IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
6Beğeni(ler)
  • 1 Post By shera_hanif
  • 1 Post By shera_hanif
  • 1 Post By shera_hanif
  • 1 Post By shera_hanif
  • 1 Post By shera_hanif
  • 1 Post By shera_hanif

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2023, 14:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TEMEL ASTROLOJİ - BURÇLAR




BU ALANDA BURÇLAR İLE İLGİLİ TEKNİK DETAYLAR VERİLECEKTİR.

Burçları incelerken bir gezegenininiz hangi burca yerleşmiş ise o görünümü alacaktır unutmayın

güneş : yaşam gücünüz
ay : ay davranışlarınız
merkür : düşünme şekliniz
venüs : empati ve sevme yeteneğiniz
mars : mücadele şekliniz
jüpiter : odaklanmanız
satürn : kısıtlanma ve disiplininiz
uranüs : dönüşüm tavrınız
neptün : hayalleriniz idealleriniz
pluton : değişim gücünüz
şiron : kapanmayan yaralarınız
lilith : düşmanlıklarınız/düşmanlarınız
KAD : hayat hedefiniz
GAD : tutuculuk alanınız

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Mayıs 2023, 22:13   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - BURÇLAR




KOÇ BURCU
Karakteristiği: Sıcak ve kuru
Cinsiyeti: Erkek
Huyu: Tez canlı( çabuk kızan)
Sembolü: Yetişkin insanın sembolü olan yana açılmış eller. Bu işaret, yeni bir yaşamı ve ışığı arayışı da simgeler. Sonraları bu sembol koç boynuzu olarak ta simgelenmiştir.
Fiziksel Bağlantıları: Baş, yüz, kan
Arketipi: Savaşçı
Motivasyonu: Spontan isteklilik, heves.
Yaşamdaki işi: Saldırmak, mücadele etmek, kendini kabul ettirmek
Modelleri: Kahramanlar, büyük komutanlar ve liderler.
Mevsimsel Bağlantıları: İlkbaharda güçlerin uyanışı
Gölgesi: Yıkıcı
Açlığı: İradesini geliştirmek ve fetihler yapmak
Kusuru: Fazla aktif olmak, boğayı daima boynuzlarından yakalamak.
Yönlendiren prensibi: İstiyorum!
Mitolojik Bağlantıları: Helle Phrixus . “Altın Post”un (Golden Fleece) peşinde.

Koç güçlerin uyanışını simgeler. Burcun temel konusu egonun geliştirilmesi, insanın iradesini kabul ettirmesi ve dünyayı fethetmektir. Koç insanı aceleci, güçlü, iradeli ve düşüncesizce hareket eden erkeksi gücü temsil eder. Karekteristik özellikleri hareketlilik, faaliyet, insiyatif, sabırsızlık ve yorulmaksızın öne fırlamaktır. Koç darbelerden sonra kolay silkinip ayağa kalkar. Koç insanı yorulmaz ve cüretkar olarak da kabul edilir. Koç tasasız ve sıcak bir dürüstlük ve açıklık taşıyan öncü bir tipdir. Yetişkinlik çağında bile sempatik bir çocuksuluk taşır. Sarsılmayan bulaşıcı bir iyimserliği vardır. Diğer insanlarla da yaşamla yüzleşme enerjisi ve cesareti veren güçlü bir yaşam coşkusuna sahiptir. Güçlü yönleri arasında enerjik insan olması ilk sırada gelir.Kendiliğinden, anlık ve dürtüsel davranan, aklına koyduğunu kendi başına yapan biridir.Yalın, açık, direkt, hevesli, şen, şakrak insandır. Çok dinamiktir ama sebatsız sayılır. Bir amaçtan diğerine koşar. Ayıplanma duygusu taşımaz.Duygusal alanda dokuz canlı insan sınıfına girer. Her başarısızlıktan veya
yenilgiden sağ çıkabilir. Tekrar güçlenir ve hücuma geçer.Tükenmez bir iyimserliğe, geniş bir girişimci ruhuna ve görüşüne sahiptir. Öncü insandır. Başka insanların deneyimlerini kullanmayan Koç insanı kendi bildiğini okur. Bu süreç içinde şaşırtıcı ve olağandışı algılayışlara, yöntemlere ve çözümlere varır. Olgun veya yaşlı çağında bile yeni kavrayışlar keşfedebilir.
Problemli alanlarına gelince; sabırsız insandır. Her şeyin hemen olmasını ister. Hiç bir sabır veya dayanıklılık işareti göstermeden balıklama planlara girişir. Çok kere düşüncesizliği ile başkalarına zarar verir. İlkel bir gözüpektir. Duygusal alanda düşüncesiz insan olabilir. Pervasız, umursamaz bir bencilliği vardır. Yaşama karşı son derece kısa görüşlü ve basiretsiz bir yaklaşım sergiler. Anlayıştan ve özdenetimden yoksun kaba birisi olabilir. Dikbaşlı ve inatçı insandır. Dünyayı kendi görmek istediği biçimde yorumlar. Objektif görüşlerle ilgilenmez ve kendi bakış açısını izah etmek gereği duymaz. Olgun bir kişi olmadığından sorumsuz davranır. İnatçı ve keyfidir.
Son derece enerjiktir. Pratik zekalı ve meraklı olması da cabası. Yeni heyecanlar yaşamaz, keşiflerde bulunmazsa, kendini mutsuz hisseder. Kavgacı sayılmaz ama dertlerini anlatamazsa, mutlaka ses tonu yükselir, yüz ifadesinden de rahatlıkla kızgın olduğu hissedilir.
Övgü almaya bayılır. Bencil sayılmasının yanısıra, yardımseverlikleri takdire şayandır.
Koç burcundan biri asla kısıtlanmaya gelemez, derhal dik kafalılaşır. Hatta kırıcı bile olabilir.
Kesinlikle kötü bir yalancıdır. Beden dili onu derhal ele verir. Şayet gününde değilse ne yapsa yaranılmaz.
Tutkuludur Koç insanı. Tehlikeli aşk maceralarına girmekten asla kaçmaz. Hele aşıksa, çılgınlıklara hazır demektir. Tehlikeden kolay kolay korkmaz.
Konforlu ve lüks yaşamayı sevdiği için, her yerde bir numara olmayı ve dikkat çekmeyi ister.
Yıldızınız Cazibe, Savaş ve Seks temsilcisi Mars, en büyük güçlerden biri sayılır. Bu yıldız ateş etkili, yakıcı, sert, haşin ve insafsızdır. Fakat bu sözlerimiz sizi korkutmasın. Zira bu ateş etkili dost size yardımcı olduğu sürece sırtınız yere gelmeyecek demektir. Ancak yıldızınızı anlamanız ve onun özelliklerinden yararlanmaya kalkmanız da şarttır. Ancak bu şekilde Mars'la tatlı bir ahenk kurabilirsiniz. Cazibe, Savaş, Seks temsilcisi kendisine karşı gelmeyenleri korur ve güçlendirir. Yalnız her büyük yıldız gibi Mars'ın da iyi ve kötü tarafları bulunmaktadır. Siz bunun iyi tarafları sayesinde istediklerinizi elde ederken ağır etkilerinden de kendinizi korumaya gayret etmelisiniz. Mars, bu arada enerjiyi, mücadeleyi, kavgayı, atılganlığı, hiddeti de temsil eder. Aslında bir insanın hayatını iyi planlaması ve ahenk içinde yaşaması ideal sayılır tabii, ancak, bu söylediğimiz hayat sadece bir hayaldir. Zaman zaman insanın kendisini, sevdiklerini ve inandığı gayeleri koruması için tartışması, mücadele etmesi ve hatta savaşması da gereke bilir. Onun için yıldızınızın bu sert taraflarını da kötü saymayın. Sadece zaman zaman bu şiddetli yıldıza gem vurmanız gerektiğini de bilin. Çünkü Mars'ın inanılmayacak kadar şiddetli devreleri olabilir. Böyle zamanlarda yıldızınıza uyarsanız kavgacı, geçimsiz, huysuz, huzursuz bir in san haline gelebilirsiniz. Bu yıldıza boşuna "Savaş temsilcisi" denmediğini unutmamalısınız.
Yıldızınızın saydığımız özellikleri sizi belki biraz şaşırttı. "Bunun cazibesi nerede?" diye sorabilirsiniz. Fakat Ateş etkili Mars, savaşta olduğu kadar aşkta da sizi desteklemektedir. Bu yıldız kadınlara fevkalâde cazibe, erkeklere de seks gücü verir. Yıldızın Koç burcundan olan kimselere verdiği şirinlik, cana yakınlık, sevimlilik sözlerle anlatılacak gibi değildir. Koç burcundan olan kadın ve erkekler ilk anda karşısındaki kimseleri kolaylıkla etkilerler. Bu cazibe bir anda beğendiğiniz kimseyi adeta bir yumruk yemiş gibi sersemletiverir. Koç burcundan olanlar bu cazibeleriyle karşılarındakileri büyülerler.
Belki çok güzel veya çok yakışıklısınız, ya da yüzünüzü, vücudunuzu veya belki de tipinizi beğenmemektesiniz. Bu karamsar düşüncelerden hemen kurtulmanızı önereceğiz. Çünkü sizde Mars yıldızının eşsiz cazibesi olduğu sürece daima beğenileceğinizi bilin. Bir köşede oturup somurtacağınıza beğendiğiniz kimseleri kolaylıkla kendinize bağlayabileceğinizi düşünmelisiniz.
Koç, burçların birincisi olarak kabul edilir. Bu burç başı temsil eder. Dolayısıyla da siz kafası iyi çalışan bir tipsiniz. Yıldızınızın verdiği enerji ve güç sayesinde kolaylıkla hamleler yapabilir, her işi çabucak kavrayabilirsiniz. Evet, her şeyi kolaylıkla hesaplayabilen, işleri kolaylıkla tasarlayabilen bir insansınız, ancak size bu arada sabırlı olmanızı da söyleyeceğiz. Zira burcunuzun en büyük kusuru aceleciliğidir. Yıldızınız size türlü imkânlar verirken çoğu zaman biraz sabırsızlık yüzünden türlü iyi fırsatları kaçırabilirsiniz. Hâlbuki o fevkalâde planlarınızı yaptıktan sonra biraz durup düşünseniz ve zor da olsa birazcık bekleyebilseniz hayatınızın akışını değiştirmeniz pek kolay olur. Onun için de size küçük bir öğüt vereceğiz. İşlek kafanız her türlü planı yapmaya uygundur. Siz birinci burçtan olduğunuz için öncü sayılırsınız. İleriyi iyi görür, karşınızda türlü imkânlar olduğunuzu bilirsiniz. Fakat işin bu devresinde aceleciliğiniz, ani çıkılara kalkışmanız yüzünden her şeyi bir anda altüst edebilirsiniz. Onun için ya sabırlı olmaya çalışmalısınız ya da çok güvendiğiniz biriyle birlikte hareket etmelisiniz. Böyle güveneceğiniz biri sizin iyi planlarınızı sabır ve dikkatle tatbik edecektir. Darılmayın ama siz pek dikkatli de sayılmazsınız. Dikkatten kastımız sevmediğiniz birinin sırtındaki vizonu veya bir rakibinizin son model arabasını görmeniz de değil tabii. Sadece planlarda teferruata dikkat etmeyi kastediyoruz. Siz işte böyle ufak ve önemsiz gördüğünüz şeylere dikkat etmezsiniz. Ama her işin başarılı olması için en küçük noktasına kadar hesaplanmış bir planla işe girişmek gerekir. Bu konuda size Başak veya Oğlak burcundan olan bir dostunuz yardım edebilir.
Cazibe ve Savaş yıldızınızın özelliklerinden biri de kıskançlıktır. Koç burcunda doğanlar daima ön planda gelmeyi arzularlar. Zaten söylediğimiz gibi onların konuşmalarında "ben" sözü pek sık geçer. Herkesin dikkatini çekmeyi, beğenilmeyi isteyen bu tip ikinci planda kalacak olursa ani bir kıskançlığa kapılır. Koç burcundan olanların kendisinden üstün kimseleri kıskanması da tabii sayılır. Çünkü o daima kendisinin başta gittiğine, daha üstünü bulunmadığına inanmak ister. Karşısına daha üstün birinin çıkmasından asla memnun olmaz; O kimseyi dikkatle inceleyerek kusurlu taraflarını araştırır, boylere yaralanmış olan benliğini korumaya kalkar. Aslında Koç burcundan olanları yenilgi kısa bir müddet için üzer ve hayal kırıklığına uğratabilir. Fakat onlar kısa süre sonra büyük enerjileri sayesinde hemen doğrulur ve yeni hayaller peşinde koşmaya başlarlar.
Koç insanını hayatta en fazla yıkan şey kıskançlıktır. Çünkü o üstün olduğuna inanmıştır. Ama asla aptal değildir. Başka birinde kendinde olduğunu sandığı özellikleri gördüğü zaman rahatsız olur. Hele o kimse bu özelliklerden yararlanarak başarıya erişmiş veya isim yapmışsa, bu, Koç burcundan olan insanları daha da sarsar. Garip bir şekilde haksızlığa uğradığını bile düşünür. Koç burcunda doğanların böyle imrendikleri özellikler taşıyan ve üstün buldukları kimselerle dost olmalarına imkan yoktur, için için o kimseyi beğenir, takdir eder fakat bir taraftan da kıskanırlar.
Bu üstünlük meselesinde seks de önemli değildir. Koç burcundan olan bir erkek, üstün bir kadını kıskanabilir. Yine Koç burcundan olan bir kadın da rakibi olan bir erkeği kıskanarak ona zıt gider. Bu kıskançlık sanat dallarında kendisini daha şiddetli olarak gösterir


