IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2020, 01:26   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilim İnsanları, Vejetaryen ve Veganların Et Yiyenlere Göre Daha Depresif Olduğunu Keşfetti




ABD’de gerçekleştirilen yeni bir araştırmada, son yıllarda daha da popülerleşen vegan ve vejetaryen beslenmenin akıl sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu ortaya konuldu. Araştırmaya göre veganların depresyon ve anksiyete riski önemli ölçüde artıyor.
Vegan ve vejetaryen beslenme, son dönemde oldukça popüler hâle geldi ancak ABD’de yapılan bir araştırmaya göre vejetaryen veya vegan beslenme depresyon ihtimalini artırıyor olabilir.

Bitki temelli beslenen kişiler, akıl sağlığı için 2 kat daha fazla reçeteli ilaç alırken yaklaşık 3 kat daha fazla intiharı düşünüyor. 160 binden fazla kişinin incelendiği çalışmada her 3 vejetaryenden 1 tanesinin depresyondan veya anksiyeteden şikâyetçi olduğu ortaya çıktı.

Et yeme ve akıl sağlığı arasındaki ilişki:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Araştırmacılar, toplamda 160.257 katılımcının yer aldığı, akıl sağlığı ve et yeme arasındaki ilişkiyi inceleyen 18 araştırma üzerinde çalışmalar yürüttü. Araştırmacılar, veganların ve vejetaryenlerin kendilerine zarar verme ihtimallerinin, depresyon ve anksiyeteden muzdarip olma risklerinin önemli ölçüde daha yüksek olduğunu söyledi.

Araştırmacılar, et yemekten kaçınan insanların akıl sağlığı sorunları yaşadıklarının bir göstergesi olabileceğini belirtti. Araştırmacılar, bu konunun farklı araştırmalarla da desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alabama Üniversitesi'nden araştırmacılar, “Et tüketiminden kaçınanların depresyon, anksiyete ve kendine zarar verme riskleri önemli ölçüde daha yüksek. Gerçekleştirdiğimiz çalışma, psikolojik sağlık için etten kaçınmayı tavsiye etmiyor” dedi.

Alabama Üniversitesi’nde araştırmacı ve çalışmanın yazarlarından olan Dr. Edward Archer, “Vegan ve vejetaryen beslenmenin riskleri ve yararları yüz yıllardır tartışılıyor. Bizim çalışmamızın sonuçları, et yiyenlerin psikolojik sağlıklarının daha iyi olduğunu gösteriyor. Bulgularımızın, sağlıklı beslenmenin tanımı konusunda bazı etkileri olacaktır. Belli beslenme düzenlerinin riskleri ve faydaları değerlendirilirken akıl sağlığı da vurgulanabilir” dedi.

NHS Consultant'tan Aseem Malhotra, araştırmayla ilgili olarak attığı tweet'te “Genel olarak depresyon, anksiyete ve kendinize zarar verme riskinizi düşürmek istiyorsanız et yemelisiniz. Etik sebeplerden dolayı vegan veya vejetaryenseniz akıl sağlığınızı korumak için ekstra stratejiler uygulayın.”

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilim insanları, vejetaryen ve veganların et yiyenlere göre daha depresif olduğunu keşfetti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilim İnsanları, Dünya Üzerindeki Herkesin İlk Anayurdunu Keşfetti xena Bilim Dünyasından Son Haberler 0 29 Ekim 2019 07:17
Bilim İnsanları, Ronaldo ve Messi’den Hangisinin Daha İyi Futbolcu Olduğunu Açıkladı xena Bilim Dünyasından Son Haberler 7 24 Ağustos 2019 09:13
Bilim İnsanları, Bitter Çikolata Yemenin Muazzam Bir Faydasını Keşfetti xena Bilim Dünyasından Son Haberler 0 24 Ağustos 2019 08:33
Türk Bilim İnsanları, Ölümcül Olabilen 4 Virüs Keşfetti xena Bilim Dünyasından Son Haberler 0 06 Ağustos 2019 07:16
Bilim İnsanları, Çarpışmak Üzere Olan İki Galaksi Keşfetti BLueMooN Bilim Dünyasından Son Haberler 4 26 Haziran 2019 10:13