IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
5Beğeni(ler)
  • 1 Post By shera_hanif
  • 1 Post By shera_hanif
  • 1 Post By shera_hanif
  • 1 Post By shera_hanif
  • 1 Post By shera_hanif

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2023, 20:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TEMEL ASTROLOJİ - EVLER




EV sistemleri yükselen burç temellidir. Doğum saatine göre yükselen burcunuzun derecesinden itibaren 12 ev sıralanır.
ülkemizde iki ana ev sistemi kullanılmaktadır
1. Placidus
2. Eşit

hangi ev sistemini seçeceğinize ileride kendiniz karar verirsiniz. ücretsiz programlar ve sayfalarda eşit ev sistemi kullanılır.

gezegen = ne
ev = nerede
açılar = nasıl


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Mayıs 2023, 02:13   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - EVLER




1. ev; girişimci, enerjik Mars ve Zodyak’ın ilk burcu bireysel Koç tarafından yönetilir.
1. ev, kişinin kendisini anlatır. Dışarıdan bakılınca görülen her şeydir: Boy, kemik, saç, kilo gibi... Kişinin nasıl göründüğünü anlatır. Aynı zamanda sosyal maskesi, yani karşı tarafta bıraktığı ilk intibadır. 1. ev ilk nefes gibidir. Her şeyin başladığı, doğduğu ve form kazandığı yerdir. Bu eve bakarak çocukluk dönemindeki koşullar analiz edilebilir. Bu eve yerleşen gezegenler kişinin yaşam kalitesini arttırır ya da azaltır. Karakterin, davranışların temelini anlamak ve kişinin ahlak ve terbiyesi konusunda fikir sahibi olmak için bu eve bakılır. 1. evdeki gezegenler hayatın bir armağan olarak sunduklarıdır. Örneğin; bu evdeki Venüs (eğer sevdiği bir burçtaysa ve sert açılar almıyorsa) göz alıcı bir güzellik ve çekicilik verebilir. 1. ev bize en yakın olan kişileri de tanımlar. Doğuştan gelen yetenekler, görünüm, imaj, kıyafetler hakkında ipucu verir. İnsanlar arasında nasıl davrandığımız, girişken, çekingen ya da sakin tavırlardan hangisine yakın olduğumuzu objektif gözle inceleriz. Bu ev, kişilik ve mizaç üzerinde Güneş burcundan çok daha fazla etkindir. Haritayı oluşturan bütün enstrümanlar içinde, kişiyi diğerlerinden farklı kılar. Zira tüm harita, bu referans noktası üzerine inşa edilir.
her birimiz çelişik duygular ağı oluşturuyoruz..anılar ve önseziler yakamızı bırakmıyor…hayallerle umutlanıyoruz..seviyoruz korkuyoruz yaratıyoruz.. hayatın trajedisini biliyoruz .ama 90la gitmemiz gereken yerde 130 yapıyoruz diye trafik polisi bizi durduğunda tüm bunları ona açıklama olanağımız yok ..dünyada verimli olabilmek için kendimizi sadeleştirmemiz gerekiyor.. ruhumuzun tüm zenginliğini aerodinamik bir forma dönüştürmemiz gerekiyor..bu dönüşüm gerçekte ne olduğumuzun soluk bir yansıması olabilir.. ama başka seçeneğimiz yok.. gerçek benliğimizle karşılaştırıldığında bu iki boyutluluk çok yavan görünse bile ,yaşam bir kişiliğimiz olması konusunda ısrarlıdır.ve kişilik her zaman oynadığımız bir roldür ,her zaman asıl bizden daha azdır ..kişilik her zaman bir maskedir..
1. ev içsel ihtiyaçlarımıza en iyi hizmeti veren dışsal ifademizi en uygun maskemizi sembolize eder .onu duyarlı bir şekilde yanıtladıkça kendimizi daha güçlü ve yoğun hissederiz.özerklik kendimizi tanıma ve kendi yaşamımız üzerinde otorite olduğumuz duygusunu hissederiz.yükselen burç dışsal kişiliği oluşturma .onu yaratmak için bir araya gelen güçler daha karmaşıktır..daha ziyade derindeki materyali çeşitlendirerek ve ifadelendirerek doğum haritasının bütünlüğünü hareket dünyasına kanalize eder. örneğin çekingen içe dönük bir haritaya sahip –satürnü güçlü ,yengeç burcu –bir kadın yükselen yay diye partinin en neşeli insanına dönüşmez.ancak ilk karşılaşmada suskunluğunun derinliği aşikar değildir.1. evi haritasının geri kalan bölümlerinin özellikleriyle çeşnilendirilmiş bir şekilde ,neşeli ama mesafeli bir tavır yaratır.eğer yay yükseleni aşırı güçlü bir aslan burcu kişiliğe yerleştirirsek cenazede fıkra anlatan bir insanla karşılaşırız.
eğer akıllılığı mantıklı ve amaçlı davranış biçimleri sergilemek olarak tanımlarsak, yükselen burç deliliğin panzehiridir. ona güçsüz bir yanıt insanın deli ve bağlantısız gibi hissetmesine neden olur.insan aynı anda farklı insanlar olmaya çalışırken çelişkili roller içinde kaybolabilir.kuşku kararsızlık ve suçluluk duygusu böyle bir insanı sürekli rahatsız eder. hiçbir şey bir araya gelerek yerli yerine oturmaz ..rolünü unutmuş bir aktör gibi şaşkınlık ve beceriksizlik içinde kalır. niçin? maskesi yoktur.ve dünya sahnesinde maskesi olmayan biri dilsiz ,yabancı ve görülmezdir.eğer verimli ve etkili bir 1. ev maskesi yaratmayı başaramazsak ,kim olduğumuz konusunda netliğimizi kaybederiz,hayatımız rayından çıkmış gibi olur.ve yaşamımız üzerindeki kontrolümüzü hissedemezsek korkarız.1. eve özgü problemlerini çözümleyememiş –kimliği ve hedefleri bulanık –birisi genellikle korkusunu diğer insanlara zorbalık yaparak ifade eder.ben merkezcidir.kendi yaşamını kontrol edemediği için geri kalan her şeyi kontrol etmeye çalışır..
1. evin başarısız uygulaması zorba mı doğurur..yoksa yüreksiz bir hayalperest mi..?bunu cevaplayabilmek için kişinin haritasını bir bütün olarak ele almamız gerekir.
Horoskopunuz fiziksel görünüşünüz, karakteriniz, atak yada pasif oluşunuz ve bağımlılıklarınız hakkında önemli bilgiler verir.
Yükselen burç 1. ev demektir. Fiziksel görünüşünüzü anlatır. Aynı zamanda başkalarına kendinizi nasıl gösterdiğinizdir. Maskenizdir.
İçi başka dışı başka terimi buradan gelir. İçinizde başka bir kişilik taşırken başkalarına kendinizi bambaşka biri gibi gösterebilirsiniz.
Bunu bilinçli yapmazsınız. Doğamız böyledir. Örneğin siz bir Kova burcusunuzdur. Özgürlüğüne son derece düşkün, dahi, sosyal olaylara duyarlısınızdır. Ama Yükseleniniz Başaktır. Bu olduğunuzdan daha sessiz, silik, düzenli işlerde çalışmaya eğilimli biri gibi görünmenize sebep olur. Oysa içinizden çılgınca ve son derece rahat davranmak gelir.
Başlangıç çizgisinden kastedilen hayata gelinen ve ilk nefesin alındığı andır. Bu eve bakarak başlangıçtaki hayat şartları ve koşulları ve çocukluk çağı yorumlanabilir. Bununla birlikte Doğum Haritası 1. ev kişinin dış görünüşü, fiziksel özellikleri, tarzı, dışa yansıttığı özellikleri, gizlediği yanlarını, varsa dışarıda takındığını maske, refleksler, eylem tarzı, meslek, ilişki başlangıcı, gibi konular ile ilgili de fikir verir
1. ev sizi başkalarından farklı kılan özellikleri belirler: nasıl göründüğünüz, kişiliğiniz, motivasyonlarınız, amaçlarınız ve öncelikleriniz gibi. Egonuzu, doğal eğilimlerinizi, kendinizi dış dünyaya tanıtma şeklinizi, enerji, canlılık ve derin arzularınızı kapsar.
1. ev, 6. evle beraber göz önüne alındığı zaman sağlık ve zindeliğinizi de yansıtır.
Yeni ve önemli eğilimler ve dönemler için 1. eve bakarız. 1. ev, arzularınız çok özel olduğu için bir astrolog tarafından okunması en zor evdir. Aynı zamanda irade gücünüzü, bireyselliğinizi ve kararlılığınızı yönetir.
1. ev, doğum anınızda ufukta yükselen burcu gösterir, buna aynı zamanda yükselen burç denir. Yükselen burcunuzu bulmanın tek yolu doğum tarihi, saati ve yeri ile birlikte doğum horoskopunuzu çıkartmanız gerekiyor.
1. evinizdeki burç yani yükselen burcunuz, doğal olarak dışarı vurduğunuz özellikleri gösterir.
Yükselen burcunuzu öğrendikten sonra, yorumlar ve kişilik özellikleri için hem Güneş hem de yükselen burcunuzu okumalısınız; ikisi birden daha kesin bir tablo çizecektir.
Eğer bir yıldız yükseliyor iken doğmuş isek , diğer bir deyiş ile yükselen evde sabit yıldızlar var ise ve bir gezegen de bir açı ile sabit yıldıza mizacını aktarıyor ise yıldız enerjisinin ifadesi bir kişinin yaşamı boyunca ortaya çıkar ve en güçlü konumda olduğu düşünülür.
Yıldızın yaşamınız üzerindeki etkisi, parandaki gezegen aracılığıyla, bu konumda ifade edebileceği en büyük faktör.
Bununla birlikte, herhangi bir açıdan bir gezegene bağlı yükselen bir yıldızın en önemli özelliği, enerjisinin erken zirveye ulaşmasıdır. Enerji, tüm yaşam boyunca iyi ortaya çıkabilir, ancak kişi gençken çok güçlü görünür.
Yükselen evdeki sabit yıldızlar özellikle çocukluk çağında etken olmaya başlar ve tüm yaşam boyu etkindir
Horoskopunuz fiziksel görünüşünüz, karakteriniz, atak yada pasif oluşunuz ve bağımlılıklarınız hakkında önemli bilgiler verir.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Mayıs 2023, 17:14   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - EVLER