DAHA FAZLA DETAYI İLERİDE FIRSAT BULURSAM EKLERİM

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:13 -->-> Daha önceki mesaj 21:36 --

BOĞA BURCU
Zodyak'ın ikinci burcu olan Boğa, insanın evriminin ve evren içindeki yerini bulmasının da ikinci aşamasıdır. İnsanın en çok kullandığı, fiziksel duyularıdır. Dokunabildiği, fiziksel olarak tutabildiği her şey, kendi gerçekliğini belirlemesine, anlamasına da yardım eder. Bu nedenle Boğa fiziksel kaynaklarına ve sahibi olduğunu düşündüğü insanlara çok bağlıdır. Boğa'nın en kuvvetli arzusu, kişisel emniyettir. Yerine getirilmeyen sözler ya da ihanet bu güven duygusunun kolayca sarsılmasına neden olur. Bu durumlarda Boğa, şiddetli reaksiyonlar gösterir ve karşısındakine bir şans daha vermeyi reddeder. Hayal kırıklığına uğramış bir Boğa'nın davranış biçimi, normal hallerinden oldukça farklıdır. Dünyadan tamamen elini eteğini çeker ya da tam tersine “çivi çiviyi söker” inanışıyla hareket etmeye başlar. Boğa, özellikle kendisinin istemediği, gerçekleştirmediği değişikliklere karşı dirençlidir. Boğa burcu insanları genellikle yaşamlarında başladıkları işleri bitirirler. Pek çok insanın dayanamayacağı zor koşullara katlanma, sabır ve metanet temel özellikleri arasındadır. Burcun sembolü olan Boğa bu sebatın, hatta inadın gerçek kaynağını oluşturur. Boğa'nın gücü ve kararlılığı, diğer insanların ona güvenmesini sağlar. Boğa insanı hayatını başka bir insana dayanarak yaşamayı sevmediği için, kendine güvenmek ve inanmak ister. Sevecen ve sabırlı Boğa, özellikle değer verdiği insanlarla birlikteyken ya da önem verdiği bir konuda emek verirken çok daha metanetli ve dayanıklıdır. Spontane değişiklikleri ve sürprizleri sevmez. Boğa, fiziksel eyleme geçmeden önce duygusal olarak kendini tartar, entelektüel olarak değerlendirmeden önce de deneyimden kazanabileceklerini saptamaya çalışır. Boğa'yı güzellik ve lüks gezegeni Venüs yönetir. Bu gezegenin etkisi altındaki Boğa insanı, fiziksel zevklere duyarlı, estetik değer yargıları güçlü, rahatına düşkün, duyarlı bir karakter sergiler. Estetik güzellik kadar finansal konularda da pragmatik yaklaşımları vardır. Doğayı ve doğal olan her şeyi sever. Boğa'nın kişisel zevklere ve konfora düşkünlüğü tembelliği de getirir. Dikkatli bir yapısı olan Boğa, yanlışlardan uzak kalmayı kolaylıkla becerebildiği gibi, değerli fırsatları da yakalamakta ustadır.
Koç burcuyla hayata doğan çocuk; Boğa döneminde özgüven kazanır ve fiziksel dünyaya enerjisini kanalize edecek hale gelir.
Aşamalı olarak duyularını keşfetmeye, fiziksel dünyayı araştırmaya başlar. Bu aşamada nesnelerin farkına varır, algılarını çevresindeki objelere yöneltir.
Araştırıp öğrenebileceği ne kadar çok yiyecek, obje, insan ve farklı ortam olursa, fiziksel dünya hakkındaki görüşleri o kadar gelişecektir. Bu dönemde duyularını kullanarak algıladığı her ses, görüntü, koku, ileride geliştireceği estetik duygusuna zemin hazırlar. Bu devrede ilişkide bulunulan insanlarsa, duygusal tepkimeleri yaşatan kaynaklar olarak kabul edilir.
Boğa burcu, kafasında alışılmadık büyüklükte boynuzlar taşıyan bir boğa başı ile sembolize edilir. Kuvvetli bir yapıya sahip bu hayvan, gerektiğinde atağa geçebilme özelliği ile klasik Boğa tipi ile özdeşleştirilir.
“Kutsal Boğa” ya da “Altın Boğa” olarak nitelendirilen Boğa ya da Baal, Asurlar’ın dini ayinlerinin temelini oluşturur.
Günümüzdeki Mayıs festivali, Güneş’in Boğa’ya girdiği zamanlarda, Mısır’da kutlanan eski festivallerin kalıntısıdır.
Boğa burcu Zodyak’ın kadim burçları arasında en eski burçlardan biri ve insanlığın bir kültürel dönüm noktası olarak öküzün evcilleştirilmesinin kutlanmasıdır. Boğa Çağı (4000-2000) süresinde kadim medeniyetler öküzün yük hayvanı olarak kullanılması ve sabanın icadıyla büyük bir atılım gerçekleştirmişlerdir. Bu dönemde boğa en önemli dini sembollerden biri haline gelmiş ve üreme ve yaratıcılığın en güçlü sembollerinden biri olmakla onurlandırılmıştır.
Günümüzde güneş boğa burcuna baharın çiçek açma, renklenme ve büyüme döneminde girer. Yeşilin ve renklerin bol olduğu bu dönem, hoş, gevşetici bir sıcaklık içerir. Birçok hayvanın minik yavrularının seslerini bu üreme döneminde duyarız.
Boğa burcu her ne kadar sahip olduğu güçle bilinse de, yumuşak, rahat işleyen ve belli bir tutku karşısında ancak yavaşça hareket eden bir enerjiyi sembolize eder. Bu burç içinde doğanlar olaylara telaşsız yaklaşır ve hayattaki ince şeyleri takdir etme ve onlardan tat alma yeteneğiyle donanmıştır. Çok canlı olmadıkları için hemen dikkat çekmeseler de, vakit tanındığında, çok çekici bir karakter derinliği sergilerler. Boğa burcu insanları rahatlatıcı, destekleyicidirler ve kuru, topraksı bir mizaçları vardır. Ne hava burçlarında görülen yanılsamalara, gereksiz heyecanlanmalara sahiptirler. Her davranışlarının altında olan ‘gerçekçi olalım’ vurgusu, abartılı düşlerle, ateşli tutkularla veya gerçekçi olmayan vaatlerle hemen heyecanlananların ayaklarını yere bastıran rahatlatıcı bir duygu verir.
Boğaya direnç, sebat ve dayanıklılık bahşedilmiştir. Boğalar sık sık fazla sabit fikirli olmakla, zihinsel motivasyonlara ve değişimlere tepki vermekte ağır kalmakla suçlanırlar; aslında iç görüleri yavaş yavaş oluşur, olgunlaşmak için zamana ihtiyaç duyar ve böylece yüzeysel hareketlere direnebilen bir kararlılık gücü oluşur. Bir taraftan bakınca inatçılık olarak görünen şey, karşı taraftan bakıldığında güven duyulabilir bir sağlamlık ve nadir rastlanan bir istikrar olarak görülebilir.
