IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2023, 21:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TEMEL ASTROLOJİ - PLANETLER/İŞARETLER




Bir doğum haritasında güneş sistemindeki planetleri görürsünüz. bu planetlerin yerleşim yerleri çok önemlidir
astrolojinin birincil olarak ilgilendiği planet ve semboller şunlardır
güneş
ay
merkür
venüs
mars
jüpiter
satürn
uranüs
pluton
şiron
lilith
KAD/GAD
Şans noktası

doğum haritanızı çıkardığınızda bu işaretlemelerin yanında hangi burçta, hangi evde ve kaç derecede bulunduğunu gösteren tablo göreceksiniz. aslında bu sizin DNA diziliminiz gibidir.

bu başlık altında ileride detaylı bilgi verilecektir

doğum haritanıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Mayıs 2023, 17:00   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - PLANETLER/İŞARETLER




GÜNEŞ
Güneş 1.evde ise;
Güneş 1. evdeyse aynı zamanda yükselenin de içinde olabilir. Güneş 1. evde vücudun güçlü olacağını gösterir. Ayrıca sağlıklarından pek şikayet etmezler. Liderlik arzusu bulunmaktadır. Belki de bilinçaltına yerleşmiş olan bu isteğin farkında olunmayabilir fakat zamanla durum fark edilir. Çok derin dini inançları da bulunabilir. İyi bir yöneticiye özgü niteliklere
sahiptirler. Güneşin güçlü konumundan iyice yararlanabilmek için yıldız haritanın 1. burcunu yani yükselen burcu iyice incelemek
gerekir. Bu burcun verdiği yetenekler ve iş alanları başarı bakımından son derece önemlidir. Bazen güneş 1. evde ve ikinci burcun ilk bölümünde olabilir.

Natal Harita (Doğum Haritası)
Kendine güvenen, insanları rahatlıkla etkileyebilen, çekici birisiniz. Bencil ve egoistçe davranışlarınız bazen insanlarla aranızda sorunlar yaşamanıza neden olabilir ki sizde insanların sizin hakkınızda ne düşündüğüne önem verirsiniz.
Gururlusunuz, istediklerinizi elde etmek için insanlardan yardım istemezsiniz. Liderlik yetenekleriniz oldukça gelişmiştir.
Güneş 1.evde: Mütecaviz bir ilgi düşkünü
Yeteneklerini olduğundan fazla sanan, kendi kendini öven, can sıkıcı bir ben-merkezcidir. Sürekli ilgi ister, bunu da saygısızca kopartmaya, ya da dolaylı yollarla elde etmeye çalışır. Hileli yollardan ilgi çeker. Çapraşık, kafa ütüleyen bir insan olarak veya hastalıklarını ve diğer dertlerini kullanarak ilgi odağı olmaya çalışır. Eleştiriye çok duyarlıdır, kendini hiç eleştiremez, ama başkalarını eleştirmekte çok başarılıdır. Narsist, anlayışsız, naif, ilgi budalası, palavracı ve despottur.
Güneş Birinci Evde
Güneş’in doğuşundan hemen önce gerçekleşen doğumla oluşan konumdur. Güneş ufukta yükselmeye doğru hareket ettiğinde, günü aydınlatır, yeni bir gün başlar, insanlar yataklarından kalkarlar. Güneş’i bu konumda doğan insan, sıcaklığı ve enerjisiyle çevresindekileri etkilemek, başkalarının dikkatini üzerlerine çekmek ister. Dışarıdan kolayca fark edilirler. Hayata şevkle ve enerjiyle sarılır, kendilerine meşgaleler yaratırlar. Aileden ya da atalarından kalan mirası sürdürmek yerine, kendisi farklı bir şeyler keşfetmek, yaratmak, kendi kimliğini bulmak ister. Kendi doğal otoritesini oluşturduğu bir pozisyonda olmak, tanınma arzusunu tatmin etmek ister.
Eğer Güneş iyi açılar alıyorsa, hayatın ilk dönemlerinde kişinin bireyselliğinin gelişmesi için destekleyici faktörler kendiliğinden oluşur. Olumsuz konumda, kendine aşırı güvenli, fazla gururlu, ben merkezcil bir kişilik oluşabilir. Kendisini yeterince geliştirmediği takdirde sert bir tavırla otorite oluşturmaya çalışabilir. İnsanların sorgusuz sualsiz kendi isteklerini yerine getirmediğini görünce, önce insanların takdirini kazanması gerektiğini öğrenir.
1. Evde:
Bu evde Güneş rahattır. Çünkü yeni doğmak üzeredir ve kendini gösterir.Yükseleni Oğlak ise (=Oğlak 1. Evde ise) yöneticilik potansiyeli verir.Oğlak kostümü giymiş bir güneş 1. Evin sahnesindedir.
Ayrıca Güneş 1. Ev de güçlü bir bünye verir.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:50 -->-> Daha önceki mesaj 16:49 --

NATAL GÜNEŞ 2. EV
Kişi paraya önem verebilir. Zihin projeksiyonunu maddi olarak sahip olmak istediği şeylere yöneltmiş olabilir.
Kişi yöneticilik (organizasyon işleri) yaparak para kazanabilir.
Para kıtlığı dönemlerinde özgüveni azalabilir. Güneşin açılarına göre çevresinde cömert, cimri, zengin veya yoksul gibi parayla ilişkili özelliklerle tanınabilir.
Maddi veya fiziksel kaynaklarıyla –sahip olduklarıyla- gurur duymak ister.
Güneş 2.evde: Fanatik bir Güvence Düşkünü
İçsel güvensizliğini uygun olmayan yollarla gizler. Gereğinden fazla biriktirir. Açgözlü ve pintidir ya da gösteriş düşkünüdür. Hava atmayı, büyük paralar harcamayı sever. Her şeyi çarçur eder, har vurup harman savurur.

Güneş ikinci evde olduğunda, haritanın bu alanı güçlenir, hayat bulur. Kişisel özellikleri, değerleri ve kaynakları geliştirmek, bu hayatta
”yaşam bulmak” için önemli bir ihtiyaç haline gelir. Güvenliği nerede sağlayabileceğini bulmak ister. Başka insanlara bağımlı kalmak istemez, kendine ait kazancı, kaynakları, yatırımları bulunmalıdır. Maddi kaynakları organize edebilme gücü ve kendi kazancını elde ediyor olmak, kendi değerini bilmesi, kendine güvenmesi için çok önemlidir. Mevki sahibi olmayı önemseyenler de olur. Kimliğini kaynakları yoluyla belirlemek isteyenler olur. Para konusunda oldukça cömert davranır, bu özelliğiyle tanınmak ister. Güneş nerede ise, kişisel ego orada tanınmak ister.
2. Evde:
Kişinin sahip olma hissi çok kuvvetli olur.Şahsiyetini, sahip olarak ifade eder.Fakat çaba harcaması lazım, çünkü karanlıkta.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:50 -->-> Daha önceki mesaj 16:50 --

NATAL GÜNEŞ 3. EV
Güneş 3.evde: Fazla Entelektüel
Entelektüel bir ukaladır. Sebepsiz yere kendini diğerlerinden üstün görür ve kendi fikirlerini zorla kabul ettirmeye çalışır. Lütfedici, geveze ve her şeyi bilir tavırlarındadır. Aksi ve inatçıdır.

Çevresi ile fikir alışverişi yapmaktan ve çevresinden etkilenmekten öte, bu yerleşime sahip kişiler kendi fikirlerini, görüşlerini, bakış açılarını geliştirmeli ve bunu belirtmekten kaçınmamalıdır. Kişisel değer ve güç, bilgi birikimleri ve iletişim yeteneklerinden gelir. Yeni bir şeyler öğrendikçe, bu bilgiyi başkalarıyla paylaştıkça ve insanları fikirleriyle etkiledikleri sürece yaşamdan zevk alırlar. Kendilerini dinletmeyi ve çevrelerinde hemen fark edilmeyi isterler. Kardeşleriyle aralarında bir çeşit rekabet olabilir. Kardeşleri üzerinde otorite kurmaya çalışabilirler. Zor açılarla ilk öğrenimde problemler yaşayabilirler.

İletişim ve ilköğrenim evinde güneş pozitif etki eder. Yani iletişimi kuvvetli olur kişinin. Akrabalık, arkadaşlık ilişkileri iyi olur. Öğrenim yönünden de pozitif etki eder güneş bu eve. Güneş 3. Evin sahnesinde bir şeyler öğrenerek ve yakin kişilerle iletişim kurarak kendini gösterir. İyi bir bilimci, ekonomist, sanatkar olabilirler.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:51 -->-> Daha önceki mesaj 16:50 --

NATAL GÜNEŞ 4. EV
Anaç, evi çekip çeviren, hassas, sezgileri güçlü.
Güneş 4.evde: Evin Zorbası
Ailesinden ve evinden ayrılmayı beceremez veya bunu yapmakta çok zorlanır. Anne-babasının evinde kalır veya hemen kendi ailesini kurar. Can sıkıcı pederşahi havalar takınır ve çevresinde kendi --genellikle—dar kafalı fikirlerini empoze eder. Korkak, aşırı duygulu, çekingen, egoist, zorba, başkalarına bağımlı, depresiftir. Her şeyi kendisiyle ilgiliymiş gibi görür.

Kendilerini bulmak için derinlere inerek araştırma ihtiyacındadırlar. Dış dünyada kendilerini ne kadar gösterebildikleri değil, içsel gelişimi ne kadar iyi sağlayabildikleri önemlidir. Kendilerini ev, aile ortamında daha mutlu hissederler. Bireysel kimliklerini belirleme ihtiyacındadırlar. Bu kimlik aile geçmişinden farklı olabilir, fakat hiç bir zaman ailelerinin geçmişlerini inkar etmez, gurur duyarlar. Güneş’in bulunduğu burç ve açılar kişinin bunu ne kadar doğru biçimde gerçekleştirebildiğini gösterir.
Bireysel farklılıklarını gördüklerinde, aile yapılarından kopmayacak şekilde kendilerini olabilecek en doğru biçimde ifade etmeliler. Aksi durumda kendilerinden ya da aile yapılarından nefret ediyor durumda olabilirler. Aile geleneğini sürdürüyor olsalar da bunu kendilerine göre biçimlendirmek, farklı bir tarz yaratmak onları daha mutlu eder.
Dördüncü ev babayı simgeler. Babadan gelen tecrübeler kişiliğe yansır. Baba çok güçlü ve otoriter olabilir, çocuğun kendi kimliğini oluşturmasında baskın rol oynayabilir. Eğer baba hayatta değilse, kişi yaşamı boyunca babası yerine koyabileceği birini arar. Kendi içinde baba nitelikleri oluşturmak ister.
Kendilerine ait bir evde yaşamak, ev ortamında otoriteyi ellerinde tutmak isterler.

IC nin başlangıcı ve gece yarısıdır... bilinçaltı, çocukluk, yuva…Güneş burda ise , kişi için yuvaları önemlidir. Kişi kendini en iyi evinde, yuvasında hisseder ve ancak o şekilde kendini gösterebilir. Yuvada da bilinçaltına inebilirse kendini o şekilde de gösterebilir.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:52 -->-> Daha önceki mesaj 16:51 --

NATAL GÜNEŞ 5. EV
5. Evin konuları olan mutluluk, çocuklar ve yaratıcılık kadar aşk ve etkileşimler ana konu.
5.evde konumlu burc balık ise ve güneş de burda olursa asc akrep olur harita konumu bu sekilde olsun Güneş 5.evden asc ye Ücgen açı yapsın bu kişinin ASC burcu akrep atak, gözüpek, domine edebilen, aşk ve sevgiye düşkün bir karakter oluşturur en basta ama;Güneş balık burcunda 5.evden yumusak açı üçgen gönderiyor demiştik o halde sessiz,sempatik,yine aşk sarhoşu ama ihtiyatlı yaklasımlarda bulunan, agırbaslı, centilmen, felsefi ve dini inançları kuvvetli, romantizm yüklü, eski anılara baglı bir pasif takılan ama içi dolu dolu kaynayan bir kimlik gösterir ASC akrep artık durgundur ama kare alsaydı güneş o zaman tam tersi bizim basta ki asc akrep gürlerdi kimlik sergilenirken umarım anlatabıldım. 5.evden ASC ye alınan bir yumusak gezegen açısı herseyi degıstırır kare hareket ve zorlama getirirken, ücgen bosvermıslık, "nede olsa olur salla başı al maaşı" tarzı bir davranıs getırır.
Yaratıcılığa ve yüksek özgüvene işaret eder. Romantiksinizdir, kolayca aşık olursunuz. İlgi odağı olmak sizi yeniler.
Güneş 5.evde: Seyirciye Bağımlılık
Sürekli başkaları, özellikle karşı cinsten olanlar, üzerinde ki etkisini sınamak zorundadır. Alkışa bağımlıdır. Derinlerdeki aşağılık duygusunu örtmek için onaylanmaya ve tanınmaya ihtiyacı vardır.

Beşinci ev Güneş’in doğal evidir ve Güneş burada güçlüdür. Bu yerleşime sahip kişiler, kalben bağlı oldukları aktivitelerle uğraşarak kendilerini iyi hissederler. Yaşamak için bir nedenleri olmalıdır. Bu hayatta bir şeyler üretmek, geliştirmek, çabalamak isterler. Böyle bir nedenleri yoksa fiziksel ve ruhsal olarak kendilerini bezgin hissederler. Aksine çok fazla kendilerini kaptırırlarsa yine hasta olabilirler. Uğraştıkları alanda ne kadar yaratıcı ve başarılı olabilecekleri Güneş’in kapasitesine bağlıdır. Ne kadar başarılı olup olmadıkları çok önemli değildir, yaptıkları işten memnuniyet duyacaklardır.
Bazı artistik yetenekleri olabilir. Ya da herhangi bir şekilde içlerindeki duyguları, hisleri, ruhlarını yansıtma, kendi içlerinden yaratma kabiliyetleri vardır. Belirli hobileri, spor aktiviteleri, tiyatro, sanat galerileri gezileri yaşam biçimleridir.
Aşk, yaşamlarını süsleyen, özel olduklarını hissettiren bir duygudur. Çocuk sahibi olmak çok önemlidir. Aşk yaşamlarında ve çocuklarının üzerinde otorite kurmaya çalışabilirler. Kendi egolarını tatmin etme dürtüleri ön plana çıkabilir. İlgiyi üzerlerine çekmek isterler ve eğer odak noktası değillerse bu durumu dengeleyemeyebilirler.

Kendi burcunu yönettiği için çok parlaktır bu evde.Kişi bu gösteri ve mutluluk evinde aslan kostümü giyer, yani çok gösterişli olmak ister. Eğlence, gençlik,mutluluk dolu olurlar.Kendini nasıl mutlu edeceğini bilir.Yaratıcılık ona keyif verir.Çocuklar da yaratıcılığın eseridir ve ona keyif verir

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:53 -->-> Daha önceki mesaj 16:52 --

NATAL GÜNEŞ 6. EV
Ana konu günlük işler ve 6. Evin konusu sağlık. Sağlık konularında Solar 7’ye bak.
Güneş 6.evde: Saygınlığa Aç İnsan
Daima kendi saygınlığı ve etkinliği ile meşguldür. İyi sonuçlar almak için kendisine ve yanında çalışanlara baskı yapar. Başarısızlıktan ve aşağılık kompleksine kapılmaktan çok korkar. Bu nedenle körü körüne boyun eğen ve korkunç derecede normal bir insan olur. Abartılı bir hastalık korkusu taşıdığı için kendisini aşırı gözetim altında tutar.

Altıncı evdeki Güneş, işte başarıya ulaşma arzusu olan ve özellikle sağlık hizmetleri ve başkalarına yardım ile ilgili işlerde bunu başarmak için yeterli enerjiye sahip insanlar yaratır. Kararlı ve özverili çalışanlar yaratır. Bu pozisyon genellikle yönetimde veya belirli uzmanlık veya beceriler gerektiren mesleklerde başarıya yol açar. Bu insanlar fiziksel sağlık ve sağlıkla ilgilenirler ve genellikle bu alanlarla ilgili mesleklerde iş bulurlar.

