IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2024, 05:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çiçekler Hakkında Bilgiler




Çiçekler Hangi Kısımlardan Oluşur? Görevleri Nelerdir
Çiçeğin kısımları ve görevleri birbiri ile ilişkili olan bir konudur. Her bir kısmın farklı bir görevi vardır ve bu durum çiçeğin sağlıklı şekilde büyümesini sağlar. Çiçeğin kısımları ve görevleri ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere fen dersleri ile de aktarılmaktadır. Böylelikle küçük yaşlardan itibaren doğa hakkında bilgi sahibi olunması sağlanır. Çiçeklerin kısımları cinsiyete, göreve, köke ve diğer unsurlara göre belirlenir.
Çiçeklerin Kısımları Nelerdir
Çiçekleri oluşturan kısımların her birinin farklı bir görevi vardır. Bu görevler yerine getirilebildiği müddetçe çiçek yaşamaya devam eder. Ancak çiçeğin kısımlarında herhangi bir hasar, çürüme, hastalık ya da başka bir sorun var ise bu çiçeğin solmasına ve tozlaşma yapamamasına neden olabilir. Çiçeğin kısımları şu şekildedir:

Kök
Gövde
Yaprak
Çiçek
Çanak yaprak
Taç yaprak
Erkek organ
Dişi organ
Çiçek tablası

Çiçek Kökünün Görevleri Nedir
Çiçeğin kökü, topraktan beslenmeyi sağlayan ana bölgedir. Su, mineraller ve çiçek için yararlı olan tüm ögelerden ilk olarak çiçek kökü beslenir. Çiçeğin türüne göre çiçek kökü, su ve mineraller başta olmak üzere tüm besin ögelerini depolayabilmektedir.
Çiçeğin Gövdesinin Görevleri Nedir
Çiçek gövdesinin görevleri ise kökün aldığı besinlerin çiçeğe aktarılmasıdır. Çiçeğin su ve minerallere ulaşmasını sağlayan yapısı ile çiçeğin beslenmesini sağlar. Taşıyıcı görevi de olan çiçek gövdesi aynı zamanda çiçeğin doğru pozisyonda kalabilmesine de odaklanır.
Çiçeğin Yapraklarının Görevleri Nedir
Çiçek yapraklarının görevi boşaltım üstüne kurgulanmıştır. Çiçek yaprakları bitkinin nefes alabilmesini sağlarken aynı zamanda terleme ve boşaltım yapabilmesine de odaklanır. Bitkinin besin oluşturabilmesi için de yapraklara ihtiyaç duyulur.
Çiçeğin Görevleri Nedir
Çiçeğin görevleri, üremeyi devam ettirmektir. Eşeyli üreme olarak bilinen çiçek üremesi bu bölgede gerçekleşir. Bu sebep ile de içerisinde organları bulunur ve bu organların korunması da çiçeğin görevleri arasındadır. Çiçeklerin kısımlarından biri olan bu ana bölge farklı renk ve türde olabilmektedir. İçerisinde erkek ve dişi organ yer alır.
Çanak Yaprağın Görevleri Nedir
Çanak yaprağın görevleri çiçeğin korunmasını sağlayan bir bitkidir. Çanak yaprak ile çiçek daha rahat üreme aşamasını gerçekleştirir. Çiçek yaprağı çiçeğin dış kısmında yer alır ve özellikle dış etkenlerden koruma sağlar.
Taç Yaprağın Görevleri Nedir
Taç yaprağın görevlerinden en önemlisi tozlaşmayı sağlamasıdır. Üremenin gerçekleştiği bölge olması da taç yaprağın önemini arttırır. Çiçeğin üremesini, çoğalmasını ve sağlıklı kalmasını sağlayan bir bölümdür. Taç yaprakları aynı zamanda çiçeğin renkli olan kısmını oluşturur. Nektar bezleri gibi önemli parçalar da taç yaprakta yer alır.
Erkek Organın Görevleri Nedir
Çiçekte erkek organın görevleri kısımlarına göre genişleyebilmektedir. Erkek organın kısımları şunlardır:
Başçık
Sapçık

Başçık kısmında polenler salgılanır. Bu bölgede polenler salgılanması sayesinde üreme için hazırlık başlar. Sapçık kısmının tek görevi bulunur ve bu görev başçık kısmının dengede ve ayakta kalmasını sağlamaktır. İki bölümden oluşan çiçeklerdeki erkek organları, üreme için önemli bölümlerdir.
Dişi Organın Görevleri Nedir?
Çiçekte dişi organın görevleri kısımlarına göre değişir. 3 farklı kısmı olan dişi organ, üreme için önemli bir kısımdır. Dişi organın bölümleri ise şu şekilde sıralanmaktadır.
Tepecik
Dişicik borusu
Yumurta

Tepecik kısmına polenler yapışır ve buradan dişicik borusuna bağlanılan bir hat vardır. Yapılan polenlerin yumurtaya iletilmesi noktasında dişicik borusu görevlidir. Yumurta ise erkek organdan alınan ve daha sonra tepecik kısmına yapılan polenlerin, döllemesinin yapıldığı kısımdır. Çiçeklerin kısımları olduğu kadar kısımların da alt bölümleri olabilmektedir. Her bir kısmın farklı özellikleri ve işlevleri vardır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çiçekler Hakkında İlginç Bilgiler PySSyCaT Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 26 Şubat 2016 13:05
Rakun Hakkında Bilgiler Liaaa Hayvanlar Alemi 0 16 Temmuz 2012 12:26
Mardin İli Hakkında Bilgiler YapraK Güneydoğu Anadolu Bölgesi 5 01 Mayıs 2009 11:48
Muş İli Hakkında Bilgiler YapraK Doğu Anadolu Bölgesi 3 03 Nisan 2009 01:38
Van İli Hakkında Bilgiler YapraK Doğu Anadolu Bölgesi 4 03 Nisan 2009 01:35