Sık sık söylenir, bir boğayı arkadan itemezsiniz, ancak önden çekebilirsiniz. Boğalara yanlış yaklaşırsanız, en büyük kuvvetin bile yerinden oynatamayacağı bir şeyle karşılaşırsınız. Boğanın tabiatı saldırgan olmasa da, bir savaşa girdiklerinde mutlak bir kuvvete sahiptirler. Yerinden oynamayı reddetmek dışında her şeyi bir kenara koyan tam bir kararlılık. Hareketsizlik kapasiteleri çok nadir görülen bir yetenektir. Bir boğa bir yere oturmaya karar verdiği zaman, tek çözüm yavaş ikna yöntemidir. Kaba kuvvet, korkutma, tehdit boğanın kulağının arkasından geçer gider. O harekete geçmeye karar vermeden çok önce siz yorulup vazgeçersiniz.
Boğalar sakin bir yapıya sahiptirler. Bu yüzden sinirlenip öfkelerini gösterdiklerine nadir rastlanır. Kızdıkları zamansa çok korkutucu olurlar, bununla birlikte güçlerini yitirir ve korunmasız hale gelirler. Kızgınlığa hemen tepki vermedikleri için, böyle bir öfke eylemi, ciddiyetle dikkate alınması gereken ciddi bir stres ve duygusal karmaşa işaretidir. Bir boğa sinirden kendini kaybederse, saldırır ve önüne geleni yok eder. Streslerini önceden planlanmış bir saldırının yerine getirilmesi, kelimelerle iğneleme, incitici sözler yerine pat küt gürültüler çıkarmak ve fiziksel yıkımla gösterirler.
”Zücaciye dükkanında boğa” deyişi yıkımla ilgili değildir, fakat kızgın bir boğanın içsel kuvvetine kıyasla çevresindeki her şeyin nasıl kırılgan olduğunu gösterir. Boğalar kendi tutkularının şiddetinden nihayetinde en çok korkan ve strese giren kişi olurlar ve kendilerini duygusal olarak katılaştırarak bu korunmasızlığı örtmeye çalışırlar. Bu alanlar Boğa burcundan bir insanın girmek istemediği alanlardır, bu durum onları duyguları hakkında konuşmak veya içlerindeki paylaşmak konusunda en ketum Zodyak tiplerinden biri kılar.
Fakat Boğalar için ilişkiler önemlidir, aşk da. Bununla birlikte havai romantizmden uzak durmayı seçerler, çünkü bunları aşkın özensiz ifadeleridir. Burç Venüs tarafından yönetilir ve bu Boğaların topraksal, duyusal keyifler ve fiziksel arzulara yatkınlığını güçlendiren bir şeydir. Duyuları ve duyguları büyüleyen, onlara hoş gelen her şey Boğa için bir zevk kaynağıdır; öyle ki genellikle iyi kumaşlar, yumuşak ipekler, zengin kadifeler, mücevherler ve sanat eserlerine duydukları ilgiyle göze çarparlar. Genellikle geleneksel olana veya ihtilaflı olmayan şeylere eğilim gösterirler, vurgulanmış duyumsallıklarından dolayı renkleri, tatların, dokuların, kokuların, görüntülerin ve seslerin karışımında hem kendilerini hem başkalarını memnun eden bir yeteneğe sahiptirler. Uyum arayışları içinde ‘çirkin’, ‘ucuz’ ve ‘kaba’ olandan doğal olarak kaçarlar, kimi insanlar bunu bir maddecilik olarak görebilir. Ama bu aslında duyusal tabiatlarının bir dışavurumudur. Güzelleştirilmiş ortamları sayesinde boğalar kendi içsel güzelliklerinin bir uzanımını yaratırlar.
Boğalar aşıklar olarak son derece fiziksel, seks düşkünü, güdüden zengin, hayal gücünden yoksun olarak bilinirler. Her zaman tutucu ve geleneksel olana çekilmeleri nedeniyle yeniliklerden ve deneyselliklerden uzak dururlar. Onlar için güven ve istikrar bir ilişkinin ilişki olduğunu gösterir, bu burç açık evlilikler veya özgür, yüzeysel ilişkilere uygun bir burç değildir. Ne de ilişkilerde oynanan duygusal oyunların kafa karışıklığını severler, bunlar kendilerinin o kadar sevmedikleri yönlerini öne çıkartan bir stres kaynağı olurlar. Kıskançlık, burcun en kötü özelliklerinden biri olarak tarif edilmiştir, fakat Boğalar’ın başka burçlara göre kıskançlığa daha yatkın olduğu söylenemez. Sorun şu ki onlar kıskançlıklarıyla baş etmesini bilmezler, inceden inceye plan yapma konusundaki zayıf yetenekleriyle kıskançlıklarını doğrudan ve aşikar bir biçimde sergiler ve onlar için bağlılığın ağır bir sorumluluk içeren bir bağlılık olduğunu gösterirler.
Kimileri boğa burcunu açgözlülükle, sahip olma ihtiyacı duymayla, her şeyi öyle olmasa bile kalın, elle tutulur pratik – ve böylece gerçek – kılmaya tercüme eden fazla basitleştirici bir bakış açısına sahip olmakla suçlarlar. Soyut kavramların onları uğraştırdıkları doğrudur ve bu burç hızlı düşünme, icatçılık, orijinal fikirlere sahip olma ile bilinen bir burç değildir. Onların ilgileri ispatlanmış ilkeler çevresinde döner. Bu yüzden tarihi ve mirasa çok düşkündürler. Aile hayatlarında geleneksel değerlere sadıktırlar ve ticarette sağlam yatırımları, zamanla değer kazanan yavaş ama kesin kar getiren mülk, antika gibi şeyleri tercih ederler.
Toprak burçlarının ilki olarak Boğalar “kaya gibi sağlam”, “ayakları yere basan” dediğimiz tiplerin kişileşmesidir. Toprakla gerçek bir yakınlıkları vardır, onlar için doğal bir ortamda bulunmak, toprağın ürünleriyle çevrilmek bir ruhani kuvvet kaynağıdır. Çiftçilik ve tarım Boğa burcuna aittir ve bu durum burcun eski dönemdeki kökenleriyle ilgilidir. Üretkenlik ve yaratıcılık da Boğa burcu için uygun anahtar kelimelerdir; Boğa burçlarını kendi uyum ve güzellik anlayışlarına fiziksel bir form kazandırmaktan daha fazla mutlu eden bir şey yoktur. Bu yüzden birçok boğa burcunun yaratıcı sanatlarla uğraştığına tanık olabilirsiniz; boğalar yaratıcılıklarını çiçek düzenleme, çömlekçilik, yaratıcı yemek pişirme vb. uygulamalı uğraşlarda ifade etmeyi severler. Kişinin kendine zihinsel ve duygusal olarak yüklenmeden bir şeyi ‘sadece yapmak’ onlar için tam bir gevşeme yoludur. Boğa burcu bir projeye başlamaya bir kez motive olursa, azim ve kararlılık güçleriyle kendilerine hayran bırakırlar. Başka burçlardan çok daha belirgin olarak bu burç gizli güç ve kuvvet kaynaklarına sahip, karakter bakımından sağlam ve güvenilir bir burçtur.


