IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2012, 22:59   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rus uzay aracını ABD'nin radarı düşürmüş!




Rusya'nın, Mars'a gönderdiği uzay aracının ABD'nin Pasifik'teki radar üssünden yayılan güçlü elektro-manyetik dalgalar yüzünden arızalanarak düştüğü ileri sürüldü.

Rusya'nın saygın ekonomi gazetelerinden Kommerstant, Rusya Uzay Ajansı'ndan (Roskosmos) adını açıklamadığı bir kaynağa dayandırarak yayımladığı haberde, Rus hükümeti tarafından olayla ilgili kurulan soruşturma komisyonunun arıza için birkaç değişik olasılık üzerinde durduğunu belirtti.

Soruşturma komisyonunda uzay aracının hem kısa devre hem de dışarıdan müdahale yüzünden arızalanmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu ifade eden kaynak, ''Ayrıca, uzmanlar Pasifik'te ABD'nin Marshal Adaları'nda bulunan radar üssündeki güçlü dalgalar yüzünden düşmesi olasılığını da göz ardı etmiyor. Nitekim bu radar üssündeki dalgaların uçakların elektronik aksamları üzerinde olumsuz etkiye neden olduğu daha önce görülmüştü'' dedi.

Kaynak, nitelikleri hakkında bilgi vermediği radarın ''Phobos-Grunt'' adlı uzay aracı fırlatıldığı sırada bir meteorun yörüngesini izlediğini belirterek, bunun bilinçli bir sabotajdan ziyade kaza olduğunu vurguladı.

Bu arada, soruşturma komisyonundan yapılan açıklamada da Rus uzay aracının düşmesine Amerikan üssündeki radarın neden olup olmadığı konusunun da araştırıldığı bildirildi.

Phobos-Grunt'ın benzer bir modelinin Amerikan üssünden yayılan dalgaya maruz bırakılacağı bir deney yapılacağına değinilen açıklamada, ''Yapılacak bu deneyin sonucu bizlere uzay aracının düşmesine radardan yayılan dalgaların neden olup olmadığını ispatlama şansı verecek'' denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan dün yapılan açıklamada, Phobos-Grunt'un parçalarının, Pasifik Okyanusu'nun güneyinde yer alan Wellington Adası'nın bin 250 kilometre batısına düştüğü bildirilmişti.

13,5 tonluk uzay aracının parçaları, Dünya'ya düşen en ağır ve en toksik uzay çöpü olurken, uzmanlar, uzay aracının gövdesinin ve toksik füze yakıtının atmosfere girdikten sonra tamamen yandığını, bu nedenle Dünya'ya düşmesinin herhangi bir çevre ya da sağlık riskine neden olmayacağını açıklamıştı.

Mars'a 6 bin kilometre mesafede yörüngede bulunan Phobos'tan alacağı toprak örneklerini Dünya'ya getirmesi için 9 Kasım'da fırlatılan Phobos-Grunt, motorunda meydana gelen arıza nedeniyle Dünya'nın yörüngesinde takılıp kalmıştı. 170 milyon dolarlık Phobos-Grunt, Rusya'nın en pahalı ve en iddialı uzay projelerinden biriydi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
abdnin, aracını, düşürmüş, radarı, rus, uzay


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sınırda ABD radarı Feronia Haber Arşivi 0 01 Kasım 2011 09:57