IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2012, 18:36   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AB siber suçlara savaş açtı!




Bugüne kadar pek ciddiye alınmayan internet suçlarına karşı Avrupa Birliği Komisyonu sonunda harekete geçti. AB Siber Suçlarla Mücadele Merkezi, 2013'ten itibaren faaliyete geçiyor.
Hayatımızın giderek her alanına giren internet, sayısız kolaylıklar sunmakla birlikte bazı olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Bu olumsuzlukların başında da "siber suçlar" olarak adlandırılan ve internet üzerinden yapılan yasadışı faaliyetler geliyor. Bugüne kadar pek ciddiye alınmayan bu internet suçlarına karşı Avrupa Birliği Komisyonu sonunda harekete geçti. AB Siber Suçlarla Mücadele Merkezi, 2013'ten itibaren faaliyete geçiyor.

Siber Suçlarla Mücadele Merkezi'nin kuruluşuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, Avrupa Birliği Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström konuştu. Malmström, internetin artık gündelik hayatımız için taşıdığı öneme dikkat çekti: "İnternet suçları belli belirsiz de olsa, giderek daha ciddi bir boyut kazanıyor. Bilgisayarlarımıza, banka hesaplarımıza ve internet bankacılığı işlemlerimize giriyor. Suç şebekeleri, kredi kartı dolandırıcılığı ve dijital kimlik hırsızlığında giderek daha becerikli hale geliyorlar. Online bankacılıkta kullandığımız kullanıcı adı ve şifreyi elde etmeyi başarıyor, akıllı telefonlarımıza ve sosyal medya hesaplarımıza sızıyorlar."

1 milyon mağdur

Avrupa Birliği Komisyonu üyesi Malmström, her gün internet suçlarından mağdur olan kişi sayısının 1 milyon olduğunu söyledi. Suç şebekelerinin yol açtığı zararın 300 milyar euroyu bulduğunu belirten Cecilia Malmström, yasadışı yollardan elde edilen kredi kartı hesabı verilerinin, karaborsada adedi 1 Euro'dan satıldığını kaydetti. Komisyon üyesi Malmström, siber suçların verdiği en büyük zararın ise güvensizlik ortamı olduğunu söyledi: "İnternet suçunun yol açtığı en büyük zarar, yaydığı korkudur. Online alışveriş yaparken tedirgin olmak, sosyal medya hesabı açar ya da internette gezinirken duyduğumuz korkudur. Bu korku, özgürlüğümüze engel olmaktadır."
Avrupa Birliği Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström, siber suçlardan kaynaklanan güvensizliğin, online alışverişin henüz yeterli seviyeye gelmemesinde etkili olduğunu vurguladı.

Malmström, internet suçlarıyla mücadelenin etkin olabilmesi için ortak bir Avrupa kurumuna ihtiyaç duyulduğunu kaydetti: "En akıllı uzmanlarımızı biraraya getirelim. Uzmanlarımızın organize suç şebekelerini, sorumluları ve öne çıkan suç eğilimlerini ortaya çıkarmasını sağlayalım. Komisyon, siber suçlarla işte bu çerçevede bir mücadale kurumu kurulmasını gündeme getirmiştir. Bu kurum, Avrupa Birliği'nde bu amaçla yürütülen mücadelenin merkezi olmakla kalmayacak, aynı zamanda birlik üyesi ülkelerin yürüttüğü faaliyetlere de destek verecektir."
Polis teşkilatı bünyesinde

Merkezi Lahey'de bulunan Avrupa Polis Teşkilatı EUROPOL bünyesinde ihdas edilecek Siber Suçlarla Mücadele Merkezi'nde toplam 55 uzman görev yapacak. 2013'den itibaren faaliyete geçmesi öngörülen yeni güvenlik kurumunun bütçesi ilk aşamada yıllık 3 milyon 600 bin euro olacak. Siber Suçlarla Mücadele Merkezi'nin görevleri arasında Avrupa Birliği'ne ait kurumlara düzenlenen sanal saldırılar ve çocuk vidyografisiyle mücadele de yer alacak.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
siber, suclara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AB Siber Suçlara Savaş Açtı Cemalizim Haber Arşivi 0 28 Mart 2012 22:09
'Siber uzayda soğuk savaş çıkabilir'! KarakıZ Ağ, Network ve Networking 0 28 Ekim 2011 12:26
Siber suçlara bağlı mali kayıplar %56 arttı! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 10 Ekim 2011 16:22
Siber saldırıyı savaş sebebi sayacak! Soul Haber Arşivi 0 02 Haziran 2011 11:51
Siber savaş mı başlıyor? Lee Haber Arşivi 0 08 Şubat 2008 10:19