Boğada asalet Kazanan gezegenler:
Venüs Burç ve gündüz üçlü yöneticisi olarak.
Ay Yücelme ve gece üçlü yöneticisi olarak.

DAHA FAZLA DETAYI İLERİDE FIRSAT BULURSAM EKLERİM

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Haziran 2023, 01:13   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - BURÇLAR




İKİZLER BURCU
İkizler burcu dünyaya soru sormayı, dinlemeyi ve öğrenmeyi, yani kendisini tıka basa bilgiyle doldurmayı, sonra sağlıklı iletişim kurarak, topladığı bilgiyi aktarmayı öğrenmek üzere gelmiştir. Öğrenmek üzere geldiğini kavramak çok önemli, çünkü bundan önce İkizler zaten her şeyi bildiğini düşünebilir ve ne kadar bilgili olduğunu göstermeye çalışırken dinleyemez, veri toplayamaz ve öğrenemez. Karşısındaki daha ağzını açtığında ne diyeceğini bildiğini ve buna ne yanıt vereceğini düşünürken söylenenleri duymayabilir. Kısaca İkizler ciddi öğrenme ve iletişim sorunları yaşayabilir. Hep bilmesi gerektiğini zannettiği için, güvensiz hissettiği durumlarda işi alaycılığa vurabilir veya son sözü söylemek sevdasıyla tartışmalardan olgun biçimde zamanı geldiğinde çekilmeyi ve yanıldığını kabul etmeyi bilemez. Dinlemesini, etrafta olup biteni ve hayatı algılaması engelleyen bir başka konu da iletişim özelliğini sürekli telefonda konuşarak harcamasıdır. Bu şekilde davranarak, hayatla arasında daima açık tutması gereken hatları kapatmış olur. Ona ulaşması gereken, gerçekten işe yarayacak bilgiler veya kişiler hep meşgul sinyali veren İkizler’den umudu keserler ve İkizler’in sahip olduğu olumlu özellikler çarçur olur, enerjisi dağılır. Bu tür bir İkizler sürekli huzursuz, sinirli ve yerinde duramaz hale gelir.

İkizler tarafsız, yargısız bir burç olduğu için yasalar ve moral değerlerle alakasızdır. Her türlü seçeneğe, olasılığa ve görüşe açıktır. Bu özellik bazen çarpıtılarak yasaları kendi istediği gibi yorumlamak veya etik değerleri yok saymakla sonuçlanır. Kişi ilkesiz bir hale gelebilir. İkizler ayrıca çok iyi bir taklitçidir. Hayatında ilk defa Amerika’ya gitmiş olsa bile derhal oradakileri taklit ederek yıllardır Amerika’da yaşadığı izlenimini verir. Bu da bir çok açıdan bağlantı vurmak için olumlu bir özelliktir, ancak bazen taklitçilik etik değerlerden uzaklaşarak, başkalarının bilgi ve görüşlerini sanki kendisinin gibi sunmasına, yani bir çeşit bilgi hırsızlığına dönüşebilir. Dolayısıyla İkizler’in alıntılarla konuşması, görüşlerin sahibini söylemesi çok önemlidir.
(ASTROLOJİ DERGİSİ)

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:33 -->-> Daha önceki mesaj 23:22 --

Yengeç Burcu ve Özellikleri
Kusursuz duyarlılık - Yengeç'in hedefi budur.

Her ayrıntıyı hissetmek, hayatın uyumsuzluğunu görmek, her şeye rağmen yaşamın sunduğu her şeyi sevmek, kabullenmek ve ona güvenmek. Tüm bunlar Yengeç'in konularıdır.

Duyguların lisanını çok akıcı bir şekilde konuşması, iç dünyasının zenginliği Yengeç'in kaynaklarıdır. Yengeç'te, subjektiflik ve duygusal yoğunluk sonuna kadar açıktır. Stratejisi korunmaktır. Yengeç kabuğunda saklanıp veya içine kapanıp güç toplayarak bu iç süreçlerini korumak zorundadır. Şefkat ve ilgi Yengeç'in kendini koruma güdüsünden daha güçlü özellikleridir.

Anaçlık, koruyucu olmak, yardımcı olmak sevginin güvenli bir çeşididir. Radikal bir kendini koruma, güvenli sevgi önceleri iyidir, ama bir süre sonra Yengeç'in cesaretini toplayarak kabuğundan çıkması -başka bir deyişle, gerçekten sevme cesaretini bulması- gerekir. Böyle olduğunda aktif olarak dünyayla bütünleşir. Önce kendi ruhunun sisli diyarlarını araştırmak için kullanması gereken incelikli bakım sürecini -iyileştirici, yardımcı ve rahatlatıcı rollerini- dünyaya aktarır.

Anaçlık Yengeç'in en yüksek ifade biçimi -aynı zamanda gölgesidir. İlişkide olduğu insanlardaki hassasiyeti ve kederi kendine çekerek onların kendilerini güvende hissetmelerini sağlar. Üstlendiği annelik rolünün sonucunda kendisini, gereksinimlerini ve fırtınalı iç dünyasını affedicilik ve anlayışlılık perdesi ile örtebilir. Diğer yandan güvenlik için geliştirdiği savunmalar gelişiminin önünü keser.

Öğrenmesi gereken; kabuğundan sıyrılmak, açılabilmek, güvenmek ve sevgi için riske girmektir.

Ayşem Aksoy

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:13 -->-> Daha önceki mesaj 23:33 --

ASLAN BURCU
Kendini ifade etmek - Aslan'ın hedefi budur.

İçsel durumunun dışsal sembollerini yaratmak. Sıcak, özgüvenli ve kendini ifade eden bir tarzda dünyaya ait olduğunu hissetmek Aslan'ın konularıdır.

Yaratıcılık, tiyatrosallık, yaşam şevki: sevgi ve beğeni toplayan bir performansın tüm unsurları Aslan'ın kaynaklarını oluşturur. Bütün geleneksel yaratıcılık alanları Aslan'ın içsel dünyasını dışarı çıkarma kanallarıdır. Oyunculuk, dans, hikaye anlatma, övgü alışverişi, hepsi de Aslan'ın patikasında bulunur. Aslan dolaysız bir yaratıcı kulvar seçtiğinde daha iyi parlar. Sahnede olmak, dikkat çekmek için güçlü bir istek söz konusudur.

Stratejisi içtenlik ve risk alabilmektir. Kendimizi bu stratejilere göre ortaya koyar -ve bunun için alkışlanırsak- kendimizi güvenli, dünyadaki yerimiz konusunda olumlu hissederiz. Hayat bize daha dostça ve zevkli gelir. Bu Aslan'ın gelişimidir.

Aslan'ın gölgesi riski göze alıp kendini ortaya koyduğunda ve alkışlanmadığında ortaya çıkar.

Bu durumda Aslan içine kapanır ve bir daha asla riske girmez. İnsanların onayını alma arzusuyla kendisine ters düşse de "insanları memnun etme" ve gösteri krizine kapılabilir. İçine kapanma, genellikle kibire ve egomaniye yol açar. İkinci durumda ise gösteri hiçbir amaca hizmet etmeyen bir patırtıya dönüşür. Duygusal ilişkilerinde gururu onu basit bir şekilde sevgiyi istemekten alıkoyabilir. Arzuladığı ilgi ve onayı görmezse kalbi kadar gururu da yaralanır.

Öğrenmesi gereken; kendi iç süreçleriyle ilgili somut kanıtları, dürüst, yaratıcı, hesapsız bir şekilde ortaya koymak. Onaylanmaktan bağımsız güven duygusunu geliştirmektir.

Ayşem Aksoy

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Ağustos 2023, 00:57   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - BURÇLAR




Başak (23 Ağustos - 22 Eylül):
Yöneticisi: Merkür
Güçlü: yok
Zararlı: Jüpiter ve Neptün
Düşük: Venüs
Elementi: Toprak
Niteliği
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
eğişken
Karakteristiği: Soğuk ve kuru
Cinsiyeti
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
işi
Huyu: Melankolik
Sembolü: Sembolü ölüm işaretinin benzeri olarak yorumlanır ( hasat zamanına tekabül eder)
Fiziksel Bağlantıları: Bağırsaklar, metabolizma,solarsinirağı
Arketipi: Hasat eden, eken biçen, zanaatkar
Motivasyonu: Ayrıntılardan keyif almak.
Yaşamdaki işi: Uygun olup olmadığını anlamak için her şeyi eleştirel bir şekilde incelemek.
Modelleri: Üstat;sade, ağırbaşlı, eleştirel bilim adamı.
Mevsimsel Bağlantıları: Hasat zamanı
Gölgesi:Estetik zevkten yoksun, bilgiçlik taslayan, insanlardan hoşlanmayan ve kaçan.
Açlığı: Arılık(saflık) ve sağlık
Kusuru: Mükemmeliyetçilik
Yönlendiren Prensibi: Her şeyi söylendiği gibi kabul ederim ya da incelerim.
Mitolojik Bağlantıları: Dünyayı terk edip Virgo takımyıldızına dönüşen adalet tanrıçası. Hasat Tanrıçası.Demeter efsanesi.