TEMEL EV TANIMLARI
1.Ev: Kişilik,hayatın başladığı nokta, şans, kişisel yetenekler, sağlık, fiziksel koşullar,yüz şekli, ilk intiba, toplumsal maske.

2.Ev ise; Maddi kazançlar, gelir şeklim, paramı nereden nasıl kazanırım, taşınabilir mallar, bütçe. Üretim,üretilen her türlü ürün (Dantel, ressamın ürünleri, müzisyenin eserleri ..vb)

3.Ev ise; Üniversiteye kadar eğitim, trafik, iletişim, her türlü görsel, sözel iletişim, yakın çevre, kardeşler, komşular, yayıncılık, pazarlama, halkla ilişkiler, tanıtım faaliyetleri, 1. dereceden akrabalar, kısa seyahatler, resmi yazılı evraklar, belgeler. Zihin yapısı, el becerilerimiz, zihin dünyamız,

4. ev ise, Kökler, aile, aile kökleri, soy ağacı, anne-baba, taşınmaz mallar, yatırımlar, yaşamın dip noktası. Ev, yuva, aile, yerleşim yeri. Miraslar, aileden gelen miraslar, genetik miraslar. Yaşamın temelleri, yaşamın son döneminin nasıl geçeceği

5. ev ise Aşk, aşkın kalitesi, çocuklar, sahip olunacak çocuk sayısı, hobiler, sanatsal yetenekler, sahne, organizasyon, şans, turizm, kabiliyetler, cinsellik, hamilelik, babanın finansal durumu, riskli işler, borsa, şans oyunları, romantik ilişkiler, moda

6. ev ise Hastalıklar, problemler, çok çalışma az değer görme, hizmet etme, hizmet sektörü, kişisel sağlık, birlikte çalıştığımız kimseler, ev hayvanlarımız, kötü şans evi, fiziksel zayıflıklar,yanımızda çalıştırdığımız kimseler, zevk almadan yaptığımız ama zorunlu olduğumuz işler

7. ev Evlilik, anlaşma, sözleşme, kendini belli eden açık düşmanlar, ölüm, ortaklıklar, yardım ve destek alınması, davalar,ölümün başlangıcı, evlilik sayısı, evliliğin kalitesi, eşin kalitesi, diplomasi kuruş şeklimiz, avukatımız, vekalet verdiğimiz kişiler, başka insanlarla birlikte iken nasılız, nasıl insanları hayatımıza çekiyoruz.