İş yaşamında, günlük rutinde ve sağlıkları konusunda sağlam bir yapı oluşturma ihtiyacındadırlar. Gereksiz takıntıları olmadığı sürece kendilerini çok iyi geliştirebilirler. Fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklar ve kusurlar çok fazla önemsenir ve gerekli düzeltmeler yapılır. Fiziksel vücutlarıyla barışık olmalıdırlar. Bu yerleşime sahip bazı kişiler bir hastalık iyice ilerleyene kadar vücutlarına iyi bakmanın önemini fark edemezler. Böyle bir durumda iyileşme süreci, başkalarından daha uzun bir zaman alır. İnsanları sağlık konusunda aydınlatma yetenekleri vardır.
İş ortamında yeteneklerini, becerilerini göstermek isterler. Kendilerini başkalarına iyi hizmet edebildikleri ölçüde mutlu hissederler. Günlük programlarını en etkili bir şekilde organize etmek isterler. Bütün günü oturarak geçiremezler. Günlük yaşamları hareketlidir. Sınırları ve rutini kabullenmek onlara mükemmel yaşama sanatını öğretir.

Kendini hizmet sektöründe parlatmak, göstermek ister.Dernekler,kamu yararına hizmetlerde bulunmak, bunların aktivitelerine katılmak ister.Sistem geliştirici olur,çünkü parlaması için böyle sistem geliştirici bir ortama ihtiyacı vardır.Sağlık konusunda da,bitkisel ve doğasal ilaçlar konusunda doğal bir bilgiye sahip olur.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:54 -->-> Daha önceki mesaj 16:53 --

NATAL GÜNEŞ 7. EV
Doğum anında 7. evde bulunan Güneş, tatlı açılar da yapması koşuluyla evlilikte mutluluğa işaret eder. Evleneceğiniz kişi iyi niyetli, mert, cömert, dürüst, sevgi dolu biri olabilir.Size yaşamdan hemen hemen her istediğiniz şeyi de verebilir.Yalnız 7. evdeki Güneş aynı zamanda güçlü,otoriter bir eşe de işaret eder.Çalışan ve göz önünde olan bir insansanız meslek ve toplum yaşamındaki durumunuz yüzünden zaman zaman evde tartışmalar olabilir.Eşiniz sizinle gururlanabilir ama aynı zamanda sizi biraz da kıskanabilir. Eşinizin sizi anlamasını sağlamalısınız. Sizinle ilgili her şeyi öğrenmeye de hakkı vardır. Böylece anlamsız kuşkulardan da sıyrılacak ve size her bakımdan inanmaya başlayacaktır. Birlikte kararlar vereceksiniz. Evi birlikte dayayıp döşeyeceksiniz Bu güzel ev birlikte mutluluğu bulacağınız yer olacaktır.
Fakat Güneş 7. evde sevmediği bir burçta olabilir. Ayrıca Mars, Satürn vb.yle sert açı yapabilir. Bu durumda mutlu olabilmeniz güçtür. Eşiniz her isteğinin yerine getirilmesini bekleyen, aşırı otoriter, tutucu bir de olabilir. Ancak her harita bir bütündür ve Güneşin tatlı açıları durumu epey değiştirecektir.
Güneş’in haritadaki konumu, kişinin kimliğini nerede ifade ettiğini, nerede parladığını, gücünü nerede gösterdiğini ve egosunu hangi alanda tatmin ettiğini gösterir. Doğum haritasında 7.eve düşen bir Güneş, kişinin kendini ilişkileri vasıtasıyla tanımladığını gösterecektir.
Haritasında bu konuma sahip kişi ilişkilerine çok önem verir. Böyle biri için karşı taraf aşırı önemlidir. Böyle biri kendini ifade etmek için başkalarına, herkesten daha fazla ihtiyaç duyar. Başkaları onun için gerçek bir ayna görevi görür. Kendi kimliğini yakın ilişkiler içinde bulunduğu kişiler sayesinde deneyimler ve tanımlayabilir. Güneş’in bulunduğu burca ve açılarına da bağlı olarak, kendinden vazgeçerek karşısındaki kişi için yaşamayı bile seçebilir. Güneş bizim yaşam enerjimizdir. 7. ev ‘sen’i gösterirken, kişinin yaşam enerjisi tamamen eşine odaklanacaktır. 7.ev kendimizde kabul edemediğimiz yönümüzdür, bu sebeple bu konuma sahip kişi kendi kimliğini tek başına kabullenmekte zorlanır. Bunun için bir eşe ihtiyaç duyar. Güneş’i 7.evde olan biri “Ben nasıl biriyim?” sorusunun cevabını eşi sayesinde bulup ortaya çıkarabilir. Aynı zamanda bu yerleşime sahip kişi, ilişkileri vasıtasıyla kendi gücünü kazanabilmeyi öğrenecektir.
Özellikle Güneş güçlü konumdaysa, kişi güçlü karakterli, egosu yüksek kişilere çekim duyacaktır. Bunun kötü tarafı, kişinin eşinin gölgesinde yaşamayı tercih etmesi olacaktır. Daha önce de bahsettiğimiz gibi Güneş’in 7.evde oluşu, kişinin egosunu sahiplenmek istememesine ve çoğu zaman başkaları için, özellikle de eşi için yaşamayı tercih etmesine neden olabilir. Egosu güçlü ve kontrol etmeyi seven biri için Güneş’i 7.evde olan kişi ideal eş olur, çünkü hem ona hayrandır hem de kendini ona teslim etmiş durumdadır. Bu konumun en belirgin tanımında Aslan Burcu bir eş gelir. Aslan’ın yönetici gezegeni Güneş’tir ve doğal olarak Güneş’i 7.evdeki kişi, Aslan Burcu birine çekim duyacaktır. Tabii bu her Güneş’i 7.evde olan kişinin Aslan Burcu biriyle evleneceği anlamına gelmez, fakat diğer etkileri bir tarafa bırakacak olursak, egosunu ilişkileri sayesinde besleyen ve kendini kabul etmekte zorlanan biri, güçlü karakterli ve kendisiyle ilgilenmekten zevk alan bir kişiye hayran kalacaktır.
Bir kadının haritasında Güneş, kendisi için ideal olan erkek figürünü sembolize eder. Dolayısıyla Güneş’i 7.evde olan bir kadının haritasına baktığımızda onun nasıl bir eşi olacağını açık açık görebiliriz. Bu yorumlamayı yaparken Güneş’in burcu kadar hangi gezegenlerle açı yaptığı da önemlidir.
Güneş, doğum haritasında aynı zamanda babayı da sembolize eder. Bu sebeple bu konum, babanın kişinin hayatında çok önemli bir yerde olduğunu vurgular. Kişi bilinçli ya da bilinçsiz, ilişkilerde ya baba rolü oynar ya da ona babası rolünü oynayacak kişilere yönelebilir.
Güneş 7.evde: Özgürlük Aşığı
Bir ilişkiye kendini adamak isteğine rağmen, özgürlüğünden de vazgeçemez. Bu durum, ilişkilerinde dengesiz olmasına veya kendisi için tek yönlü ayrıcalıklar veya özel haklar istemesine yol açar.
Bununla birlikte, yalnız kalmaktan da korkar. Düşüncesizdir. Uzak görüşlülükten yoksundur ve bağlanma arzusu kaypaktır.

İlişkiler aracılığı ile kişiliklerini oluşturur, yaşam biçimlerini şekillendirirler. Ortaklıklara katılmak kendi kimliklerini daha iyi tanımlamalarına yardımcı olur. İlişkilerdeki iniş çıkışlar, karşılıklı dürüstçe yapılan anlaşmalar kişiliklerini güçlendirir.
Bu yerleşime sahip bazı kişiler, kendilerinden güçlü, onlara ne yapması gerektiğini söyleyecek kişileri eş olarak seçerler. Ya da güçlü bir eş onları prestij sahibi yapabilir. Kadının ya da erkeğin haritasında yedinci evdeki Güneş babaya benzeyen bir eş olarak görülebilir. Böyle başlayan ilişkiler uzun sürmez. Yedinci ev aynı zamanda toplum içindeki davranışlarımızı da gösterir. Güneş’i yedinci evde olan kişiler insanlarla iç içe olmak isterler.

Güneş kendini, kendisinin dışındakilerle olan ilişkilerde parlatır,gösterir.Eşiyle,partneriyle veya ortağıyla kendini parlatır.1. evde cok güçlüydü, çünkü yeni doğuyordu. Ben vardı o evde.Fakat 7. Evde battığı için kendi dışındakilerle,”Sen” le ilgileniyor.Çok zorlayıcıdır,çünkü “ben”in dışındadır.Ama sonuç olarak Güneşin de =Ben in de başkalarıyla etkileşimlere ihtiyacı var.Başkaları tarafından “varsın” denilmesine ihtiyacı var.
O yüzden ilişkilere ihtiyacı var.

Kendinden daha zeki bir ile birlikte yasamak ya da evlenmek ister.kendisinin dışındakilerle olan ilişkilerde parlatır, gösterir. Eşiyle, partneriyle veya ortağıyla kendini parlatır.”Sen” le ilgileniyor.Çok zorlayıcıdır,çünkü “ben”in dışındadır. Ama sonuç olarak Güneşin de Başkaları tarafından “varsın” denilmesine ihtiyacı var .O yüzden ilişkilere ihtiyacı var.İlişkiler aracılığı ile kişiliklerini oluşturur, yaşam biçimlerini şekillendirirler. Ortaklıklara katılmak kendi kimliklerini daha iyi tanımlamalarına yardımcı olur. İlişkilerdeki iniş çıkışlar, karşılıklı dürüstçe yapılan anlaşmalar kişiliklerini güçlendirir.Bu yerleşime sahip bazı kişiler, kendilerinden güçlü, onlara ne yapması gerektiğini söyleyecek kişileri eş olarak seçerler. Ya da güçlü bir eş onları prestij sahibi yapabilir. Kadının ya da erkeğin haritasında yedinci evdeki Güneş babaya benzeyen bir eş olarak görülebilir. Böyle başlayan ilişkiler uzun sürmez.Güneş’i yedinci evde olan kişiler insanlarla iç içe olmak isterler.evlilik ortağı nda diğerlerinin hayran kalacağı özellikleri önemser..herkesin hayran kalacağı bir eş veya ortak arar..adalet eşitlik ve adillik arar. sanat ve güzellikle ilgilenir güzel insanları tercih eder

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:54 -->-> Daha önceki mesaj 16:54 --

NATAL GÜNEŞ 8. EV
Güneş 8.evde: Prensipsiz İnsan veya Bay Temiz
Kuşkulu alışverişlerden vicdanı sızlamadan para kazanan bir tabu yıkıcıdır. Kriz dönemlerinde başkalarının kayıplarından kendine kar sağlayan, soğukkanlı bir çıkarcıdır. Küçük veya büyük bir mafyacı (Mafioso), suç ve fuhuş alanlarından para kazanan bir vurguncu, uyuşturucu tüccarı ve başkalarının parasını veya tehlikeli bağımlılıklarını kötüye kullanan karanlık bir tiptir. Ama aynı zamanda, karanlık yönünü büyük bir korkuyla bastıran, sonra da bunu bilinçsizce en kötü şekliyle dışarıya yansıtan bir insan olabilir. İnatçı fikirler ve inançlar peşinde koşar.
Güneş 8.Evde
8. ev, ortaklaşa kazançlar, miras, eşimizin ya da ortağımızın değer yargıları, cinsel yaşam ve ölüm konularını içerir. Bu konuların birbiriyle ortak noktası, kendimize ait olanı, bir başkasınınki ile bir araya getirerek farklı tek bir vücut haline getirmektir.
Buradaki ölüm, “kendinden vazgeçmek” anlamındadır. Dolayısıyla kadersel temalar içerir. Güneş egoyu ve kişisel yaşam enerjisini temsil ettiği için bu evde zayıf düşer. Sekizinci ev, genel olarak zayıf bir evdir.
Güneş 8. eve geldiğinde, kendi özünden daha yüce bir tema ile bütünleşir. Güneş’i sekizinci evde olan kişiler kendilerini geliştirmek, kişisel sınırlarını aşmak, kendi bireyselliklerinden uzaklaşmak ve başka insanlarla birlikte değişime uğramak isterler.
Bunu çeşitli yollarla ve farklı derecelerde gerçekleştirirler. İlişki içinde olduğu kişilerle değer yargılarının ortak yönlerini keşfetmeye çalışırlar. Başka insanların kişisel değer yargılarını değiştirmeye çalışabilirler. Eşin ya da ortağın parasını yönetiyor ya da finansal işlerle uğraşıyor olabilirler. Her konuda paylaşımlar çok önemlidir. Kendilerini, başkalarıyla bir şeyler paylaştıkları sürece mutlu ve yaşam dolu hissederler. Bu kişiler tek başlarına kaldıklarında kendilerini sınırlandırılmış hissederler ve yaşam enerjileri iyice düşer. 8. ev mistik konularla da ilgilidir. Mistik konulara eğilip, gizemli olanı keşfettikçe mutlu olurlar.

Bu ev, maddi görünür şeylerin saklandığı yerdir.Güneşin bu evde parlayabilmesi için,başkalarının sahip olduklarına ihtiyacı var.Güneş burada gözükmeyen şeyleri ortaya çıkartır.Yeraltı kaynaklarını, madenleri, defineleri ortaya çıkartır.Miras gibi birilerinin kazancını ortaya çıkartır ve kullanır.Borsa gibi hissedilen,var olan ama gözükmeyen şeyleri ortaya çıkartır.4. evde psikolojik çalışmalar; 8. Evde daha somut ve katı şeylerle ugraşmayı sever.Güneş bu konularda çalışmalar yaptığında parlar.

Finansal problemleri evlendikten sonra azalir.Bu ev, maddi görünür şeylerin saklandığı yerdir.başkalarının sahip olduklarına ihtiyacı var. Güneş burada gözükmeyen şeyleri ortaya çıkartır.kendi özünden daha yüce bir tema ile bütünleşir. Güneş’i sekizinci evde olan kişiler kendilerini geliştirmek, kişisel sınırlarını aşmak, kendi bireyselliklerinden uzaklaşmak ve başka insanlarla birlikte değişime uğramak isterler. Bunu çeşitli yollarla ve farklı derecelerde gerçekleştirirler. İlişki içinde olduğu kişilerle değer yargılarının ortak yönlerini keşfetmeye çalışırlar. Başka insanların kişisel değer yargılarını değiştirmeye çalışabilirler. Eşin ya da ortağın parasını yönetiyor ya da finansal işlerle uğraşıyor olabilirler. Her konuda paylaşımlar çok önemlidir. Kendilerini, başkalarıyla bir şeyler paylaştıkları sürece mutlu ve yaşam dolu hissederler. Bu kişiler tek başlarına kaldıklarında kendilerini sınırlandırılmış hissederler ve yaşam enerjileri iyice düşer. Mistik konulara eğilip, gizemli olanı keşfettikçe mutlu olurlar seksi olmayı sever. diğer insanların yaşamlarının derin ve gizli meseleleriyle ilgilenebilir. Ortaklardan miras ve para konularıyla işi olur. başkalarının parasını değerlendirmekte beceriklidir.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:55 -->-> Daha önceki mesaj 16:54 --

NATAL GÜNEŞ 9. EV
Güneş 9.evde: Bağnaz Hizipçi
Din megalomandır, günahkar ve cahil insanları hor görür. İkiyüzlü bir dindardır. Kendi katı ahlak değerlerini başkalarına zorla kabul ettirmek ister.

