IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2013, 22:31   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İNCELEME: Asus T.U.F. Sabertooth!




Firmanın AMD ile ortak geliştirmesi sonucunda yepyeni ve kaya gibi bir anakart seçeneği daha geldi.

Asus'un dayanıklılığı ile tanıdığımız T.U.F. Sabertooth ailesinde, AMD işlemcilere yönelik en başarılı seçeneklerden biri 990FX modeliydi ancak firma, yonga setinin geliştiricisi olan AMD ile ortaklaşa bazı iyileştirmeler yaparak liderlik koltuğunu kimseye devretmemekte kararlı görünüyor. İki yıla yakın bir zamandır AMD'nin gündeminde olan 990FX yonga seti, günümüz koşullarında halen geçerli ancak eklenen yeni özellikler ve yazılım takviyeleriyle beraber Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0 piyasanın en iyilerinden biri olacak gibi.

Anakarttan teknik olarak bahsetmemiz gerekirse günümüzdeki sekiz çekirdekli AMD işlemcilerin bile kolaylıkla kullanılabildiğini belirtelim. Güç sınırı 140W olarak ifade edilse de bir ölçüde geçilebilmesi mümkün. Yer verilen dört adet bellek yuvasında toplam 32 GB bellek kullanılabiliyor ve overclock'un dışında 1866 MHz'lik doğal hıza destek sunuluyor. ATX yapısındaki tasarım AMD'nin ve NVIDIA'nın dört grafik işlemci barındıran seçenekleri için oldukça tatmin edici bir altyapı olma özelliğine sahip. Anakartın doğal olarak 990FX yonga setiyle birlikte gelen özelliklerinin dışında da Asus tarafından zenginleştirilmesi önemli bir yön.

Dayanıklılığından güç alarak beş yıl garantiyle satışa sunulan Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0'da Asus'a özgü bazı önemli teknolojilerin kullanıldığı dikkatlerden kaçmıyor. Özelliklerden biri olan USB Flashback sayesinde BIOS'unuzu bir USB bellek kullanarak kolaylıkla güncelleyebilirsiniz. Özellikle BIOS sorunu yaşatan anakartlar için ideal bir çözüm olacağını söyleyebiliriz. Kolay anlaşılabilen UEFI BIOS'a sahip olan Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0'ın Remote GO! özelliğiyle ev sineması için de kullanışlı bir model olacağı kesin gibi görünüyor. Mevcut kablosuz cihazlarınızla veri aktarımı yapılmasını sağlayan özellik, DLNA desteği ile evinizdeki diğer ağa bağlı cihazlara da içerik taşınmasına yardımcı oluyor. Özellik sayesinde masaüstü bilgisayarınızı akıllı telefon veya tabletinizle kontrol edebilmek de mümkün. Askeri standartlarda sertifikalandırılmış T.U.F. bileşenler sayesinde dayanıklılık konusunda büyük bir iddiaya sahip olan Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0'da gerçek zamanlı sıcaklık kontrolü yapan Thermal Radar ve gücü düzenleyen DIGI+ işlemciyle beraber overclock konusunda da yeni rekorlara koşacağınıza emin olabilirsiniz. Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0'da firmanın geliştirmiş olduğu daha birçok hayat kolaylaştıran teknoloji kullanıcılar tarafından deneyimlenmeyi bekliyor.

Sonuç

Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0 oldukça yenilikçi bir anakart. Üzerindeki arabirimlerden tutun da desteklenen yazılımlara kadar sıra dışı. Bileşen kalitesi olarak piyasadaki birçok markanın korkulu rüyası olduğunu söylememiz gerekiyor. Kesinlikle memnun kalacağınız ve uzun süreli bir model.

Alternatif

990FX yonga setli anakartlara baktığımızda çok da fazla seçenek sunulmadığını görüyoruz. Eğer üst düzey bir model seçilecekse Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0'ın en iyi tercihlerden biri olacağını kolaylıkla görebilirsiniz.


Teknik Detaylar

Yonga Seti: AMD 990FX

Bellek Desteği: 4 x DDR3 1866 MHz

En Yük. Kapasite: 32 GB

Kart Yuvaları: 3 x PCIe 2.0 x16, 1 x PCIe 2.0 x16, 1 x PCIe 2.0 x1, 1 x PCI

Arabirimler: 1 x PS/2, 2 x eSATA, 1 x LAN, 4 x USB 3.0, 8 x USB 2.0, 1 x Optical S/PDIF, 1 x USB BIOS Flashback Button

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asus, sabertooth, tuf, İnceleme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnceleme SLyther Otomobil Haberleri 0 24 Şubat 2013 11:27
Asus T.U.F. Sabertooth Z77 Kalemzede Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Ağustos 2012 21:20
ASUS Asus R.O.G Vulcan ANC Kalemzede Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Ağustos 2012 20:37
ASUS Asus R.O.G Vulcan ANC Kalemzede Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Ağustos 2012 12:21
WWE 12 Oyun İnceleme Spammer Oyun Dünyasından Son Haberler 0 11 Aralık 2011 21:05