IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2011, 21:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Köye internet geldi, Faslı kuma sayısı arttı!




Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne bağlı 4 bin nüfuslu Gökçe Beldesi'nde internet cafe sayısı 3'e çıkınca Arap kökenli evli bazı erkekler sanal irtibat kurdukları Faslı kadınları kuma getirmeye başladı.

Beldede tek olan
internet kafe sayısının 3"e çıkmasıyla birlikte geçen yıl çoğu evli erkek 15 yeni Faslı kadını gelin olarak beldeye getirdi. Böylece 15 Faslı gelinin bulunduğu Gökçek Beldesi"nde bu sayı 30"a çıktı.
Hiç Faslı gelini bulunmayan Ortaköy Beldesi de Faslı 10 gelin birden geldi. Jamila dışında tamamı kuma olarak gelen Faslı gelinlerden bazıları, Arapça, Fransızca, İspanyolca ve İngilizce konuşuyor.
Çoğunun üniversiteli olmasına rağmen kuma olarak gelin gelmeyi kabul etmesi dikkat çekiyor. Faslı genç kadınlar, kuma olarak evlenmeyi kabul etmelerinin inanç ve geleneklerine göre normal olduğunu belirtiyor.
Aziza Eroğlu Fransızca öğretmeni olmasına rağmen kuma gelin gelmeyi kabul eden Faslı kadınlardan biri. Rabat"ta bir kreşte Fransızca öğretmenliği yapan ve Arapça"nın yanısıra Fransızca ve İngilizce biliyor
23 yaşındaki Samir Bozdağ ile evlenen Jamila, internet aracılığıyla tanışarak Mardin"e kuma değil de ilk eş olarak gelen tek gelin. Fas"ta bir tekstil fabrikasında çalışan Jamila, internet aracılığıyla tanıştığı Samir Bozdağ"a aşık olduğu için evlendiğini söylüyor.
Kamyon şöförü 60 yaşındaki Nurettin Yıldırım"ın Fas"ın Marac kentinden ikinci eşi olarak 35 yaşındaki Saida ile evlenmiş. İnternette web kamerasından birbirlerini görüp konuştuklarını belirten Saida, "Kader, kısmet meselesi. Uydu aracılığıyla Arap kanallarını
televizyondan izleyerek memleketime olan özlemimi de gideriyorum. Fas"ın Marac kentinde yaşayan ailemle haftada iki defa netten görüntülü olarak görüşüyorum" diyor.
Gökçe Belediye Başkanı Haluk Çelik ise evliliklerin planlı olmadığını belirterek, kendi kontrolleri dışında geliştiğini söylüyor.
Mardin"de internet üzerinden tanışıp evlenen çiftlerde büyük artış yaşanıyor. 2010 yılının ilk on ayında 150 çiftin internet üzerinden tanışıp evlendiği belirtildi.
Mardin Belediyesi Evlendirme Dairesi Müdiresi Sevgi Yağmurcukardeş, son 2 yılda 400"ün üzerinde yabancı uyruklu kadının nikahını kıydığını söyledi. Yağmurcukardeş, evlenen yabancı gelinlerin çoğunluğunun Arap ülkelerinden geldiğini dikkat çekti.

Denge TV

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arttı, faslı, geldi, internet, kuma, köye, sayısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
THY'nin yolcu sayısı arttı Desmont Haber Arşivi 0 13 Şubat 2015 22:01
Ölü sayısı yine arttı yaSmin Haber Arşivi 0 15 Mayıs 2014 14:41
Mobil internet kullanıcı sayısı arttı! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 17 Nisan 2013 21:03
Girişimci Sayısı Arttı Sihir Haber Arşivi 0 04 Aralık 2011 10:20
İşsiz sayısı 41 bin arttı Collettivo Haber Arşivi 0 15 Ağustos 2008 14:58