Bu yerleşime sahip kişiler hayata bakış açılarını geliştirmelidirler. Bunu hem gezerek, hem okuyarak yapabilirler. Felsefi düşünce biçimleri güçlüdür, her şeyin nedenini ve nerede olduğunu bilmek, görmek isterler. Derin anlamları sezme kabiliyetleri vardır. Güneş’in dokuzuncu evde bulunması, kişiye Yay burcunun özelliklerini de verir. Bu yerleşime sahip kişiler hayatı bir yolculuk gibi görürler. Farklı dini konuları, farklı felsefe ve inanış biçimlerini öğrenerek, kendilerini geliştirir, kendi doğrularını oluştururlar. Fikirsel paylaşımlar büyük önem taşır, böylece kendilerini keşfederler.
Hayata genel bir çerçeveden baktıkları için, günlük yaşantıdan kopma riski vardır. Çok fazla uçlarda yaşayarak hayatın gerçeklerinden kopabilirler. Bir başka deyişle normal yaşantının gereklerini yerine getirmeyebilirler. Yoğun bir şekilde gelecek planları yapar, sürekli geleceği düşünüp hayal ettiklerinden günü yaşamayı, günün tadına varmayı unuturlar.
Başkalarına verecek çok iyi tavsiyeleri olur, fakat kendi zor durumlarıyla ilgilenemezler. İnsanlara yeni bir şeyler öğretirler. Onların
kendi gelişimlerini sağlamaları doğrultusunda heveslendirirler. İyi yönetici, organizatör olabilirler. Çok iyi yönlendirebildikleri için, hiç
gitmedikleri yerleri çok iyi pazarlayan turizmci olabilirler.

Güneş,8. Evde yeraltını incelerken ,bu evde ise yeryüzünü inceler.Yabancı kültürler,yabancı lisanlar, insanları araştırır.Yaşam biçimi
öğrenmeye dayalı olur.Rahip,din adamı,araştırmacı,gezgin,elçi olabilir.
İçeriye yolculuk yaparsa filozof, psikolog olabilir.

Uzun bilimsel arastirmalar yapar. Yüksek idealleri vardir. Yabanci dil ögrenmeye yetenegi vardir ve yabanci ülkelerde yasamak ona ilginç
gelir. Profesyonel olarak da yurt disinda basari yakalayabilir.Yabancı kültürler,yabancı lisanlar, insanları araştırır.Yaşam biçimi öğrenmeye
dayalı olur.Rahip,din adamı,araştırmacı,gezgin,elçi olabilir.psikolog olabilir.Bu yerleşime sahip kişiler hayatı bir yolculuk gibi görürler.
Farklı dini konuları, farklı felsefe ve inanış biçimlerini öğrenerek, kendilerini geliştirir, kendi doğrularını oluştururlar. Fikirsel paylaşımlar
büyük önem taşır, böylece kendilerini keşfederler. Hayata genel bir çerçeveden baktıkları için, günlük yaşantıdan kopma riski vardır. Çok
fazla uçlarda yaşayarak hayatın gerçeklerinden kopabilirler. Bir başka deyişle normal yaşantının gereklerini yerine getirmeyebilirler.
Yoğun bir şekilde gelecek planları yapar, sürekli geleceği düşünüp hayal ettiklerinden günü yaşamayı, günün tadına varmayı unuturlar.
Başkalarına verecek çok iyi tavsiyeleri olur, fakat kendi zor durumlarıyla ilgilenemezler. İnsanlara yeni bir şeyler öğretirler. Onların kendi
gelişimlerini sağlamaları doğrultusunda heveslendirirler. eğlenceli bir yanı espirili bir hali vardır.açısızsa; etrafınızdaki okumuş tabir
edilen adamlardan daha akıllı olduğunuzu bilfiil görüp yaşadığınız halde yüksek öğrenim fırsatını kaçırmış olmaktan dolayı tuhaf
duygulara gark olursunuz.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:57 -->-> Daha önceki mesaj 16:55 --

NATAL GÜNEŞ 10. EV
Güneş 10.evde: Alkış Bağımlısı
Şan ve şöhretinin tadını çıkartmaktan ve yeteneklerini gerçekte olduklarından daha fazla görür.
Otoriter, kibirli, kırılgan ve kendini beğenmiştir. Sevimsiz bir küçük diktatördür. Vicdansızcı başkalarını
hiç düşünmeden iktidar peşinde koşar.
Işıklar olarak Güneş veya Ay'ın 10. evde yerleşmiş olmaları, özellikle de kötücül bir etki almamışlarsa ve asaletli iseler (5 temel asaletten en az birine sahipseler) harita sahibinin toplumsal başarı kazanma olasılığının yüksek olduğunu gösterirler. İş ve kariyer hayatında başarı getirirler.
Onuncu evde güneş, güneşin, doğumun zamanında onuncu evde olduğudur. Güneş burada şereflendirir, başarı, ve yaşamda prestij
getirir. Kişi hayata, gururlu, güçlü bir kişi olarak görünür. Kişi bireyliğini, alenen kendine açıkça gösterme ihtiyacı ister ve tatmin edici
fiziksel ve ahlaki bir kalıtımla yaşama gelmiştir, yaşam boyunca kendi çıkışında ona yardım etmesi için birçok gücün, birçok kişinin
olumlu eğilimini elde edecektir. Sorumluluklarında çok fazla kendine güven,abartılı bir gurur,kibir gibi eğilimler yaratabilir.
güneş yengeçte 10.evde
1.gezegene bakalım.güneş-- egosu ,kendini ifade şekli,iradesi,canlılık,yaşam güdüsü,kişinin yapabilirliği.
2.gezegen burçta nasıl yönlenebilir.güneş yengeçte anaç vatanseverlik,ailesi için vatanı için bir şeyler yapma ve koruma isteği içindeolan ,duygulu,duyarlı,her ayrıntıyı kabul etmek tengecin konularıdır.
3.güneş yengeçte olumlu yanları kusursuz duyarlı ve empati yeteneği gelişmiş ,şefkatli ,ilgili zengin bir iç dünyaya sahiptir.
4.güneş yengeçte olumsuz yanları büyümesi için kabuğundan çıkmalı kendine ve başkalarına güvenmeyi öğrenmelidir.
5.eve bakıyoruz.güneş yengeçte ve 10.evde.kişinin yaşam hedefi ailesi sevdikleri vatanı için toplumda halkın dikkatini çekecek işler yapma dürtüsü verebilir.şeref ün ve mevki gibi konulara önem verir.toplum içindeki yeri göz önünde şerefli bir hayat sürerken bunu sevdikleriyle paylaşma arzusunu taşır.ailesine kendini kanıtlama hedefi olabilir.güneş aynı zamanda baba demektir,babanız yüksek mevkide kişi olabilir.işkolik olabilirsiniz.
Güneş boğada 10.evde
Gezegene bakalım .güneş doğum haritamızın kalbi,yaşam gücümüz bilinçli davranışlarımız ve hayat hakkında kendiliğinden sahip olduklarımız egomuz tavırlarımız,irademiz,yaratıcı enerjimiz,görülme ve kendini ifade ihtiyacıdır.
2.gezegen nasıl biçim kazanmış.güneş boğada,sabırlı,dayanıklı,üretken,maddeci,ağır kanlı,sahip olmak isteyen,rahatına düşkün.huzur bulmak isteyen huzuru maddesel edinimlerde bulan inatçı bir karaktere sahip kişilik .
3.bu bileşimin olumlu yanları nelerdir.ne istediğini bilen sosyal ,kendine hakim,sabırlı,kendi fikirlerine aşık bir kişilik yapısında olabilir.
4.bu bileşimin olumsuz tarafları nelerdir?değişime pek açık olmayabilir.inatçılığı ve kendi görüşlerini pek beğenmesi ve mala mülke fazlaca değer vermesi itici yanlarını oluşturabilir.
5.gezegenin bulunduğu eve bakalım.10.evde güneş kendini topluma kanıtlama ihtiyacında olmasına,göz önünde bulunmak istemesinin yaşamının varlığı haline gelmesine sebep olacaktır.bu kişiye gerçekten bir ün ve itibar verebilir. diktatörlük ve halkı yönetme isteği verebilir.arzu ettiği şey kesinlikle saygınlık güç ve otorite olacaktır. politika ve liderlik gerektiren işler için iyi bir yerleşim olacak.ama boğa etkisi onun sanki güzel sanatlara daha yatkın olmasını gerektirebilir.yani hem göz önünde olacak hem sanata yakın ve bu yolla toplumda kendine bir yer ve itibar edinecek.
Güneşi 10.Evde bulunan birisi genellikle kendisini kanıtlama ve önemli görme eğilimi içinde olur. Böyle bir insan
genellikle kendi kendisinin patronu olmak isteği içindedir

Onuncu ev, toplumun bizi nasıl tanıdığını gösterir. Güneş onuncu evde olduğunda kimlik, kariyer ve profesyonel yaşamda hayat bulur.
Güneş, bulunduğu burç özelliklerini göstererek toplum içinde otoritesini, gücünü göstermek isteyecektir. Örneğin, Güneş İkizler
burcunda ve onuncu evde ise, zekasını göstererek toplumda kabul görmek ister.
Hayatta belirli bir amaçları olmalıdır, bunu gerçekleştirdiklerinde mutlu olurlar.
Bu yerleşime sahip bazı kadınlar, kendileri kariyer sahibi olmak istemeyebilir. Bu durumda onuncu evdeki Güneş prestij sahibi bir eşi
gösteriyor olabilir.
Yaşamları boyunca toplumun gözü önünde olduklarından kendi özel hayatlarında kısıtlanabilirler. Kendi kimlikleri ve değerleri,
toplum önündeki kimliklerine dayanır.
Onuncu ev, anneyi temsil ettiğinden, buradaki Güneş anneyi çok önemli kılar. Annenin hayattan beklentisi çocuğa yansır ve çocuğun
kendi kimliğini oluşturmasında anne büyük etkendir. Anne, çocuğun kendisini örnek almasını isteyebilir. Bu yerleşime sahip çocuk,
annenin isteklerini ne kadar gerçekleştirirse, annesinin sevgisini o derece kazanacağını düşünür.

Güneş kendini zirvede hisseder.Makam sahibi olmak isterler,güneşi bu evde olanlar... Politikacılar.
Güneş en tepede ve en sevdiği yerdedir.Birisinin altında çalışamaz. Ufak bir işte de olsa, patron olmak ister.
Güneş burada kendini nasıl iyi hissedeceğini bilir.Kendini tatmin edecek bilgilere sahip olacaksın ki,kendini tatmin edebilesin.
Güneş 10.evde ve aslan burcunda;Güneş 10.evde olduğu için kendini kanıtlama,bir şeyleri başarma isteği olabilir,hayatına kolay yön
verebilirsin .Başkalarını kolay etki altına alabilirsin,enerjik yapın seçtiğin meslekte başarılı olmanı sağlayabilir,sosyal hayatta ve iş
hayatında başarılı olma isteğin vardır.Ayrıca maddi hırs,prestij ve güç ihtiyacıda vardır ve bu konular önemlidir.Kariyer odaklı,kişisel
itibar,yetki odaklı olabilirsin.Evlilik yoluyla güçlü ve saygın sosyal statü elde edebilirsin,kariyerle birlikte anneliği de başarılı şekilde
yürütebilirsin,ayrıca ebevynlerden birinin yapmak istediği fakat yapamadığı bir meslekte çalışıp onları memnun etmeye
çalışabilirsin.10.ev yöneticisi olan güneş yine 10.evde yer alıyor.Kendini kanıtlamaya çalışablirsin,Kariyerinde önemli yeri olan
kişilerden biri de anne yada baban olabilir yada ailenin işinde çalışabilirsin.
Güneş: Bu, gelecek için hedeflere ulaşmak ve ortamı ele almakla ilgilidir, natal MC'nizdir ve geleceğinize olan yaklaşımınızı gösterir.Güneşin içinde bulunduğu ev, kariyerinizin genel temasını ve kariyerinizin çoğunlukla çalıştığı alanı gösterebilir.

Çok basarili bir kariyeri olacagi kesindir ancak bazi durumlarda bu gecikebilir.Güneş kendini zirvede hisseder.Makam sahibi olmak
isterler,güneşi bu evde olanlar... Politikacılar.Güneş en tepede ve en sevdiği yerdedir.Birisinin altında çalışamaz. Ufak bir işte de olsa,
patron olmak ister.Hayatta belirli bir amaçları olmalıdır, bunu gerçekleştirdiklerinde mutlu olurlar. Bu yerleşime sahip bazı kadınlar,
kendileri kariyer sahibi olmak istemeyebilir. Bu durumda onuncu evdeki Güneş prestij sahibi bir eşi gösteriyor olabilir. Yaşamları boyunca toplumun gözü önünde olduklarından kendi özel hayatlarında kısıtlanabilirler. Kendi kimlikleri ve değerleri, toplum önündeki kimliklerine dayanır.Onuncu ev, anneyi temsil ettiğinden, buradaki Güneş anneyi çok önemli kılar. Annenin hayattan beklentisi çocuğa yansır ve çocuğun kendi kimliğini oluşturmasında anne büyük etkendir. Anne, çocuğun kendisini örnek almasını isteyebilir. Bu yerleşime sahip çocuk, annenin isteklerini ne kadar gerçekleştirirse, annesinin sevgisini o derece kazanacağını düşünür.toplumun ona hayran kalmasını ister..İkizler burcunda ise, zekasını göstererek toplumda kabul görmek ister

Kariyeriniz, itibarınız ve toplumdaki imajınız sizin için çok önemlidir. Etkili olmak veya dünyaya iz bırakmak için güçlü bir arzunuz var. Yalnızca kişisel alan sizi tatmin etmez; emelleriniz arasında büyük bir katkı yapmak ve benzersiz çabanız ve hediyeleriniz için geniş çapta tanınmak yer alıyor. Hayatın kişisel veya içsel tarafını hafife alabilirsiniz.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:58 -->-> Daha önceki mesaj 16:57 --

NATAL GÜNEŞ 11. EV
Güneş:Sosyal, takım ruhu taşıyan,iletişim gücü yüksek,gözlemci,doğuştan lider
Güneş, sadık, güçlü, mevkii sahibi arkadaşları gösterir.

Güneş 11.evde: Tecrit Politikası
Arkadaşlıktan beklentileri çok yüksek ve bazen zorbaca olduğu için hayal kırıklıklarına uğrar ve sonunda arkadaşlıkları bozulur. Başka insanların onu sevmesine aşırı önem verir, bu bakımdan bağımlıdır. Dostluklarında fazlasıyla seçicidir. Giderek artan yalnızlığıyla gururlu bir inzivaya çekilir.

Gruplara bağlı olmak, toplumla iç içe olmak, Güneş 11.evin getireceği en belirgin özelliktir. Toplum için çalışan politikacılar bu
yerleşime sahip olabilir.
Gruplar içinde gösterilen tutum, toplumla kurulan ilişkiler, ne tür gruplara bağlı olunduğu, bu gruplarda hangi rolü oynadığı, Güneş'inbulunduğu burç ve açılarına göre şekillenir. Kişisel kimliğin oluşumunda, arkadaşlıklar büyük önem taşır.
Bu yerleşime sahip kişiler, kendilerine söylenilenle kendilerinin nasıl düşündüğünü ayırt edebildiklerinden emin olmalıdırlar. Kendi kişiliklerini korumayı bilmelidirler. Aksi durumda, kalabalık gruplar içinde kaybolma riski vardır.
On birinci ev, hayattan beklentilerimizi, umutlarımızı gösterir. Güneş on birinci evde ise, yaşam nedenini belirlemek ve bunun sadece bir hayal olmadığını bilmek, kişinin kendini iyileştirmesi için önemli bir aşamadır.

Öğrendiklerini halka aktarabilmek için evrensel bir şekilde çalışırsa, kendini parlatır güneş.İnsanları mutlu edebilmek için uğraş
verirse mutlu olur.Onun için de bu tür bilgileri bilmek ve tatmin olmuş olmak gerekir.
Bu amaçla büyük organizasyonlar yapar.Aynı zamanda yıkıcı da olabilir.Yapımın içinde yıkım da vardır.
Büyük kitlelere ulaşmak ister... Evrensellik.Öğrenilen bilgiler paylaşılmalıdır.Din,dil,ırk,mezhep ayırtetmeksizin evrenin yararına
yapılan büyük organizasyonlarda yer almak ister.Böyle bir örgütte çalışırsa parlar ve kendini gösterir.(Bu örgütte lider değildir,sadece bir çalışanı,elemanı olsa ona yeter.)

