi hatalarımızı bulabilirsek düzeltme imkanına da sahip olabiliriz.
2) YAS SÜRESİNİ UZATMA Bir ilişkinin başlayabileceğini biliyorsan, bitebileceğini de bilmelisin. Bittiğinde dünyanın sonunun gelmeyeceğini de bilmelisin. Elbette acını yaşayacaksın, yasını tutacaksın. Ama uzmanlar diyor ki; yas süresi 6 ayı geçtiğinde başka bir problem var demektir. Demek ki abartmaya gerek yok. Ağla, iç, sürün, acıklı şarkılar dinle ama sonra bir sabah yenilenmiş olarak kalk. Ona birlikte yaşadığınız mutlu anlar için teşekkür et ve hayatından uğurla.
3) ÖNYARGILI DAVRANMA Eski sevgilinin yaptıklarını düşünerek, “Ya hayatıma yeni girecek olan kişi de aynı şekilde davranırsa?” diye kaygıya kapılma. Her insan farklıdır. Her insan ayrı bir dünyadır. Bir aşkta öğrendiklerin, bir başka aşk için geçerli değildir. Hayatına girecek insanlara zaman tanı. Kırılmaktan, acı çekmekten korkarak zamanını geçiremezsin. Olabilir, yine kırılabilirsin. Ama bu bisiklete binmeyi öğrenmek gibidir. Düşer, kalkarsın ama bir kez öğrendin mi bir daha unutmazsın.
4) KIYASLAMA, KARŞILAŞTIRMA Adı üzerinde o artık senin ‘eski sevgilin.’ “O şöyle yapardı, böyle davranırdı” diyerek hayatına yeni giren kişinin davranışlarını eskisiyle karşılaştırma. Böyle bir karşılaştırma seni her zaman hayal kırıklığına uğratır. Yani hayatındaki yeni insanda, eskisini bulmaya kalkma. İnsanların sevme biçimleri değişik olabilir. Hem bu kıyaslamadan kurtulursan yeni sevgilinin davranışlarını daha objektif değerlendirme şansı bulursun. Aksi takdirde hep bir noktaya takılı kalırsın.
5) ZAMANDA CÖMERT OL Yaralı olduğun için birini kabul etmen daha uzun zaman alır. Bu zamanı karşındaki insana tanı. Sana kendisini anlatmasına, sevgisini, ilgisini göstermesine fırsat ver. Bırak hatalar yapsın ama hatalarını düzeltmesine de olanak tanı. Daha ilk hoşuna gitmeyen davranışında, ilk hatasında kapıyı yüzüne kapama. Belki onun da bilmediğin yaraları vardır. Belki o da senin gibi kırık bir aşk hikayesinin kahramanıdır. Hoşgörüsüz olman seni belki de uzun sürecek bir mutluluktan edecektir.
6) TANIMAK İÇİN ÇABA GÖSTER “Aman canım, birkaç gün görüşürüm, uymuyorsa postalarım” diye düşünebilirsin elbette. Ama hiç olmazsa o birkaç gün içinde karşındaki insanı tanımak için çabala. Konuşmalarını dinle, sana anlattıklarını değerlendir. Sen de ona anlat, suskun kalma. Dileklerini, isteklerini, yaralarını anlat. Hatta beklentilerini de. Böylece olası hayal kırıklıklarının önüne geçersin. Ama çaba göstermezsen hiçbir şey elde edemediğin gibi sadece zaman ve enerji kaybedersin.
7) ALGILARINI AÇ Aşka karşı algıların kapalıyken, dünyanın en yakışıklı, en güzel, en anlayışlı, en çekici erkeği ya da kadını da olsa senin için önemli değildir. Çünkü o insanı fark edemezsin. Beynini, kalbini ve ruhunu aşka hazırlamalısın. Başkasıyla da mutlu olabileceğin yönünde kendini telkin etmelisin. Bilinçaltındaki korkuları temizlemelisin. O zaman algıların açılacak ve sana ilgi duyanları, seni beğenenleri, seninle bir ilişki yaşamak isteyenleri görebileceksin.
8) GÜVEN SONRA GELİR Bir insanı görür görmez güvenip güvenemeyeceğini anlayamazsın. “Ben güveneceğim birini istiyorum” diyorsan ona kendini güvenilir biri olduğunu ispat etmesi için fırsat tanımalısın. “Hiçbir erkek güvenilmez”, ya da “Her kadın istediğini alır sonra terk eder” gibi genellemelere girme. Genellemeler seni her zaman yanıltır. Seninle olduğu süre içerisindeki davranışları, sözünü yerine getirmesi gibi özellikler onun güvenilir olup olmadığını gösterecektir. Ama tabii ki bunun için zaman gerek.
9) KENDİNİ MUTLU ET Başkasını mutlu etmek için yaşama. Başkasının hoşuna gidiyor diye yapmak istemediğin şeyleri yapmak zorunda değilsin. Belki daha önceki sevgilin mutlu olsun diye kendine hiç uymayan şeyleri yaptın. Şimdi de bunun pişmanlığını yaşıyorsun. “Ben onun için neler neler yaptım” diyorsun. İşte şimdi bu hatanı telafi edebilirsin. Elbette ilişkide fedakarlık gerekir. Ama değişme, değiştirmeye çalışma. Böylece sen mutlu olacaksın. İnan bana sen mutlu olduğunda da herkes mutlu olacak.
10) ÇEVRENİ DEĞİŞTİR Etrafında enerjini sömüren, duygularınla oynayan kim varsa def et gitsin. Negatif davranışlarla sana gelen, erkekleri ya da kadınları sürekli kötüleyen, kendi hayatındaki mutsuzlukları sana anlatıp zaten düşük olan moralini daha da aşağı çeken insanlardan uzak dur. Onlar senin dostun değil düşmanındır. Yeni arkadaşlar bulabilirsin. O arkadaşlarının verdiği pozitif enerjiyle kendini yeni bir ilişkiye, yeni bir aşka hazırlayabilirsin. Unutma, bu dünyada en önemli kişi sensin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başka, bîr, seversin, sevgiliyi, sevmek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık