IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2012, 20:15   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ASPB ile Turkcell ‘Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans’ için el ele verdi




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Turkcell ortaklığında gerçekleştirilen, ‘Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans’ bilinçlendirme kampanyasında ilk adım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında atıldı. Bakan Fatma Şahin ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in evsahipliğinde düzenlenen ‘Beyaz Kurdele İmza Gecesi’nde iş, sanat, siyaset dünyasının ve sivil toplumun önde gelen isimleri kadına karşı şiddete hep birlikte “Hayır” dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Turkcell ortaklığında gerçekleştirilen, ‘Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans’ bilinçlendirme kampanyası başladı. Kampanya; toplumu derinden yaralayan, aile birliğini zedeleyen, önemli bir halk sağlığı sorunu olan kadına yönelik şiddete hep birlikte “Dur” demeyi ve bu konuda tüm toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Kamuoyunun desteği ile büyüyecek bilinçlendirme kampanyasında ilk adım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında 23 Kasım’da atıldı. İstanbul Swissotel’de düzenlenen ‘Beyaz Kurdele İmza Gecesi’nde iş, sanat, siyaset dünyasının ve sivil toplumun önde gelen isimleri kadına karşı şiddete hep birlikte “Hayır” dedi.

Ünlü isimler dev kurdeleye imza attı

Türkan Şoray, Ajda Pekkan,Necati Şaşmaz, Özcan Deniz , Hadise, Hakan Şükür, Demet ve İbrahim Kutluay, Burcu Esmersoy, Janset, Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Songül Öden ve Azra Akın, Tan Sağtürk, Kutsi , Tolgahan Sayışman, İpek Tanrıyar, Ogün Sanlısoy, Abdullah Oğuz, Cemal Toktaş, Yeliz Kuvancı, Esra Ceyhan, Saba Tümer, Harun Erdenay, Gökhan Gönül, Mehmet Topal gibi birçok ünlü ‘Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans’ diyerek şiddete karşı duyarlılık sembolü olan beyaz kurdeleyi imzaladı.


Fatma Şahin: “Kadına karşı ayrımcılık ırkçılıktan daha beter”
Bütün erkekleri, kadınları ‘Beyaz Kurdele İmza Kampanyası’na destek vermeye çağıran ve şiddetle mücadelenin topyekun bir mücadele olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin şunları söyledi:

“Şiddeti insan hakları ihlali olarak görüyoruz. Bunun için zihinsel dönüşüm gerekli dedik ve şiddete karşı hukuki alt yapımızı güçlendirdik sonra uygulama kapasitemizi artırdık. Şiddetle mücadeleyi toplumsal seferberliğe dönüştürdük. Ancak böyle, insani değerleri güçlendirebilir, şefkatli, merhametli, dayanışma içinde olabiliriz. Bugün başlattığımız “Beyaz Kurdele İmza Kampanyası” da bu seferberliğin bir parçası. Geçtiğimiz yıl kadına şiddete karşı sıfır tölerans kampanyasında, erkekler “Bizde Varız” kampanyasına katılarak imza atmışlardı. “Bizde Varız” kampanyasına ilk imzayı Başbakanımız Tayyip Erdoğan atmıştı. Bu yılki kampanyamızın da en az geçen yılki kampanya kadar ses getireceğine inanıyorum”

Şiddetle mücadelenin büyük bir mücadele olduğunun altını çizen Bakan Fatma Şahin; “Mücadelemiz büyük bir azim ve büyük bir kararlılık istiyor. Ama bu gücü gösterenlerin eser bıraktığını, bunu gösterenlerin sorunları çözme kabiliyetinde olduğunu, risk alanların sorunları çözdüğünü görüyoruz. Tarih bize bunu gösteriyor. Bundan sonraki süreçte de işbirliği ve güç birliği içinde yolumuza devam edeceğiz. Nimetlerin ve külfetlerin eşit paylaşıldığı bir Türkiye istiyoruz. Cinsiyet ayrımcılığı istemiyoruz. Herkesin doğuştan gelen hakkını, fırsat eşitliğini kullanmalarını çok önemsiyoruz. O yüzden bizi biz yapan değerlerle şeffaf toplumu, merhamet toplumu, vicdan toplumu olmak durumundayız. '' dedi.

Süreyya Ciliv: Kadınlarımıza daha iyi bir dünya ve fırsat eşitliği için çalışıyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın öncülük ettiği bu kampanyada teknoloji ve iletişim gücünü kadınların güvenle hayata bağlanmaları için sunmaktan gurur duyduğunu dile getiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de “Kadınlarımıza daha iyi bir dünya, eşit koşullar ve fırsat eşitliği sağlamak için çalışıyoruz” diyerek sözlerini şöyle devam ettirdi.

“Bugün burada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin’’in yanında iletişim ve teknoloji partneri olarak gururla duruyor ve “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” diyoruz. Bu yolda kat edilecek mesafe büyük ama biz kararlıyız. Kadınlarımızın güçlenmesi ve yalnız olmadıklarını bilmeleri için çıktığımız yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Teknolojik altyapımızla, kadınlarımıza sağladığımız istihdamla, kadınlarımızı ekonomiye katmak için hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimizle, kızlarımızın okuması için verdiğimiz burs destekleri ile eminiz ki kadınlarımız güçlenerek geleceğe güvenle bakacaklar. Bugünün ve yarının güçlü kadınları için hep birlikte el ele verdiğiniz ve bu geceye katıldığınız için hepinize teşekkür ederim.”

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aspb, el, ele, için, ile, sıfır, tolerans’, turkcell, verdi, yönelik, ‘kadına, Şiddete


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Kadına Yönelik Şiddete Son" söyleşisi Zen Ah Kadınlar 2 04 Mart 2012 22:10
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarfından kadına yönelik şiddete karşı özel bir ekip Sevda Haber Arşivi 0 01 Aralık 2011 17:25