İnsanları mutlu edebilmek için uğraş verirse mutlu olur.Onun için de bu tür bilgileri bilmek ve tatmin olmuş olmak gerekir.Bu amaçla büyük organizasyonlar yapar.Aynı zamanda yıkıcı da olabilir.Büyük kitlelere ulaşmak ister... Evrensellik.Öğrenilen bilgiler paylaşılmalıdır.Din,dil,ırk,mezhep ayırtetmeksizin evrenin yararına yapılan büyük organizasyonlarda yer almak ister.Böyle bir örgütte çalışırsa parlar ve kendini gösterir.(Bu örgütte lider değildir,sadece bir çalışanı,elemanı olsa ona yeter.)Kişisel kimliğin oluşumunda,arkadaşlıklar büyük önem taşır. Bu yerleşime sahip kişiler, kendilerine söylenilenle kendilerinin nasıl düşündüğünü ayırt edebildiklerinden emin olmalıdırlar. Kendi kişiliklerini korumayı bilmelidirler. Aksi durumda, kalabalık gruplar içinde kaybolma riski vardır. On birinci ev, hayattan beklentilerimizi, umutlarımızı gösterir. Güneş on birinci evde ise, yaşam nedenini belirlemek ve bunun sadece bir hayal olmadığını bilmek, kişinin kendini iyileştirmesi için önemli bir aşamadır. kişi eşitlik, adillik ve insanlıkla ilgili meselelerle ilgilenerek diğerlerini kendine hayran bırakmak ister.. kişinin arkadaşları ve aynı hedefe yönelen arkadaşları ailesinden bile önemlidir

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:00 -->-> Daha önceki mesaj 16:58 --

NATAL GÜNEŞ 12. EV
12. Evin gösterdiği konularda endişeler artar, düşük hayatiyet, yavaşlık getirir.
Güneş : Bir rüyayı kucaklamak.
GÜNEŞ "Eğer sahnenin ortasına çıkarsam, bir daha asla bırakamam. "
12. evimizdeki Güneş Özellikle aşağılanmaktan, açığa çıkmaktan ve öz değerini kaybetmekten korkar.

12.evde ki Güneş bilinçli aklının isteklerini ve kendi iradesini bırakmayı öğreneceği deneyimlerle karşı karşıyadır. Kişinin inzivada veya meditasyonda bulduğu şey kimlik duygusu ve kendisi için asıl önemli olanın ne olduğudur.
Güneş’in 12. evde bulunması insanın kendi kimliğini, kendi özünü bulmakta ve ifade etmekte zorluk çektiğini gösterir. Bu konum egoyu ve kendini ifadeyi gizler, kapatır. Kişide güven eksikliği vardır. Kitlelere liderlik etmektense perde arkasında daha başarılı olur. Yalnızlığı sever, ama çok fazla yalnız kalabilir. Kökleri derinlerde bulunan duygusal blokajların kaynağı babasıyla ilişkisi olabilir. Eğer güneş rahatsız konumdaysa, kişide her şeyi kişiselleştirme, sorunları kendi üzerine alma eğilimi olabilir. Kişi 12. evin kapsadığı alanlarda faaliyet gösterecek ve ego problemleri ile bu alanda yüzleşecektir. 12. ev temaları arasında insanlara yardım etmeye, yol göstermeye, iyileştirmeye,kendisini onlar için kurban etmeye gelmiş kurtarıcı modeline sıklıkla rastlanır. Güneş’i buna dâhil ettiğimizde yaşam yönünü bu konulara yönelten bir kişilik öngörülebileceği gibi başkalarına yardımda veya fedakârlık konularında üstün olma veya önemli olma isteği de söz konusudur. Kişi yaptığı fedakârlıklarla ve kendi acıma duygusu ile övünebilir. Bu evde Güneş’i olan kişi benliğinin sınırlarını fark edemeyebilir. Ya hiç sınır koyamaz, ya da katı suni sınırlar içine kendisini hapsedebilir. Kendi gizli zayıflıklarına karşı son derece duyarlıdır. Bu konumda gizli gururdan bahsedilebilir. Kendisini açığa çıkartırsa gururunu, özsaygısını incitecek bir takım deneyimler yaşayabilme korkusu nedeniyle, kendisini dışarı çıkartamaz. Gizli bir önemsenme ve fark edilme duygusuna sahiptir. Kendi kendine ve kendisinden hoşnut bir şekilde yaşayıp, dışarıda hiçbir yaratıcı faaliyet göstermeyen, kendisini bu anlamda gerçekleştiremeyen bir tutum sergileyebilir. 12. ev bilincimizden en fazla gizlenmiş malzemeyi gösteren yerdir ve burada konumlanan ego (Güneş) ciddi boyutta bilinçdışının denetiminde olup, savunma mekanizmaları ya da ego kompleksleri kişinin kendisini mahvetmesine neden olabilir.
Fakat aynı zamanda egonun sağlıklı gelişimi için bu ev alanında farkındalık geliştirmek zorunludur. Ve Güneş burada kendi bilinçdışı zihninin imgelerini aydınlığa kavuşturma, kendi içindeki ışıkla karmaşada yolunu bulabilme özelliği ve içinde bulunulan ana odaklanarak yaşama yeteneği getirebilir.
Kişinin benliğini dışarıda yaratıcı projelerle ifade etmesi ve hayatla birleşmesi gerekir.
Güneş 12.evde: Tutuklu
Kendisini dışlanmış hisseder. Tutsak olma duygusuna isyan eder, karşı koyar ama etkisiz kalır.
Gürültücü bir özgürlük vaizidir. Bukalemun gibidir. Komplekslerle dolu, ürkek, duygusal açıdan hastalıklı, çok yalnız, kendine zarar veren ve aşırı durumlarda kafası çok karışık ve asosyaldir. Ebedi kurbandır. Gerçeklerden kaçar. Bağımlılık sorunları vardır.

mükemmellik arzusunu gösterir. Bu insanlar genellikle yetenekleri ve çabaları için tam olarak tanınmazlar, ancak umursamazlar. Yalnızlık içindeki basit, sessiz yaşamlarından memnunlar.
Yönetici olurlarsa işlerini dikkat çekmeden ve tevazu ile yapacaklardır. Diğer insanlara hizmetleri, tanınma ve memnuniyet elde etme olasılıklarının yüksek olduğu bir alandır. Bu insanlar genellikle psikoloji ve psikolojik fenomenlerin araştırılmasıyla ilgilenirler. Başkalarıyla etkileşime geçme ihtiyacı hissetseler bile, genellikle sosyal bir olayın ortasında bile yabancılaşmış hissederler. Onlara gözlem yapma, bir şeyleri anlamlandırma ve anlama fırsatı verir. Şöhret ve sosyal statü için endişelenmemelidirler.
Güneş 12.evde ; içe dönük bir kimlik.. yalnız kaldığında özgüven duygusunu daha güçlü hisseder.. tevâzuya işaret eder..
12.ev gizli gururu ifade eder.. sahne arkasından yönetme potansiyeli sözkonusudur..

Bu evde güneş kendini saklamaktan, gizlemekten hoşlanır.Bütün bu öğrendiklerini kendince analiz eder ve sonrada yeni bir
başlangıç yapar.Saklanılan şeylere de merak duyar.Cerrahlar için iyi bir potansiyel verir.Çünkü görunmeyen bir seyi ortaya cikarma potansiyeli veriyor kisiye..Aynı zamanda mistiktir.Sahne arkasinda olmayı sever. Bir sahnede ışık ya da ses düzenini yapan ve kimselere gözukmeyen, tanınmayan bir yonetici, ya da senaryo yazarı, gözukmez ama herkes onu bilir...Dedektiflik bürosunu yoneten
bir kişi...gizli saklı seyleri ortaya cikaran bir calışma grubunun başı, MİT yöneticisi mesela....

12. ev ile Güneş'in özellikleri arasında büyük farklar vardır. Güneş'in görevi bütünleştirmek, daha açık ve net hale getirmek, kişisel kimliği oluşturmaktır. 12. ev ise, bireysel egonun sınırlarını ayrıştıran, çözen, bölen, dağıtandır.
Bu yerleşime sahip kişiler, bireysel ego ile kolektif tema, bilinç ve bilinç dışı, kişisel ve evrensel arasındaki sınırları nasıl dengeleyeceklerini öğrenmelidirler. Bu mücadelede, kişisel egonun oldukça esnek olması gerekir.
Kendilerine zaman ayırmaya, kendileriyle baş başa kalmaya ihtiyaç duyarlar. İnzivaya çekilir, kendilerini yenilerler. İnsanlara faydalı çalışmalarda bulunurlar. Güneş'in bulunduğu burç ve açıları, hangi yönden fayda sağlayacaklarını gösterir. Hastaneler, hapishaneler, müzeler, kütüphaneler çalışma ortamları olabilir. Bazıları, geçmiş yaşamlarını çözmek için çok fazla enerji harcarlar. Enerjilerini bu yönde harcamak yerine, bu hayatta başka insanlara faydalı olabilecekleri bir alan bulmalı, başkalarının otoritesi altında olmaya alışmalıdırlar. Baba ya da yaşamdaki başka erkeklerle ilgili bir problem olabilir. Bu kişiler nedeniyle kendilerini kurban ediyor olabilirler.
Güneş 12. Evde : Acı ve Baba
Güneş, gökyüzünde parıldayarak bize gücünü hatırlatır. Güneşin olmadığı yerde yaşam da yoktur. Astrolojik haritamızda Güneş, bizim asıl kimliğimizi, kişiliğimizi ve dışa doğru uzanan görünüşümüzü temsil eder. Bilinçaltı düzeyinde ise Güneş, yaşamımızdaki ''baba'' figürünü temsil edendir. Baba figürümüz, yaşamımızdaki güçlü insandır ve herbirimiz için kayda değer bir şekilde ''iyi'' ya da ''kötü'' anlamda etki sahibidir. Maalesef, Güneş'in 12. evdeki yerleşiminde baba figürüne ender rastlanacak bir acı ile bağ söz konusudur.
Öncelikle, 12. evin doğasının, haritamızdaki en manevi evlerden biri olduğunu anlamaya ihtiyaç duyarız. Bu ev tinsellikle ilgili meseleleri temsil eder, sırları, karmayı, merhameti, hapsedilmeyi, hapishaneleri, acıyı, kozmik idrakı, meditasyonu, gerçeklerden kaçışı ve insanlığa hizmeti...
Ana kimliğimiz bu eve yerleştiğinde, kişiliğimiz genellikle ''sezgisel ve içgüdüsel'' bir hal alır. Bizi diğer kişilerin hislerine ve duygularına karşı aşırı hassas bir tip haline getirir. Buradaki yerleşime sahip bireyler; şefkatli, düşünceli ve fedakardır.
Kendileri ve diğerleri adına sınırı kaybetmeleri söz konusudur. Güneş, haritamızda nereye yerleştiyse; orada Tanrı ile birliğimizi aramaya ve gerçekten kim olduğumuzu bulmaya yönelik bir mecburiyet vardır. Bu, oldukça erken büyüme çağımızda, genellikle dünyevi baba figürümüz ile kurduğumuz bağ sonucu başlar. Gözlemlerime göre burada üç anahtar vak'adan bahsedilebilir.

İlkinde, her zaman baba figüründen ayrılmış olmanın hissiyatıdır. Bu hissiyatın temeli birçok nedene dayanabilir fakat en alışılmış sebep, baba figürünün erken yaşlardaki kaybıdır. Baba figürlerinin ani ölümü ya da kaybı sebebiyle, onlarla yetersiz bağlar kurmuş
kişilerdir.Size danışanlarımdan kaçının ''babam beş yaşımdayken öldü'', ''babam on yaşımdayken öldü'' ya da ''babamı hiç tanımadım'' dediklerini anlatamam. Bu ifadeler sürekli karşılaştığım açıklamalar, ne zaman Güneş 12. evde gözükse...

İkinci tezahür, baba figürünün uyuşturucu ya da alkol probleminin olmasıdır ki, bu da çocuk ile bağda babanın aciz olduğunu gösterendir. Bu kişiler, babalarına karşı uzaklık hissederek ve babadan bağımsızolarak büyüyen kişilerdir.

Son anahtar vak'a ise; benim ''eksik ya da kayıp baba figürü'' olarak tanımladığımdır. Baba figürü fiziksel olarak bu kişilerin hayatlarında vardır fakat bu kişilerin babaları ile ne ilişkileri vardır, ne de bağları. Belki de baba çok fazla çalışan birisi olabilir, ya da çok fazla seyahat eden ya da bu kişilerin yetişme – büyüme dönemlerinde çevrelerinde olmalarına karşın, iletişimleri olmayabilir.
Bundan dolayı; bu üç örnekte de babanın varolduğuna ilişkin hissiyat yoktur.
Derin kişilikte bu insanlar için yalnızlık doğurabilir; çünkü onlar her zaman ''baba'' enerjisini arıyor hissederler. Bu yerleşime sahip bazı kadınlar, belki de bunu ilişkide oldukları erkeklerde arayanlardır. Bu sıklıkla daha fazla acı veren problemlere sebebiyet verendir. Onlar her defasında partnerlerini hayatlarının odak noktası haline getirmeye başlayabilirler. Bu ders belki de pek çok defa alınan olabilir, ta ki kendilerine ne yaptıklarını fark edene dek. Bu yerleşimdeki erkekler ise; diğer erkekler ile aynı ortamda bulunmaktan rahatsızlık duyabilirler. Belki de sadece kadın arkadaşlıklar arayabilirler. Erkek arkadaşlarıyla alakalı her potansiyelden kendilerini izole edebilirler çünkü doğuştan açıklanamayan bir korkunun sahibidirler onlar.
Diğer erkekler ile nasıl iletişim kuracaklarını tam olarak bilemezler çünkü babaları ile kayıp bir bağları vardır.
Bu yaşananlar, bu yerleşim sahiplerine olabildiğince normaldir.
Bu yerleşimden birçok acı gelir, fakat kayda değer olan büyümek ve buna keza ruhsal gelişimdir. Her insan, fiziksel sevgiden daha ötede varolan sevgiyi arama noktasına gelmelidir. Bu yerleşimdeki kişi, Tanrı ile birliği bulacaktır ya da yaratıcı gücü; diğerlerine hizmet ederek ve bir başkasının yaşamına bu ilk'i yerleştirerek...
Bu kişiler kelimelerin ötesinde yaratıcı güç ile bağ kurduğu zaman, kendilerini tamamen kabul görmüş ve sevilmiş hissederler. Ki bu, bu yerleşime sahip ruhların katlanmayı seçtiği ilk derstir. Onlar bunu yaptıktan sonra, başka bir kişiyle bağ kurmanın onuruna sahip olabilirler. Bu hissiyat yüzünü göstermeyecektir ta ki, buevin ana dersine hakim olmalarına dek.
Bu insanlar, Tanrı'yı ya da yaratıcı gücü aramak için acıyı, kalp ağrısını, depresyonu ya da yalnızlık duygusunu tecrübe etmek zorundadır. Bu duygular onların gerçek maksatlarına dikkat çekmek için varolurlar. Tanrı'yla birliği ve insanlığı keşfetmek onların esas amacıdır. İnsanlıkla birliği hissetmeyi amaçlamak, yıldıran bir vazifeye atılmış adımın niteliğini taşıyan olabilir; fakat bu bireyler bunu takipte diğer kişilere nazaran daha donanımlıdır, bununla başa çıkabilirler ve bunu başarabilirler.
Sahip oldukları ''baba figürü'' koşulu onların yaşamlarında daha fazla bir lanet olarak yaşamaz, bu kendiiçinde saklanmış bir duayı sağlayabilir. Güneş'in bu evdeki yerleşimi gerçekten de onlar ile birlikte yaşamaları için adeta bir duadır. Her ne kadar ilk bakışta, bir adaletsizlik timsali olarak gözüküyor olsa da.
Ben, bu yerleşimin tecrübelerini yaşamış kişilere yalnız olmadıklarını ve orada manevi bir sebep olduğunu anlamaları için teşvik ederim. Onların kendilerini kurbanlar olarak tanımlamamalarını ya da evrenin, babaları ile ilişkiden onları mahrum bırakarak dolandırmamakta olduğunu anlamaları için de...
En önemli şey; bu evrenin bir planı olduğunu ve bu planın yoğun birliğe ve manevi yaratıcımız adına duyduğumuz sevgiye yönelik olduğunu hatırlamaktır. Bu hissiyat, çoğunlukla kelimelerin ötesindedir.

Yalniz basina yapacagi islerde basariya ulasir. Labratuarlar, bilimsel arastirmalar, bilgi servisleri, hastaneler onun çalisabilecegi konulardir. öğrendiklerini kendince analiz eder ve sonrada yeni bir başlangıç yapar.Saklanılan şeylere de merak duyar.Cerrahlar için iyi bir potansiyel verir.Kendilerine zaman ayırmaya, kendileriyle baş başa kalmaya ihtiyaç duyarlar. İnzivaya çekilir, kendilerini yenilerler.İnsanlara faydalı çalışmalarda bulunurlar. Bazıları, geçmiş yaşamlarını çözmek için çok fazla enerji harcarlar. Enerjilerini bu yönde harcamak yerine, bu hayatta başka insanlara faydalı olabilecekleri bir alan bulmalı, başkalarının otoritesi altında olmaya alışmalıdırlar.kendinden daha yüksek bir gücün hizmetindedir..bilinçdışı zihni vardır.ön planda göz önünde olmak ona göre değildir.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mayıs 2023, 02:00   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - PLANETLER/İŞARETLER




MERKÜR
Kişinin zihninin nasıl çalıştığını, iletişimi kurma şeklini, dili kullanma ve dil öğrenme becerisini anlatır. Bireyin algısının nasıl çalıştığını, bilgiyi alma, aldığı bilgiyi işleme şekli ve bunu başkalarına nasıl aktardığını gösterir. Zihinsel faaliyetler, eğitim hayatı, kardeşler Merkür’le gösterilir. Ayrıca kişinin ikna kabiliyeti ve pazarlık yeteneğini anlatır. Kısa yolculukları nereye nasıl neden yaptığını ve ticari faaliyetlerini gösterir. Merkür’ü mitolojide Hermes anlatır. Vücutta sinir sistemini, akciğerler ve bütün solunum sistemini, eller, kollar ve hatta kişiyi bir yerden bir yere götüren bacakları anlatır. Merkür’ün bulunduğu burç, ev ve açıları zihnin çalışma prensibi, becerikli ve pratik olup olmadığı hakkında bilgiler verir.Merkür İkizler ve Başak’ta yönetir, Başak’ta ayrıca yücelir, Yay ve Balık’ta zararlıdır.
Merkür astrolojide ne anlama gelir?
Astrolojide Merkür düşünce ve iletişim yolu olarak görülür. Bu bir bilgi gezegeni ve bu yaşamda aklımızın en çok gittiği yerdir. Bir kişinin haritasında vurgulandığında, genellikle bir kardeşle, bir erkek kardeşle özel bir ilişkiden bahseder. Çünkü İkizler burcunun kuralı her zaman kardeşçe sevginin hikayesine ve onun zorluklarına vurgu yapar.
Merkür, toprak elementi burçlardan birinde ise, somut fikirlerin, daha önceden yapılmış güvenilir, somut bir işe, projeye inanır.Somut fikirler ortaya koymak ister. Denenmiş işlerin peşinden gider. Hayali ve fantezi, sonucundan emin olmadığı denenmemiş işlere adım atmaz.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:58 -->-> Daha önceki mesaj 01:56 --

Koç'taki Merkür:
Hızlı düşünür. Yeni düşüncelere açıktır. Sözlerini esirgemeden konuşabilir. Tehlikeli durumları sezerek hemen
reaksiyon verebilir. Bir politikayı inandırıcı biçimde ortaya koyabilir. Hız gerektiren işlerde başarılıdır. Sabır ve aşırı dikkat gerektiren işler ona göre değildir.

Konuşma ve davranışlarında açık ve doğrudan bir insandır. Düşünceleri özgün(orijinal) ve büyük enerji ile heves doludur. Tartışmacı tip sayılır. Subjektif ve kavgacı bir düşünme tarzı vardır. Tartışmaya can atar. Görüşleri ani, açık, dürüst, direkt, kararlı ve alaycı bir ifade tarzına sahiptir. Düşünme sürecinde kendi istekleri ön plandadır. Bir düşüncesini açıklarken heyecanlı ve maceraperesttir. Karar vermesi çabuk ve hızlıdır. Bunu istiyorum ve onu istemiyorum karşıtlıkları yaşar. Problemli alanlarına gelince; keyfi düşünme göze çarpar. Sabırsız bir düşünürdür. Kavgacı ve ön yargılı olmaya yatkındır. Olayları abartır ve vurucu sözler sarfetmekten hoşlanır. Kararlarında çabuk fakat ihtiyatsızdır.Gürültücü bir tartışma biçimi vardır. Daima önce kendini düşünür.

İletişim kurarken, direkt, uzun uzun planlamadan, özgür bir yaklaşımı tercih edersiniz. Kendi fikirlerinizin doğruluğuna duyduğunuz inanç, pek çok kere iletişimde tartışmalar yaşamanıza, karşınızdaki insanı ikna etmek adına mücadele etmeyi göze alabileceğinize işaret eder. İletişimde, tartışmalarda, entellektüel boyutlu bağlantılarda gecikmeler, yavaşlık ve terslikler sabrınızın kolayca taşmasına neden olabilir. Düşünce prosesiniz oldukça hızlıdır. Çok çabuk düşünür, orijinal fikirler üretebilirsiniz. Ancak hızınız, sonraki adımları planlamadaki isteksizliğiniz ve sabırsızlığınız, düşüncelerinizin uygulanabilirliği konusunda tereddütlerin doğmasına nedendir.

Merkür Koç Burcu' nda; başarılı yöneticilik, yüksek oranda asabilik, ileri zekalık, çıkan sorunlara pratik çözümler bulabilme, yazı,avukatlık ve buluş alanında yetenek, iyi konuşmacılık, insanları iyi analiz edebilen ve her kişinin durumuna göre davranan bir karakter yapısı verir. Merkür'ün sert etkisi ise, aşırı tutuculuk, baskıcı bir yapı, kendini beğenmek ve övmek, önerileri ve prensipleri benimsenmezse tartışmacı ve kavgacı bir kişilik gösterir.
Ay; Merkür ile zararlı bir görünümde ise hata yapmaya ve sinirsel rahatsızlıklara müsait bir yapı oluşur
Merkür Koç Tartışmacı dil, dobra konuşma

Çok zeki insanlardır. Her şeyi kolay bir şekilde kavrarlar. Konuşmaları son derece akıcıdır. Hal ve hareketleri, konuşmaları açık ve nettir. Hızlı bir şekilde karar verirler ve tartışmaya heveslidirler. Önyargılı davranmaya yatkındırlar. Hızlı davranılması gereken işlerde başarılıdır. Ancak detay ve sabır gerektiren işler onlara göre değildir. Başkalarının ihtiyaçları yerine kendi önceliklerini düşünmeye yatkındırlar.
Dobra insanlardır. Doğru bildiklerini açık açık söylerler. Hatta bazen patavatsızlık yapabilirler. Sivri dilli ve alaycı bir üslupları vardır. Yeni düşüncelere açıktırlar ve orijinal buluşları vardır. İyi bir pazarlamacı da olabilirler. Eğlenceli ve komik bir üsluba da sahiptirler.
Parlak fikirlere sahipler. Ancak fikirlerinizi hayata geçirme konusunda başarısız olabilirler. Çünkü sabırsız ve aceleci doğaları iyi bir planlama yapmalarına engel olur. Çabuk öfkelenirsiniz. Ayrıca bir konuda aniden bir karara varabilirsiniz. Karşısındaki insanın ne hissettiğini önemsemeden sert ve kışkırtıcı bir şekilde konuşabilirler.
Fikirlerini karşısındakilere kabul ettirebilmek için güç savaşlarına girebilir. Hızlı bir şekilde düşünür. Kendisi kadar hızlı düşünemeyen insanlara tahammülü ve hoşgörüsü yoktur. Toplumsal alanda konuşmak ve ön plana çıkmak isterler. Kendilerini ifade etmek onlar için önemlidir. Fikirlerini kolayca hayata geçirmelerini sağladığı için öğrenmeye öne verirler.

Konuşmada akıcılık ve kolaylık verir. Süslü püslü konuşmasıyla basit şeyleri bile cazip hale getirerek insanları etkiler. Son derece zekidir, her şeyi kolay kavrar. Parlak buluşları vardır. İyi bir satıcıdır. Kendini çok över. Başkaları adına konuşmak, toplumları veya kişileri temsil etmek ister.
Konuşma ve davranışlarında açık ve doğrudan bir insandır. Düşünceleri özgün(orijinal) ve büyük enerji ile heves doludur. Tartışmacı tip sayılır. Subjektif ve kavgacı bir düşünme tarzı vardır. Tartışmaya can atar. Görüşleri ani, açık, dürüst, direkt, kararlı ve alaycı bir ifade tarzına sahiptir. Düşünme sürecinde kendi istekleri ön plandadır. Bir düşüncesini açıklarken heyecanlı ve maceraperesttir. Karar vermesi çabuk ve hızlıdır. Bunu istiyorum ve onu istemiyorum karşıtlıkları yaşar.Problemli alanlarına gelince; keyfi düşünme göze çarpar. Sabırsız bir düşünürdür. Kavgacı ve ön yargılı olmaya yatkındır. Olayları abartır ve vurucu sözler sarfetmekten hoşlanır. Kararlarında çabuk fakat ihtiyatsızdır.Gürültücü bir tartışma biçimi vardır. Daima önce kendini düşünür.çok neşeli ve coşkuludur.espirili olabileceği gibi malesef düşüncesizce konuşup sevimsizde olabilir.karşısındaki kişinin o an ne hissedeceğini düşünmeden konuşma eylemi fazla tahrik edici konuşurlar.pek başkalarının fikirleri ve kararları onları ilgilendirmez.ilgili gibi görünmelerine aldanmayın.makara buradaki merkür plutoyla sert bir açı almışsa hele çok sivri dilli olabilecektir Hızlı düşünür. Yeni düşüncelere açıktır. Sözlerini esirgemeden konuşabilir. Tehlikeli durumları sezerek hemen reaksiyon verebilir. Bir politikayı inandırıcı biçimde ortaya koyabilir. Hız gerektiren işlerde başarılıdır. Sabır ve aşırı dikkat gerektiren işler ona göre değildir.İletişim kurarken, direkt, uzun uzun planlamadan, özgür bir yaklaşımı tercih edersiniz. Kendi fikirlerinizin doğruluğuna duyduğunuz inanç, pek çok kere iletişimde tartışmalar yaşamanıza, karşınızdaki insanı ikna etmek adına mücadele etmeyi göze alabileceğinize işaret eder. İletişimde, tartışmalarda, entellektüel boyutlu bağlantılarda gecikmeler, yavaşlık ve terslikler sabrınızın kolayca taşmasına neden olabilir.Düşünce prosesiniz oldukça hızlıdır. Çok çabuk düşünür, orijinal fikirler üretebilirsiniz. Ancak hızınız, sonraki adımları planlamadaki isteksizliğiniz ve sabırsızlığınız, düşüncelerinizin uygulanabilirliği konusunda tereddütlerin doğmasına nedendir.Anında karar verme yeteneğiniz var. Kendinizi ifade etmede arzulusunuz. Sürüncemeli tartışmalardan ve konulardan kaçınırsınız. Fikirler ve fikirlerin ifadesi; kurnazlık ve incelikten yoksundur bu nedenle patavatsız olabilirsiniz. Fikirlerinizin iyi kullanılamamasında organizasyon yokluğu çekersiniz. Keskin duygulara sahipsiniz. Çabuk kızan bir yapınız var. Öğrenmek sizin için önemlidir çünkü böylelikle çabukluk ve pratikliğiniz öne çıkar.

Hızlı ve daima ileri, Koç’taki Merkür modaliteleridir. Buradaki enerji doğrudan ve verimli, canlı ve sabırsız. Bu yerleşime sahip kişiler sözlü tartışmaya girmekten çekinmezler. Kavga etmekte çabuk olsalar da, aynı derecede çabuk affederler, lütuf ve incelikte eksiklerini, coşku ve duyarlılıkla telafi etmekten daha fazlasını yaparlar. Rasyonel planlardan ziyade içgüdülerinize güveniyorsunuz. Çoğu zaman bu sizin için işe yarıyor. Ne de olsa servet cesurlardan yanadır. Merkür burcunuz, yayıncılık veya edebiyat dünyasında harika işler yapacağınız anlamına gelir.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:59 -->-> Daha önceki mesaj 01:58 --

Boğa'daki Merkür:
Yavaş ama sindirerek öğrenir. Öğrendiklerini bir daha unutmaz. Pratik düşüncelere sahiptir. Maliyet bilinci vardır.Vadeli işlerde son derece başarılıdır. Yeniliklere pek açık değildir.

Merkür Boğa Burcu' nda; kişiye çekici bir görünüş ve sempatik bir mizaç verir ve kişi üzerinde talihli bir etki oluşturur. Çevresindeki insanlar tarafından beğenilir ve mutlu, şanslı bir evlilik veya parasal bir konuda verimli bir anlaşma yapmak fırsatını verir. Ayrıca maddesel konularda mantık ve üstün zeka ile başarılı kişilik, pratik ve düşünceleri benimsenen yapı, gözlemci, sabırlı, olumlu ve yapıcı karakter yapısı oluşturur. Çoğunlukla çağına damgasını vurmuş ünlü kişiler bu konumdadır.

kişiye kendi düşüncelerine dirençle bağlılık, verdikleri kararı sonuna kadar uygulamada kararlılık, para kazanmada şans, varlık edinmede kabiliyet, başarıyı şansa bırakmayan araştırmacı ve çalışkan yapı, sanat yapıtlarına düşkünlük verir. Politikada sağlam temeller kuran, kişileri kendi görüşüne çeken kişiler yine Merkür'ü Boğa' da olan kişilerdir..
Merkür sert etki almışsa; yalnızca para ve güç için yaşamak, isteklerini yaptırımda sertleşmek, iyi değerlere ne pahasına olursa olsun sahip olmak isteği verir.
Merkür Boğa İnatçı fikirler, resim çizme

Kararlarını iyice düşünüp taşındıktan sonra verir. Acele etmek ona göre değildir. Ancak kararını verdikten sonra bu karardan kolay kolay vazgeçmez. Sabit fikirli insanlardır. Hızlı bir şekilde karar vermeleri gerektiğinde başarıyı yakalayamazlar. Edindiği bilgileri yavaşça ve sindirerek öğrenir ve tekrar unutmaz. Düşünce sürecinde maddi konular ve nasıl para kazanacağı ile ilgili konular önemlidir. Bu insanlar sanat konusunda da başarıyı yakalayabilirler. Kaynakların nasıl paraya dönüştüreceklerini iyi bilirler.
Bilgi birikimlerini ve öğrendiklerini uygulamaya koymakta iyidirler. Pratik insanlardır. Yeniliklere açık değildirler. Onların tutucu bir yapıları vardır. Pratik öğrenme şeklini uygulayarak, deneyerek öğrenerek verimli bir şekilde bilgi sahibi olurlar. Denenmiş yöntemleri, teknikleri uygulamayı tercih ederler. Yavaş ve güzel bir şekilde konuşur. Sakinleştirici bir ses tonuna sahiptirler. Nasıl ve nereden para kazanacaklarını iyi bilirler. İnatçı ve kararlı insanlardır. Güvenliklerini sağlamak için fikirler üretebilirler.

Ağır kanlı, ağır canlıdır!. Çabuk düşünüp karar veremez. İyice ve çok düşünerek eyleme geçer. Kararından, düşüncelerinden caymaz. Ayrıntılı düşündüğü için genellikle hata yapmaz. Acele karar verilmesi gerektiğinde başarılı olamaz. Sanat dallarında da başarı verir. Politikada sağlam temeller kurabilirler, kişileri kendi görüşlerine çekebilirler. Düşünceleri çoğunlukla maddesel kazançlara yöneliktir.
Yavaş ama sindirerek öğrenir. Öğrendiklerini bir daha unutmaz. Pratik düşüncelere sahiptir. Maliyet bilinci vardır. Vadeli işlerde son derece başarılıdır. Yeniliklere pek açık değildir.Kolay kolay fikirlerinizden ve kararlarınızdan vazgeçmezsiniz. Düşünce tarzınız bir yapı, bir plan içinde ve tutucudur. Fikirleriniz pratik olduğu kadar yapıcıdır. Pratik uygulamalar sizin için en verimli öğrenme şeklidir. Fiziksellik de ve zihinsellik de daima en pratik yolu seçmek istersiniz.
Boğa burcundaki Merkür
Yavaş ve çoklu duyusallık, Boğa’daki Merkür’ün ayırt edici özellikleridir. Sözcüklerini seçerken zaman ve özen gösterdikleri için insanlar onlara dikkat ediyor. Düşük düzeyde, alaycılığa başvururlar ve gereksiz yere göz devirerek konuşmaları noktalarlar. Boğa gortlak bölgesini yönettiğinden, bu yerleşime sahip olanlar melodik konuşma seslerine sahip olma eğilimindedir. Bu ses, ölçülü sözcükleriyle birleştiğinde, sessizce komuta eden bir iletişim tarzı yaratır. Konuyla ilgili örnekler: Her ikisi de Boğa’da Merkür olan ünlü İngiliz aktör Malcolm McDowell’ın durgun dilbilimi ve aktör Morgan Freeman’ın gerçek sesi.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:00 -->-> Daha önceki mesaj 01:59 --

İkizler'de Merkür:
Son derece kıvrak, cıva gibidir. Öğrenmeye açıktır. Çok hızlı konuşabilir ve hareket edebilir. Yeni şeylere adapte olmakta ustadır. Düzgün konuşma, yabancı dil ve taklit yeteneği de vardır. Huzursuz ve maymun iştahlı da olabilir.

Merkür' ün bu konumu' da genellikle zihni faaliyetler yönünden iyidir. Çünkü Merkür burada doğal evindedir ve burada büyük bir güç
sağlar. Eğer konum 10.cu evde oluyorsa yaşamda başarının göstergesidir.
Merkür burada kişiye her sorunu mantığı ile çözecek bir yetenek verir ve kişi kelimeleri çok rahatlıkla ve büyük bir ustalıkla kullanır.
Yazarlık ve gazetecilikte başarılı olacak bir yapı verir. Gezmek, yeni yerler ve kişiler tanımak, araştırmacılık, el işlerinde ve pratik
konularda başarılı bir kişilik oluşur.
Merkür sert etki almışsa, çok çalışmaktan ve kuruntulardan dolayı ruhsal sıkıntı içinde olan ve yaratıcılık gücünü kullanma yerine
taklitçi olmayı tercih eden bir yapı oluşur.

Merkür İkizler’de, nüktedan, becerikli, uyanık ve hilekâr anlamına gelir. Kişiye analitik zihin gücü, ayırt edebilen eril düşünce,
arabuluculuk, nüktedanlık, kurnazlık, uyanıklık, çok yönlülük verir.
Merkür İkizler Pratik zeka, çok meraklı

Merkür burada güçlü konumdadır. Çünkü İkizler burcunun yöneticisidir. İkizler burcu kıvrak bir zekaya sahiptir. Hızlı ve analitik bir zekaları vardır. Güçlü bir iletişime ve hafızaya sahiptir. Kullandığı kelimeleri ustaca kullanır ve kelime oyunlarında çok iyidir. Kişi kurnaz, çok yönlü ve yeteneklidir. Öğrenmek, bilgi sahibi olmak ve zihinsel doyum sağlamak onlar için çok önemlidir.
Edebiyat, basın yayın, medya alanlarında başarıyı yakalayabilirler. Bu insanlardan iyi yazarlar da çıkabilir. Yabancı dil öğrenme konusunda başarılıdırlar. Ayrıca taklit yetenekleri de gelişmiştir. Kısa seyahatler yapmaktan ve sosyalleşmekten zevk alır. Konuşurken ellerini sık kullanır. Fiziksel olarak da çok hareketlidir.
Ellerini kullanma konusunda becerikli insanlardır. El ustalığı gerektiren resim çizme, müzik aleti çalma yada hobiler gibi alanlarda başarılı olabilirler. Çeşitli ilgi alanları vardır. Bir çok şey ile aynı anda ilgilenebilirler. İki farklı işte aynı anda çalışabilirler. Yakın çevreleriyle, arkadaşlarıyla ve kardeşleriyle olan iletişimleri güçlüdür. Çok hızlı ve düzgün bir şekilde konuşabilirler.
Esprili, hoş sohbet ve sosyal insanlardır. Bu insanlar erken konuşmaya ve yürümeye başlar. Öğrenmeye ve öğretmeye isteklidirler. Bu yüzden iyi birer öğretmen olabilirler. Zihinleri hep hareket halindedir. Bu yüzden sinirsel sorunlar ve uykusuzluk yaşayabilirler. Bu insanlar dedikodu yapabilirler ve çok sık karar değiştirebilirler.

Dilini, kelimeleri çok rahatlıkla ve büyük bir ustalıkla kullanır. Kelime oyunlarına yetişmek mümkün değildir. Espirili, alaycıdır. Asla köşeye sıkışmaz. Bilim, edebiyat gibi konulara çok ilgi duyar. Ellerini ustalıkla kullanır, maharetli ve yaratıcıdır. Zeka ve el becerisi birleşince ortaya dahiler çıkabilir. Bir konuda bilgili olmak yerine her konuda araştırıcı olmak ister. Gezmek yeni yerler ve kişilerle tanışmaktan zevk alır.
Esprili, becerikli, uyanık ve hilekâr anlamına gelir. Kişiye analitik zihin gücü, ayırt edebilen eril düşünce, arabuluculuk, nüktedanlık, kurnazlık, uyanıklık, çok yönlülük verir.Son derece kıvrak, cıva gibidir. Öğrenmeye açıktır. Çok hızlı konuşabilir ve hareket edebilir. Yeni şeylere adapte olmakta ustadır. Düzgün konuşma, yabancı dil ve taklit yeteneği de vardır. Huzursuz ve maymun iştahlı da olabilir.

Merkür, burcun gezegen yöneticisi olduğu için İkizler’de tam evindedir. Bu yerleşime sahip olanlar doğal sohbetçilerdir. Esprili, meraklı ve eğlenceli, dille ve insanlarla oynamayı severler. Kolayca sıkılırlar ve en iyi şekilde, sağlıklı bir uyarım dozuna sahip olan öğretmenlerden ve ortamlardan öğrenirler. İlgi alanları geniş kapsamlıdır. Bu nedenle iletişim tarzları hızlı ateş ve dokunmatik saçılma olarak algılanabilir. O kadar geniş bir ilgi alanınız var ki, bazen bilginiz sadece yüzeyde kalıyor, ama o kadar iyi bir blöfçüsünüz ki kimse bu küçük sırrı bilmiyor. Konuşmayı seviyorsun ve o kadar ilginçsin ki başkaları dinlemeyi seviyor. Birçok gazeteci, görüşmeci ve talk show sunucusunun Merkür’ü İkizler’de.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Mayıs 2023, 13:14   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - PLANETLER/İŞARETLER




Venüs Gezegeni
Mitolojik ve sembolik cephesi itibarıyla Venüs, dünyanın her yerinde, Sevgi ve Bilgelik şeklindeki çift karakteriyle saygı görür. Parlak sabah yıldızı, gururlu lüsifer, odur. Bilgelik habercisi, bilgelik perisi odur. Ve gerçekten de gökyüzündeki yıldızların hiçbiri günün habercisi olarak ışıldayan Venüs'ün parlaklık ve şanıyla kıyas edilmez. Sevgi tanrıçası olarak da aynı ölçüde dikkat çekicidir. Eski Yunanlılar, Venüs'ü, Kutsal Boğası Taurus'un boynuzlarını kuşanmış Afrodit olarak da resmetmişlerdir. Kabalistik olarak, Venüs gezegeni büyük, arşetipik insanın ruhu içindeki Sevgi unsurunu gösterir ve bu nedenle bedenlenmiş insanda da hissetme melekesini temsil eder. Dolayısıyla, beşerî yapılaşmanın nazlı, zayıf, dişil kısmım da o simgeler. Ezoterik planisf erde Venüs göksel Anael, astral ışığın prensi olarak karşımıza çıkar. Bu karakterinde, onun dönüşüm güçleri ile "kuvvetleri muhafaza" özelliklerini de gözleyebiliriz. İsis vasfıyla, astral akışkanı bir durağanlık, bir dinlenme hâlinde temsil eder. Bu haliyle olmak üzere bekleyen şeylere (Kutsal Ruh'tan) hamiledir. Anael, aynı akışkanı eyleme geçmiş olarak gösterir. Böylece Ay ile Venüs'ün, evrenin ruhu kapsamında, iki hareket tarzının Kabalistik simgelerini oluşturduğu söylenebilir.
Astrolojik olarak, Venüs gezegeninin akışı, yönetimi altında bulunanları zevk arayışı ve büyük açılımlara götüreceğinden, eğlence, sevinç ve şenlikleri simgelediği söylenebilecektir. Venüs bilhassa, toplumsal zevkleri yönetir. Venüs etkisi altında doğanlar için, balolar, partiler, konserler ve davetler dayanılmaz bir cazibe yaratır. Kadirim horoskopunda Venüs olumsuz bakışımlar almışsa, kuvvetli karşıt ışınlar bulunmadıkça, kişi "talihsiz" olur ve erdemini yitirir. Bu yüzden Venüs'ün konumu çok önemlidir.
Entelektüel düzlemde, Venüs, evcil niteliklerin üst vasıfları ile ideallerle ilgili, sanatsal ve müziksel duyguları kontrol eder. Venüs akışının yönettiği kişiler, müzik, sanat ve şiirde ileri gider ve incelmiş başarılarıyla dikkat çekerler. Fakat aynı zamanda hakikî bir ahlâkî güce sahip değillerdir. Onları, güdüsel biçimde duygu ve heyecanları, tutku ve arzuları yönetir. Arzuları şahlandığı zaman,sağduyunun ortadan kaybolması dikkat çeker. Bu nedenle, Venüs uyumlu ışınlar tarafından korunmadığı takdirde, pohpohlanma ve duygusal anlamsızlıklar tarafından yoldan çıkma tehlikesi büyüktür.
Fiziksel düzlemde, Venüs en çok, kişinin zihnini yönetir. Toplumsal yaşamla ilgili kuvvetli alışkanlıklar oluşturur ve dans, müzik ve resim gibi alanlara yöneltir. Aynı zamanda, iyi tabiatlı, sevimli, ince ye şefkatli bir mizaç da oluşturur. Bu akışın yönettiği erkekler kadınların sevgilisi olur, ancak sebat ve öz denetim konularında hayli yetersiz kalırlar. Kişi erkekse, kendini sık sık belâlı maceralar içinde bulur ve aşırılıklara kaçması da olasıdır.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:11 -->-> Daha önceki mesaj 13:10 --

Venüs
"Seviyorum"
En iyi kalite: Sevgi
En kötü kalite: Esneklik (çok kolay bükülür, kolay yolu seçer)
Venüs aşk, zevk ve güzellik gezegenidir. Sevgiyi ifade etme ve güzelliğin tadını çıkarma kapasitenizi temsil eder. Bu, duygusal,fiziksel/maddi, zihinsel veya ruhsal şeyler olsun, dünyadaki şeyleri çekme ve takdir etme kapasitenizi içerir. Sosyal değerlerinize göre kendinize çizdiğiniz insan tipini tanımlar. Venüs tarafından yönetilen şeyler şunlardır: ne tür bir cinsel çekiciliğe sahipsin, aşk
ilişkileri, sanat, güzellik ve güzel şeyler, süsleme, şefkat, sosyal zarafet, uyum ve dostluk. Zevk gezegeni olması, ne tür eğlencelere kapıldığınıza ve paranızı ne şekilde harcadığınıza işaret eder. Venüs'ün doğum haritanızdaki konumu şu tür sorulara cevap verebilir:
Ne tür aşıkları cezbedersiniz? flörtöz müsün Aşk ilişkilerinde mutluluk buluyor musun? yoksa sık sık hayal kırıklığına mı uğrarsınız? Yaratıcı yetenekleriniz nerede yatıyor? Venüs burcu, kişisel ilişkilerde, özellikle aşk ve evlilikte kendinizi nasıl ifade ettiğiniz hakkında önemli bilgiler verir. Aynı zamanda paraya, kişisel eşyalara, yaratık konforlarına ve sosyal ve estetik değerlere karşı tutumunuzu gösterir. Venüs burcunuz aynı zamanda "mükemmel kadın" fikrinizi de ortaya koyuyor.
Bir erkeğin haritasında, Venüs burcu onu çeken kadın tipini gösterir.
Bir kadının haritasında, Venüs burcu, sevgilileri çekmek için kullandığı nitelikleri gösterir. Venüs'ün ev konumu, hem arkadaşlıklar hem de aşklar gibi ilişki kurduğunuz insanların türünü ve sanatsal bir çıkış bulma olasılığınızın en yüksek olduğunu gösterir. Aynı zamanda paraya, kişisel eşyalara, yaratık konforlarına ve sosyal ve estetik değerlere karşı tutumunuzu gösterir. Venüs burcunuz aynı zamanda "mükemmel kadın" fikrinizi de ortaya koyuyor. Venüs'ün ev konumu, hem arkadaşlıklar hem de aşklar gibi ilişki kurduğunuz insanların türünü ve sanatsal bir çıkış bulma olasılığınızın en yüksek olduğunu gösterir. Venüs burcu, aşıkları çekmek için kullandığı nitelikleri gösterir
Venüs asla Güneş'ten uzağa gitmez. Burcunuzda her zaman ya Güneş burcunuzda ya da Güneş burcunuzdan hemen önceki veya sonraki iki burçtan birinde bulunur. İyi açılara sahip bir Venüs çekicilik, diplomasi ve incelik bahşeder. Venüs'ün bazı olumsuz
tezahürleri kendine düşkünlük, kıskançlık, haset, şehvet ve tabii ki sadakatsizliktir.
Sevgi veya para için...
sevginin büyük kraliçesi olan Venüs'ün astrolojik anlamının kısa bir tanımlaması sunduğunu soy, arzulama, uyum, adalet ve
dengeli ilişkiler, tat, müzikal ve sanatsal ifadedir Sevginin Tanrıçası olan Venüs, her düzeyde dişi ilişkiler ve sosyal etkileşimleri temsil eder. O, bizim sosyal görüşlerimiz ve davranışımızı yönetir, bizim estetik tatlarımız ve meyillerimizle beraberdir. Tadın ve sanatların kraliçesi olan Venüs, uyum, adalet ve dengenin ilkelerini temsil eder.
Venüs, bizim değerlerimizin, nerede yalan söylediği ve bizim önceliklerimizi nasıl koyduğumuzu gösterir. O, bizim arzularımızı
yönetir. Yıldız falında onun yerleştirmesi, bizim meyillerimizi tanımlar, evlilik ve diğer ortaklıklar, onun bütün formlarındadır.
Venüs paranın akışı ve bizim yaşamlarımızda mali koşulları yönetir.
Venüs, (İlişkiler; Uyum) Terazi'nin göreneksel gezegensel yöneticisidir, (Güvenlik; Maddi zevkler) onun gün işareti, ve Boğa, onun gece işareti. Venüs, Balık'ta yüceltilir (Hassasiyet; Özveri).

