IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2011, 10:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Girişimci Sayısı Arttı




Türkiye'de 2008 yılında 18-64 yaş arasındaki yetişkin nüfusun yüzde 4,6'ini oluşturan kurumsallaşmış girişimci oranı, 2010 yılında yüzde 10,7'ye yükseldi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Odalar ve Borsalar Birliğinin ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) de destekleriyle hazırlanan

"
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de Girişimcilik 2010" raporu, "II. Küresel Girişimcilik Zirvesi" kapsamında düzenlenen toplantıda açıklandı.

Raporu hazırlayan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Karadeniz, toplantıda yaptığı konuşmada, rapora göre 2008 yılında 18-64 yaş arasındaki yetişkin nüfusun yüzde 3,2'sini oluşturan kuruluş aşamasındaki girişimciler oranının yüzde 3,7'ye, yeni sahibi girişimciler oranının yüzde 3'ten yüzde 5,1'e, erken dönem girişimci oranının yüzde 6'dan yüzde 8,6'ya ve kurumsallaşmış girişimciler oranının yüzde 4,8'den yüzde 10,7'ye yükseldiğini aktardı.

Karadeniz, bu verilere göre
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de girişimci sayısının arttığını ve kurulan girişimlerin piyasada, ekonomide bir süreklilik kazandığını söyledi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin yeni iş sahibi girişimciler oranı ile araştırmaya katılan 24 ülke arasında 9. sırada yer aldığını belirten Karadeniz, kuruluş aşamasındaki girişimciler sıralamasında ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin kendisine 20. sırada yer bulabildiğini kaydetti.

Karadeniz,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de genel olarak kadının girişimciliğe katılım oranının diğer ülkelere göre düşük olduğunu dile getirerek, her 100 erkeğe karşılık 28 kadının girişimcilik faaliyeti içerisinde olduğunu ifade etti.

Fırsat sonucu iş kurmuş girişimcilerin eğitim düzeyi arttıkça fırsat sonucu iş kurmuş girişimcilerin sayısının da arttığına işaret eden Karadeniz, gelir düzeyindeki artışa bağlı olarak fırsat sonucu iş kurmuş girişimcilerin oranın da yükseldiğini aktardı.

Karadeniz, erken dönem girişimcilerin yaş durumuna bakıldığında her 5 gençten birinin işsiz olduğunun görüldüğünü belirterek, "35-44 yaş arası ile 45-54 yaş arasındaki girişimcilerin sayısı artıyor. Bir şekilde girişimcilerimiz daha yaşlanıyor. Halbuki nüfusumuzun büyük çoğunluğu genç ve işsiz olduğu bir yaş grubunda gençlerimizi de kadınlarımız gibi girişimcilik faaliyetlerine katılması için desteklememiz lazım" şeklinde konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arttı, girişimci, sayısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul'un turist sayısı arttı Lucifer Haber Arşivi 0 12 Ekim 2010 15:54
Çekirdek sayısı yine arttı! Slipknot Bilgisayar Donanımı 1 15 Eylül 2010 02:01
İş-Kur'a yapılan başvuru sayısı arttı Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Ağustos 2008 19:08
İşsiz sayısı 41 bin arttı Collettivo Haber Arşivi 0 15 Ağustos 2008 14:58