IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2013, 14:43   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teknoloji Ürünleri Pazarının Lokomotifi Cep Telefonu




Her ay en az 1 milyon adet ürünün satıldığı cep telefonu segmenti, Türkiye’de teknolojik ürünler pazarının liderliğini elinde bulunduruyor. Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir’in verdiği bilgilere göre, Türkiye pazarındaki cirosal ürün dağılımında, cep telefonu segmenti yüzde 34 gibi yüksek bir oranla pazarın lideri konumunda bulunuyor. En yakın takipçisi beyaz eşyanın oranı yüzde 23 seviyesinde. Teknoloji marketleri pazarında ise yüzde 27’şerlik payları ile cep telefonu ve TV ilk sırayı paylaşıyor.

Markalar üst üste piyasaya sundukları modellerle kıyasıya rekabeti sürdürürken, veriler Türkiye’deki tüketicilerin cep telefonlarına olan büyük ilgisini de gözler önüne seriyor. Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir’in verdiği bilgilere göre, her ay en az 1 milyon adet ürünün satıldığı cep telefonu segmenti, teknolojik ürünler pazarının liderliğini elinde bulunduruyor.

Teknoloji ürünlerinde tüm Türkiye pazarındaki cirosal ürün dağılımına bakıldığında, cep telefonu segmentinin yüzde 34 gibi yüksek bir oranla pazarın lideri konumunda bulunduğunu belirten Erdemir şöyle devam etti:

“Beyaz eşya, yüzde 23’le cep telefonunu takip ediyor. İnternete bağlanabilen, tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi çeşitli uygulamaları çalıştırabilen ve 3 boyutlu görüntü verebilen Smart TV’lerin ülkemizde gördüğü ilginin de yardımıyla TV segmenti, yüzde 16 ile pazarda üçüncü sırada bulunuyor. Cirosal ürün dağılımında dizüstü bilgisayarların payı yüzde 10, küçük ev aletlerinin ise yüzde 7 seviyesinde. Satışları artmaya devam eden ve dizüstü bilgisayarların en büyük rakibi olarak gösterilen tabletlerin payı ise yüzde 3 seviyesinde bulunuyor. Cep telefonlarının kameralarının gelişmeye devam etmesinin de etkisiyle, fotoğraf makinesi segmentinin payı yüzde 2’ye kadar düşmüş durumda”

Teknoloji marketlerinde lider cep telefonu ve TV

Türkiye pazarı genelinde olduğu gibi teknoloji perakendeciliği pazarında da cep telefonunun lider olduğuna değinen Erdemir,

“Teknoloji marketlerinin oluşturduğu pazardaki cirosal ürün dağılımına baktığımızda, ilk sırada yüzde 27’lik oranları ile cep telefonu ve TV segmentlerini görüyoruz. Dizüstü bilgisayarların sahip olduğu yüzde 20’lik pay, bu ürünlerin teknoloji marketlerinin ciroları içinde ne denli büyük bir öneme sahip olduğunu da ortaya koyuyor. Bu üç segmentin başı çektiği listede tablet yüzde 6, küçük ev aletleri ve beyaz eşya yüzde 4’er paya sahip bulunuyor. Fotoğraf makinelerinin payı ise yüzde 3 seviyesinde”

dedi. Gold Teknoloji Marketleri özelindeki cirosal ürün dağılımının da teknoloji perakendeciliği pazarının geneline benzer bir tabloya sahip olduğunu söyleyen Erdemir,

“27 ildeki mağazalarımızın verilerine göre, yüzde 29’ar orana sahip cep telefonu ve TV segmentlerini yüzde 24 ile dizüstü bilgisayar izliyor. Tabletlerin ve fotoğraf makinelerinin ciromuz içindeki payı yüzde 6, küçük ev aletlerinin ise yüzde 1”


Ciro bazında markalar pazarının liderinin şu an yüzde 45,6 ile Samsung olduğunu kaydeden Erdemir sözlerini şu şekilde noktaladı :

“Samsung’u yüzde 28 ile Apple ve yüzde 13,7 ile Nokia takip ediyor. Mart Nisan ayları ile Ramazan ve Kurban bayramlarının olduğu aylar hariç, cep telefonlarının tüm Türkiye’deki satış adetleri ayda 1 milyonun altına düşmüyor. Ülkemizde cep telefonu pazarında bugüne dek gerçekleşen en yüksek satış ise 1 milyon 82 adet ile 2013’ün Ocak ayında gerçekleşti. Cep telefonu alışverişlerinin yüzde 15’i kadınlar tarafından yapılıyor. Kadınların teknoloji mağazalarından en çok aldığı ürünler küçük ev aletleri oluyor”.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ürünleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cep Telefonu İcadı ve Tarihçesi - İlk Cep Telefonu 1983 -Bilim ve Teknoloji Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Ağustos 2012 14:57
Teknoloji pazarının önlenemeyen yükselişi! aSi Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Mart 2012 13:50
Cep telefonu pazarının yıldızı parlıyor! Deep Cep Telefonlar 0 01 Ocak 2012 17:22
Yasaklı Teknoloji Ürünleri ve Tasarımlar. Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Aralık 2010 10:00
En yeni teknoloji ürünleri Dilara Bilim Dünyasından Son Haberler 0 28 Şubat 2010 17:09