IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Luthien

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2013, 11:28   #1
Luthien
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İNCELEME: TP-LINK TL-WPA4220KIT!




Ağınızı genişletmenin ve ağınızı kablosuza çevirmenin yollarını arıyorsanız bu inceleme sizin için!

Daha önce de Powerline sistemleriyle ofisimizi ziyaret eden TP-LINK, bu yöndeki ürünleriyle gayet başarılı işlere imza atıyor. Daha önce duymayanlar için Powerline sistemler, ev ve ofis internet ağını genişletmek isteyenlere sunuluyor. Elektrik hattını kullanarak internet ağını genişletebilen bu sistemler, gerek kolay kurulumları gerek bağlantı performanslarıyla oldukça kullanışlı yapıdalar. Takip edenler bilirler, daha önce TP-LINK'in bu kategoride yer verdiği TL-PA2010P modelini ve ardından TL-PA4010KIT modelini incelemiştik. Bu defa TP-LINK, bu kategoride yeni sunduğu TL-WPA4220KIT modeli ile bizlerle. Şimdi, bakalım yeni ürün bizlere neler getiriyor?

Powerline sistemler nasıl çalışır?

TP-LINK'in Powerline ailesi altında sunduğu TL-WPA4220KIT modeli başarılı işleri yerine getiriyor. Bunlara geçeceğiz, ancak öncesinde kısaca genel olarak Powerline sistemler nasıl çalışıyor buna bir değinmemizde fayda var. Powerline sistemler, elektrik hattını kullanarak internet ağını kablolu veya kablosuz olarak elektrik hattı üzerinden uzak noktalara genişletebiliyor. Bu sistemler, TL-WPA4220KIT'te de görebileceğiniz gibi İki adet adaptörden oluşuyor. Bu adaptörlerden birini modeme Ethernet kablosuyla bağlıyor ve prize takıyorsunuz. Ardından diğer adaptörü de internete bağlamak istediğiniz cihazın bulunduğu alanda prize takıyorsunuz. Üzerindeki tuşları kullanarak gerekli eşleştirmeyi gerçekleştirdikten sonra işlem tamamlanıyor. Böylece zahmetsiz bir şekilde, herhangi bir kablolamayla uğraşmadan modeminizden aldığınız internet bağlantısını uzak bir noktada kablolu veya kablosuz olarak paylaştırabiliyorsunuz.

Wi-Fi klon ile ağınızı genişletin

Powerline kullanımında amacınız kablolu ağı farklı bir noktada kablosuza dönüştürmek olabileceği gibi, diğer yandan Wi-Fi menzilinizi genişletmek de olabilir. TL-WPA4220KIT'le tam olarak bunu da sağlayabiliyorsunuz. Zira TL-WPA4220KIT'in Wi-Fi klon özelliği bulunuyor.

TL-WPA4220KIT, iki adaptörden oluşan bir kit halinde satışa sunuluyor ve Wi-Fi klon özelliği gösteriyor. Wi-Fi klon ile mevcut internet kaynağı sağlayan kablolu veya kablosuz modemin ağını kopyalayarak bir ucundan diğer ucuna kolayca menzil genişletme olanağı sağlayabilen bu cihaz, 300 metreye kadar mesafede kullanıcılara elektrik hattı üzerinden 500 Mbps'ye kadar yüksek veri aktarım hızı sunabiliyor. Eğer bu hat üzerinden kablosuz veri bağlantısı yapmak istiyorsanız, cihaz size 300 Mbps'ye kadar hız desteği veriyor. Böylece HD videolarda rahat bir performans sağlayabilen cihaz, online oyunlar için de ideal.