8. ev Büyük krizler, ameliyatlar,tehlikeli bir evdir. Ölüm, ölümün şekli, zorluk çıkaran işler, zayıflıklar, finansal krizler, borçlar, miraslar, paylaşımlı mal ve kazançlar, başkalarına ait kazançlar, kaynaklar, eşin –ortağın parası, burslar, vergiler, korkular, ilke tarafımız, iç güdüler, cerrahi konular,

9. ev Liseden sonra ki eğitim, yurt dışı ile ilgili konular, yabancılar, yabancı diller, medya, satış-pazarlama işleri, öğretim görevlileri, uzak akrabalar, felsefe, din, inanlar, hayatı sorgulama anlamlandırma noktası, uzun mesafeli yolculuklar, rüyalar, sıradışı – farklı değişik konular, astroloji, sosyal bilinç, topluma nasıl ayak uydurduğumuz,

10. ev ise, İş ve kariyer. 10. evin yöneticisi nerede ise veya 10. evde yer alan gezegenler kariyer ve yapabileceğimiz iş hakkında bilgiler verirler. Statü, toplumun bizi nasıl algıladığı, evlilikle de ilgilidir, anne-baba ile de ilişkilidir. Üstlerimiz, patronlarımız,patronlarla ilişkilerimiz, iş yapış şeklimiz, başarı, popülarite, herkesin gözü önünde olma, otorite figürler – kişiler, yükselme çabası, yaşam hedefleri,

11. ev Arkadaşlıklar, içinde olduğumuz sosyal gruplar, dostlar, umutlar istekler, iş hayatından kazandığımız gelirler, destek gördüğümüz alanlar, STK’lar, politik idealler, bize yardımcı olabilecek kişiler, iyimserlik, şans evi, kalabalıklar, bilimsel icat ve keşifler, ortak amaca sahip gruplar, klüpler

12. ev ise, Rüyalar, bilinçaltı, haritanın çöplük evi, psikoloji, hastalıklar, zihinsel zorlanmalar, şifa, kapalı yerler, hastaneler, hapishaneler, korkular, bizi sınırlandıran konular, kontrol dışı gelişen durumlar, bilinçaltı, kötü şans, sırlar, gözle görülmeyen, bilinmeyen şeyler, yabancı ülkeler, Kolektif bilinç, vicdan, bilimsel keşifler, şifalanma, cinsel fantaziler, herkesten sakladığımız yüzümüz, ortaya çıkmasını istemediğimiz duygularımız ve düşüncelerimiz, medyumlar

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Mayıs 2023, 13:58   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - EVLER




2. EV
Burası para evi, aynı zamanda üretim evidir. Cüzdanda taşınan nakit parayı, taşınabilen fiziksel eşyaları (çanta, kolye, toka, cüzdan, mücevher, mallar) simgeler. “Ne üretiyorum? Hangi alanda para kazanabilirim? Kendimi nasıl satıyorum?” sorularının cevabını verir. Şarkı sözü, şiir, takı gibi üretimler de buraya girer. Bir kişinin iş görüşmesinde ne kadar maaş istediğini söyleyebilme yetisi de bu evin konusudur. İnsanı oluşturan tüm materyalleri bu evin etkilerinden anlarız. Kişinin neden beslendiği, neyle doyuma ulaştığı, nelere sahip olduğu gibi... Kişinin sahip olduklarını değerlendirme şeklini, biriktirme alışkanlıklarını saptarız. Maddi konulara yaklaşımı, kişisel konuları nasıl dünyaya indirgediği bu evin temaları anlatır. Kişinin paraya, maddiyata yaklaşımı, kaynaklarını yönetme becerisini anlatır. Ayrıca üretim şekli ve kapasitesini de bu eve bakarak yorumlayabiliriz. Para, maddi kaynaklar, değer verilen şeyler, maddiyat, güvenlik ihtiyacının karşılanması, sahip olunanlar, gelir-gider durumu, bütçe, banka hesabı, menkul ve gayri menkuller, kişinin kazançları, maaşı, birebir çalışarak hak ettiği gelirler, üretim, değer yaratma kapasitesi ve şekli bu evle ilgilidir.
2. ev çalışarak elde ettiğiniz kazancı, finansal yükümlülükleri ve sahip olduğunuz maddi varlıkları yönetir. Maddi kazanç ve kayıplar bu ev tarafından belirlenir. Aynı zamanda güvenlik duygunuz ve özgüveniniz de bu ev tarafından yönetilir.
Bu ev aşk ve para gezegeni Venüs ile pratik ve dengeli Boğa burcu tarafından yönetilir.

Astrolojide 2.ev ‘para evi’ olarak tanımlanır. Ve sahip olduğumuz şeyler bu evin kapsama alanına girer. Elbette 2.ev yorumlarında para gibi, eşya gibi maddi kaynaklarımızın öne çıkması doğaldır ancak ‘özdeğer’ gibi kişiliğimize dair kaynaklarımızı da veya atletik bir erkeğin kaslı vücudunu da fiziksel bir kaynak olarak düşünebilmeliyiz ve 2.ev yorumlarına dahil edebiliriz.
2.ev denince oyuncaklarını misafirliğe gelen çocuklardan kıskanan evin sahibinin çocuğunu zihninizde canlandırabilirsiniz. Çünkü bu çocuk önce 1.evi hazmetmiş, kendini ve yakın çevresini gözlemlemiştir ve artık ‘bir şeylere sahip olma, benimseme’ zamanı gelmiştir. Bize göre basit bir oyuncak kavgası olabilir ancak o anda muhtemelen çocuklar arasında 2.ev – 8. ev zıtlaşması cereyan etmektedir. Anlayamazsınız (8.ev demek başkasının kaynaklarını gösterir yani bir çocuk için başkasının oyuncakları)
Kişinin özdeğer duygusunun sahip olduklarıyla (maddi, manevi, kişisel veya fiziksel) alakalı olabileceği fikri üzerinde düşünmeye değer. Örneğin kendine yeni bir ayakkabı veya kıyafet aldığında kendini daha değerli –daha özgüvenli- hissettiğini söyleyen(Venüsü Aslan burcunda olan) bir arkadaşım var. Bu fikirde doğruluk payını kabul etmemiz durumunda, uzun zamandır kendinideğersiz hisseden ve gizli bir depresyona giren kişiler için küçük veya büyük harcamalar yapmalarını veya örneğin spor yaparak fiziksel forma sahip olmayı önerebiliriz.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:58 -->-> Daha önceki mesaj 13:56 --