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:11 -->-> Daha önceki mesaj 13:11 --

Venüs
Yönettiği: Boğa ve terazi
Zarar gördüğü: Koç ve akrep
Güçlü olduğu: Balık
Düşük olduğu: Başak
Zodyak ın çevresini 225 günde döner. Her burçta ortalama 19 gün kalır.
Arketipi: Esin perisi, sevgili, güzel
Gölgesi: Persephone( Mitolojide ölüm ve yeniden doğuş tanrıçası) meşum kadın
Prensibi: Venüs sevginin, aşkın, duygunun, uyumun, verme ve alma yeteneğinin, ilişkilerin ve ortaklığın simgesidir. Erotizm içerdiği
için, aynı zamanda baştan çıkarmayı, insanın kendini tümüyle adama yeteneğini , arzuları ve birleşmek, bağ kurmak ve kaynaşmak
için duyulan arzuyuda temsil eder. Venüs estetik duyarlılığıda simgelediği için bir yandan sanatsal ilgi ve yeteneği diğer yandan
yüksek zevkleri ve duyma, koklama, dokunma, tatma ve görme gibi duyumsal keyifleri temsil eder. Ay ve Venüs dişi prensibi
oluştururlar. Amam Venüs genç kadını sevgiliyi ve bağımsız kadını simgeler.
Güçlü yönleri: Baştan çıkaran kadın. Hayat dolu ilişkiler, uyum, denge, uzlaşma ve içten bir empati ( başkasının duygularını
anlayabilme yeteneği) arzular. Aranmak, sevilmek, pohpohlanmak ve okşanmak ister. Lüksü, zerafeti ve kibarlığı çok sever. Sbırlı,
bağlı, anlayışlı, iyiliksever, içten sosyal, şefkatli, zarif ve özverilidir. Zevki ve artistik yeteneği gelişmiştir. Duygusal ve estetiktir, seçkin bir yaşam zevki vardır. Güzel olan her şeyden keyif alır.
Problemli Alanı: Yapaylık. Başkalarından sık ve kolay ayrılır.Dışsal faktörlere aşırı önem verir. Kibirli,yüzeysel,zevksiz, hilekar,sapkın,zevke düşkün, kolay baştan çıkan, açgözlü, saplantılı, tembel, vicdansız, çocukça ve ölçüsüz, kaba, kıskanç, acımasız, ukala, iddiacı,ve düşük ahlaklıdır.
Amacı: Aranmak ve istenmek, aramak ve istemek,ilişkiler kurmak. Sevgi ve erotizmi en yüksek düzeye çıkarmak. Güzelliği, sanatı ve uyumu ifade etmek, beslemek, geliştirmek. Zarif bir yaşam tarzını, seçkin davranışları ve güzel zevkleri geliştirmek ve muhafaza etmek.
Venüs Prensibinin Temsilcileri: Dünyaya güzellik ve sevgi getiren tüm insanlar: Ressamlar, heykeltıraşlar, aktör ve aktrisler, yazarlar, müzisyenler, tasarımcılar, kozmetikçiler, mimarlar ve sevecen insanlar,8 eğlence dünyasında çalışanlar dahil)
Fiziksel bağlantıları: Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrek, ter bezleri ve erotik bölgeler
Mitolojik bağlantıları:Afrodit(yunan) Venüs(roma) aşk, güzellik ve barış, aynı zamanda uyum tanrıçası.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:13 -->-> Daha önceki mesaj 13:11 --

VENÜS'ÜN SEMBOLÜ
Bu sembolde tin'i, sonsuzluğu (daire) maddeyi veya maddi koşulları temsil eden sembol olan haçın üstünde görüyoruz. Bu durumda madde daha önemsiz bir konumda bulunuyor. Ancak bunu Venüs'ün fonksiyonunun bütün bedensel arzuları ve maddi çekicilikleri bir kenara atmak şeklinde düşünmemeliyiz. Bu sembolü alıcı, feminen, kendine doğru çeken olarak kabul edebiliriz. Venüs bir şeyi beğendiğinde, o şeyi gidip alan Mars'tır. Biyoloji ve tıpta Venüs sembolü feminen'in sembolüdür.
Bu sembolün tanrıça Venüs'le ilişkilendirilen "kibir ve gösterişin aynası"nı temsil ettiği söylenmektedir. Ayna daire, aşağıdaki haç da aynanın sapıdır. Ayrıca Mısırlıların Ankh'ı olduğu iddia ediilmektedir.
VENÜS'ÜN TEMEL FONKSİYONU
Venüs'ün temel fonksiyonu diğer insanlarla ve çevreyle "birbirine bağlı" ilişkiler geliştirmektir. Bunun için ussal beceriler kanalıyla rasyonel bir yargılamanın aksine, duyguları değerlendirmek gerekir.
Bu fonksiyon duygularla ve duyguların eksikliği ile ilintilidir. Sadece zihinsel ve entelektüel süreçleri ele almamak gerekir.
Venüs insanın kendisini diğer insanlarla ilişkilendirmesini; ilişki kurmasını, bağlanmasını, hatta bariz biçimde uyumsuz görünen temasları kurmasını simgeler.
Davranışlarda işbirliğine yatkın modeller oluşturulur. Bağlılığın gereklerine göre, bilinçli veya bilinçsiz, amaç birliği, işbirliği, sempati ve empati geliştirilir. Karşıtlar biraraya getirilir. Denge, uyum ve ritim sağlanır.
Venüs daha ziyade içsel ve subjektif bir deneyimdir. Kendine çekme arzusunu ve gücünü simgeler. Her iki cinste de kadınsı dürtüyü temsil eder. Bu, cinsel bir ilişkinin fiziksel yönünden daha fazlası demektir. Karşıtları birleştirme isteği, sevmenin gücü, sıcaklık ihtiyacıdır. Yaratıcı dürtünün özündeki duygudur.
Şükran duyma ve şükran duyulma ihtiyacıdır. Bir şeyi veya bir insanı destekleme ihtiyacıdır. İnsanın kendisiyle çevresi arasındaki sürtüşmeyi ve uyumsuzluğu azaltma arzusudur. Doğadaki ve sanattaki güzelliğin, estetiğin keyfini çıkarma ihtiyacıdır.
Tüm bunların dışında Venüs'ün en temel fonksiyonu insanın iç dünyasındaki tanrılar (gezegenler, psikolojik fonksiyonlar) arasında barışı sağlamaktır. İnsan ancak onun sayesinde kendisiyle barışık olabilir. Ayrıca sevgiyi verme, sevgiyi alma ve kendimizi sevme kapasitemiz de Venüs'le simgelenir.
Astroloji, Psikoloji ve 4 Element kitabında Stephen Arroyo Venüs'ün fonksiyonu ile ilgili olarak şu soruları soruyor:
Kişi sevgisini nasıl ifade eder?
Takdir edildiğini nasıl hisseder?
Kendisini nasıl verir?

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:13 -->-> Daha önceki mesaj 13:13 --

VENÜS VE BAĞLANTILARI
MESLEKLER: Tüm sanatsal işler -müzik, resim, sahne sanatları, bale; çiçekçi, bahçe mimarı, iç mimar, dekoratör, mobilya imalatçısı veya satıcısı, fotoğrafçı, galerici, konfeksiyoncu, şarapçı, parfümcü, kozmetikçi, döşemeci, perdeci, kuaför (saç tasarımcısı), güzellik salonu sahibi, modacı, gravür sanatçısı.
BİTKİLER: Akçaağaç, kızılağaç, badem ağacı, elma ağacı, kayısı ağacı, şeftali ağacı, kuşkonmaz, baklagiller, kayın ağacı, kiraz ağacı,kestane ağacı, fulya, papatya, kara hindiba, mürver ağacı, üzüm, çilek, zambak, hatmi çiçeği, nane, orkide, solucan otu, kekik,menekşe. Tüm hoş, hafif kokulu baharatlar ve parfümler.
RENKLER: Sarı, uçuk mavi, pastel renkler, turkuaz: aynı zamanda beyaz, gök mavisinden yeşile kadar renkler, limon sarısı, açık sarı,
pembe, çivit rengi, şarap rengi, leylak rengi, mor, bazen de koyu vişne rengi ve parlak kırmızı.
METALLER, MİNERALLER: Bakır; aynı zamanda bronz, pirinç.
DEĞERLİ TAŞLAR: Akik taşı, alabaster (kaymaktaşı, su mermeri), beyaz ve kırmızı mercan, beril (gök zümrüt), lazûlit (lacivert taşı), tüm beyaz taşlar, pırlanta, turkuaz, tüm mavi renkli safirler, zümrüt, yeşim.
HAYVANLAR: Serçe, kumru, kuğu, kırlangıç, geyik, yunus, tavus kuşu, ardıç kuşu, iskele kuşu, keklik, sülün, tavşan, keçi, panter, arı, kelebek, ıstakoz, som balığı.
TATLAR: (Sepharial'e göre) Tatlı ve ılık, sıcakça.
BİÇİMLER: (Sepharial'e göre) Kıvrımlı çizgiler, ritmik helezoni kıvrımlar (sütun, kolon).
HAFTANIN GÜNÜ: Cuma. İngilizcesi Friday, Almancası Freitag, İtalyancası Venerdi, Fransızcası Vendredi, Anglo-Sakson dilinde Frigedaeg (Frigga).
Hazırlayan: Barış İlhan

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:14 -->-> Daha önceki mesaj 13:13 --

Venüs yaşamınıza zevk katan her türlü şeyin yanında, sevebilme kapasitesinizi, sevginizi ve aşkınızı dışa vurumunuzla bağlantılıdır.
Doğum haritasında Venüs, kişisel ilişkilerinizde, özellikle evlilik ve aşkta duygularınızı nasıl ortaya koyduğunuz hakkında kuvvetli ipuçları verir. Paraya, mal varlıklarına, konfora, sosyal ve estetik değerlere yaklaşım biçiminizi gösterir. En yüksek anlamıyla Venüs insan türünün sevgisini ve sosyal adalet için duyduğunuz arzuyu anlatır.
Venüs doğum haritanızda olumlu açılar yaptığı zaman, uyumlu ilişkiler yaşamanızın yanında, sevginizi, aşkınızı, dokunarak,
sözlerinizle ya da başka yöntemlerle kolayca ifade edebilme yeteneği de kazanırsınız. Duygularınız ve sevgi hisleriniz, kişisel değer duygunuz ve yakın ilişkiler kurabilme yeteneğiniz, Venüs’e açı yapan gezegenler tarafından etkilenir. Venüs’ün açıları birebir ilişkilerinizde sevginizi dışa yansıtma, birlikte olma şeklinizi, insanlarla paylaşma arzunuzun hayatınızın hangi alanlarında doğduğunu, estetik ve artistik değerlerinizin, yaratıcı eğilimlerinizin ortaya çıkış şekilleri konusunda oldukça kuvvetli ipuçları sağlar.
Venüs ; Kadın gözüyle Dünyadır..
Mars ; Erkek gözüyle Dünyadır..

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mayıs 2023, 02:15   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - PLANETLER/İŞARETLER




26 Şub 2019
Kare Açılarla Yaşamak
Kare açılarının hem iç hem dış dünyamızda çatışmayı temsil ettiği öğretildi bizlere. 90 derecelik açıdaki gezegenler çözmemiz gereken sorunları gösterir. Tam sorunu hallettiğimizi düşündüğümüz anda tekrar ortaya çıkarak dikkatimizi talep eder. Bu açı hayatın önemli alanlarını temsil eden iki evde bulunan ve çok farklı iki burçtaki gezegenler arası baskın olma savaşıdır. Tüm zorlu açılar arasında kareler zıt ihtiyaç ve arzular arasında yaşanan en dinamik gerginliği yaratırlar.
Kareler kötü olmalı, değil mi? Kim çatışma ister ki? Ama haritanızda hiç kare açı olmasaydı ve hiç kare açı transiti veya ilerletimi yaşamasaydınız dünyanız nasıl olurdu?
Veya haritanızdaki gezegenlere kare açı yapan gezegenleri olan insanlarla temastan kaçsaydınız? O zaman var oluşunuz rahat, huzurlu ve sorunsuz olur muydu? Belki, ama sıkıcı olacağı kesin.
Kare açılar, dışarıdan gelen bir baskıyla baş etmek veya içsel bir sıkıntıyı rahatlatmak için bizi canlandırır ve harekete geçirir. Zorlamalar olmasaydı, o uzun çalışma saatleri aptallaştırıcı bir rutine dönüşürdü. Özel hayatınız renksiz ve cansız olurdu. Sohbetler uykunuzu getirirdi. Gerginliklerle gelişiriz. Budur bir kitabı gerilim romanına çeviren.
Budur kariyerimizde heyecan yaratan. Aşk hayatımıza can veren.
Gezegenlerin Yakınlığı: Herhangi bir açı incelemesinde ilk aşama iki gezegenin uyumluluklarına bakmaktır. Ay ev Uranüs arasında bir kare açı düşünün. Bu ikisinin doğasındaki uyumsuzluk çok az gezegen arasında bulunur.
Bu iki gezegenin niteliklerini ve özelliklerini karşılaştırırsanız ne kadar uyumsuz olduklarını görebilirsiniz. Uranüs, doğası gereği deneysel, yaratıcı ve radikal iken Ay doğası gereği geleneksel ve tutucudur.
Ay, eskiye ait dişil bir enerjidir; Uranüs ise geleceğe ait ve daha erildir. Uranüs maceraseverdir ve heyecan arar; Ay ise güven odaklı ve koruyucudur. Ay, geçmişi saklamak ister; Uranüs ise çürüyen yapıları yıkmak ve yepyeni bir düzen kurmak ister.
Ay, geleneksel bir aile tarifiyle yemek yapmaktır; Uranüs ise bir sürü yapay katkı maddesiyle dolu ileri teknoloji gıda üretimidir.
Ay ve Yengeç aile ve kökleri arzular; Uranüs ve Kova bir bilgisayar ve birkaç raf dolusu kitap ile bir karavanda yaşamaktan mutlu olur. Kova insanları muhalif, isyankâr ve otorite karşıtı iken Yengeçler gelenekseldir ve ailelerinden gördükleri şekilde yaşamayı severler.
Uyumsuz Elementler – Diğer Bir Çatışma Nedeni: Kare açı yapan iki burcun elementleri uyumlu değildir, aktif bir gerginlik yaratırlar. Örneğin, tüm hava grubu burçlar su ve toprak gruplarına kare yaparlar. İkizler, Balık ve Başak’a; Terazi, Yengeç ve Oğlak’a; Kova, Akrep ve Boğa’ya kare açı yaparlar. Benzer şekilde, Su burçları ateş ve hava
burçlarına – Yengeç, Koç ve Terazi’ye; Akrep, Aslan ve Kova’ya; Balık, Yay ve İkizler’e – kare açı yapar.
Dönüştürücü Olarak Nitelikler: Diğer bir adım ise iki burcu niteliklerine göre öncü, sabit, değişken şeklinde sınıflandırmaktır. Kare açılarda iki burcun nitelikleri de aynıdır ama burası tam da gerilimin yattığı yerdir. Aynı zamanda da bu gerilimin ne kadar kolaylıkla veya zorlukla çözülebileceğini de gösterir.
Değişken burçlar (İkizler, Başak, Yay ve Balık) bir çatışma anına daha verici olup en adapte ve esnek davrananlardır.
Öncü burçlar (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) eylem odaklı ve hedeflerine ulaşmaya kararlıdır. Bu nedenle, zorlu transit ve progresler karşısında çabuk harekete geçseler de genelde diğer karelere göre daha kavgacıdırlar.
Sabit burçlar (Boğa, Aslan, Akrep ve Kova) en çözümlenmesi en zor kare ve karşıt açılardır. Çünkü her iki burç da inat edip tutumunu değiştirmeyi veya uzlaşmayı reddedebilir. Durumlarını koruma eğilimleri vardır, değişmekten nefret ederler ve çok dayanıklıdırlar.
Kare Açılarla Yaşamak – Çatışan İkili ile Huzurlu Varoluş 
Kare açılar bizi genişlettikleri için büyümeyi ve gelişmeyi sağlarlar. Doğum haritasında bu açı bulunmayan kişilerde değişime karşı bir motivasyon eğilimi olmaz. Dolayısıyla bir zorluk karşısında harekete geçme olasılıkları da düşüktür. İlişki karşılaştırma haritalarındaki birkaç kare açı olması ilişkiyi dinamik hatta ateşli tutar. Bu kimyasal durum neden bazı uyumsuz görünen ilişkilerin uzun sürdüğünün cevabı olabilir.
Bu açıyla gelen bir öğrenme durumu vardır. Zamanla ve tekrarlayan transitlerle birlikte büyürüz ve her iki gezegen enerjisini de mutlu tutmak için daha doğru stratejileri geliştiririz. Kendi kare açılarımla, deneme ve yanılma ile yaşama becerisi geliştirdim, onlarla barıştım.
Bir gezegen birlikteliğini kardeş kavgası gibi göstererek doğru/yanlış veya iyi/kötü şeklinde sınıflandırmayın. Bu gezegenlerin bulunduğu burç ve evlerin temsil ettiği alanlarda çatışan ihtiyaçlar için zaman ayırın. Her iki gezegene de kaliteli zaman ayırır ve hayatınızda olması gerektiği yeri verirseniz eğer çok daha iyi şekilde birlikte var olacaklardır.
Donna Cunningham
Çeviren: Ayla Dertli

