IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2012, 18:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'İnternet destek hattı' geliyor!




Kullanıcılara internet güvenliği konusunda bilgi vermek ve destek sağlamak amacıyla çağrı merkezi kuruluyor.

İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren, kullanıcılara internet güvenliği konusunda bilgi vermek ve destek sağlamak amacıyla ''Danışmanlık ve Destek Hattı'' projesini uygulamaya geçirmek istediklerini söyledi.

TBMM Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmeler ile İnternet Kullanımının Başta Çocuklar, Gençler ve Aile Yapısı Üzerinde Olmak Üzere Sosyal Etkilerinin Araştırılması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın başkanlığında çalışmalarını sürdürüyor.

Komisyonun bugünkü toplantısında, İnternet Kurulu Başkanı Özeren, kurulun çalışmalarıyla internetin sunduğu fırsatların artırılması ve ortaya çıkardığı risklerin azaltılması hakkında sunum yaptı.

Özeren, 9 Şubat'ın tüm dünyada Güvenlik İnternet Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, bugün aracılığıyla güvenli internet konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Çocukları internetteki zararlı içeriklerden koruyabilmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğine işaret eden Özeren, okullarda en azından bugüne özel bir müfredat değişikliği yapılarak, çocukların güvenli internet konusunda bilgilendirilebileceğini anlattı.

GÜVENLİ İNTERNET DANIŞMANLIK VE DESTEK HATTI

Yapılan araştırmaların, çocukların ve gençlerin internet kullanımında istenmeyen içeriklere maruz kaldığını ve bu durumla başa çıkmakta zorlandıklarının tespit edildiğini belirten Özeren, şöyle konuştu:

''Ebeveynlerin güvenli internet kullanımı konusunda yeterince bilinçli ve donanımlı olmadıkları tespit edilmiştir. Ebeveynlerin bilinç ve bilgi seviyesi, Avrupa standartlarının çok altındadır. Dünyada özellikle Avrupa'da çocukları, gençleri ve ebeveynleri internet güvenliğiyle ilgili bilgilendiren ve destekleyen çağrı merkezi temelli servisler bulunmaktadır. İnternet Kurulu, bu önemli misyonu yerine getirmek amacıyla 'Güvenli İnternet Danışmanlık ve Destek Hattı' projesini uygulamaya geçirmeyi planlıyor. Danışma ve Destek hattında pedagojik eğitim almış teknoloji sertifikalı çağrı merkezi personeli ile danışmanlık hizmetleri verilecektir.''

İNTERNET GELİŞTİRME FONU

Özeren, internetin gelişmesinden dolayı cihaz üreticilerinin de daha çok cihaz sattıklarına dikkati çekerek, özellikle bazı cep telefonu üreticilerinin Türkiye'de 3-4 kişilik personelle milyarlık işlemler yaptıklarını vurguladı.

Bu şirketlerin, 10-15 senedir faaliyet göstermelerine rağmen Türkiye'ye hiçbir katkısı olmadığını ifade eden Özeren, ''Bu şirketlerden en azından interneti geliştirme fonu adı altında bir kesintiyle bir fon oluşturulabilir. Bu fon da internetin gelişmesi için kullanılabilir.''


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
destek, geliyor, hattı, internet, İnternet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ConferenceRoom Destek Hattı DaDaS CR Makaleler 0 02 Şubat 2012 18:06
iMac (Apple) kullanıcısı ve TTNet Destek Hattı :) Shadow Genel Paylaşım 2 17 Şubat 2011 18:12