IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Şubat 2012, 01:06   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teknoloji devleri Barcelona'da kapışacak!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Akıllı telefon piyasasının nabzının atacağı Mobile 2012 Fuarı (MWC) yarın İspanya’nın Barcelona kentinde başlıyor.

Google, Samsung, Apple, Nokia ve HTC gibi önde gelen markaların telefonlarını tanıtacağı fuardan tüketiciler ve analistlerin beklentisi çok büyük.

Teknoloji dünyası yarın çift çekirdekli, 4G teknolojisine ve işletim sistemlerine sahip telefonlarla tanışmayı bekliyor.

Analistler, Apple'ın yer almayacağı fuarda tanıtılacak yeni telefon ve teknolojiler hakkında birçok tahminde bulundu.

Ancak elektronik üreticilerinin son saniyede kararlarını değiştirebildiği fuarlar için kesin bir bilgi vermek çok zor. Yine de önde gelen markaların fuara nasıl hazırlandığına kısaca göz atabiliriz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Google

Dev bir standa sahip olacak Google, Dondurmalı Sandviç’in ardındna gelecek yeni Android işletim sistemi Jelly Bean’i fuarda tanıtmayacağını belirtti. Android 5.0’ın, en erken Mayıs ayında tanıtılması bekleniyor. Google, fuarda en çok dev standı “Google Pod”la ilgi toplayacak . Dev Android maketlerinin yer olacağı stand, şüphesiz herkesin dikkatini çekmeyi başaracak. Google’ın kısa bir süre önce satım alımını gerçekleştirdiği cep telefonu üreticisi Motorola, fuarda yer almayacak.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

HTC

HTC’nin görücüye çıkarması beklenen akıllı telefonları, Android’le çalışan One S, One X, One V ve One XL. X, çift çekirdekli Tegra 3 işlemciye, S çift çekirdekli 1.Ghz Qualcomm işlemciye sahip. V modeli ise Beats Audio özelliğiyle müzik dinlemek isteyenlere çok üstün bir ses kalitesi sunmayı amaçlıyor.
HTC’nin merakla beklenen modeli One X. 32 GB hafızaya sahip olacak telefonun microSD card girişi olmayacağı tahmin ediliyor. Wi-Fi, Bluetooth, GPS, FM radyonun yanı sıra, 12 cm’lik LED ekrana sahip telefonun ekranı 720 piksel çözünürlüğe sahip. Arkasında 8, önünde 1.3 mega piksel kamera bulunduran X, 1080 piksel yüksek çöznürlüklü ----- çekebilme özelliğine sahip olacak.

Microsoft
Microsoft’un sunması beklenen yenilikler arasında, gelişmekte olan ülkelerde piyasaya sürülecek telefonlar için kullanılması beklenen Windows Phone 7.6 (Tango) işletim sistemi var. Daha güçsüz işlemciler ve düşük çözünürlüklü ekranlar için düşünülen işletim sisteminin Skype uyumluluğu olması da bekleniyor. Microsoft’un en büyük etkinliği ise Çarşamba günü Windows 8’in tanıtımı olacak.

Nokia
Akıllı telefon piyasasında dirilmeye çalışan Nokia’nın fuarda altı telefon sunması bekleniyor. Windows ile ortaklık kuran Tango’nun tanıtımıyla eş zamanlı hareket edecek olan Nokia’nın sunacağı iki telefon Windows Phone destekli olacak. Üç telefonun ise gelişmekte olan ülkelerde piyasaya sürülecek Asha modeli olması bekleniyor. Bir telefonun da Nokia’nın artık kullanmaktan vazgeçeceği Symbian işletim sistemi içereceği tahmin ediliyor.

Samsung
Fuarda basın toplantısı düzenlemeyecek olan Samsung’un ne sunacağı tamamen spekülasyonlara dayalı. Galaxy Note 10.1 tablet bilgisayarını tanıtması beklenen Sansumg, 25 cm genişliğindeki tabletin yanı sıra, “Galaxy S II Plus” akıllı telefonuyla da sürpriz yapabilir. Plus’tan, Galaxy S’in daha hızlı modeli olarak bahsediliyor.

Sony
Sony’nin satın almasıyla yeni adı Sony Mobile Communications olan Sony Ericcson, artık fuarda yer almayacak bir marka. Analistler, Sony’nin fuarda Xperia U ve Xperia P telefonlarını sunmasını bekliyor. Her ikisi de Android kullanan telefonlardan P, 10 cm genişliğinde ekrana ve 1 GHz çift çekirdekli ST-Ericcson işlemciye sahip. U’nun ise 854x480 çözünürlükte ekran ve 5 mega piksel kamera bulundurduğu söyleniyor.

Acer

Acer, tanıtacağı CloudMobile akıllı telefonunda Android 4.0 (Dondurmalı Sandviç) işletim sistemini kullanmayı tercih etti. 11 cm genişliğinde ekrana sahip olan telefonunun çeşitli bulut hizmetleriyle gelmesi bekleniyor.

Asus

Asus, fuara akıllı telefon-tablet bilgisayar karışımı olan Padfone ile ağırlığını koymak istiyor. İlk olarak 2011’deki Computex fuarında tüketicilerin karşısına çıkan Padfone, 25 cm genişliğindeki bir tablet bilgisayara yerleştirilebilen 11 cm genişliğine sahip bir telefon.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

LG

LG’nin fuarda hem çift çekirdekli ve Android kullanan hem de Windows phone telefonlarını sunması bekleniyor. Android kullanan telefonlar, Nvidia Tegra 3 destekli ve çift çekirdekli X3, Optimus 3D 2 ve Samsung’un Galaxy Tablet’ine benzetilen Optimus Vu. LG’nin görücüye çıkarması beklenen Windows Phone ise Miracle olacak.
10 cm genişliğinde ekrana sahip olan Miracle, arkasında 5 mega piksel kamera bulunduruyor. Windows Mango işletim sistemi kullanna Miracle, 1GHz Snapdragon işlemciye, 8GB hafızaya sahip.

Panasonic

Akıllı telefon piyasasındaki rekabete katılmaya karar veren Panasonic, fuarda adı henüz bilinmeyen bir telefon sunacak. Bugüne kadar elde edilen bilgiler, telefonun 7.8 mm kalınlığında olduğu ve 11 cm genişliğinde AMOLED ekranı olacağı. Panasonic, telefonunu piyasaya sürmenin ardından Mart 2012-Mart 2013 döneminde Avrupa’da 1,5 milyon satış rakamına ulaşmayı planlıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
barcelonada, devleri, kapışacak, teknoloji


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Demet Akalın'ın Eski Vokalistleri Fena Kapışacak Rüzgar Haber Arşivi 0 02 Şubat 2012 23:37
Teknoloji devleri sıraya girdi! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Aralık 2011 22:11
Teknoloji devleri sıraya girdi! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Aralık 2011 09:13
Aşkın ile Petek fena kapışacak Cemalizim Haber Arşivi 0 08 Ağustos 2010 11:30