IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2011, 16:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Siber suçlara bağlı mali kayıplar %56 arttı!




Siber suçlara bağlı kayıpların önlenmesi için profesyonel güvenlik ve risk yönetimi çözümlerinden yararlanmak gerekiyor.

HP’nin açıkladığı yeni araştırmanın sonuçları siber saldırıların yol açtığı kurumsal zararlarının arttığını ve hem özel sektörün hem de kamu kuruluşlarının siber suçlar nedeniyle bu yıl daha fazla mali kayba uğradığını gösterdi.

Ponemon Institute tarafından yapılan Siber Suçların Yıllık Maliyeti araştırmasında, bilgisayar kullanıcılarının kötü amaçlı yazılımlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasına rağmen 2011’de siber suçların etkisini arttırdığı görüldü.

Rapora göre siber suçların yol açtığı zarar yılda ortalama 5,9 milyon dolar. Siber saldırıların neden olduğu kayıplar ise yılda 1,5 milyon ile 36,5 milyon dolar arasında değişiyor. Siber suçların yol açtığı zarar 2010 yılına göre yüzde 56 artış gösterdi.

Araştırma sonuçlarına göre siber saldırı saptama ve veri kurtarma süreçlerinde güvenlik teknolojileriyle otomasyon sağlayan kurumlar, siber suçlardan kaynaklanan maddi kayıpları önemli ölçüde azaltabiliyor.

HP Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Güvenlik Genel Müdürü Tom Reilly, siber saldırıların artan riskiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Gittikçe daha sık görülen ve sofistike bir hal alan siber suç vakaları kurumların mali durumları için her geçen gün daha fazla tehlike oluşturuyor. Siber saldırılara maruz kalan kuruluşlar, bunların olumsuz etkisini güvenlik ve risk yönetimi teknolojilerinden yararlanarak azaltabilirler.”

Rapora göre siber saldırılar gittikçe yaygınlaşıyor: Araştırma kapsamında 4 hafta süreyle incelenen kuruluşlar başarıyla sonuçlanan 72 saldırıya uğradı. Bu da geçen yıla göre yüzde 45 oranında bir artışa karşılık geliyor. Siber suça bağlı kayıpların yüzde 90’ı kötü amaçlı yazılımlar, hizmet engelleme saldırıları, bilgisayarların çalınması ve web tabanlı saldırılardan kaynaklanıyor.

— Siber saldırılar kısa sürede önlenmezse maliyetli oluyor. Siber saldırıların zararlarının önlenmesi ortalama 18 gün sürüyor ve 416 bin dolar kayba yol açıyor. Geçen yıl ise 14 günlük kurtarma çalışmasının maliyeti 250 bin dolardı ve bu da 2011 için yüzde 70 oranında bir artış anlamına geliyor. Şirket içi saldırıların önlenmesi ise 45 gün sürüyor.

— Gelişmiş güvenlik zekası ve risk yönetimi çözümleri siber saldırıların etkisini azaltabiliyor. Güvenlik bilgisi ve vaka yönetimi çözümlerini (SIEM) kullanan kuruluşlar siber suçları kısa sürede tespit ederek kayıpları yüzde 25 oranında azaltabiliyor. Bunun sonucunda kuruluşlar veri kurtarma süreçlerini de optimize edebiliyor.

HP, risk yönetimi için Güvenlik Zekası ve Risk Yönetimi Sistemini sunuyor. Şirketlerin 7/24 Yaşayan Kurumlara dönüşümünü kolaylaştıran sistem, herkesin her an internete bağlı olduğu dünyada ciddi bir tehdit haline gelen siber saldırılar için en iyi çözümü oluşturuyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
suclara, v


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ülkemizde suçlara verilen cezalar sizce caydırıcı mı? Süslü IF Anket Arşivi 13 09 Haziran 2016 14:15
Kayıplar sarayında ateşte unuttuğun ferman Dilara Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 12 Ekim 2010 03:48
Kosova'da 27 Nisan Kayıplar Gününde Etkinlikler Düzenlendi Satuk Haber Arşivi 0 27 Nisan 2010 20:00
Dünyanın Aradığı Kayıplar!! Burak Genel Paylaşım 1 05 Şubat 2007 03:59