1. Analitik: Başak burcu insanları analitik düşünceye sahiptirler. Detaylara dikkat eder, düzenli bir şekilde plan yapar ve sorunları analiz ederler. Mantıklı çözümler üretmek konusunda iyidirler.
2. Pratik: Başak burcu insanları pratik ve gerçekçi düşünme yeteneklerine sahiptirler. Hedeflerini somut adımlara dönüştürürler, planlı bir şekilde ilerlerler ve işlerini düzenli bir şekilde yönetirler. Pratik çözümler üretmekte ustadırlar.
3. Titiz: Başak burcu insanları titiz ve düzenli bir yapıya sahiptirler. Detaylara önem verir, düzeni sever ve mükemmeliyetçi bir tutum sergilerler. İşlerini özenle yapar ve en iyi sonucu elde etmek için çaba gösterirler.
4. Analitik: Başak burcu insanları analitik düşünceye sahiptirler. Detaylara dikkat eder, düzenli bir şekilde plan yapar ve sorunları analiz ederler. Mantıklı çözümler üretmek konusunda iyidirler.
5. Yardımsever: Başak burcu insanları yardımsever ve empatik bir doğaya sahiptirler. Başkalarının ihtiyaçlarına duyarlıdırlar ve yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmekten mutluluk duyarlar. Başkalarına destek olmak için ellerinden geleni yaparlar.
Sağlık

Sağlığınız iyi, özellikle kendinizi geliştirmeye yönelik sürekli endişeniz ve zıplamadan önce düşünmeniz ve... yeyin! Her zaman diyetinizin dengesini aklınızda bulundurursunuz. Ayrıca, doğuştan gelen ölçülü eğiliminiz, yaşam tarzınıza uygun olmayan dikkatsiz yeme kalıplarından kaynaklanan potansiyel kilo alımına ve saldırganlıklara karşı otomatik bir savunma oluşturur.

Ancak gergin ve oldukça takıntılı bir yapınız olduğu için, kendi sağlığınız da dahil olmak üzere etrafınızdaki her şeyi analiz edip duruyorsunuz. Hiçbir neden yokken endişelenirsiniz, kaygılanırsınız ve sağlığınızla ilgili her şeye aşırı güvensizliğinizin kurbanı olan psikosomatik bozuklukların nedeni olursunuz. Genellikle büyük bir hastalık hastasısın.

Yine de uzun vadede dikkatiniz sayesinde sağlık sorunu yaşama olasılığı en düşük burçlardan birisiniz. Potansiyel zayıf noktanız, burcunuz tarafından yönetilen bağırsaklardır.

Gıda

İştahınız oldukça ılımlı ve bazı durumlarda hiç aç hissetmiyorsunuz. Fiziksel olmaktan çok entelektüelsiniz ve beslenme ilk endişeniz değil. Öte yandan, yediklerinizin kalitesi ve çeşitliliği konusunda genellikle seçici ve talepkarsınız. Sindirim sorunlarına ve bağırsak enfeksiyonlarına yatkınsınız, ancak dengesiz beslenmenin tehlikelerine karşı doğuştan gelen bir korumaya sahipsiniz.

Özellikle Japon mutfağı veya Fransız nouvelle mutfağı gibi az yağlı diyet yemeklerinden hoşlanıyorsunuz. Siz de özenle hesaplanmış miktarlarda servis edilen doğal ve sağlıklı yemeklerden memnunsunuz. Genellikle diyetetik konusunda uzmansınız.

Aşağıdaki yiyecekler sizin için iyidir: kişniş, bal, mercanköşk, nane, zeytinyağı, portakal çiçeği, maydanoz, pirinç, yeşil sebzeler, su teresi, buğday tohumu, bira mayası ve yoğurt.

Başak burcunda doğan kişiler çalışkan ve pratik kişiler olup yaşamlarında en önemli şey iştir.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Ekim 2023, 18:30   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - BURÇLAR




Terazi Burcu ( 23 Eylül – 22 Ekim)
Elementi Hava, Niteliği Öncü, Arketipi sanatçı, bilge, hakim Terazi burcu Venüs tarafından yönetilmektedir. Satürn bu burçta yüselmektedir. Mars zararlı, güneş ise düşük kabul edilir. Terazi burcu astrolojideki denge unsurudur. İnsanları birbirine
yaklaştıran terazi burcu adeta arabulucu gibidir. İnsanlar arasındaki bağı kuran teraziler, insanlarla ilişki kurmayı ve aralarında olmayı sever. Bir terazi asla yalnız kalmak istemez. Dostluk kurmada üstlerine yoktur ve ekip işlerinde en başarılı burç terazidir.
Terazi güneşin batmakta olduğu burçtur 7. Ev çizgisi gece ve gündüzü ayıran çizgi olduğu için kendi öneminin azaldığı, başkalarına destek veren burçtur terazi. Sen ve ben dengesinin tamamen kurulduğu, dengesizliklerin ortadan kalktığı, hak ve adaletin olduğu ilişkilerin kurulduğu bir burçtur. Terazi için her alanda denge olması gerekir. Sevme ve sevilme isteği yüksektir
. Uyumun bozulmaması, çatışma çıkmaması için ne olursa olsun barış olsun mantığıyla yaklaşır. Gölge yönü çalışırsa karşıdaki
tarafından onaylanmak için çabalar.
Terazi uyumlu ve mutlu görünmek adına düşünce ve isteklerini arka planda tutabilir. Zodyakta koçun karşısında yer alan terazi
burcu koçun tersine duygularını bastırabilir ve içine atabilir. Bu da yaşamak istediği hayatı yaşayamamasına sebep olabilir. Bu
yüzden dışarıdan asık suratlı memnuniyetsiz bir görüntü çizebilirler. Terazinin en önemli gölge yönü kararsızlıktır. Başkalarından çabuk etkilendiği için herhangi bir konuda birisinden olumsuz bir görüş aldığında o konuyla alakalı olarak kafası karışır.
Terazi Venüs tarafından yönetildiği için güzellik ve estetikle yakından ilgilidir. Bu yüzden moda tasarımı, mankenlik, güzellik
salonları, mimarlık, dekorasyon gibi estetiğe dair tüm alanlar terazi ile yakından ilgilidir. Bir haritada kişinin bu alanlara eğiliminin olup olmadığını terazi yerleşimlerinden anlarız

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:27 -->-> Daha önceki mesaj 18:26 --

Akrep Burcu (23 Ekim – 21 Kasım)
Elementi Su, Niteliği Sabit, Arketipi, Büyücü, şaman, dedektif, psikolog
Zodyakta 8. Sırada yer alan akrep burcu temel olarak etkilemek, cinsellik, ölüm ve yeniden doğma, güçlü veya aciz olma, kıskanma, sahiplenme, arınma, gizli ve ketum olma, derinlemesine araştırmalar yapma, ruhsallık gibi temalara sahiptir. Su grubu olduğu için duygular, sabit olduğu içinse dayanıklı olmak, sağlamlaştırmak ön plana çıkar.
Güneşin en yüksek deklinasyona ulaştığı teraziden sonra günler kısalmaya geceler uzamaya başlar, mevsim olarak incelediğimizde sonbahara geçiş dönemidir. Ağaçların yaprakları sararır ve solmaya başlar. İnsan ömrününde son dönemleri benzer özellik gösterir. İşte bu yüzden akrep burcu yaşamın son dönemi ve ölümle bağdaştırışır. Ruh ise öldükten sonra tekamülünü tamamlamak için yeniden dünyaya gelecektir.
Ölümden sonra yeniden doğmak tabiri akreple hayata tezahür eder. Yani çürüyen meyve dalından kopar tohum olarak yere düşer ve orada yeni bir yaşam döngüsü başlatır. Eğer akrepsel bir enerjiye sahipseniz hayatınızn bir çok döneminde maddesel olmasa da manevi anlamda ölüm temalarını hayatınızda sıkça yaşayabilirsiniz. Krizli kaoslu ortamlara ruhunuz alışık olduğu için güçlü yapınız olabilir.
Akrep burcu yeryüzünde kanalizasyonlar, arıtma tesisleri, çöp toplayanlar, atık dönüştürme tesisleri, araştırmacılar, dedektifler,
casuslar, arkeologlar, madenciler, mafya, derin devlet, ile temsil edilir. Pek kimsenin yapmadığı pis işleri yapanlar, örneğin çöp
toplama işçileri, cenaze işleri gibi işleri yapanlar akrepsel enerjiye sahiptir.
İnsan kötü diye bastırıp içine attığı şeyleri arkasında bıraktığını düşünür. Aslında gerçek öyle değildir. İnsan bastırdıklarını çöp
torbası gibi arkasında taşımaktadır. Yaşamın bir döneminde bunlar travma olarak karşımıza çıkabilir. Ama yapılması gereken
bu çöpleri önümüze koyarak onları arıtmak, dönüştürmektir. Bunu yapabilen akrep burcu bu yüzden psikolojiyle bağlantılıdır.
Derinlemesine araştırabilen akreplerden iyi psikologlar çıkabilmektedir.
Akrep kişilerindeki en önemli arzu gerçeğe ulaşma arzusudur. Bu durum onlarda merak ve heyecan duygusu oluştrur. Merak
eden akrep derin bir analize girişebilir. Akrep bağımlılıkla da alakalıdır. Zorlu akrep yerleşimleri bağımlılıklar ortaya çıkarabilir.
Olumusu yönleri aşırı şüpheci olmalarıdır. Bazı akrepler paranoyaklık derecesinde şüpheci olabilirler. Bu şüphe onlara detaycılık verir. Her şeyi kontrol etme ihtiyacı hissedebilirler.
Manevi açıdan ise doğal olarak ruh ve öteki dünyayla bağlantılı olan bu burç insanları oldukça psişik yeteneklere sahip olabilirler.
Bir çok medyumun haritasında akrep ve 8. Ev vurgusu görülebilmektedir. Akrep burcu aynı zamanda cinsellikle de bağlantılıdır. Akrep seksiliği diye bir söz dolandığını hepiniz duymuşsunuzdur. Akrep içsel ve derin olanla ilgili olduğu için kişinin içinde yatan haz ve şehvet tamamen akrepseldir. Bu durum cinselliği, cinsellikle ilgili duyguları ortaya çıkarmaktadır.
Sağlık astrolojisinde akrep cinsel organlarla ilgilidir. Plutonun akrepte olduğu dönemde aids gibi cinsel yolla bulaşan hastalıkların ortaya çıktığını düşünürsek, akrepin cinsellikle bağlantısını da görmüş oluruz.
Mundane astrolojide ise ülkenin doğum ve ölüm oranı, ülkenin dış borcu, toplumun cinsiyetçiliğe, cinsel ahlaka bakış açısını
temsil eder.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:27 -->-> Daha önceki mesaj 18:27 --