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 22 Mayıs 2023, 17:03   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - PLANETLER/İŞARETLER




AY
Kişinin ruh hali ve duygu dünyasıyla ilgili bilgiler verir. Korunma ve güven duygusunun kaynağı, ihtiyaçlar, alışkanlıklar, güdüsel davranışlar ve tepki gösterme tarzını anlatır. Ayrıca evdeki psikolojik atmosfer, yuva-ev-yerleşimle ilgili konular, bilinçaltı, geçmişten gelenler, anılar, aile kökleriyle ilgili bilgileri gösterir. Dişil enerji, kişinin yaşamındaki anne figürü ve ondan öğrenilen doğrulardır. Anneyle ilişkiler, bir kadının nasıl bir anne olduğu, kadın figürler, erkekler için eş hakkında bilgiler verir. Beslenme alışkanlıkları da Ay ile anlatılır. Ayrıca mitolojide Artemis’le anlatılır. Vücuttaki sıvılar, hormonlar, mide ve sindirim sistemi, kadında üreme organları ile doğurganlık kapasitesini anlatır. Ay’ın bulunduğu burç, ev ve açılar kişinin duygu dünyasıyla ilgili açıklayıcı bilgiler verir.Ay Yengeç’i yönetir, Boğa’da yücelir, Oğlak’ta zararlı ve Akrep’te düşer.
Ay'ın bulunduğu burç, günlük hayatta gösterdiğiniz duygusal reaksiyonları belirler. Ay’ın pozisyonu, size çocukluk devresinde aileniz tarafından kazandırılan tavırları da gösterir. İlk deneyimlerinizin duygusal platformda nasıl renklendiğini ifade eder. Diğer insanların eylemlerine ve dış etkilere gösterdiğiniz reaksiyonları belirler. Annenizle ve genel olarak kadınlarla ilişkilerinizin ve ev yaşamınızın nasıl yürütüldüğünün anlaşılmasında önemli rol oynar. Geniş kapsamlı toplumsal ilişkilerinizde davranış şeklinizi gösterir
Ay Neleri Temsil Eder?
Ay öncelikle sağlığımızla ilgilidir ve bu yüzden kadınları çok daha fazla etkiler. Ay dişi olarak tanımlanan bir güçtür. Bir erkeğin yaşamındaki en önemli kadını Ay burcu belirler. Bu kadın sevilen anne kız arkadaş, Ya da eş olabilir. Ay doğum anında girmiş olduğu burcun özelliklerini alır ve erkek için bu kadınla ilgili düşünceleri belirler. Yaşamımızın ilk dönemi çocukluğumuz Ay’ın yönetimindedir.
Horoskopta Ay sevdiği bir burçta ve uyumlu açılar yapıyorsa kişiyi saran bir anne sevgisini açıklar, Kişinin yaşama ve topluma uyum sağlamasına ve kendini ifade etmesine yardımcı olacak tepki modellerini ortaya koyar. Ay doğum anında sert bir açı aldıysa annenin aşırı sevgisi kişiyi boğabilir. Yine Ay sert bir açı aldıysa kişinin anne sevgisine hasret kalmasına da neden olabilir. Ay horoskopta 4ncü evimizi ve yengeç burcunu yönetir.
Ay ve Duygular:
Ay kişiliğimizin yarattığı duyguları da temsil etmektedir. Yaşadığımız sürece karşılaştığımız olaylar da bize çeşitli duygular uyandırırlar. Bunların hepsi doğrudan doğruya Ay ile bağlantılıdır. Ay özellikle bulunduğu burç konumuna göre dış dünyada kendimizi ifade ve uyum sağlama girişimlerimizde bizi engelleyen ya da bize yardım eden zihinsel ve duygusal özel karmik modelleri temsil eder. Ay burcumuz kendimizi içgüdüsel olarak nasıl savunduğumuzu gösterir. Ateş burcundaki Ay hiddet ile tepki verir. Hava grubunda olduğunda tartışma konuşma ve akılsal yaklaşımla, Su grubunda Ay, Geri çekilmek ya da duygusal taşkınlıklar, Toprak grubunda ise dayanma gücüyle tepki verir. Ay’da manyetik bir güç vardır. Bu çekicilikte gel git denilen olaylara neden olur. Horoskoplarımızdaki Ay da belirli planetlerle açılar oluşturur ve onlarla arasında bir çekicilik belirir. Ay bazı yıldızlarla açı yaparken onların belirli özelliklerini alır. Ay sevdiği bir burçta ve yıldızlarla uyumlu açılar yapıyorsa insanlar sizi çekici bulurlar ve size yaklaşırlar. Fakat Ay sevmediği bir burçtaysa ve sert açılar alıyorsa iyi özellikler almaz. Ay burcunuzu bilmeniz insanlarla olan ilişkilerinize ışık tutabilir. İnsanların size nasıl yaklaşacaklarını ve nasıl davranacaklarını yine Ay burcunuz ve açıların durumu saptar.
Ay ve Verimlilik:
Ay, büyümeyi ve verimliliği temsil eder. Ay anneyi simgelediğinden birçok kişi Ay’ ın sadece doğumla ilgili olduğunu düşünür. Bu yanlış bir kanaattir. Ay yaratılan ve büyüyen her şeyle ilgilidir. Ay nasıl bir bebeğin doğması ve büyümesi ile ilgiliyse aynı şekilde bir işin ortaya çıkması ve geliştirilmesiyle de ilgilidir. Bir bebeğe bakmak büyütmekte bir işle ilgilenmekte Ay’ın yönetimindedir. Her ikisinde de bakım ilgi ve sevgi vardır. Emekle sevgiyle kurulan bir işin başarıya erişmesi de bunun bir kanıtıdır. Ay doğadaki tüm canlıları etkiler. Yeni Ay’dan Dolunaya kadar olan devrede kasaplık hayvanların daha çok daha çabuk semirerek kilo aldıkları bilinmektedir. Yine; Dolunaydan itibaren de hayvanlar pek semirmeyerek zayıfladıkları da fark edilmiştir. ABD’de kasaplık hayvanların kesimi Yeni Ay’la Dolunay arasında yapılmaktadır. Bunun sebebi de bu süreçte hayvanların besili olmasıdır. Pek çok doktorda Ay’ın konumu takip ederek bu durumu fark etmiştir. Bebekler Yeni Ay’dan itibaren iki hafta içinde daha çabuk gelişirler ve daha canlı olurlar. ABD’de bazı boğaz burun doktorları bademcik ameliyatlarını Dolunaydan sonra yapmanın daha uygun olduğunu açıklamışlardır, Çünkü bu dönemde yapılan ameliyatlarda kan kaybı olmamaktadır. Yeni Ay’la Dolunay arasında yapılan ameliyatlarda daha fazla kan kaybı olduğu anlaşılmıştır. Yine istatistikler, Yeni Ay’dan itibaren daha fazla doğum olduğunu da ortaya koymuştur. Dolunaydan sonraki doğumlarda sorunlar çıkmaktadır. Yani bu devrelerde ölü bebek adedi diğer zamanlara göre daha fazladır. Doğduğumuz anda Ay’ın durumu çok önemlidir, Yeni Aydan itibaren doğan çocukların daha talihli oldukları bilinmektedir. Dolunaydan sonra doğanların başarı için çok daha fazla uğraşmaları gerekmektedir. Yeni Ay’da doğan çocuklar çok zeki olurlar. Eğer o gün doğdukları anda yıldızlarda uygun açılardaysa dahiler dünyaya gelmektedir. Dolunaydan sonra doğan çocuklarda fevkalade belleklere sahiptirler.
Ay Kişilik ve Ruh:
Güneş ‘’ Hayat veren Güç’’ olarak adlandırılır. Güneş olmasaydı yaşamda olmazdı, Güneş insanı kişiliği temsil eder. Dünyamızın uydusu olan Ay ise güneşin ışınlarını yansıtır. Ay insanda gizli kalan şeyleri temsil eder, Ay ruhumuzun aynasıdır aslında. Ay doğduğumuz anda sevdiği bir burçta ve evde diğer planetlerle uyumlu açılar yapıyorsa pırıl pırıl bir ruha sahip olduğunuzu açıklar. Bu ruh sayesinde kişiliğiniz gelişecek ve en üstün duruma gelebilecektir Ay Yengeç burcunda tam anlamı ile güçlüdür. Boğa’da rahat eder özellikle de Boğa’nın 3ncü derecesinde çok etkilidir. Ay her ev ve burçta değişik özellikler gösterir ve doğum anında girdiği burcun özelliğini alır. Ay, her burcu ve her evi sevmez. Her planet olumlu ve olumsuz açılar yapabilir her horoskop bir bütündür ve tümüyle değerlendirilmelidir. Ay sevmediği bir burçta çok uyumlu bir Venüs güçlü bir Jüpiter açısı alıyorsa her şey değişebilir. Ay, yaklaşık 2,5 günde bir burç değiştirir. ve bu sürede bulunduğu burcun özelliklerini kendi özellikleri ile birlikte yeryüzüne yansıtır.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:02 -->-> Daha önceki mesaj 17:02 --

AY HAVA BURÇLARINDA
Ay hava grubundaki burçlardan (özellikle İkizler ve Kova'da -Terazi'de daha az) birindeyken doğan çocuklarda anne bebeğin duygusal
ihtiyaçlarına karşı soğuktur ve çocuk ağladığında ya da annesinin hoşlanmadığı bir başka duygu ifade ettiğinde anne uzaklaşma eğilimi gösterir. Neticede çocuk bütün duygusal isteklerini kesip onlardan uzak durmayı öğrenir...ya bunu yapacaktır, ya da annenin sevgisini ve onayını yitirecektir. Uç noktalarda bu, kişiyi şizoid bir insan olmaya doğru götürebilir. Ay'ları hava grubunda olan insanlarda, anne genellikle duygularla ancak entelektüel düzeyde başa çıkabilir ve çocuktan bu duyguları açıklamasını veya mantıklı hale getirmesini isteyebilir (fakat bu imkansızdır, çünkü duyguların mantıkla pek işi yoktur). Birer yetişkin olarak, bu insanlar duygularıyla temasa geçmektense, onlarla akılla başa çıkmayı yeğlerler. Kendilerinin ve başka insanların duyguları hakkında konuşup durmak isterler. Karşılaştığım bazı vakalarda İkizler'deki taklitçi Ay'a sahip insanlar akılları kanalıyla bazı durumlarda bir şeyler hissetmeleri gerektiğini biliyorlardı ve sosyal açıdan kabul görebilmek için aslında hissetmedikleri duyguları hissediyormuş gibi yapıyorlardı.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:02 -->-> Daha önceki mesaj 17:02 --

AY TOPRAK BURÇLARINDA
Ay'ı toprak burcunda olanlar da duygularıyla başa çıkarken bir miktar güçlük çekerler. Eğer onu göremiyorsanız, dokunamıyorsanız, ya da tadamıyorsanız, o gerçek değildir. Oğlak ve Başak'taki Ay bu "mantıkdışı" duyguları analiz edip elemek ister. Boğa'daki Ay duyguları ve geri kalan hemen herşeyi kabullenmeye daha yatkındır, ancak dinginliği oluşturmak için de çok uğraşacaktır. Oğlak veya Başak'taki Ay'a sahip insanların kendilerine izin verdikleri temel duygu kusursuz olamadıkları için kendilerini suçlamaktan doğan melankolidir -doğrudan aşırı eleştirel ebeveynlerinden aktarılan bir duygu. Buna rağmen, toprak burcundaki Ay duygulara uygulanabilirlik açısından yaklaşır -probleme neyin yol açtığını bulmaya çalışır ve üstesinden gelebilmek için adımlarını nasıl sağlam atabileceğini araştırır. Bu nedenle, içlerinde duygusal krizler yaşayan ve neticede dış dünyanın talepleriyle başa çıkmakta zorlanan insanlara bu kişiler bir Cebelitarık Kayası gibi görünürler.

Ay toprak elementi burçlardan birindeyse, duygusal anlamda iyi hissetmek İster. Bu sebeple çalışma şartlarını düzene koymak ve güvenli bir ortam yaratmak ister.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:03 -->-> Daha önceki mesaj 17:02 --

AY ATEŞ BURÇLARINDA
Ay'ları ateş burcunda (Koç, Aslan, Yay) bulunan insanlar yaşamda karşı karşıya kaldıkları çoğu duruma daha aktif, hatta bazen saldınganca tepki verirler, tabii bu duygular için de geçerlidir. İçgüdüsel olarak kendilerini canlarını sıkan şeyi durdurmaya veya ihtiyaçlarının ardından gitmeye seferber ederler. Öfke çoğumuzun başa çıkmakta zorlandığı bir duygudur, ancak burada Ay'ı ateş burcunda olanlar diğer burçlardan daha iyi durumdadırlar (eğer Ay Pluto, Satürn veya Neptün'den gerilimli bir açı almamışsa). Benim Ay'ı ateş burcunda olanlarda saptadığım en belirgin özellik başkalarının duygularına duyarsızlıktır. Kendi işleriyle öyle "aptalca istekli" meşguldürlerki, durup da sizin onların hareketleriyle ilgili neler hissedebileceğinizi düşünmeyi akıl edemezler. Önce onların ilgisini çekmek zorunda kalırsınız. Eğer bir şekilde onların bir parçası olarak tanımlanırsanız (tipik bir Aslan veya Koç tavrı), veya egoları işin içine girerse, sizin duygularınıza da kendi duygularına verdikleri tepkiyi verirler --"Hücum!".

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:03 -->-> Daha önceki mesaj 17:03 --

AY SU BURÇLARINDA
Su okült öğretilerde duyguları temsil eder ve Ay'ları su burçlarında olanlar diğer burçlarda olanlardan daha duygusaldırlar. Buna sempati göstermeyen bazı ruhlar onların bununla mest olduklarını bile söylerler. Ay Akrep'te ve Yengeç'te olduğunda duyguları deneyimlerken, keşfederken ve hazmederken hatırı sayılır miktarda enerji sarf edilir. Ne kadar çelişkilidir ki, en duygusal olma potansiyeline sahip Balık'taki Ay sürekli tatsız duygulardan kaçmaya çalışır. Bunun sonucunda, bazı durumlarda, bağımlı bir kişilik geliştirebilir veya bir hayal dünyasında yaşamaya başlar. Ay'ı su burcunda bulunanlar diğer insanların duygularına da çok duyarlıdırlar ve tepki verirler. Genellikle sezgisel olarak sizin hissettiğiniz duyguları hissederler. Bu insanların temel zorlukları duygularıyla aşırı meşgul oldukları için dış dünyayla başa çıkmakta verimli olamamalarıdır. Yaşamın çoğu alanında olduğu gibi, duygular arenasında da denge sağlamak zorunludur.
Bitirirken, doğum haritamızdaki Ay'ın ve Ay'la bağlantılı olan, köklerimizi ve temellerimizi gösteren dördüncü evin çok önemli olduğunu söylememiz gerekir. Eğer haritanızdaki Ay zor bir burçta buluyorsa veya gerilimli açılar alıyorsa, temelleri atarken veya kökleri salarken bir şeyler yanlış gitmiş demektir. Bu durumda, bağlılık ve güvenme yeteneği derinden etkilenmiştir ve duygularla dengeli biçimde başa çıkmak güçleşmiştir. İşte bu nedenle bir haritadaki Ay'ı iyi anlamak çok önemlidir.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
temel astroloji


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TEMEL ASTROLOJİ - EVLER shera_hanif Burçlar, Fallar ve Kehanetler 6 15 Kasım 2023 12:19
TEMEL ASTROLOJİ shera_hanif Burçlar, Fallar ve Kehanetler 2 08 Mayıs 2023 03:36
Hamilelikte İşaretler ve Chlamydia Belirtileri Lykia Kadın Sağlığı 0 06 Eylül 2014 22:39
Almanca İşaretler Amelia Almanca 0 18 Mayıs 2014 11:26
Evlenmek İstemediğini Gösteren İşaretler Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 1 08 Nisan 2012 18:08