300 metre mesafede güvenli ağ

Bağlantınızı klonlayan adaptörünün üzerinde iki Ethernet portu bulunduran TL-WPA4220KIT, böylece kablosuz bağlantının yanı sıra televizyon, bilgisayar veya oyun konsolu gibi toplamda iki ürüne kadar kablolu olarak bağlanma olanağı da sunuyor. Ancak bu noktada Ethernet portları daha fazla sayıda tutulabilse daha iyi olurmuş diye düşündüğümüzü de söyleyelim. Böylece dileyen kullanıcılar daha fazla sayıda kablolu cihaz bağlantısı gerçekleştirebilirlerdi. Diğer yandan daha önceki modellerinde üzerinde ek priz bulundurduğunu da gördüğümüz Powerline ürünleri arasında yer alan TL-WPA4220KIT'te böyle bir seçenek bulunmuyor. Diğer yandan cihaz üzerinde bir USB bağlantısı bulunsa ve bu bağlantı ile taşınabilir diskler NAS olarak tanımlanabilse hoş olurdu kanaatindeyiz. Cihazda bu özellik yalnızca Ethernet bağlantısı ile sınırlandırılıyor. Yani Ethernet portu bulunan NAS depolama üniteleri ve yazıcı gibi cihazları ağa açabiliyorsunuz.

Güvenliğe önem veren kullanıcılar için, elektrik kabloları üzerinden 300 metre mesafeye kadar ağ oluşturabileceğiniz TL-WPA4220KIT ile güvenlik konusunda ise endişe etmenize gerek olmadığını söyleyelim. Zira elektrik hattı üzerinden aktarılan verileri 128-bit AES şifrelemesi ile korumaya alan cihaz, böylece yetkisi olmayan diğer olası adaptörlerin aynı ağı kullanmasını ve verilere ulaşmasını engelliyor. Son olarak firma tarafından bize verilen bilgiye göre, cihazın fiyatının 265 TL olarak belirlendiğini belirtelim.

Sonuç

İnternet ağını genişletmek isteyenler tarafından tercih edilebilecek olan TL-WPA4220KIT, gayet kolay kullanımıyla ve tak - çalıştır özelliğiyle bizden tam not alıyor. Ağını genişletmenin yanı sıra internete bağlamak istediğiniz kablolu cihazları, sizi odalar arası kablo çekmekle uğraştırmadan zahmetsizce internete bağlayabilen TL-WPA4220KIT, böylece başarılı bir işi yerine getiriyor. Her ne kadar üzerinde 2 adet Ethernet portu bulundurarak kablolu kullanımda sizi sınırlasa ve ek USB bulundurmasa da, yapığı işle birlikte büyük bir problemi ortadan kaldırıyor.


Alternatif

TP-LINK'in Powerline ürünleri arasında farklı modeller bulunuyor. Bunları da yakından inceleyebilirsiniz.

TP-LINK TL-WPA4220KIT kime göre?

İnternet ağını genişletmek isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir. Ayrıca sahip olduğu televizyon ve oyun konsolu gibi cihazlarına kablolu internet bağlantısı taşımak isteyen fakat modeme uzaklıkları sebebiyle bunu gerçekleştiremeyenler de TL-WPA4220KIT'i yakından inceleyebilirler.

Teknik Özellikler

Arayüz: 10/100Mbps Ethernet Port ( 2 adet)
Standart: HomePlug AV, IEEE802.3, IEEE802.3u, IEEE802.11b/g/n
Veri Hızı: 500 Mbps (Powerline), 300 Mbps (Wireless)
Kapsama Alanı: 300 metre
Güvenlik: 128-bit AES şifreleme
Boyutlar: 94 x 54 x 40 mm

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
tlwpa4220kit, tplink, İnceleme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HTC One Mini: ÖN İNCELEME! Deep Cep Telefonlar 2 23 Temmuz 2013 20:00
İNCELEME: HTC One SV! Zen Cep Telefonlar 0 26 Mart 2013 22:03
İnceleme SLyther Otomobil Haberleri 0 24 Şubat 2013 11:27
Fences İnceleme ALeMCi Bilgisayar Donanımı 0 01 Nisan 2012 20:11
WWE 12 Oyun İnceleme Spammer Oyun Dünyasından Son Haberler 0 11 Aralık 2011 21:05