3.EV
Önceki iki evde fiziksel varlığımızın ve sahip olduklarımızın, "bize ait olanın" farkına varmıştık. Bu farkındalık, yani ‘anneden (fiziksel olarak) ayrılık’ hissi geri kalan bütünlükten (dış çevreden) de ayrılık hissinin gelişmesine neden olur. Kendimizi dışarıdaki ortamdan ayırdığımızda ise doğal olarak etrafımızda olup bitenin ne olduğunu anlamaya çalışırız. Bunu da hemen ve şu an içinde
Var olduğumuz yakın sınırlar içerisinde ufak adımlarla, veri toplayarak yaparız. Kendimiz dışındaki bu ortamı tanımak için onunla
iletişim yolları aramaya başlarız.
Gelişimsel olarak, 3.ev bebeğin emeklemeye başladığı zamanla yürümeyi öğrenmesi arasındaki süreçtir. Bebek kendisini güven
içinde hissediyorsa (anne evde hissi) ve içinde bulunduğu çevre de aşırı baskıcı değilse, doğal akışa uygun biçimde daha büyük
bağımsızlık ve otonominin tadını çıkarmak isteyecektir. Çevreyi incelemeye, onunla etkileşim içinde olmaya, herşey hakkında bilgi toplamaya doğru gelişecektir.
Buna paralel olarak dil gelişimi, iletişim ve varlıkları isimlendirme başlar. Dilin gelişimi bireyliğin gelişimi için esastır. Dildeki tipik
isim-fiil yapısı çocuğun özneyi nesneden ayırt etmesine, bu yolla ayrı bir varlık olarak kendisinin daha fazla bilincine varmasına
olanak sağlar.
3.Evin rasyonel zihni, Merkür'ün yönettiği 6.evle birlikte beynin sol bölümünün aktiviteleriden sorumludur. Zihnin gerçeklere göre bilgi toplayan cephesidir. Doğal yöneticisi Merkür, mitolojide çeşitli tanrılardan gelen ve giden bilgi trafiğini yönetmekle görevliydi.
Tanrıların habercisiydi. Benzer şekilde, her tür iletişim biçimi (konuşma, yazma, medya, vb.) 3. evle ilişkilidir. Buradaki zihin bilginin farklı alanları arasında bağlantı kurmaktan, sayısız hayat formunu keşfetmekten mutluluk duyar. Her yerden bilgi toplanır. Toplanan bilgilerin daha büyük bütün içindeki yerini belirlemek için önemli çaba sarfedilir.
3.Evdeki burçlar ve gezegenler bizim zihinsel yapımızı ve tarzımızı tanımlar. Zihnimiz hızlı mı, yavaş mı, mantıksal mı, kaotik mi?
Düşüncelerimiz özgün mü, yoksa çevremizdekilerin düşüncelerinin bir yansıması mı? Bu evdeki yerleşimler bilgiyle ilişkimize ve bilgi konusundaki tutumumuza da açıklık getirirler. Örneğin, 3.evinde Mars veya Koç burcu olan bir kişi, bilgi için kavga eder. Oysa,3.evinde Ay olan kişiler bilgiyi kendilerine sağlayacağı güvenliğin bir aracı olarak görebilirler.
Erken çocukluk döneminde yakın çevremizi algılayışımızda nelerin etkili olduğunu 3.ev gösterir. Örneğin, 3.evinde Venüs olanlar
çevrelerinden Venüs'e ait özellikleri algılarlar; uyumluluk, güzellik, vs. Doğal olarak, çevrede bulunan daha ahenkli ve hoşnut edici şeyleri öğrenirler. Satürn 3.evdeyse, çevrenin daha sınırlayıcı ve soğuk cepheleri algılanır. Kendini özgürce ifade etmek için, yeterince güvenli bir ortam hissedilmez.
Özetle; 3.evdeki yerleşimler hem yakın çevremize atfettiğimiz nitelikleri, hem de ondan aldıklarımızı gösterir. Kardeşlerimiz, amca ve teyzelerimiz, komşularımız, kuzenlerimiz ile ilişkimizi gösterir.
Buradaki yerleşimler bizimle kardeşlerimiz arasındaki ilişkinin doğasını da belirtir. Kardeşin gerçeğe uygun bir tanımına veya bizim ona yansıttığımız niteliklere işaret edebilir. 3.Evdeki Satürn; erkek kardeşimizle ilişkimizde güçlük ve çatışma deneyimleyeceğimiz veya onu soğuk ve sevgisiz gördüğümüz anlamına gelebilir. Kendimizin bu yönünü ona yansıtarak, ondan geliyormuş gibi yaşıyor da olabiliriz.
3.ev aynı zamanda okula başlangıç dönemini de açıklar. Okul, diğer insanlarla bir araya geldiğimiz sosyal bir ortamdır.
Ana babamızın söyledikleriyle başkalarının (öğretmen, akranlar gibi) söylediklerini karşılaştırma fırsatı sunar. Erken buluğ dönemi de bu evle ilişkilendirilmiştir.
Bazen 3.evde bir çok gezegenin varlığı, yetişme döneminde sık sık çevre değiştirmeye işaret edebilir. Bu yer değiştirmelerin kişi üzerindeki etkisi, haritanın kalan bölümüne göre değişecektir. Bazı kişiler olağanüstü bir esneklik ve kolaylıkla farklı durumlara uyum sağlama yeteneği geliştireceklerdir. Diğerleri ise, yerleşmiş düzenden zorla koparılıp uzaklaştırılmanın acısına karşı daha savunmacı bir tutum içine girebileceklerdir.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 22 Mayıs 2023, 13:03   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - EVLER