Yay Burcu ve Özellikleri
Elementi : Ateş
Özelligi : Yakici
Yönetici Gezegeni : Jüpiter
Metali : Kalay
Ugurlu Günü : Çarsamba
Ugurlu Sayisi : 3
Ugurlu Tasi : Turkuaz
Ugurlu Renkleri : Mor, menekse moru
Ugurlu Çiçekleri : Leylak, salkim, mor menekse
Ugurlu Kokulari : Nergis, menekse, zambak
Ugurlu Müzik : Pop müzik
En Belirli Özelligi : Canlilik
En Büyük Ideali : Dünya çapinda ün
En Büyük Hatasi : Merhametsizlik
En Büyük Arzusu : Gezip görmek
En Büyük Yetenegi : Turizm alaninda çalisma

Yay Burcu (22 Kasım – 21 Aralık)
Elementi Ateş, Niteliği Değişken, Arketipi Rahip, misyoner, öğrenci, filozof Yay burcunun yönetici gezegeni Jüpiter’dir. Zarar gören gezegen Merkür, düşük olan ise kuzey ay düğümüdür.
Elementi ateş olduğu için harekete geçme kabiliyeti yüksektir.
Değişken olduğu için ise esnek bir yapısı vardır ve değişen koşullara adapte olabilir.
Galaksimizin merkezi yay burcunda bulunur. Galaktik merkez büyük bir kara delik olarak ve uzayın geri kalanına galaksimizi bağlayan bir merkez olarak düşünülür. Bundan dolayı yay burcu yeni ufuklara açılmak, başka dünyaları keşfetmek ile bağdaştırılır. Yay burcunun glifi gökyüzüne doğru yönelmiş ve oklarını fırlatan bir okçudur. Bu da evrenle bağ kurma, evreni anlamaya çalışma çabası olarak nitelendirilir. Yay burcunu temsil eden figür ise Centaur’dur. Yarı at yarı insan olan bu figür hayvani yönlerimiz ile
insani yönlerimizi birleştirerek ulvi bir amaç için çabalamak şeklinde yorumlanır. Babillerde bu sembolün anlamı ‘ata,ced’ demekti. Babil takviminde yeryüzündeki bedensiz ruhları yeryüzünden alıp gökyüzündeki atalarına yöneltmek gibi bir anlam yüklenmiştir.
Doğada yay burcu zamanında hasat bitmiş, ürün dağılmış, sıra dış dünyadaki faaliyetlerden yaşanan deneyimleri değerlendirmeye,
anlamlandırmaya ve bazı çıkarımlarda bulunmaya gelmiştir. İnsanoğlu doğanın işleyişi ile kendi yaşadıklarını karşılaştırır etik kurallar, ahlaki değerler, hayat felsefeleri sorgulanır ve bir prensip geliştirilir. Hayat biçimi oluşturulur. Bu prensiplere göre bazı sonuçlara varılır, kanaatler geliştirilir ve bir yargıya varılır.
Genel anlamda bakıldığında Yay burcu yabancı kültürlerle, yurt dışıyla(ithalat, ihracat, turizm, rehberlik, havayolları, yabancılar) yayıncılık (radyo televizyon, reklem) ile bir alanda uzmanlaşmak ile, akademisyenlik ile, hakimler, savcılar, avukatlar gibi hukuk insanları ve hukuk alanıyla, filozoflarla, din adamlarıyla ve toplumda bulunan kahinlerle ilgilidir.
Yay burcunu temsil eden en temel konu başka ufuklara açılmak ve kendi yaşam deneyimiyle uzmanlaşmaktır. Böylece kendine ait bir yaşam felsefesi oluşturabilirler. Bilmedikleri şeyleri deneyimleyerek yaşamın anlamını keşfetmek Yay burçlarının önemli özelliklerindendir. Bir yay için hayatın anlamını keşfetmek yalnızca kitap okuyarak uzmanlaşmak değildir yay felsefesi hayatın getirdiği deneyimleri özümseyerek bir yaşam tarzı oluşturmaktır. Yani bir yay yaşayarak öğrenir.
Yayların gözü daima uzaklardadır. Elindeki oku fırlatmak için gözü daima uzaklardadır ve doğru zamanı bekler. Okunu yeni ufuklara açılmak, yeni potansiyeller keşfetmek, yeni fırsatlar yaratmak için zamanı gelince fırlatır ve onları yakalamak ister. Bu durum yaylara yeni kapılar ve şanslar yaratır. Bu yüzden yaylar için şanslı insan nitelendirmesi yapılır.
Gölge yönü çalışırsa bir yay herşeyi biliyormuş gibi davranabilir. Kendi hayat felsefelerinin doğruluğuna o kadar inanır ki başkaları için de doğrunun o olduğunu düşünebilir. Yayın gölge yönlerinden biri de patavatsızlıktır. Bir çocuk gibi düşünmeden konuşup karşısındakini incitebilir ve bunun farkında dahi olmayabilir. Bir başka Yay burcu gölge yönü ise fanatizmdir. Fanatizm direk yay burcu ile alakalı bir konudur. İnanç konusu yaya ait olduğu için körü körüne birşeylere inanmak, fanatikçe duygular beslemek yay arketipleri ile bağlantılıdır. Eğer yayda yerleşimler yoksa Jüpiterin konumuna bakarak fanatiklik olup olmadığı anlaşılabilir.
Medikal astrolojide bacak ve uyluk bögesini temsil eder.
Mundane astrolojide ise hukuk, din, felsefe ve bilimle alakalıdır.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:29 -->-> Daha önceki mesaj 18:27 --

