IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2014, 00:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BİLİM VE TEKNOLOJİ : iPhone 5S'in Getirdikleri ve Götürdükleri




iPhone5S'te NFC Yok!
iPhone5S ve iPhone5C Apple'ın 10 Eylül'de düzenlediği lansman programı ile basına tanıtıldı. Önceki bloglarımızda iPhone5S 'in yeni özelliklerine ilişkin dedikodulardan bahsetmiştik. Programda bu dedikoduların bir kısmının doğru çıktığını bir kısmının da hayalden öteye geçemediğini gördük. Şöyle ki yeni iPhone'da artık parmak izi okuyucu entegre olarak bulunuyor. Daha hızlı bir CPU'su var. 5C modeli ile kullanıcılarına daha fazla renk seçeneği sunuyor. Fakat hayalde kalan özellik ise NFC oldu. Apple iPhone5S'e de NFC özelliği eklememeyi uygun gördü.

Parmak İzi Okuyucusu "Touch ID" Geldi
Yeni iPhone 20 Eylül'de ABD, Japonya ve Çin'de satışa çıkacak. Yeni iPhone'un en önemli özelliği "Home" tuşunda "Touch ID sensör" denilen parmak izi okuyucu bulunması. Kullanıcılar bu sensörü telefonu açmak için olduğu gibi Apple Store'dan uygulama/müzik satın almak için de kullanabilecekler. Şifreleri akılda tutmak, sürekli değiştirmek yerine entegre parmak izi okuyucusu kullanılabilecek.

Touch ID'nin Getirecekleri
Şu anda herhangi bir duyuru veya haber yoktur ancak şahsi kanaatim Apple Touch ID uygulamasını diğer uygulamaların da kullanımına sunmayı da planlıyor olabilir. Telefona eklenmiş, senkronize edilen hesapların doğrulama uygulamaları ile Touch ID sisteminin entegrasyonu sağlanırsa yeni şifreleri hatırda tutmak, sürekli değiştirmek vb gibi şifre kaosu ortadan kalkabilir.

Passbook Mobil Cüzdan Ne Duruma?
Apple dünki lansman programında Passbook uygulamasına değinmedi. Passbook uygulaması bilindiği gibi ödeme işlemi içermeyen, barkod tabanlı bilet ve Türkiye'de pek yaygın olmayan kupon uygulamalarını destekleyen bir mobil cüzdan. Uzun vadede parmak izi okuyucusunu Passbook mobil cüzdanı ile entegre ederek tam olarak karşılamasa da NFC yerine parmak izi tabanlı kimliğin kullanılması da mümkün olabilir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Yeni iPhone'da NFC Olmaması NFC'nin Geleceği için Ne Anlam Taşıyor?
Şu anda Samsung, Sony, HTC ve Nokia NFC özellikli telefonlar üretiyor. Fakat kullanımı Dünya genelinde çok sınırlı. Şurası bir gerçek ki Apple'ın stratejileri NFC işinde bir kâr ve gelecek görmüyor. Bu yüzden de NFC'yi eklemek yerine etrafından dolaşmak anlamına gelen çözümlerin peşinden gidiyor. Bence NFC dünyasının NFC'nin yaygınlaşması için Apple'ı beklemeyi artık bırakmaları gerekir. Apple'sız ilerlemenin yollarını bulmalılar.Yoksa önümüzdeki yıllarda NFC'nin yaygın kullanım alanına hiç erişemeden tarih olacağını dahi konuşmaya başlayabiliriz...

NFC Teknolojisinin Yaygınlaşması İçin...
Telefon üreticilerinin bir çoğu NFC'yi en çok satan telefonlarına eklediler. Bundan sonrası mobil uygulama geliştiren ve hizmetini sunan aktörlerin, servis sağlayıcıların NFC'li çözümlerini proje planlarına almaları, tanıtımını yapmalarına bakıyor. Burada da sadece ödeme işine odaklanılması çok yanlış. Öncelikle finansal olmayan NFC çözümleri üzerine odaklanılmalı. Yaygınlık kazandıktan sonra belki de NFC'li finansal çözümler de geliştirilmeli.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Nisan 2014, 12:51   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: BİLİM VE TEKNOLOJİ : iPhone 5S'in Getirdikleri ve Götürdükleri




Sırf bu telefon u küçük diye kullanmıyorum. Souk buz gibi geliyor ama kalitede on planda

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
5sin, bİlİm, getirdikleri, götürdükleri, iphone, teknoloji, teknoloji haberleri, teknoloji merkezi, teknolojik blog, teknolojik haberler, teknolojİ, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BİLİM KANITLADI: Çirkin kadın yok! Kalemzede Ah Kadınlar 0 14 Haziran 2012 20:20
Aze ve can sıkıntısının getirdikleri :F Aze Komik Loglar 3 21 Kasım 2010 10:27
Genetiğin Getirdikleri! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 10 Temmuz 2010 17:08
Teknolojı Blog | Link Değişimi toolss Link değişimi 10 26 Temmuz 2008 02:43