4.EV
4. ev kendiniz için yarattığınız çevre koşullarını yönetir.Burçlar kuşağında 4. ev olan yengeç burcunun yöneticisi Ay,
bilinçaltı düşünceler ile otomatik duygusal cevapların yarattığı etki-tepki ilkesini gösterir. 4. ev yaşamın başlangıcı ve sonu ile
ilgilidir:Kişinin ev yaşamını,sevdiklerine eşine olan ilgisini bildirir Ayrıca satma, ev tutma,yeme içme doğum ve ölümle ilgilidir. Bu ev
gece yarısıdır. Karanlık, kuytu köşelerde gezinen gölgeler. Fısıldayan hayaletler. Geçmişten gelen, uzak geleceğin hayaletleri;
işittiğimiz hayaletler. Bazen hayaletin sesi annemizinkine benzer, bazen babamızınkine. Bu ev, kişinin çocukluğu süresince kendisine
en yakın bulduğu kişiyi temsil eder. Çocukluk yıllarımız, şu anki kişiliğimizi belirleyen ilk deneyimler, 4. evde bulunmaktadır.
Bu ev yuvamızı, kendi küçük cennetimizi, yerleşip kök saldığımız yeri temsil eder. Burası, dış dünyadan kaçıp sığındığımız yerdir ve
ailemizi ya da aile saydığımız kişileri içine alır. Yaşamın sonu da bu evle temsil edilir, bu gezegende geçireceğimiz son yirmi yıl
buraya denk düşer. Bu Jung'un kolektif bilinçdışı evidir, bizi diğer insanlara bağlayan ruhsal bağdır. Saplantılarımızın, korkularımızın
oluşturduğu gölgemiz de burada yaşar. Bu evden sağ salim çıkmak için gölgemizi gün yüzüne çıkarmak, onun bilincine varmak
gerekir.
Doğanın; doğum yerini ve evini belirler. Miras konusundaki özellikle babanın görüş açısını, babanın kendisini açıklar. Bir başka
anlamda da evlerin, toprakların ve toprakla ilgili olarak tüm mülkiyeti, özellikle de maden ocaklarını gösterir. Buradan hayatın son
senelerini, ölüm yeri ve maddenin genel olarak bitimi çıkarılabilir.
4. ev kişinin evi, yuvası, ülkesi ve aile hayatı ile ilgilenir. Domestik, eve ait konuları ve konut, arsa gibi taşınmazları temsil eder. Kişinin
ailesiyle, anne babasıyla ilişkilerini, bazı astrologlara göre annesini, bazı astrologlara göre babasını burada görebiliriz. Bu nedenle
çocukluktaki etkilenmeler, bilinçaltı bu evin konuları arasındadır. Geçmişimiz, geleneklere yaklaşımımız, yaşamımızın son yılları de
bu kapsamdadır. Bu tanımlamalar da açıkça göstermektedir ki 4. ev kişinin içe dönük, en özel ve kişisel hayatını temsil eder.
Son yılların ünlü astrologlarından Robert Hand'ın tanımıyla evimiz, hem fiziksel, hem duygusal anlamda, dünyanın bize ait olan
parçasıdır. Orada yerleşir, kök salarız. Orası dış dünyadan, sosyal hayattan emekli olduğumuzda çekildiğimiz kişisel yerimizdir.
Ailemiz ise, öyle olacağı varsayıldığı gibi, bizimle köklerimizi paylaşan, bize duygusal destek sağlayan, bizim duygusal destek
sağladığımız kişileridir. Mahallemiz, halkımız, ülkemiz ailenin bir uzantısıdır. Kendimizi onlara ait hissederiz. 2. ev bize ait olanları
inceliyordu, 4. evin konusu ise bizim ait olduklarımız.
4. evde bulunan burç ve gezegenler kişinin aile yapısını, geleneklere bağlılığını, kişisel ilişkilerini ve özel hayatını, yaşamın
geç yıllarındaki durumunu etkiler. Bu eve Jüpiter, Venüs gibi gezegenler düşerse insanın yuvasında mutlu olacağı anlaşılır.
Vücutta mide, göğüsler, solunum yollarını temsil eder.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 22 Mayıs 2023, 16:57   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - EVLER




5.EV
4.evde kendi ruhumuzun derinliklerini keşfetmiş, öğrendiklerimizi özümsemiş ve kimliğimizi bir benlik duygusu etrafında
bütünlemiştik. Ancak bireysel benliğimizi ortaya koymamız 5.evde gerçekleşir. 5.evin ateşi, 1.evdeki dürtüsel ateşin tersine, bilinçli biçimde yayılıp hükmeder. Benlik neşeyle bu ateşi körükler. Hayatın doğası ilerlemeye yönelik olduğundan, 5.ev büyümek, giderek daha fazla olmak ve hayata güneş gibi ışık saçmak ihtiyacını yansıtır.
Bu noktada, artık bizim her şey olmadığımızı biliyoruzdur. Fakat herhangi biri olmak da bize tatmin vermez. Özel biri olmak zorunda hissederiz. her şey değilizdir, ama bulunduğumuz yerde en önemli olmaya çalışabiliriz. Güneş'in, güneş sistemimizdeki
fonksiyonlarına benzer şekilde, bireysel benlik de, benliğimizin farklı yönlerinin etrafında döndüğü bilinçlilik merkezidir. 5.evde güçlü yerleşimleri olan bireyler, güneşin niteliklerini taşırlar. Parlamaya ve iç dünyalarını yaratıcı biçimde ortaya koymaya, etkili olduklarını hissetmeye ihtiyaç duyarlar. Başkalarının onların etrafında döndüklerini hissetmeye ihtiyaçları vardır. Daima odak noktası olmak, güneş gibi tapınılmak için yanıp tutuşurlar.
Psişemizin derinlerine gömülü olan ve 5.eve yansıyan şey, kendi özel varoluşumuzla tanınmak arzusudur. Çocukluğumuzdaki, daha sevimli ve uyumlu olursak annemizin bizi daha çok sevip koruyacağı inancına benzer bir durum söz konusudur.
Burası, haritanın yaratıcı ifadeye, sanatsal girişimlere (resim yapmak, dans etmek gibi) ait bölümüdür. Aslında 5.evin yaratıcılığı
sanatsal girişimlerle sınırlı kalmaz. Bilim insanları, kendilerini çalışmalarına, bir Picasso veya Pavlova gibi büyük bir sanatçılıkla veya tutkuyla adayabilirler.
5.evdeki burçlar ve gezegenler, yaratıcı ifadenin potansiyel çıkış noktalarına ışık tutar: Merkür veya İkizler, yazma ve toplum önünde konuşma yeteneğine; Neptün veya Balık, müzik, şiir fotoğraf veya dansa; Yengeç ve Boğa ahçılığa; Başak el sanatları , zanaatkarlığa
Yaratma tarzını da bu ev açıklar. Bazı insanlar, doğaçlama olarak ve neşe içinde yaratırken, diğerleri olağandışı doğum sancılarının acısını çekerler. Saf yaratıcı ifadenin ötesinde, burası aktörün evidir. Bizim yaşama sanatını öğreneceğimiz yolu tanımlar. Bu evle ilişkili diğer yaratıcı ifadeler, spor ve rekreasyon alanında ortaya çıkar. Bazıları için atletizm, yarışmalar ve rekabete dayalı sporlardır. Kazanma ve birinci olup öne çıkma sevinciyle ifade bulur.
Kumar ve spekülasyon da 5.evle ilişkilendirilmiştir. Daha yaygın biçimde hobiler, eğlence ve boş zaman etkinlikleri ile ilişkilidir.
Tüm bu aktiviteler, Güneş'le ve Aslan burcuyla ilişkilendirilen bir ev için oldukça cılız gelebilir. Fakat, ayrıntılı incelendiğinde,
göründüklerinden çok daha önemli oldukları fark edilecektir. Kendimizi iyi hissetmemizi, hayatta olmaktan mutluluk duymamızı
sağlarlar.Tedavi edici etkileri vardır.
Romantik ilişkiler de bu evin konusudur. Heyecan ve tutku yüklü olduklarından, bizim özel olduğumuz duygusunu güçlendirirler.
Başka birinin duygularının odağı oluruz. Ayrıca, o 'çok özel' olan aşkımızı başka bir kişiye gösterebiliriz. Bu evdeki yerleşimler, aşkı
başlatma tarzımız ve bizi tutuşturan kişilik tipi hakkında da bilgi verir.
Cinsel ifade, yine bu evle ilişkilidir. Sağlıklı bir ifade, bizim kendimizle ilgili güç ve değer algımıza katkıda bulunur. Hem başkalarını
cezbetme hem de onlara mutluluk verme becerimizi vurgulayarak bireysel benliğimizi güçlendirir, derinlerde gömülü hayatta kalma dürtülerini tatmin eder.
Çocuklar, 5.evin en önemli konularından biridir. Bedenin yaratımlarıdır. Benliğin fiziksel uzantılarıdır. İnsanların çoğu yaratıcı
dürtülerini çocuk doğurarak ortaya koyar. Bu evdeki yerleşimler, kendimizle çocuklarımız arasındaki ilişkinin arketipini de tanımlar.
Çocuklarımızın bizim için ne anlam taşıdığını yansıtır. Jüpiter 5. evdeyse, Jüpiter karakterinde çocuklar demektir. Çocuğun
haritasında; Güneş veya Yükselen Yay'dadır ya da Jüpiter Güneş'le veya bir köşe noktasıyla kavuşum yapıyordur. Biz çocuğumuza
Jüpiter özelliklerini yansıtıyor veya çocuğun Jüpiter yönlerini diğer yönlerinden daha fazla algılıyor da olabiliriz.
5. evdeki gezegenler, ebeveyn olarak bizim deneyimimizi de açıklar. Satürn varsa; ebeveyn olma sorumluluğu kişiye son derece
ürkütücü gelebilir. Kişi bu konuda yetersizlik duyguları taşıyor olabilir. Uranüs varsa; çocuk yetiştirme konusundaki bir çok yeni ve
sıra dışı teori benimsenir.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:57 -->-> Daha önceki mesaj 16:52 --