Oğlak Burcu (22 Aralık – 20 Ocak)
Elementi toprak, niteliği öncü, arketipi otorite, idareci, baba, saygıdeğer, tedbirli
Oğlak burcu toprak burçlarının sonuncusudur ve maddesel dünyayla ilgilidir. Kişiselliğin geride bırakılıp toplumsal statüye yönelme, öncü nitelikle bu arenada insiyatif alarak görev yapmayla alakalıdır.
Oğlak burcunun üst tarafı keçi alt tarafı balık şeklinde resmedilmektedir. Bu figür için iki tabir vardır birisi Dicle nehrini besleyen yeryüzü tanrısı EA balık derisinden giysisi vardır ve oğlak aynı zamanda Mezopotamya sanatında yaşam ağacının yapraklarından beslenen bir figürdür. Oğlak ve Balık figürleri ile simgelenen oğlak güneşin yeniden doğuşu, medeniyetin gelişi ile bağdaştırılmıştır. Diğer bir anlatım ise Tanrı Pan ile ilgilidir. Çobanların Tanrısı olan Pan, Zeusun kazandığı tanrıların savaşında olacakları farkedip koşturarak eski tanrılara haber vermeye gider ve zeki olan Pan tanrılara kurtulmaları için hayvan kılığına girmelerini söyler. Kendisi de balık kılığına girmeye çalışır ancak dönüşürken aceleyle tam dönüşemez. Zaten kfa kısmı keçi olan panın ayakları balığa dönüşür ama kafası keçi kafası olarak kalır. Gökyüzünde de Capricornus(Oğlak) takım yıldızı Balığın kuyruğundan çıkan keçinin ön ayakları gibidir. Ve belki de bu mitler gökyüzündeki benzerlikten dolayı oluşturulmuştur.
Mevsimsel bazda Oğlak soğuk ve kuru yapısıyla buz’dur.
Kristalize edilmiş bir yapısı vardır. Yani bir form içindedir bir yapısı vardır.
Yeryüzünde ise görev ve sorumluluk bilinci, disiplin ve sistematik yapı, çabalama, zor koşullara dayanma gibi olguları gösteren
özellikler ile bağlantılıdır. Bu yüzden oğlakları devletin veya şirketlerin üst kademelerinde görebiliriz.
Oğlak burcu inşaatçıları, tarihçileri, devleti, devletin hiyerarşik yapısını, ülkenin mevcut düzeninin korunmasını, geleneksel
sistemleri yani aile ve toplum yapısını, mevcut dini yapıyı ve bu yapıların korunup muhafaza edilmesini temsil eder. Yani gelenek
ve eski ve köklü olan her türlü yapının muhafaza edilmesini temsil eder. Mesela hükümetler, köyün ihtiyar heyeti, yaşlılar,
huzurevleri yine oğlak burcu ile alakalıdır.
Oğlak bıkmadan usanmadan zirveye tırmanmaya çalışır. Duygusal olarak bakıldığında soğuk ve duygusuz görülebilir çünkü odaklandığı şeyler nesnel ve maddesel dünyadır. Zirveye tırmanırken karşılaşacağı zorlukları bilir. Bu yüzden sabırlıdır ve
kendisini alıkoyacak hiçbir şey onu engelleyemez. Hatta duygusal bağlar bile. Bu yüzden pek çok kişi oğlakların ilişkide
umursamaz veya soğuk olduğunu düşünür. Evet öyledir çünkü doğal yapısı gereği onun zihnindeki öncelikler farklıdır. Özellikle
ilişkide duygusal bağları kesilirse tamamen soğuk bir yapıya bürünebilir.
Oğlak aynı zamanda otorite ile de alakalıdır. Toplumda kabul edilen otorite figürleri nasılsa o rol ve modelleri kabul eder.
Kendisi de baskın olacağı için etrafındaki otorite figürleriyle mücadele içinde olabilir. Amacı hayatının otoritesinin kendisi
olmasıdır. Bunu başarana kadar çabalar mücadele eder. Oğlak öncü olduğu için harekete geçme konusunda sorunu yoktur.
Ancak çok tedbirlidir ve güvensiz hissedeceği, kendini kısıtlayacağı durumlara karşı kurallar koyar.
Gölge yön olarak baktığımızda karamsarlık, aşırı tedbirli olmadan dolayı kaybetme korkusu, doğruyu yapma takıntısı, somut olarak başarıyı göstermeye çalışma gibi sorunlarla karşılaşabilir.
Medikal astrolojide dizleri, dişleri ve iskelet sistemini temsil eder
Mundane astrolojide ise devleti ve hükümeti temsil eder.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:29 -->-> Daha önceki mesaj 18:29 --

Kova Burcu (21 Ocak-21 Şubat)
Elementi hava, niteliği sabit, arketipi ise devrimci, dahi, aykırı, bağımsızdır Havaya mensup kova akılla ilgili ve sabitliğinden dolayı da kararlıdır. Kova sembol olarak dalga ile resmedilmektedir. Kova mevsimsel olarak soğuktur ancak buzlar çözülmeye başlayıp,
nemli bir tabiata geçilmek üzeredir. Filizler yer altında kıpırdanmaya başlamıştır. Buna uygun biçimde insanlar açısından da yeni bir kişiliğin oluşması, beraberinde toplumu etkileyecek insanlık kıpırtıları hissedilir. İnsanın topluma sırtını dayayacağı toplum modellerinin dışına çıkarak birey olarak hayatta kalmayı geliştirmesi gerekir. Yani birey olarak toplumda kendini kabul ettirmesi, insanlığa bu şekilde yön vermesi gerekir.
Bunu yapabilen kişi kendi düşüncelerini ve özelliklerini gittiği her yerde özgürce ifade edebilecektir.Sürekli özgürlük ve bağımsızlık gereksinimi duyan Kova insanı deneyimleme özelliğiyle öne çıkar. Hayatı deneyimleyerek öğrenir. Kova insanlardan kopuk değil aksine insanlıkla alakalı bir burçtur. Başkalarıyla bağlantı kurmak, yaratıcı fikirleriyle tekdüze olan şeyleri birleştirip bütün için bağlantıyı kurmak kovanın belirgin özelliğidir. Kova özgürlüğü için mücadele eder ve bağımsız bir birey olmak ister evet ama toplumdan ve insanlardan kopuk yaşamak için değil tüm insanlık için bağımsızlık ve özgürlüğü düşünür.
Psikolojik açıdan kova kendini ve insanları kısıtlayan her türlü kalıplaşmış düşünce ve normları yıkmak ister. Bu dürtü biraz tehlikelidir. Aşırıya kaçmak toplum tarafından dışlanmak veya sürgüne gönderilmek tehlikesi barındırır. Ancak yine de Kova
insanının diğer insanlara göre farklılık taşıdığını vurgulamak gerekir. Bu farklılık bakış açısından kaynaklanmaktadır.
Kova insanı olaylara diğer insanlar gibi sıradan yaklaşım göstermez. Pratik ve çözüm odaklıdır. Olaylara kimsenin bakamadığı bakış açılarıyla yaklaşabilir. Bu yüzden bir çok bilim adamı kova arketiplerine sahiptir. Astroloji alanı da kova burcu ile yakından ilgilidir. Astroloji içerisinde bilimi, psikolojiyi, matematiği, istatistiği, derinlemesine analiz etmeyi barındırır. Çok yönlü bu alana odaklanabilmek ve farklı bakış açıları geliştirebilmek için kova arketiplerinin yoğun olması kişiyi bir adım öne taşıyacaktır.
Kova insanı sabitliğiyle ön plana çıkarsa hava burcu olduğu için fikirlerini değiştirmek çok da kolay olmayacaktır. İnatcı, zor
iletişim kuran “ben hepinizden farklıyım” tavrıyla kendini çok özel görüp; kendini geliştirme yoluna gitmeyen, insanları küçümseyen
bir insan haline gelebilir. Yine diğer bir gölge yönüyle karşıt burcu olan Aslan’ın kendine hayran olunmasını isteme özelliğini
kendinde bulabilir. Etrafında insanları toplayarak ben herkesin ihtiyaç duyduğu biriyim rolünü üstlenebilir.
Medikal astrolojide alt bacaklar(topuğa kadar) ve kas sistemini temsil eder.
Mundane astrolojide parlemento, yerel yönetimleri, toplumsal refahı temsil eder

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:30 -->-> Daha önceki mesaj 18:29 --

Balık Burcu (21 Şubat-20 Mart)
Elementi su, niteliği değişken, arketipi hayalci, şair, romantik, hayırsever, kendini kurban eden
Balık su burcu olduğu için duygularla alakalıdır ve değişkenliğinden ötürü çabuk adapte olabilen, esnek bir yapıya sahiptir.
Mevsimsel döngüde buzların erimeye başladığı dönemi gösterir. Bu günlere dikkat ederseniz bazen fırtınalı günleri vardır. Bahara
geçiş olduğu için seller olur ve herşeyi içine katıp sürükler. Bunu insan doğası için de düşündüğümüzde güvenecek ve dayanacak
somut bir şeyi olmayan Balık, ruhundaki kaostan yeni bir başlangıca geçerken sezgiyi ve inancını kullanır. Balıktaki doğa
rasyonel ve mantıkçı bir tutum değil, sezgilere ve inanca dayalı bir doğadır.
Örnekle açıklayacak olursak balıklar suda yaşar yani denizlerde okyanuslarda yaşar. Okyanus kolektifi simgeleyen bir semboldür.
Geniş ve sınırsızlığıyla birliği, birleşmeyi, biçim almamışlığı temsil eder. Kolektifi temsil eden okyanusta çeşitli yaşam formları
mevcuttur. Bunu yer yüzüne aktardığımızda da balığın doğasında geçmiş ve gelecek tüm yaşantıların bilgisi vardır.
Balık maddi ile ruhsal dünya arasındaki ikilemi temsil eder. Çift yönlü bir burçtur. Bir yönü maddi dünyanın konularıyla ilgilenirken
diğer yönü ruhsal dünya ile ilgilenir. Varlığının temelinde kolektife, insan birliğine özverili şekilde katkıda bulunmak, vicdan, merhamet gibi insanların manevi yönlerini geliştirmek gibi misyonu vardır. Hayır işleri yapanlar, kendini bir şeye adayanlar,
mistik ve spritüel yönü olanlar, peygamberler, spritüel bilgiyi film, müzik, dans gibi sanatsal aktivitelerle dünyaya aktaran insanlar
Balık burcu ile ilişkilendirilirler.
Psikolojik açıdan kolektifin sezgiselliğe ulaşmasını arzu eder. Ancak bunu yeryüzünde deneyimlemek zordur. Bunu deneyimlerken kırılganlığı, hassaslığı, duygularının sınırsızlığı, sebebiyle çabuk incinir. Bundan kendini korumak için ise kendince sınırlar çizer. Aklıyla kendine bir takım tanımlamalar yaratır. Oysa yapması gereken tanımlamalar yarattığı bu egosal durumun dışına çıkmak, kendini akışa bırakmak ve duyu organlarıyla mantık ve maddesel olarak hissettiklerinin dışında hareket etmektir. Kendi tanımladığı sınırlarla yaşarsa yaşamın ona sunduklarını reddetmiş olur. Oysa yaşamın ona sunduklarını kabullenip orada göreceklerini deneyimleyeceklerini izlerse kendi iç sesi, sezgileri ve aklıyla engelleyemediği bir kaynakla bağlantı kuracaktır. Böylece gerektiğinde kendisini koruyabilecek sınırları çizilmemiş bir hayatının olmasına izin vermiş olacaktır.
Balık gölge yönüyle; içsel olarak taşıdığı sınırsızlığı başkalarının hayatına müdahale etme olarak yansıtabilir, yardım etme arzusuyla kurtarıcı veya kurban rollerine girebilir, dalgınlık ve unutkanlık olabilir, fantezi ve özlemleri abartarak normal hayatla olan bağlarından kopuk hale gelebilir. Bağımlılığa da yatkın olan balık telefon, televizyon, alkol veya madde bağımlılığı gibi bağımlılıklara sahip olabilir. Bir başka gölge yön ise karşısındaki başak burcunun gölge yönüdür. Aşırı gerçekçi katı ve endişeli bir tutum sergileyerek kendini sınırlar içine hapsedebilir ve işe yaramadığını düşünebilir.
Sanatsal yönü kuvvetli olan Balık burcunu bir çok sanat alanında görebiliriz. Edebiyat, müzik, dans, tiyatro, resim gibi içinde
yaratıcılık olan her türlü alanda Balık burcu yer alabilir. Başak Balık aksı sağlıkla da ilgilidir. Sağlık sektöründe başarılı olabilir.
Özellik psikoloji alanında bir çok balıkla karşılaşabilirsiniz. Balığın zevkli yapısı iç mimarlık alanında da başarı sağlar.İnsanların ruhunu okşayabilen yapısıyla çok başarılı bir öğretmen olabilirler.
Medikal astrolojide ise balık ayak bölgesiyle ilgilidir. Ayaklarla ilgili rahatsızlıklar görülebilir.
Mundane astrolojide, cezaevleri, hasta ve bakım evleri, hayırsever toplumları, yaşlıları temsil eder.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Ocak 2024, 18:32   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - BURÇLAR




