IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2011, 09:57   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sınırda ABD radarı




Sınırda ABD radarı

Terörle mücadelede Kuzey Irak sınırında ABD üssünün faaliyete geçtiği ileri sürüldü. Radar üssü Şırnak’a hakim bir tepeye konuşlandırıldı
Şırnak’ta bir yıldır yapımı süren ABD denetimindeki radar üssünün faaliyete geçtiği ileri sürüldü. PKK’ya yakın internet sitelerine göre üs, Şırnak-Şenoba-Uludere üçgenindeki Gürvil bölgesinde hakim bir tepede faaliyete başladı. Radar kontrol merkezinin İncirlik üssü olduğu da iddialar arasında.

Şenoba-Uludere bölgesi arasında ABD’liler tarafından bir yıl önce yapımına başlanan radar üssü Kuzey Irak’taki Haftanin bölgesine hakim bir tepede kurulu. Karayolundan görünmeyen radar üs bölgesine sivillerin girişleri yasaklanırken, üssün ABD’liler tarafından koordine edildiği ve koordine merkezinin İncirlik olduğu öğrenildi. Tamamen ABD’lilerin kontrolünde olan ve bölgeye hakim olan Gürvil tepesinde kurulan radar üssünün insansız hava araçlarını kontrolün yanısıra Kuzey Irak hava sahasını kontrol edeceği belirtiliyor. Tepeye kurulu dev bir topu andıran radar uzaktan çıplak gözle görülebiliyor.

Şırnak tepelerine kurulan ve dev bir topu andıran radarın X-Band olduğu da iddialar arasında. X-Band dünyanın en gelişmiş radar sistemi olarak kabul ediliyor. Ortalama menzili 2 bin kilometre olmasına rağmen mobil haldeyken bu menzil 5 bin kilometreye kadar çıkabiliyor. Amerika ’da yapılan testlerde uzmanlar 4 bin 700 kilometre uzaklıktaki bir beyzbol topunu havaya atıldıktan sonra takip edebildi. Amerikan Savunma Bakanlığı bu sistemlerden birini Kuzey Kore ’nin füzelerine karşı Alaska ’ya yerleştirdi, bir diğer ise Pasifik ’te hareket halinde bulunuyor. Ayrıca İsrail ’e de bu radar sisteminden yerleştirilmiş durumda.

Sistemde kullanılacak füzelerin, normal füzelerden büyük farkı yok. Patlayıcı madde taşımayan bu füzeler hedefini yaklaşık 25 bin kilometre hızla çarparak yok ediyor. Uzmanlar sistemi “bir mermiyi başka bir mermiyle vurmak ” diye özetliyor.

Yerleştirilmesi planlanan 10 füze sisteminin menzili 3 bin kilometre olacak. Füzeler yer altında, bir futbol sahası büyüklüğündeki silolarda tutulacak.

50 BİN TONLUK KALKAN

Değeri: 900 milyon dolar
Ekip: 75-85 kişi
Menzil: 2000-5000 km.
Ağırlık: 50 bin ton

vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abd, radarı, sınırda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sınırda Askeri Hareketlilik.. Düş Haber Arşivi 0 07 Eylül 2011 12:28
Sınırda Doğmak Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 2 25 Mayıs 2011 19:35