6.EV
6. ev beşinci evdeki yaratıcılığın verimini görmek için ayrıntılı yöntemlerle sıkı çalışmayı simgeler.6. evde kişi kendini tanıyıp gerekli basit işlerle karışık ayrıntıları anlayarak sahneyi bırakmasını öğrenir. 6. ev kişinin beslenme, giyinme, düzenliliğini, dış görünüşü yönetir. Aynı zamanda yaşadığı topluma uyumunu, işlerine nasıl tepkiler verdiğini gösterir. 6. evi tanımlayan sözcükler çalışma, sağlık, iyi beden, hizmet, iş, kişisel çabadır. 6. ev, iş hayatımızla ilgilidir. Mesleğimizde her gün yerine getirdiğimiz işler.Hastalıklar da bu eve dahildir. Ancak bu evde karşımıza çıkan hastalıklar genellikle ölümcül değildir, bu tür hastalıklar sekizinci eve aittir. Bu evde genelde beslenmeyle ilgili ya da iş hayatımızdan kaynaklanan hastalıklar bulunur. Çalıştığımız alanda kendimizi gerçekleştirebiliyor muyuz? İşimiz, faturalarımızı ödememizi sağlamanın dışında bize bir şey veriyor mu? 6. evle ilgili karşımıza çıkacak sorunların üstesinden gelmek için, yapmaktan zevk aldığımız, kendimizi geliştirebileceğimiz bir alana yönelmeliyiz. Sonra da kendimize bu işle hayatımızı kazanıp kazanamayacağımızı sormalıyız. Yanıt olumluysa, bu işi yapmak bizi her açıdan tatmin
edecektir. Doğanın sağlığını ve aynı anda da beslenme veya giyinme gibi vücuduyla alakalı şeyleri belirler. Ayrıca kendi egosunun okült gelişimini belirten çok gizli ve çok özel bir ilişki vardır. Herhangi bir fonksiyonda kullanabileceği her insanla olan ilişkisini, ve sadece evcil anlamda değil, küçük ve özellikle vahşi hayvanlarla olan ilişkisinden bahseder. Bir de özel bir şekilde, tarımla beraber bununla alakalı bütün vurgunları eğlence harici bütün kazanca dair bilgi verir.
6. ev sağlık, çalışma ve hizmet etme kapasitesiyle ilişkilidir. Diyet, beslenme, hijyen, sağlığına dikkat etme bu ev kapsamındadır. Ayrıca günlük, genel çalışma koşulları, işyeri, iş verimliliği, iş edinme, işsiz kalma, çalışma arkadaşlarıyla ilişkiler burada tanımlanır. Yaşamın bazı sınırlar içinde sürdürülmesi gerektiği açıktır. Kim olursak olalım yemek yememiz, dişimizi fırçalamamız, faturaları ödememiz, günlük hayatın zorunluklarını karşılamamız gerekmektedir. Bir çoğumuz için iş, yaşamı sürdürebilmek için şarttır ve çoğunlukla da hoşnut olmadığımız işlerde çalışırız. Günün büyük bir kısmını çalışma arkadaşlarımızla geçiririz. İşten aldığımız doyum veya oradaki mutsuzluğumuz sağlığımızı etkiler. Çok çalışıp kendimizi yıpratabiliriz veya işsizlik yüzünden kendimizi işe yaramaz hissedip sağlığımızı yitirebiliriz. Nasıl bir işte çalışacağımız, diğer çalışanlara nasıl davranacağımız, sağlığımıza dikkat edip etmediğimiz, ne tür hastalıklara yakalanabileceğimiz 6. evin konularıdır. Ayrıca insanlara hizmet, başka insanların bize hizmet etmesi de burada yer alır. Örneğin araba tamircimiz, doktorumuz. Evimizde beslediğimiz hayvanlar da bu evde görülür. Biz onlara hizmet ediyoruz, onlar da bize değil mi? Bize yalnızlığımızı unutturuyorlar, sevgiyi tattırıyorlar.
6. evin doğal burcu Başak, doğal yönetici planeti Merkür'dür.
6.ev, 5. evi izler ve bize doğal sınırlarımızı belirleme, daha net bir kendimizi tanımlama ve hatalarımızı düzeltme ihtiyacını gündeme getirir. 5.evde kendimizi ifade etmekten sevinç duyduk. Özel biri olma, 'en tepeye çıkma' arzumuz güçlüydü. Fakat ne zaman, nerede durmamız gerektiğini bilmiyorduk. Sürekli oyun oynayıp, ödevlerimizi yapmıyorduk. Oysa Edison'un da dediği gibi dehanın % 1 i ilham, %99 u terdir.
6.ev, zihin ve duyguların iç dünyası ile, dışarıdaki formlar dünyası arasındaki ilişkiyi keşfeder. Analiz eden sol beyin aktivitelerine
hizmet eder. Dünyayı bize uyan ve uymayan diye tanımlarız.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Kasım 2023, 12:19   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - EVLER




7.EV
7.evin doğal işareti Terazi ve doğal yöneticisi Venüs’tür.Bu ev diğer insanlarla kurduğumuz ilişkileri tanımlar.

