IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sarya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2022, 19:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Askin omru en fazla 3 yil” dedi.




Noroloji Uzmani Doc. Dr. Sultan Tarlaci, kisinin asIk oldugu zaman vucutta meydana gelen fizyolojik degisIkliklerin binlerce yildir kalple iliskilendirildigi icin askin simgesi olarak secildigini, ancak askin aslinda beyinde yasanan bir olay oldugunu belirterek, “Askin omru en fazla 3 yil” dedi.
Milyonlarca kisi Sevgililer Gunu’nu kalbi yuzunden mi beyni yuzunden mi kutluyor? Binlerce yildir askin simgesi olarak kalp gosteriliyor. Ancak yapilan arastirmalara gore ask kalpte degil, beyinde yasaniyor. Noroloji Uzmani Doc. Dr. Sultan Tarlaci, insanin asIkken hissetigi duygunun karsiliginin beyinde oldugunu dile getirdi. Ask basladiginda meydana gelen istah azalmasi, yemeden icmeden kesilme, nabiz artisi, carpinti, terleme, titreme, bagirsak hareketleri, mide asidi ve yutma sIkligi gibi fizyolojik degisIklikler nedeniyle kalbin binlerce yildir askin simgesi olarak secildigini anlatan Doc.Dr. Tarlaci, “Askin simgesinin degismesi cok zor. Binlerce yildir gelen bir simgelestirme var, ama insanlarda esas olarak ask duygusu beyinde yasaniyor. Ancak vucutta yansimasi kalpte oluyor. Oysa ask beyinde baslar, beyinde gelisir ve beyinde biter” dedi.
EN TUTKULU ASK 18 AY DAYANIYOR
Tutkulu bir aska kapilan kisinin uyanik oldugu zamanin yuzde 85’ini sevdigi kisiyi dusunerek gecirdigini, onceliklerinin degistirdigini ifade eden Doc. Dr. Tarlaci, “Bilimsel calismalarda asIk insanlarin kan ve omurilik ve beyin sivilarinda obsesif hastaliklara benzer degisIklikler oldugu ortaya cikmis. Bu ilk sekiz aydan itibaren bu kimyasal degisIklik normal insanlardaki seviyeye iniyor. Tutkulu askin ilk baslarinda insanlarin beyninde haz hormonlarinda ciddi artis ortaya cikiyor. Ask davranissal olarak bitmeye basladigi zaman bu kimyasallarin miktari azaliyor, tutkulu askin bitme suresi ise 12-18 ay arasinda degisiyor” diye konustu.
BEYNIN DERINLERINDE
Askin kisilerin derin beyin yapilarindaki ‘Odul- mukafat’ bolgelerinde degisIklik meydana getirdigini belirten Doc.Dr. Tarlaci, “AsIk kisiler masuklarini gorduklerinde derin beyin yapilarinda odul-mukafat bolgelerinde haz kimyasi okyanusuna dusmus olurlar. Ozellikle alin lobu bolgesi calismasi azalir. Alin lobu beyin bolgesi insanlar icin akilsallastirma, niyet ve karar verme ve mantiksal cikarimlar icin en onemli bolgedir. Mantigin ve sosyal kurallara uymanin, ahlakin ve sayginin kaynagidir. AsIklarda bu bolgede calismada azalma, islevlerde zayiflama ve kayipla sonuclanir. Bir sekilde ask gelir akil gider. AsIk olanlar bu nedenle aptalca ve mantiksiz riskler almaya egilimli olurlar. Imkansiz ask oldugu konusunda kendilerini ikna etmeye calisanlara aldirmazlar” dedi.
Askin kisilerin zihinlerinde yaraticiliga neden oldugunu sozlerine ekleyen Doc.Dr. Tarlaci, beyin hucrelerinin yenilendigini, yasami uzatan beyin hormonu olan sinir buyutme hormonunun kanda belirgin bir sekilde yukseldigini, agriya duyarliligi arttirdigini soyledi.
ASK GECICI
Askin gecici olduguna dikkati ceken Doc. Dr. Sultan Tarlaci, bu surenin en fazla 3 yil oldugunu belirterek, “Onemli olan suresi degil, onemli olan o donemi tutkulu ve en iyi sekilde yasamak, zaman icinde bunun bitecegini bilmektir. Zamanla ask sevgiye donusur, insanlar yasam boyunca ask arar ancak bir iki kez karsilasilir. Ayrilma durumunda bu gecici durumu kabullenip depresyona girmemek gerekir” diye konustu


Konu Sarya tarafından (29 Aralık 2022 Saat 19:37 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Aralık 2022, 00:55   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Askin omru en fazla 3 yil” dedi.




“Onemli olan suresi degil, onemli olan o donemi tutkulu ve en iyi sekilde yasamak, zaman icinde bunun bitecegini bilmektir. Zamanla ask sevgiye donusur, insanlar yasam boyunca ask arar ancak bir iki kez karsilasilir. Ayrilma durumunda bu gecici durumu kabullenip depresyona girmemek gerekir”

Özellikle kalınla belirttiğim yere katılıyorum. İlk gördüğün de ki kelebek uçuşları gidiyor yerini artık başka şeyler dolduruyor. Ve bence eşler birbirine saygıyı kaybetmediği sürece evlilikleri de devam ediyor. Ve gerçekten Aşk hayatımda iki kez kapımı çaldı. Bu istatiksel mantığı da kendi hayatımla onaylayabilirim.

Umarım herkesin kapısına gelen Aşk en hayırlı olandır 💐❣️

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Fazla ödendi" dedi, 750 bin lirayı devlete iade etti NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 20 Eylül 2021 17:52
'Kadınlara 14 saniyeden fazla bakmak suçtur' dedi sosyal medya yıkıldı Dream Haber Arşivi 2 19 Ağustos 2016 00:19
Askin sarabi.. Sihir Genel Paylaşım 0 12 Ekim 2011 09:48
Askin bilinmeyenleri IpeK123 Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Temmuz 2008 09:19