Çin Astrolojisinde Yılların Karşılığı
Çin astrolojisinde belirli bir astrolojik yılın başını ve sonun tespit etmek için bazı karışık hesaplara dayanır. Aşağıdaki yılları ele alırken yıllın ilk bahar noktası olan 21 Mart (bazı yıllarda 20 Mart) başladığını unutmamak gerekir, daha önceki tarihler evvel ki yıla aittir. Ayrıca Çinliler yıllarını ilk bahar noktasından biraz önce alırlar:


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 31 Mart 2024, 19:06   #7
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - BURÇLAR




Yay Burcu ve Özellikleri
Elementi : Ateş
Özelligi : Yakici
Yönetici Gezegeni : Jüpiter
Metali : Kalay
Ugurlu Günü : Çarsamba
Ugurlu Sayisi : 3
Ugurlu Tasi : Turkuaz
Ugurlu Renkleri : Mor, menekse moru
Ugurlu Çiçekleri : Leylak, salkim, mor menekse
Ugurlu Kokulari : Nergis, menekse, zambak
Ugurlu Müzik : Pop müzik
En Belirli Özelligi : Canlilik
En Büyük Ideali : Dünya çapinda ün
En Büyük Hatasi : Merhametsizlik
En Büyük Arzusu : Gezip görmek
En Büyük Yetenegi : Turizm alaninda çalisma

Yay Burcu (22 Kasım – 21 Aralık)
Elementi Ateş, Niteliği Değişken, Arketipi Rahip, misyoner, öğrenci, filozof Yay burcunun yönetici gezegeni Jüpiter’dir. Zarar gören gezegen Merkür, düşük olan ise kuzey ay düğümüdür.
Elementi ateş olduğu için harekete geçme kabiliyeti yüksektir.
Değişken olduğu için ise esnek bir yapısı vardır ve değişen koşullara adapte olabilir.
Galaksimizin merkezi yay burcunda bulunur. Galaktik merkez büyük bir kara delik olarak ve uzayın geri kalanına galaksimizi bağlayan bir merkez olarak düşünülür. Bundan dolayı yay burcu yeni ufuklara açılmak, başka dünyaları keşfetmek ile bağdaştırılır. Yay burcunun glifi gökyüzüne doğru yönelmiş ve oklarını fırlatan bir okçudur. Bu da evrenle bağ kurma, evreni anlamaya çalışma çabası olarak nitelendirilir. Yay burcunu temsil eden figür ise Centaur’dur. Yarı at yarı insan olan bu figür hayvani yönlerimiz ile
insani yönlerimizi birleştirerek ulvi bir amaç için çabalamak şeklinde yorumlanır. Babillerde bu sembolün anlamı ‘ata,ced’ demekti. Babil takviminde yeryüzündeki bedensiz ruhları yeryüzünden alıp gökyüzündeki atalarına yöneltmek gibi bir anlam yüklenmiştir.
Doğada yay burcu zamanında hasat bitmiş, ürün dağılmış, sıra dış dünyadaki faaliyetlerden yaşanan deneyimleri değerlendirmeye,
anlamlandırmaya ve bazı çıkarımlarda bulunmaya gelmiştir. İnsanoğlu doğanın işleyişi ile kendi yaşadıklarını karşılaştırır etik kurallar, ahlaki değerler, hayat felsefeleri sorgulanır ve bir prensip geliştirilir. Hayat biçimi oluşturulur. Bu prensiplere göre bazı sonuçlara varılır, kanaatler geliştirilir ve bir yargıya varılır.
Genel anlamda bakıldığında Yay burcu yabancı kültürlerle, yurt dışıyla(ithalat, ihracat, turizm, rehberlik, havayolları, yabancılar) yayıncılık (radyo televizyon, reklem) ile bir alanda uzmanlaşmak ile, akademisyenlik ile, hakimler, savcılar, avukatlar gibi hukuk insanları ve hukuk alanıyla, filozoflarla, din adamlarıyla ve toplumda bulunan kahinlerle ilgilidir.
Yay burcunu temsil eden en temel konu başka ufuklara açılmak ve kendi yaşam deneyimiyle uzmanlaşmaktır. Böylece kendine ait bir yaşam felsefesi oluşturabilirler. Bilmedikleri şeyleri deneyimleyerek yaşamın anlamını keşfetmek Yay burçlarının önemli özelliklerindendir. Bir yay için hayatın anlamını keşfetmek yalnızca kitap okuyarak uzmanlaşmak değildir yay felsefesi hayatın getirdiği deneyimleri özümseyerek bir yaşam tarzı oluşturmaktır. Yani bir yay yaşayarak öğrenir.
Yayların gözü daima uzaklardadır. Elindeki oku fırlatmak için gözü daima uzaklardadır ve doğru zamanı bekler. Okunu yeni ufuklara açılmak, yeni potansiyeller keşfetmek, yeni fırsatlar yaratmak için zamanı gelince fırlatır ve onları yakalamak ister. Bu durum yaylara yeni kapılar ve şanslar yaratır. Bu yüzden yaylar için şanslı insan nitelendirmesi yapılır.
Gölge yönü çalışırsa bir yay herşeyi biliyormuş gibi davranabilir. Kendi hayat felsefelerinin doğruluğuna o kadar inanır ki başkaları için de doğrunun o olduğunu düşünebilir. Yayın gölge yönlerinden biri de patavatsızlıktır. Bir çocuk gibi düşünmeden konuşup karşısındakini incitebilir ve bunun farkında dahi olmayabilir. Bir başka Yay burcu gölge yönü ise fanatizmdir. Fanatizm direk yay burcu ile alakalı bir konudur. İnanç konusu yaya ait olduğu için körü körüne birşeylere inanmak, fanatikçe duygular beslemek yay arketipleri ile bağlantılıdır. Eğer yayda yerleşimler yoksa Jüpiterin konumuna bakarak fanatiklik olup olmadığı anlaşılabilir.
Medikal astrolojide bacak ve uyluk bögesini temsil eder.
Mundane astrolojide ise hukuk, din, felsefe ve bilimle alakalıdır.

Yay burcu olmak ayrıcalıktır
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Dik başlıyım çünkü eğilirsem tacım düşer.
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
temel astroloji


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TEMEL ASTROLOJİ - TRANSİTLER shera_hanif Burçlar, Fallar ve Kehanetler 5 12 Nisan 2024 15:42
TEMEL ASTROLOJİ - EVLER shera_hanif Burçlar, Fallar ve Kehanetler 6 15 Kasım 2023 12:19
TEMEL ASTROLOJİ - ELEMENTLER shera_hanif Burçlar, Fallar ve Kehanetler 4 21 Mayıs 2023 12:32
TEMEL ASTROLOJİ shera_hanif Burçlar, Fallar ve Kehanetler 2 08 Mayıs 2023 03:36
TEMEL ASTROLOJİ - SABIAN SEMBOLLERİ shera_hanif Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 03 Mayıs 2023 13:34