7. ev, ikili ilişkiler ve bizim eylemlerimize karşı diğer insanların verdiği tepkilerin nitelikleri ile ilgilidir. Hayatınızda seçeceğiniz eşya da ortağınızın tipini de tanımlar. aynı zamanda anlaşmalar, sözleşmeler, yasal ilişkiler yakın dostlukları da kapsar ticareti yönlendirir. 7. evi tanımlayan sözcükler evlilik, birlikte yaşam ortaklık ve yakın ilişkilerdir. Aşık oluruz, evleniriz, bütün hayatımızı o özel kişiye bağlarız. Bağlılık, 7. evi tanımlar. Gerek işte gerek özel hayatınızda yakın ilişkiler, eşitliğe dayanır. Alt ya da üst yoktur. Denge, bu ilişkilerin yürümesini sağlayan temel öğedir. Ama bağlılık bazen yerine getirilmesi güç bir söz de olabilir. Herhangi bir ortaklıkta, kendimizi her zaman eşimizin yerine koyarak hareket etmemiz, olayları onun gözüyle görmemiz gerekir. Kendimizi onun dünyasına yabancı hissediyorsak, bu ilişki bilincine varmamız gereken yönlerimize işaret ediyor olabilir. Genel olarak 7.Ev"açık çatışmalar" la, "açık düşmanlar" la da ilişkilendirilir. Bu evde yüzünüze gülüp arkanızdan sizi çekiştiren dostlara yer yoktur. Bu tür ilişkiler 12. evdedir. Burada düşmanlarımız kim, bilirsiniz.
Doğanın partnerlerini, özellikle evlenme aynı zamanda iş ve başka işbirliğinin gerektiği durumları belirler. Anlaşmazlıkları ve kendisine açıkça karşı gelen insanları gösterir.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:16 -->-> Daha önceki mesaj 12:16 --

8.EV
8. ev, vergi, miras, ortak çalışmaların sonucu olan ve evlilikle ortaya çıkan paralarla ilgilidir.Bu ev metafizik ve mistik deneyimler alanıdır aynı zamanda cinsellik, ölüm ve yeniden doğuş konularını yansıtır. 8. evi tanımlayan sözcükler; cinsellik,ölüm, yeniden doğuş, miras, kalıtım ve birleşik kazançlardır. İç güdüler, uzak anılar, tuhaf yaşantılar, aşkınlık. Ölüm, seks ve vergiler.
Ancak, ölüm kısmı ölmekten çok reenkarnasyon ve dirimle ilgilidir. Seks de bir bedensel haz biçimi olarak değil, bir aşkınlık biçimi olarak yer alır bu evde. Vergilere gelince onları başka bir gözle görmek pek mümkün değildir. 8. evde vergiler, başka kimselerin parasal kaynaklarıyla ilgilidir. Miraslar ve başka kimseler sayesinde edindiğimiz kazançlar da bu evde yer alır. 8.evin arketipleriyle başa çıkmak için, tükettiğimiz, bizi sınırlayan, bize ayak bağı olan şeyleri bilmek gerekir. Sahip olduğumuz şeyler mi bağlanmışız? Yoksa bizi bağlayan, bir ilişki mi? İş hayatımız mı? Bizi bağlayan her ne ise, 8. ev eskinin yerini yeniye bırakmasını sağlar.
Mümkün hayatın uzunluğunu ve sona erme şartlarını, vasiyetle alabileceği tüm kazancı belirler.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:17 -->-> Daha önceki mesaj 12:16 --

9.EV
Uzun yolculuklar, yabancı ülkeler, uzak kültürler, farklı ufuklar, yüksek öğrenim, üniversite, öğretim üyeleri, ihtisaslaşma, taraf tutma, ahlak, görgü kuralları, gelenek ve görenekler, yargı, yasalar, avukatlar, felsefe, bilgelik, bilge kişilerin rehberliği, inançlar, din, dini kurumlar, kehanet, turizm, rehberlik, ithalat-ihracat, yayıncılık, kırsal alan, çiftlikler.
8. evin sonuna geldiğimizde, zor zamanlarda ayakta kalmayı başarmış, arınıp yenilenmiş olarak, kendimizi daha fazla tanımış, hayathakkında daha fazla bilgeleşmiş hissederiz. Artık hayatı bir açılımlar süreci olarak algılamaya başlarız. Çünkü varoluşumuzun anlamı ve amacı hakkında daha kapsamlı düşünmemizi talep eden yeterince deneyimimiz olmuştur.
Şimdi, sıra o ana kadar olan bitene daha geniş pespektiften bakmamızı sağlayacak olan 9.evdedir. Burada, hayatı yöneten evrensel yasaları ve altta yatan kalıpları kavramaya çalışacak, doğruların peşine düşeceğiz. Çünkü bir amacımız olduğunda zorluklarla daha kolay başa çıkabiliriz. Ayrıca, karşılaştığımız zorluklar, varoluşun yasalarına uygun yaşamamaktan kaynaklanıyorsa, o zaman, bize rehber olacak bilgileri keşfederek ve onlara uygun hareket ederek acı ilacı içmek zorunda kalmayabiliriz.9.ev, 'daha yüksek zihin' olarak adlandırılan, soyut düşünme ve içten bilme süreciyle bağlantılıdır. Yöneticisi Jüpiter, psişenin sembololuşturma kapasitesine, belli bir olaya veya duruma anlam atfetme eğilimine işaret eder. 3.evde veriler toplanır. 9.evde ise, bu verilere göre çıkarsamalar yapılır. Sentezci ve bütüncüldür. Bir kaç satırlık açıklamalarla bütünü görebilir. İmgelerle düşünür, kalıpları fark eder. 3. ve 6. evler analitik sol beyinle ilişkilendirilirken, 9. ve 12. evler sağ beynin aktiviteleriyle bağlantılıdır. Marilyn Ferguson'un ifade ettiği gibi, "Sol beyin anlık enstantaneleri görürken, sağ beyin filmi izler".
Kolektif bir seviyede kodlanmış düşünce yapıları 9.evde tanımlanır. Bunlar yalnızca dini, felsefi ve eğitim sistemleri ile değil, yasal sistemler ve hukukun esası ile de ilgilidir. 7.ev davaların açıldığı birincil mahkemeleri (bidayet mahkemelerini) temsil ederken, 9.ev,yargıtay, anayasa mahkemesi gibi daha üst mahkemeleri temsil eder.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:18 -->-> Daha önceki mesaj 12:17 --

10.EV
10. ev kişinin sorumluluklarını ortaya koyarak, mesleki ve toplumsal saygınlığını, onur ve ününü, kariyerini, politika veya iktidar güçleriyle olan ilişkilerini gösterir.Kişinin hayatındaki iniş ve çıkışlar, ödül ve cezalar bu evde belli olur. Kişisel disiplin, başarıya ulaşmak için sıkı çalışma, irade ve sabır gösterme 10. evin kapsamına girer. 10. evi tanımlayan sözcükler sosyal konum,tutku, onur, uğraş, meslek, kariyer ve iştir. Burası, bir gezegenin gökyüzünde ulaştığı en yüksek noktadır. Öğlen vakti. Her şeyin açık seçik göründüğü, ortada bulduğu bir zamandır. Bu ev, mesleklerimizin, uzmanlık alanlarımızın evidir. Bizi tanımayıp bir yerlere yerleştirme, bir kategoriye sokma gereği duyan insanların gözündeki imgemizi yansıtır.. Başka insanlarla olan ilişkilerimiz de bu eve dahildir. Patronumuz, bizim üzerimizde yetki sahibi olan herhangi bir kimse, otoriter bir anne ya da baba. Güneş'in ya da ayın 10.evde ya da bu evin çizgisi üzerinde bulunduğu her zaman, şöhreti yakalama fırsatı doğar. Şöhret kesin olmasa da, önü açıktır. Doğanın, kariyerini ve meşguliyetini belirler. Şöhreti ve hemcinsleri arasındaki saygınlık derecesi bu eve bağlıdır. İş verenini veya bunun gibi kendisinden üsttekini ve ülkesindeki otoriteler ile ilişkisini tasvir eder. Son olarakta anneyi tasvir eder.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:18 -->-> Daha önceki mesaj 12:18 --

11.EV
Kişinin grup kurma, arkadaş edinme ve evrensel amaçlar üzerinde çalışma kabiliyetini gösterir. Dostluklar, arkadaşlıklar, insancıl tutumlar ile ilgili olduğundan kişiye zihinsel özgürlük verir. Duygusal ilişkilerden uzak, zihinsel yaratıcılığı ifade eden bir evdir. 11. evi tanımlayan sözcükler, arkadaşlık, sosyal olaylar, sosyal değerler, umutlar, dilekler ve ideallerdir. Genellikle aynı düşüncede olduğumuz, ortak hedeflere, ortak gayelere, ortak ilgilere sahip olduğumuz kimselerle birlikte oluruz. Bu grup enerjisi, bu bilinç ortaklığı, kendimize ilişkin inançlarımızı değiştirmede son derece etkili olabilir. Başka insanların bizi desteklemesine, hayallerimizi gerçekleştirmemize yardımcı olur. İmkansız olan, gerçek olur. 11. ev sosyal çevremizi, görüştüğümüz kimseleri, dostlarımızı kapsar. Bu insanlarla çok yakın ilişki içinde olmamız şart değildir. Yakın ilişkiler bu eve pek dahil değildir. Buradaki insanlar genellikle bizim de dahil olduğumuz bir çevrenin mensubu olan kimselerdir. Bu evden kazançlı çıkmak için öncelikle hayalimizin, hedefimizin ne olduğunu belirlememiz gerekir. Bu bilgi sayesinde çevremizde, kendimiz için istediğimiz şeyleri paylaşıp destekleyecek insanlar toplarız. Bunu karşılığında biz de onlara aynı desteği veririz.
Arkadaşların evidir. Doğanın doğal olarak çekici bulduklarını ve onlarla ilişkilerinin karakterlerini belirler. İhtirasını, fakat bu titizlikle ayırt edilmelidir ki bir yandan çekiminden öte yandan da isteğinden kaynaklanan ihtirasını göstermektedir

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:19 -->-> Daha önceki mesaj 12:18 --

12.EV
Hapishane, hastane, inziva, kişinin yalnız ve hareketsiz kalmasını sağlayan her şey, insanın içinde kaybolabildiği büyük kuruluşlar, insanın gerçeklerle yüzleşmekten kaçma yöntemleri (alkol, televizyon, bilgisayar oyunu, sürekli uyuma, özlemler gibi), kişinin kendini baltalayan özellikleri, bilinçdışında kalmış, bilinçle teması kesilmiş yönleri, kolektif bilinçdışı, karma, geçmiş hayatlar, kaygılar, bilinmeyenler, fizikötesi ve üstün deneyimler, tinsellik, trans, huşu, arınma, iyileşme ve tedavi yeteneği, aşkın veyayüksek bilinç, aydınlanma, sonsuzluk, sınırsızlık, egonun ölmesi, çözülmek, fedakarlık, merhamet, kabullenicilik, kurban-kurtarıcı rolleri, hayır kuruluşları, tecelli, yapılanmamış, düzenlenmemiş, odaklanmamış bilinç, sırlar ve gizli düşmanlıklar, büyük hayvanlar (fil,at, vb).

Kaynanasıyla beraber yaşıp mutlu olan insan yok. Kaynanasıyla beraber yaşayanların çocuklari 12.ev etkili doğuyor. Bu yuzden hep bir yetersizlik ve yalnizlik duygusuyla evlatlari savaş vermek zorunda kaliyor.

Doğum haritanızdaki 12 ev aynı sizin vücudunuzdaki kaslara benzer. Vücudunuzda bazı kasları çalıştırmazsanız zamanla buralar yumuşar size yardımcı olmaz. Dolayısıyla kas geliştirme size ancak, vahşi doğada zinde olmanın dolaylı avantajlarını sağlar. Haritalarınızda dönem dönem gezegen geçişlerinizi bilmek sizin hangi kaslarınızı güçlendirmeniz gerektiğini gösterir. Bunu önceden bilmek ise sizin hangi kaslara yoğunluk vermeniz gerektiğini söyler. Bu yüzden bir gezegenin gerilemesi ya da ilerlemesi sizin için felaket değildir
11.evin sonuna geldiğimizde, yalnızca içinde bulunduğumuz çevre ve toplumla bağlantılı olmadığımızı, tüm insan ırkıyla ve hayatın bütünüyle bağlantılı olduğumuzu akıl yoluyla keşfetmiştik. 12.evde bireysel egonun çözülmesi ve kendimizden daha büyük bir bütünle birleşme süreci hissedilir ve deneyimlenir. Bu zihin yoluyla değil, kalben ve ruhen yaşadığımız bir deneyimdir. Bu evin en üstün deneyimi birlik bilincidir.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
temel astroloji


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ASTROLOJİ İLGİNİZ shera_hanif Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 15 Ocak 2024 16:31
TEMEL ASTROLOJİ shera_hanif Burçlar, Fallar ve Kehanetler 2 08 Mayıs 2023 03:36
10 MADDE İLE ASTROLOJİ Dream Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 12 Ekim 2016 15:40
Spiritüel Astrolojİ Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 02 Mayıs 2011 21:41